Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz lovi27 #15286 üzenetére
El van írva? Hol mi?
Innen másoltam ki, és ott a fájl:
ls -al /var/log/proftpd/proftpd.log
-rw-r----- 1 root adm 0 Feb 7 00:00 /var/log/proftpd/proftpd.logha van proftpd.log fájl akkor azt minek még szűrni proftpd-vel
a proftpd hozza létre a logfájlt, és azt szűrné a f2b.
A f2b nem úgy működik, hogy a begyűjtött IP-k eleve el sem jutnak az ftp daemon-ig?Mert a világ legegyszerűbb fájlátviteli megoldása, és miért gond ha nincs titkosítva? Akik használják nem használnak publikus internet elérési pontokat (wifi kávézó), így elég spéci hozzáférés kellene, hogy mitm lehallgassák a jelszót. Plusz semmi olyan dolog nem érhető el rajt amiért kár lenne, viszont így egyszerű nagy fájlokat mozgatni. Ennyi erővel a helyi hálón is jó haszna lehet a f2b-nak, hiszen ha valaki csatlakozik a helyi hálóra(Megtöri a wifi-t, talál egy szabad van csatlakozást, máris nekieshet az ftp-t törni, vagy sniffelni, amíg valaki be nem jelentkezik,...)
A másik ok, amiért nincs bekapcsolva a TLS. Még nem értem mit miért, és mit hova. Nem találtam (igaz nagyon nem is kerestem) magyar leírást, amit meg is értek.
Harmadrészt, ha annyira biztonságos távoli kapcsolatot szeretnék, arra ott lenne az ssh, ha kiengedném.Negyedrészt, ha Magyarország egyik legnagyobb hírgyárának megfelel a sima ftp, nekem is megteszi otthonra.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest