-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Hol? A Magyar Operán valóban nem pont így szerepelt, de a Desktop Team honlapon igen. Csak ezt nem a 9603-ban javították, hanem már a 9600-ban.
ui: 3 gépen haszáltam a legfrissebb build-et, elég hosszan, és eddig egyetlen egyszer sem fagyott le. Well done, Opera! Csak így tovább!
ui2: A nyomtatás elvileg még mindig nem jól működik. Igaz, én még sohasem nyomtattam semmit Opera alól (máshonnan se nagyon)...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Nézd meg a listát, benne van-e az adott reklámszerver (melyik oldalakról lenne szó)? Szerintem a legyegyszerűbb, ha a Tartalom letiltása... menüvel te magad tiltod le a reklámokat. Eltart egy kis ideig, de aztán már nem zavarnak, a tiltólista is minimális hosszúságú lesz, és megszabadulsz a reklámoktól. Így!
Ha más kérdésed van, nyugodtan tedd fel itt. Vagy olvasgass: fogások, UI, levelezés
"We spared no expense"
-
Cicero
őstag
válasz cousin333 #3854 üzenetére
csak megnyitottam egy tipikus oldalt, ami tele van reklámmal (newgrounds.com), meg egy magyar blogot, meg az indexet. ezt mind azután hogy bemásoltam a .ini-t a mappába, újraindítottam és befrissítettem.. nincs valami nagy gyűjtő, vagy amit az adblockhoz készítenek, nem működik operán is? jó lenne, mert arra igazából nincs kedvem, hogy minden egyes reklámot eltüntessek, mellesleg valamiért eltűnik a blog fejléce is. ez akkor lenne jó, ha ezzel nem csak azt az egy képet, hanem az egész szervert tilthatnám, és csak akkor ha már lenne egy bő lista ami szűrné mellette az egészet..
-
cousin333
addikt
Az Adblock lista itt is működik. Másold ki a címeket, és tedd be a megfelelő helyre az filter.ini fájlba.
Tiltsd le ezeket:
newgrounds.com:
http://flash.ngfiles.com/*
http://m1.2mdn.net/*index.hu:
http://rehs.index.hu/*
*audit.median.hu*Előbb utóbb mind tiltva lesz, és akkor Hawai. Onnantól kezdve csak el kell mentened a filter.ini fájlt. Nincs értelme túl nagy szűrőfájlnak, mert az lassíthatja pl. az Opera indulását.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
Cicero
őstag
Oké tetszik ez az opera kezdek megbékülni az RSS-el is, csak még két kérdés! Hol tudom beállítani, azt, hogy torrentet egy külső progival nyisson meg, és hogy tudok hozzáadni a keresőkhöz oldalakat? (Wiki, SZTAKI szótár stb..)
-
addikt
Hogyan lehet egy bizonyos keresést kirakni a jobb klikk menübe?
A keresés ezzel menün kívülre.Nézegettem a standard_menu.ini-ben a "Search with" részt, de abból nem derül ki melyik kereső melyik, gondolom valahogy a "nameid" résszel kell hivatkozni rájuk a search.ini-ből, de hogy pl. a "Hotclick search, 0"-nál az a szám mit jelent fogalmam sincs
-
Cicero
őstag
Hol tudom beállítani, hogy lapnagyításnál (CTRL +/-) csak a szöveget nagyítsa/kicsinyítse?
erdoke: köszi szépen!
-
Cicero
őstag
....kezdem azt gondolni az operáról, hogy csilli-villi meg minden szép, de meg se közelíti a firefoxot, bár nem mondom, van pár egyedi ötlet ami tetszik....
-
MODERÁTOR
új verzió
9.24Harrrr!!!!
-
-
7
addikt
-
bolcsodal
addikt
sziasztok, valaki meg tudna mondani, hogy a portable operaban mi a modul 7? Próbálom használni, de a lényege veszik el, ha minden gépre új profilt kell létrehozni mert a 7-es modul nem tud betöltődni.
They drew first blood....
-
Cicero
őstag
elkapcsolok a lapról, amíg betölti a 3000x4000-es képet, addig elolvasok egy cikket, visszanézek és ugyanott tart? szintúgy cselekszik, ha legörgetek a lap aljára és vissza? újratölti a képet? hát hülye ez?
-
Fori23
őstag
A 9.5beta több infóm nincs róla
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Syde
tag
Helló!
Egy kis problémám akadt kedvenc böngészőmmel. Néhány oldalon, leliltottam a felesleges tartlamat (reklámokat) és azóta irreálisan sok erőforrsást eszik. Közel, 50% a proccesszor használat. A flash videók, és az oldalak görgetése is akadoznak. Ezáltall teljesen használhatattlanná vállik.
Aki esetleg ismeri-e bug elhárításnák a módját és megosztaná, azt megköszönném.
Syde
[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
Hogy tudom az operában kapott leveleimet átmenteni Microsoft outlookba Van rá lehetőség
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Ry0K3N
senior tag
Nekem is valami hasonló gondom van de nálam a memóriát zabálja fel igen rendesen és belassul az egész böngésző sőt win hibaüzenet is lett már a dologból. Pedig a tűzróka után most kezdtem el használni az Operát és igen megtetszett de ha ezt tovább folytatja nem lesz nálam hosszú életű.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
kymco
veterán
A legújabb bétában nem megy a freemail webes felületen. (igaz most próbálkozom vele csak)
www.refujvaros.hu
-
Makaveli
senior tag
Ööööö Operában is lehet olyat csinálni, mint IE-ben, hogy Kedvencek közé rakni egy honlapot??? Mert most csak őriztgetem a füleket...
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
cousin333
addikt
válasz Makaveli #3891 üzenetére
Persze!
Oldalt van az oldalsáv (pl. F4-el tudod előhozni), és itt találod (többek közt) az elmentett könyvjelzőket Könyvjelzők (Bookmarks) néven. Vagy Könyvjelzők menüből is látod őket, szerkeszteni meg a Könyvjelzők karbantartása pontnál tudsz.
Lap elmentése:
- Jobb kattintás az oldalon, és válaszd a Könyvjelző az oldalhoz menüpontot. Ugyanígy működik a dolog a könyvjelzők oldalsávon is.
- Megnyitod a Könyvjelzők oldalsávot, és a kérdéses lapot drag&drop módszerrel ráhúzod a kívánt helyreAz összes megnyitott lap elmentése egyszerre:
- könyvjelzőként: jobbklikk a Könyvjelzők oldalsávon (egy üres részen), majd Könyvjelző az összes nyitott laphoz.
- ablakhelyzetként: Fájl menü, Böngészési folyamatok, Aktív böngészési folyamat mentéseÉrtelemszerűen rendezheted őket könyvtárakba is, a rendezést és a megjelenést a Könyvjelzők oldalsáv Nézet gombjánál tudod beállítani.
Ezen kívül ( ) minden könyvjelzőnek megadhatsz egy egyedi azonosítót a tulajdonságoknál az Azonosító mezőben. Ekkor a címsorba elég beírni az azonosítót és a böngésző a kívánt címre lép. Esetleg próbáld ki a Shift+F2-t
Az új Opera verzió (jelenleg 9.5 beta) képes a könyvjelzőidet szinkronizálni egy online felhasználói fiókkal ([L:my.opera.com]My Opera[/L]).
Ha kérdésed van még, írd meg bátran!
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
tmb
csendes tag
Üdv!
Nekem is az Opera a kedvenc.Több éve használom. Viszont most akadt egy kis problémám, amit felvázolnék:
-új xp, új opera került a gépre
-minden ok, kivéve a belépés az Index fórumra, amit megtagad /IE-el be tudok lépni, másik gépről Operával is/
-az összes általam látogatott fórumra, webmail, myspace be tudok lépni az Operával
-az indexről azt írták vissza, tiltsam le a sütiket, megtettem, hiába
-több verziót kipróbáltam, de mindnél ugyan ezTanácstalan vagyok. Hol a hiba, mi az a beállítás, amire nem figyelek, és miért csak az Index-belépésnél okoz gondot?
-
cousin333
addikt
Sorry, még én sem ülök mindig a gép előtt, pedig...
Amint tudtam, supportáltam...[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Érdekes, nem te vagy az első ezzel a konkrét problémával. Mivel nem használok Index fórumot, próbálgatni nem tudok, csak tippelni.
Kezd mondjuk a sütik törlésével (és nem tiltásával) a dolgot, estleg maszkold FF-ként, IE-ként, de egyelőre nincs sok ötletem...
"We spared no expense"
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)