- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14125 üzenetére
Csak nincsenek leragasztva a cserepek ?
Szerintem mehetsz annál lejjebb is, kússz oda a padláson a tető aljához és találsz ott deszkázott üreget, elég lesz azon lyukat fúrni, így a eresz alá lógathatod az antennát, a faltól kb arasznyi távolságra. Legalább védett helyen lesz.mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14120 üzenetére
Hosszabbító kábel is kell az antennához. ? 3 m elég lenne ?
Azt nem tudom, hogy csak egyszerűen csatlakoztatni kell a routeredhez, vagy kell a routerben babrálni valamit ahhoz, hogy használja is a külső antennáját.
A fekete műanyag igen egyszerű dolgot rejt. A koax közepe ott van csupaszon, 26 mm hosszúságban, egy ugyanolyan hosszúságú "ellensúllyal". (Egy forrasztásban gyakorlott barkácsolónak azt javasolnám, hogy a koaxnak csak az egyik végére szereljen csatlakozót, a másik végét meg csupaszitsa hasonlóra. Aztán ha mégis kevés, jöhet a csatlakozó és nagyobb nyereségű antenna.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14115 üzenetére
Az a grillkemence nem biztos, hogy komoly akadály. Ha úgyis van lehetőség a padláson UTP kábellel csatlakozni a routerhez (bizonyára 230 V is van vagy megoldható), akkor helyezd el ott.
Ha nem fémlemez a tető, első kísérletnek akár a tetőtérből is sugározhatsz.
Antenna hosszabbító kábelt úgyis kell venned, én olyat javaslok, amelyikkel az eresz alá tudsz varázsolni egy akármilyen antennát. (A routert csak nem lógatnám ki.) Antennának megkockáztatnék egy egyszerű kis botocskát. ([link] ha valóban ingyen küldi, akkor ez egy jó ár, de Sz.f.váron számítógépes üzletben, bontóból lehet, hogy olcsóbban is megúszod.)
A grillkemence kémény fölött onnan szabad a pálya az ablakhoz ?
Az asztali PC-be való WiFi kártya helyett még mindig megpróbálnék egy WiFi routert repeater üzemmódban oly módon, hogy bevinném a jelenlegi routert a boltba, hogy WPA titkosításassal válasszanak hozzá egy repeatert a routereik közül.mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14107 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy kicsit drágább, de rugalmasabb megoldás lenne, ha vennél két teljesen azonos, levehető antennás WiFi routert, amelyiknek van repeater (vagy cliens, vagy WDS, vagy bridge) üzemmódja.
(A magam részéről a D-Link DIR-300/B1-et tudnám javasolni de a dd-wrt firmware-el.)mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14106 üzenetére
Azt az 5m-t felejtsd el. Szabad térben ennél sokkal nagyobb távolság áthidalható saját antennákkal.
Minden WiFi routerhez jár antenna is. Van amelyiknél nagyon beépített, az nem neked való.
Azt hittem, hogy a router már meg van.Ha a két ablakból van egymásra látás, akkor első kísérletnek a routert antennástól elhelyezed az ablakba belülről, úgy hogy az antennája előtt csak üveg legyen már. (Ehhez vagy UTP kábel kell, vagy telefon vezeték vagy koax a modemhez. (Milyen internet van ?)
Ugyanúgy a kis házban a WiFi antennát az ablak mögött elhelyezed és elindítod az InSSIDer-t és akkor még az antennákat kicsit tologatod...
A WiFi kapcsolatot előzőleg egyik lakásban állítsd be komplettre. (WPA titkosítással.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14102 üzenetére
Bizonyára van szabad PCI csatlakozód a PC-dben.
Előbb saccold meg. hogy el tudod-e helyezni a PC-det úgy, hogy max 5m hosszabbító kábellel az antenna az ablakba lógatható legyen. és azt a hosszabbító kábelt is szerezd be. Nem lesz olcsó.
Van ahol kívánt méretre szerelik.Úgy tűnik, hogy a routered antennáját falfúrással kell megfelelő helyzetbe hozni. (A lakásban nem fog hiányozni a WiFi, illetve jelentősen csökkent WiFi jel ?)
És a routert UTP kábelekkel vidd olyan közel a kinti antennájához, amennyire csak lehet.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14099 üzenetére
Nem reménytelen a saját antennákkal sem, ha azokat sikerül úgy elhelyezni, hogy "lássák" egymást.
(Én kb 35m-re építettem ki saját antennákkal stabil kapcsolatot, az egyik falon kívül van, a másik ablak mögött. Az optimális helyet meg kellett keresni, segítőd az InSSIDer )
Az asztali PC-hez olyan kártyát javaslok, amihez eleve hosszabbítós antenna jár.
Most hirtelen csak ezt találtam: [link]. Egyébként szinte teljesen mindegy milyen márkát veszel - már amelyiknek van tisztességes gyártói támogatása.Közben még ezt találtam, remélem működik a "g"-s roterrel is:
[link][ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Virgil14 #14095 üzenetére
Több lépcsőben javaslom a megvalósítást.
Eleve kültéri antenna kell, ablakból nincs rálátás ?
A router milyen közel vihető a tervezett antennához ? (3-5m-nél nem lenne jó hosszabb antennahosszabbító kábel.)Asztali PC-hez vagy laposhoz kell a WiFi "vevő" (remélem fog adni is ) ?
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest