Hirdetés
-
IT café
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
todyor
tag
Üdv!
Sajnos, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az alaplapja hibásodott meg. Vagy a ROM-ja, vagy a memóriavezérlője, vagy ki tudja…
Jártam már így én is. Hasonlókat produkált a telefonom. Kezdte azzal, hogy csak sokadszorra sikerült a rendszert betöltenie, aztán már azt se. Legfeljebb a kék képernyőig jutott. Akkor töltöttem fel én is azokat a helyreállító fájlokat, amiről írtál. Egy ideig ment is, örültem. Aztán egyszer csak megint elkezdte, úgyhogy vettem egy repedt kijelzőjű telót, aminek az alaplapja jó volt, és a kettőből raktam össze egyet, amit a mai napig megelégedéssel használok. Plusz még maradtak tartalék alkatrészek is (keret, hátlap, első-, hátsó kamera, akksi, USB töltő modul, apróságok).
Neked is ezt ajánlom. Jófogáson árulnak már 5 ezer körül olyan törött kijelzőjű telefont, amibe némi kézügyességgel áttelepítheted a saját kijelződet. Kis szerencsével akár alaplapot is kaphatsz külön (van, aki alkatészenként árulja a törött telefonját).
Itt egy Youtube videó arról, hogyan kell a telefont szétszedni, kijelzőt cserélni benne(egy Highscreen Zera S rev.S a szereplője a mozinak, de az megegyezik a miénkkel):
[link] -
-
debianos
aktív tag
Szia! Recovery mindenképpen kell, az nélkül nem fog működni a dolog. Gyári, vagy TWRP. CWM-et nem nagyon használunk ezen a telefonon. Amúgy sem tudnál helyet spórolni a törlésével, mert ahhoz a partícióhoz te sohasem fogsz hozzáférni futó android mellett root nélkül.
Az általam létrehozott blogon is van egy leírás ROM telepítéséről itt, de vigyor78 leírása kézenfekvőbb számodra.
Amit én tanácsolok az az, hogy utána egy TWRP 3-at(lehet beiktatva a procedúrába is) flashelj fel, majd annak segítségével a gyártói Highscreenes romot - ebben nincsenek benne az Op3nDottos maszlagok, sima, stock android.
-
todyor
tag
Természetesen alap recovery-vel is lesz gyári visszaállítás funkciód. De az nem "visszatölti" az alap rendszert, hanem csak visszaállítja azt a telepítés utáni állapotba. Az említett recovery(k) pedig mentésből a "lenullázott" (pl.max boot logóig elvergődő) telefonra mindenestül visszatölti(k) a mentéskori állapotot.
-
todyor
tag
Üdv!
Ha sikerül helyreállítani a telefont úgy, hogy elégedett vagy vele, érdemes a TWRP recovery-t feltenni, és azzal csinálni egy mentést, hogy később bármikor újra visszaállíthasd a rendszeredet.
Itt egy link a TWRP és CWM recovery telepítőhöz: [link]
Én a TWRP-t ajánlom.
A használata egyszerű:
A telefon újraindításakor egyszerre kell nyomni a bekapcsoló és a hangerő fel gombokat.
Amint megjelenik a boot logó, elengedhető és be is lép a recovery-be.
Itt a "Backup"-ot kell választani a mentéshez.
Én itt az összeset ki szoktam választani (ugyanis amiket nem jelöl be magától, azok sem olyan nagyok, elférnek a mentésben).
Aztán még "No Encryption" és az "Enable compression" sem kell.
A végén a csúszkát jobbra elhúzni és megvárni, amíg a mentés elkészül.
A mentés nálam 900-1000 MByte körül van. Ez (ajánlottan) menthető PC-re is persze!
Visszatöltés értelemszerűen a "Restore" funkcióval.
Root jog kell hozzá, de mivel úgyis lejár a garancia, nem vesztesz vele, csak nyerhetsz!
Én root-olásra a kingoroot applikációt használom, de van sokféle a neten. -
jjohn
aktív tag
Szia.
Minden kell kivéve a preloadert- a megfelelő nevűt a megfelelőhöz a system az az android ha más nincs. aztán láthatod boot=bottimg, secro, mbr, recovery, logo ezekhez a megfelelőt a listádból. Be pipálod a flash tools-ba, dupla kattintás és betallózod a gépedről ahol tárolod. Azután a download gomb a telo gyorsan rácsatlakoztat és megy a flash a végén lesz egy nagy OK és kész. Persze a driverek legyenek fent. -
oris
aktív tag
Wifi gond nálam is előfordul. Havonta egyszer előfordul, hogy bár felcsatlakozik az otthoni routerre, internet forgalom nincs. Ilyenkor csak az segít, ha a router titkosítását megváltoztatom. Hozzáteszem, hogy más hálózatra ugyanúgy kapcsolódik, s a routeren keresztül is tudok más eszközzel internetet használni, csak az OpenDott bohóckodik. Jó lenne tudni mi a megoldása ennek a problémának.
-
tpeter77
addikt
mobiltokshopból 2 nap alatt megérkezett a fólia és a szilikon tok is.
nem volt olcsó, de méretpontos és addig sem szerez be sérüléseket a telefon.
Achros 45C fólia jó hozzá, ilyet fogok rendelni ebayről és akkor lesz tartalékom.hangszóróra nincs panaszom, de a MTK EngineerMode-ban a Hardware Testing fülön az Audio részben lehet feljebb emelni a hangerőt.
143-ra beállítottam, tovább nem merem, nehogy károsodjon. -
jjohn
aktív tag
Azért írtam 145-öt mert xda-án írták a szakik nem szerettem volna hülyeséget írni más kárára, aki segítséget kért.
Nálam állítás nélkül is megfelelő volt a hangerő, csak a kocsiban kicsit lejjebb van és a navigációt halkabbnak találtam, én is 160-ra a maxra tettem csak később olvastam fent írtakat. A többi beállítást én sem cseszegettem. -
kicsizee
aktív tag
a nálunk az felvidéket jelenti. engem még mindig az a kijelző vibrálás meg az akksi kijelzés probléma zavar. amúgy nem lenne vele gondom. annó tapicskoltam ilyet tacskóban, egészen tetszett, meg gyorsan is reagált, de hogy állandóan az akku miatt "parázzak" hibás darab(ok) esetén állandó sztárvendége legyek a teszkónak, hát lehet inkább kivárok, vagy esetleg egy jobb ajánlat esetén megérné, de 120, vagy 135€ért már talán kicsit komoylabb készüléket is venni lehetne. köszi az infókat. üdv
-
jjohn
aktív tag
Szia!
Kösz az infót, azt megjegyezném, hogy volt nokia c5-03-om azt ha kikapcsoltam akkor is ébresztett.
Csak azért kérdeztem ezt az állapotot, mert mintha vki írta volna, hogy nem kapcsolbe ilyenkor még ha be is van állítva. Meghogy töltőre téve nem lehet használni, akkor az csere vagy szerviz?
Kösz!(#3383) DVDHooligan nak Valahol olvastam már nem tudom itt vagy máshol. Állítólag ha irootnál mikor rooolod először kiveszed a pipát az user agreement-ből akkor nem jönnek rá plussz kínás progik.
-
pcnet
addikt
Köszi Neked és mindenkinek az infót.
Ha azonnal cserélik, akkor bele megyek, de a lassú töltésen kívűl tényleg semmi baja. Nem szeretném ha kapnék egy kijelző vibrálós, akksi szint kijelzés bugos készüléket helyette. Eddig saját töltőjét, tabom szintén 2A-es töltőjét, 1A kimenettel rendelkező power bankot próbáltam, most Nexus 4em töltőjével (1.2 A) próbálom újra. Eddig semmi, mindegyikkel ugyan úgy 6 óra 0-100ra. Van még egy 800as töltőm, megpróbálom még azzal. Telefonhoz vettem egy Tesco Mobile SIMet, még normál SIM, ha Op3n dottot le kell adni szervizbe, akkor ki kell törni microSIMet, ha vissza kapom, akkor kell vennem átalakítót. Inkább lenyelem a 6 órás töltés időt, éjszaka ráér. Ma kb 3 óra Ingresst bírt. GPS, mobilnet, automatikus fényerő. Javítani szerintem nem nagyon éri meg, mert töltő IC csere nem két fillér és tudtommal BGA állomás kell hozzá. Lehet készülék csere lenne szervizben is. Legközelebbi Tescos bevásárláskor mindenesetre rákérdezek vevőszolgálaton, van két srác aki elég kortekt és ért is a kütyükhöz. Ki kell fogni, ha ők lesznek ott, akkor rákérdezek.
Köszi szépen mégegyszer mindenkinek a segítséget!
-
Office-R
csendes tag
Az elsőt a Pillangó utcai Tesco-ban, a másik két készüléket a Dunaharaszti üzletben vettem. Mint ahogy már leírtam a MAC címük szerintem egy százas szórásban volt. Hogy az M5 melletti üzletben milyen széria van azt nem tudom, de félő hogy mostanra már csak a maradékot (értsd: visszavitt/javított, stb.) árulják ki.
Ami az általad ajánlott készüléket illeti. Megmondom őszintén, én "fázok" a neten ilyen módon rendelhető készülékektől. Semmi garancia hogy azt kapod amit rendeltél, ha gond van vele ezer év amire egyáltalán elérsz valamit, frissítés nulla.
Lehet hogy aztán csak a tapasztalatlanság beszél belőlem. -
Ra3
őstag
Ezek közül rendeltem és pár tizeddel túllóg, a széleken eltartja a kis perem, szerintem felesleges ezen tovább pörögni, az ún. méretpontosak közül se jó mind.
A kijelző vibrálással kapcsolatban van egy olyan észrevételem hogy mióta többet használom a vezetéknélküli kapcsolatokat, azóta gyakrabban jelentkezik, ha a bt meg wifi egyszerre megy akkor pedig elég gyakran.
-
gyulus08
aktív tag
Bocs, amiket néztem, ott csak a 8 mag/2Ghz szerepelt.
Bár nem tudom, hogy végül most akkor melyik S4-re gondolsz, mert első hozzászólásodban Snapi van, a másodikban Exynos.
De lényegtelen is, mivel nagyjából egy szinten vannak.
Illetve, mivel mindkét telefon/SoC-nál Antutu-t linkeltél, gondolom az alapján ítéled meg a telefonokat, akkor abba azért kalkuláld bele, hogy Antutu verziónként változnak a pontszámok. Például legújabb verzióval S5 ~45e (tudom Lollipop, ART miegymás, de ha levonunk 1-2000 pontot, akkor is messze elhúz.
Abban egyetértek, hogy a Snapdragon 600-hoz odaér, de a 80X szériához képest van bőven szakadék. Viszont véleményem szerint, ha új MTK kellene, akkor a 64 bites széria lenne javallott. -
gyulus08
aktív tag
Szerintem azért ebbe annyira ne mélyülj bele, a Snapdragon 801 és MTK 6592 (gondolom az lesz benne, nem az új 64bites MTK) azért messze nincsenek egy szinten. Nem csak processzor, hanem grafikus téren is, a Mali-450 azért nem a legerősebb darab.
Ismerősömnek van Coolpad F1 telefonja, Asphalt 8 is érdekes lassulásokat tud produkálni rajta. -
troller
senior tag
A hozzászólások szerint 4.4.2-vel S4-en is rossz lett, míg előtte jó volt.
Esetleg root segíthet meg SDfix.
Eléggé elcseszte a gugli hangbeállításokat meg az SD kezelést a kitekatban, modjuk a tőlem a flash tiltásáért meg ezért az idióta MTP-s fájlátvitelért is kijár az illetékesnek egy virtuális hátbaveregetés egy méretes szívlapáttal. -
Laccoss
addikt
Ötlet volt, amit felvetettem... Leginkább a méretre vágás a problémás, próbáltam, az hogy kamerának kivágni az nem, mivel nem használom az előlapi kamerát, közelségérzékelőnek nem zavar be, egyedül a hangszórónál kell majd kivágni, de az is megoldható egyszerűen. Nem hiszem, hogy kétféle lenne, max rosszul, nem arra a típusra valót írt be az eladó... A telefon specifikációja, kialakítása fix, tehát nem lehet két különböző fólia. Egyébként amit linkeltél, az crystal clear? Antireflex?
És mint írtam, van bankkártyám, de hozzá kell adni a paypalhoz, utána fel kell hívni a bankot, hogy mondják meg mennyit vont le a paypal, hogy aktiváljam. Fel kell töltenem pénzt a kártyára is, tehát megint egy rossz pont. Mivel a kártyára nem jön havi szinten pénzösszeg, így a pótlás nem megoldott. Fizettem már ebay-en paypallal, amiatt nem aggódom, hogy nem biztonságos, vagy lenyúlják a pénzt, mert többnyire annyi szokott lenni a bankkártyán amennyit berakok rá.
Részemről a téma lezárva.
-
Laccoss
addikt
Először is, aki nem tud olvasni, nincs ideje rá, az használja a keresőt. Szerintem ez alap dolog. Vagy egyik, vagy másik alapján már meg is találja. De mint írtam, sokkal egyszerűbb ha belökik a kérdést, anélkül hogy egyáltalán rákerestek/olvastak volna. Hidd el, ez általános gond, nem csak itt, máshol is.
-
Laccoss
addikt
3 különböző igen, de az utolsó kettő mind Archos 45 C Platinum telefonra való (persze ha jól írja az eladó), ebből következtetve méretileg azonosak, max minőségben térhetnek el. Ahogy látom a harmadik az csak egy fólia, semmi kivágás rajta..
A közelségérzékelőnél szerintem nem létjogosultság, hogy ki legyen vágva, szerintem....
Megnézed a Medion Life E4502-nél hogy van a hangszóró, közelség érzékelő, kamera kivágás, látni fogod, hogy nem úgy mint az Op3ndott telón. Persze, tehetsz rá, akármilyet, csak az nem fog illeszkedni rá, és vágdosni kell.
-
Laccoss
addikt
Első semmiképpen, már ha a fényképen egyáltalán azon képernyővédő fólia látható. Mivel ha megnézed, fel van cserélve a közelségérzekelő led, és a kamera... valamint a hangszórónál is érdekes a kivágás.
Másik kettő meg ugyanazon telefonkészülékre való, de volt rendelve, és azt írták hogy pár mm eltérés van.
[link] -
andrisbandi
őstag
A Wakelock Detector azt vizsgálja, hogy melyik alkalmazások tartják ébren a telefont (többek között például bekapcsolva tartva a képernyőt), feleslegesen használva ezzel a készülék akkumulátorát, ami így gyorsabban lemerül.
A Google Play áruházból ingyenesen letölthető eszköz nemcsak kilistázza az érintett appokat, de leállításukhoz, sőt törlésükhöz is gyorsgombot kínál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest