Hirdetés
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- F-Secure termékek
-
IT café
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
barkzso
csendes tag
Csatlakoztam
Nekem tökéletesen műxik, egy SONY xperia sp-m is van, összehasonlítva:
a kijelző jobb (bár a SONY HD felbontású)
a betekintés jobb
teszteken hasonló pontokat ér el
az akkuidő hasonló
a SONY minimális akadása itt sehol sincs.
az állapotjelző led nekem hiányzik -
Laccoss
addikt
válasz
jack.corussi #1196 üzenetére
Ilyen problémát nem tapasztaltam. Rádugom, megjelenik a MEDION az intézőben, rákattintok, ott a két partíció, Belső memória, és SD kártya, és arra másolok amire akarok.
-
-
Laccoss
addikt
válasz
jack.corussi #1193 üzenetére
Akkor lassú az SD kártyád. Nálam elég jól másol (class 10es Samsung SD), de a telefon memóriára még gyorsabban.
USB mass storage nekem sem megy, csak intézőben a MEDION...
-
jack.corussi
csendes tag
Üdv,
Kb. egy-két hete használom a készüléket, különösebb problémám nincs bele egyet leszámítva.
Szinte lehetettlen kooperációra bírni a PC-vel. Csatlakozni csatlakozik, de a Medion szekcióban sokszor nem látja a partíciókat(?) vagy ha látja és át akarok vmit másolni az SD kártyára vagy nagyon lassú vagy kifagy az intéző(hasonló a helyzet a TC-vel is). Saját adatkábelével használom.
Találkozott már vki ezzel a problémával? Van vmi megoldás? Illetve nem lehet valahogy USB Mass Storage módot előhozni ebből az androidból?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
üszök
őstag
válasz
tatararpad #1181 üzenetére
Neked meg szerintem fogalmad sincs mik a Lolipop újításai,azért kell mert Lolipop,és új.
-
üszök
őstag
válasz
Janiman_28 #1188 üzenetére
Nincs ilyen telefonom,
de két lehetőség szokott lenni.
1,beállításokban be lehet állítani melyikről menjen a hívás,SMS,net, itt van olyan opció is hogy ,mindíg rákérdez.
2,a tárcsázóban 2 zöld gomb van SIM1 és SIM2 amelyiket nyomod arról hív.Nahh potyára gépelek.
-
Laccoss
addikt
válasz
Janiman_28 #1188 üzenetére
Milyen váltás? Mit akarsz váltogatni rajta?
Ha hívni akarsz, akkor rákérdez melyik kártyáról akarod indítani a hívást, ha smst küldesz, megint rákérdez. Gondolom netnél is lehet priorítást állítani, hogy melyiken menjen ki netre.
-
üszök
őstag
válasz
Janiman_28 #1185 üzenetére
Nem kell váltogatni semmit. Mindkettő megy egyszerre. Ha hívnak az egyiken a másik nem elérhető addig.
-
dm13dv1b
csendes tag
válasz
Janiman_28 #1185 üzenetére
Én két kártyával használom de nem vágom a kérdésed. Dual stand-by, hiváskor a másikat át irányítja, hívás vagy üzenet előtt kiválasztod melyik sim-ről szeretnéd.
-
Janiman_28
csendes tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem,hogy milyen módon kell a kártyák között váltani? Egyszerű,vagy bonyolult? Van hozzá esetleg egy gyors gomb,mint a sony xperiaknal? Valamint a hálózati lefedettség az mennyire erős? Üdv. Tamasjani
-
dm13dv1b
csendes tag
Nálunk (Debrecen) ma egy 20-as a tábla... a telefon eredeti áron van.
-
dm13dv1b
csendes tag
válasz
xeroxizmad #1179 üzenetére
Sajnálom.
Az updater script-et mindenképp át kell írni mert rögtön nem is indul el az updater, mert a telefon "MTK" a scriptben pedig más van. Esetleg az első két sort kiszedni...Aki a százalékoknak nem hisz, ezt ti és mi formáltuk
-
xeroxizmad
csendes tag
amit te linkeltél azt módosítottam, bár az updatescirptet még nem néztem, de várni kell sajnos mivel nem cserélték a telefont, hanem küldték szervizbe
Ha minden jól megy még az ünnepek előtt meglesz...
-
gps76
őstag
Ez a villogást valahogy levideózhatná valaki. Olyat csinál,hogy felélesztem a telefont és gyorsan ingadozik a fényerő,meg a kép szélén körben mintha fakó köd lenne? Az enyém most kezdte el csinálni,mondjuk fura mivel lehet feltöltődött valamitől - pl.kabát levétel,műszálas pulóver -,mert pont ezek után láttam ezt. Nincs valami összefüggés vajon ezek között?
-
-
kmarkk22
aktív tag
válasz
dm13dv1b #1171 üzenetére
Én a 17% villogast kicsit nehezen hiszem el, mivel én egyszer visszavittem, és vettem egy, tök random másik telefont a polcrol, és ugyanúgy vibrál... Szóval vagy én vagyok extra szerencsétlen, vagy nem igaz a 17%, én legalább egy 50%ra tippelek, vagy még többre.
Vagy ha ez igaz, akkor lenne értelme megpróbálni kicsereltetni? Valaki írta, hogy kijelző villogas esetén egybol cserélik, nem szaroznak a garival.
-
Fulár
senior tag
válasz
ottoarc #1164 üzenetére
A kijelző betekintési szöge nem rossz.Sem oldalra sem pedig fel vagy lefelé fordítva nem invertálódnak a színek.A kijelző véleményem szerint nagyon korrekt és nem csak ezen az"árszinten"belül hanem egyébként is.
A kamera minőség mind fényképezés mind pedig videózás tekintetében teljesen átlagos.Nem kell semmi kiemelkedőt várni de teljesen vállalható.A vidózás tekintetében lehetne egy kicsit jobb de az sem annyira vészes.Amit kiemelnék az a Ledes villanó(elég erős fényt pradukál)és a makró képességek.Abban egész jó.Az előlapi kamera nem lesz a szelfi bu*ik kedvence de egy videótelefonálás lebonyolítására bőven jó.
És végül a zene.Egy normális fülessel az eredmény szintén nem kiemelkedő de teljesen korrekt.A mély és a magas hangok is egyaránt képviseltetik magukat és"dobozhangnak"nyoma sincs.
A személyes konklúzióm az,hogy ez a telefon meglepően pozitív csalódás.Leszámítva ezeket az apró de annál idegesítőbb szoftveres bakikat mint pl a hibás akku kijelzés.Bízom benne,hogy ezek javításra fognak kerülni vagy ha mégsem akkor készülhet rá olyan moddolt Rom ami túlmutat a gyári képességein.
Van egy Zte Grand X prom(jelenleg szervízben)de ha elkészül még ebben az évszázadban akkor erősen gondolkozom,hogy végleg nyugdíjazom és marad a Dott. -
dm13dv1b
csendes tag
Na akkor OP3N DOTT felhasználói vélemények 60 válasz alapján:
A fórumozók 77%-a az újabb v213-as szoftvert használja, amit gondolom azután frissítettek, hogy novemberben (37-en) úgy gondolták bevásárolnak a készülékből. A válaszadók mindössze 15%-a jutott odáig, hogy valamilyen okból vissza vitte a telefont, amiben szerepet játszhatott az, hogy sajnos 17%-ban villog a kijelző, amivel egyébként 88%-ban elégedettek vagyunk. Az akkumulátor teljesítményével 88%-ban elégedettek vagyunk, azonban relatíve sokunkat (23%) zavar a hosszabb töltési idő, amit elvileg a v213 hivatott javítani. Hang tekintetében ahány fül annyi ember, de számszakilag elmondható, hogy 83%-ban megfelel az elvárásainknak. Mindezek és a konkrét kérdés tekintetében a válaszadók 98%-a elégedett a telefonnal! -
dm13dv1b
csendes tag
válasz
xeroxizmad #1169 üzenetére
Hú ez nem hangzik jól
a ROM-ról írsz valamit? Melyik volt? Mit cseréltél benne? AK-el csináltad?
-
dm13dv1b
csendes tag
Még valaki vélemény a telefonról?
-
dm13dv1b
csendes tag
válasz
xeroxizmad #1158 üzenetére
xeroxizmad gépen csináltál ROM-ot és a telefon nem indul el? Vagy hogy csináltál ROM-ot?
-
aasgier
tag
Üdv !
Egy próba az akku kijelzésre nálam 3 napja működik ,szépen 1 %-os merülést mutat.
Teljesen feltölt kikapcsol ,leválaszt a töltőről 5 perc vár visszarak a töltőre 15-20 perc töltés leválaszt 5 perc vár ezt 3x 4x megismételve ,bekapcs ,battery callibration-el nullázni a battery statot és nálam működik .
Persze ez nálam másnál lehet nem fog ,de egy próbát megér. -
ottoarc
tag
Üdv!
Amit eddigi hozzászólásokból kihámoztam, az nagyon tetszik. Néhány kérdésem azért még van. Milyenek a betekintési szögek? Milyen a fényképezési, videózási képessége? Az előlapi kamera minősége is érdekel. Nem vagyok egy power user, jelenleg egy családtagomtól leselejtezett SE Xperia Minit használok, és erről szeretnék váltani valami aktuálisabbra. Tudom, hogy ennél fényévekkel jobb, de azért saját tapasztalatokat is olvasnék erről. Még egy bónusz kérdés: Egy jobb fülessel milyen minőségben játssza a zenéket, illetve milyen fájlokat támogat?
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Most Csehországba vagyok es megveszem itt az egyik tesco aruhazba, akkor Magyarországi Tescokba is érvényes a gari?
-
válasz
tathannibal #1160 üzenetére
Itt a válasz:
cat /proc/partitions
major minor #blocks name7 0 6704 loop0
253 0 524288 zram0
179 0 7613440 mmcblk0
179 1 1 mmcblk0p1
179 2 10240 mmcblk0p2
179 3 10240 mmcblk0p3
179 4 6144 mmcblk0p4
179 5 921600 mmcblk0p5
179 6 129024 mmcblk0p6
179 7 3198976 mmcblk0p7
179 8 3280384 mmcblk0p8
179 64 4096 mmcblk0boot1
179 32 4096 mmcblk0boot0A vastagított rész a teljes belső tárhely, k bájtban. Tehát 7435MB a belső teljes tárhely.
És láthatod azt is, hogy ~3GB az adatpartíció és majd' ugyanennyi a "belső SD". -
gyulus08
aktív tag
válasz
tathannibal #1160 üzenetére
Normális, hogy ennyi hely van rajta.
A 8gb formázva kisebb (kb 7,45gb), plusz még az androidnak is kell valahol terpeszkedni.Pl. 16gb-os Nexus 7 tableten is csak 13 használható.
-
tathannibal
csendes tag
Hali lehet kicsit értetlenül hangzik de ha 8 gb van ráírva akkor nem 8 gb nak kellene lenni az elérhető tárhelynek?
Bocsi ha hülyeséget írtam csak nem értem hogy jön ki a 8 gb.
Sencor Tabnál látom rendesen a 8 gb teljes kapacitást.
Nála csak 3 -at meg valami 3,15 ahogy fent van írva. De akkor is ez még csak 6,15 -
üszök
őstag
válasz
tatararpad #1140 üzenetére
Mi van a Lolipopban ami nélkül nem lehet élni?
-
xeroxizmad
csendes tag
Végeztem a portolással, telefonnal még semmit nem csináltam, kikapcsoltam hogy majd indítom a TWRP-t, de be se kapcsol, nem reagál semmire, se töltőre se semmi. A gép se látja a preloadert. Vajon szervizelik, vagy cserélik egyből????
-
gyulus08
aktív tag
válasz
vaquero_33 #1155 üzenetére
Háttérkép esetleg nem külső SD-n van?
Ha igen, megpróbálhatnátok belsőre rakni, hátha úgy nem csinálja. Nálam az ébresztő zenéjét felejtette el néha, míg SD kártyán volt. -
vaquero_33
csendes tag
válasz
DVDHooligan #1154 üzenetére
Nálam is ez a helyzet. A háttér és az akku kijelzés. Azért jó lenne, ha lenne megoldás, de ezekkel még együtt tudok élni. Ma felraktam a Nova Launchert, hátha megoldja a háttér problémát. Próba cseresznye
-
DVDHooligan
csendes tag
válasz
vaquero_33 #1152 üzenetére
Igen, nálam is előfordul, sőt, még a beállításokon belül lévő auto-start management se működik. Hiába veszem ki a pipát az alkalmazások mellől, reboot után visszaáll az eredeti állapot.
Egyébként én is már több, mint egy hónapja nyúzom, nálam ezen (és az akksi kijelzésén) kívül nem jött elő más hiba. Nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal.
-
vaquero_33
csendes tag
Sziasztok! Történt olyan mással is, hogy a beállított háttérkép időről időre visszaáll a gyárira, vagy csak engem súlyt ez a jelenség? Előre is köszi.
-
Laccoss
addikt
válasz
bozsozso #1145 üzenetére
De talán a szervíz telefonszámát meg tudják adni, vagy beveszik szervizelni, és talán kapsz egy telefonszámot ahol érdeklődhetsz a készülék javításának áráról.
Vagy felhívod a tesco központját a garancialevelen található telefonszámon és ott érdeklődsz.
Egyébként service hotline-on is próbálkozhatsz (garanciajegyen rajta van): 06-40-180-102
RA Trade KFT
H-2040 Budaörs
Törökbálinti utca 23.
HungaryFax: 06 - 40 - 180 - 103
Telefon: 06 - 40 - 180 - 102
Email: service-hungary@medion.com -
Laccoss
addikt
válasz
tatararpad #1140 üzenetére
Nem valószínű, de bármi lehetséges.
Ikonok lecserélhetőek (én Nova launcher-t használok erre)
-
tatararpad
őstag
Lolipop várható a telefonra egyszer? Ez a gané ikontéma lecserélhető?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Sajnos betört a gyerek telefonjának a kijelzője. Nem tudjátok hol lehetne kicseréltetni a kijelzőt? Kép van rajta csak pont az alsó sávban ahol betört nem érzékel semmit így nem lehet felvenni ha csörög. Ami még fontos, hogy mennyibe kerülhet a javítás.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Peat;)
veterán
"Mindenhol így működik a beszerzés, ha valaki magának akar gyártatni." Mi az az így? Nem tudjuk hogy a lenovo magának gyártja e az alkatarészeket, ha nem azt sem milyen beszállítói körrel rendelkezik. Figyelmen kívül hagytad azt a tényt hogy a már bejáratott gyártási út megváltoztatása a kezdetekben többletköltséggel jár, melyet mérlegelni kell a termék életciklus szempontjából megéri-e. Esetünkben olyan modellről beszélünk amiből már vagy 10 fajtát csinált ez a gyártó és szerintem max pár hónapig fogják gyártani. A készülékházat úgy alakította ki hogy másnak is szállít belőle (archos), ennyit tudunk. Teljesen felesleges riogatni a népet, pont olyan ez a készülék mint a többi kínai, csak dömpingárunak szánja egy mobilszolgáltatást is nyújtó márkalánc ami az árban is megmutatkozik. Pl. egy prestigio ugyanezt valószínű drágábban kapná meg és adná tovább a fogyasztók felé. Attól még mindkettőben hasonló hibaarány lenne. Mely konkrét hibákat ki is tárgyal a fórum szerencsére. Ez így normális, csak sok hozzászólás hozzá nem értés, vagy szimpla riogatásként íródott le.
-
dm13dv1b
csendes tag
OP3N DOTT felmérő:
Már majd' 50-en válaszoltatok, lassan közzéteszem a közvélemény kutatás eredményét
-
dm13dv1b
csendes tag
válasz
Lacikaa9988 #1131 üzenetére
Az ilyenek miatt használok CleanMastert
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
nem ragadt be valamilyen app? wakelock detector
-
meoindil
aktív tag
válasz
Nem lehet hogy fut valami a háttérben amit nem veszel észre, viszont az akkukivevéssel lelövöd?
-
Lacikaa9988
tag
Sziasztok.Olyat észlelek a telefonomnál,hogy amikor nem veszem ki az akkumlátort,akkor gyorsan elkezd merülni,amikor kiveszem az akkumlátort és utána beteszem,akkor meg azon a százalékon marad,és sok idő múlva csökken csak a százalékmutató.Ti nem észleltek ilyet?Ilyenkor mit lehet tenni?Igazából minden reggel ki-be kell tennem az akkumlátort,hogy normális akku szintet jelezzen.
-
Járókeret
senior tag
egy info, hátha nem volt még.
a gyári usb kábelje tökéletesen passzol. a samuért már kicsúszik belőle egy ici pici mozgatásra.
segítség: headset vezetéshez,vagy kihangosítás? a headset azért is kellemetlen,mert autós tartóból nem fog elérni úgy a fülig, hogy ne a kormányok keresztül feszüljön a kábel.
ötlet?
köszi
-
tpeter77
addikt
válasz
xeroxizmad #1116 üzenetére
cappa72
nevű fórumozót kérdezd meg, hátha tud segiteni. -
Fulár
senior tag
Arra van esély,hogy valaki egy"Update Zip"-be gyúrja a 213-as gyári Romot,hogy ha gáz van az esetlegesen elkészülő főzőtt Rommal akkor gyakorlatilag egy mozdulattal vissza lehessen állitani a gyári állapotot?
-
dm13dv1b
csendes tag
válasz
xeroxizmad #1116 üzenetére
Na végre valaki! Az Android One készülékre van már CM11, mt6582 1gb, stimmel is de én nem mertem ráereszteni. Kicseréltem benne amit kell, de status 0-val nem megy fel soha
Vagyis a build.prop-ot kéne csak átírni.http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/android-one-general/sproutdevelopment-cyanogenmod-11-alpha-t2897516 -
bandee0817
tag
Kb olyan 6-8 alkalommal. Nem hiszem, szimplán lassan tölt, most is több mint 8 órát töltött és csak 93%-ig töltött fel, a feszültség is csak 4.03,teljesen feltöltve 4.10 fölött van.
-
leslie_smith
aktív tag
üdv mindenkinek!
tegnap én is tulaj lettem
már sikerült a root
egyébként nagyon jó teló
tökéletesen elvagyok ezzel a teljesítménnyel
nem is tudom eddig miért nem vettem kínait -
Zeki
nagyúr
Te nem vagy képben barátom. Mindenhol így működik a beszerzés, ha valaki magának akar gyártatni.
Nem csak gyártatót ismerek, de gyártót is. Igaz nem mobiltelefonban.
A telefont nem fikázom, itthon ennyiért 2 év garival lehet nincs jobb. Kompromisszumok vannak, meg hullámzó minőség. Ennyiért ez van.
De én inkább gyűjtenék hozzá egy Honor 3C-re. -
Fulár
senior tag
válasz
Norberto001 #1112 üzenetére
Azért a hang tuningal csak óvatosan.Addig tök jó amíg föltolod és bömböl a külső hangszóró mint állat de amikor megadja magát pedig csak 25 százalékkal toltad följebb az szopás.Személyes tapasztalat.De természetesen nem a Dottal történt.
-
xeroxizmad
csendes tag
Ha valaki tud esetleg egy cm11-et, amely egy MTK 6582 chip-el rendelkező telefonhoz készült és bug mentes, az linkelje el, és kisebb-nagyobb szerencsével megpróbálom átportolni.
-
dm13dv1b
csendes tag
OP3N DOTT véleményed:
-
Norberto001
csendes tag
válasz
jackbacsi87 #1113 üzenetére
Ok.Akkor privátban.Köszönöm
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
Norberto001 #1112 üzenetére
Senki nem tud linkeli, mert hivatalosan nem létezik!!! Van amiről nem beszélünk.....csak privátban!
-
Norberto001
csendes tag
Nekem a hanggal volt gondom.Mobileuncle MTK Tools szoftverrel be lehet állítani a telefon hangerejét, erősíteni lehet a mikrofonját.Nekem sikerült.
Ha esetleg valaki tudna igo primot magyar térképpel linkelni nagyon meg köszöném. -
szupermacs
veterán
válasz
Lacikaa9988 #1096 üzenetére
Az Alcatelemnél is szokott ilyen lenni, valami van a memóriakártyával (mivelaz én telefonomon van egy gyári lejátszó és a Play Zene és ilyenkor egyiknél sem szokta mutatni a zenéket, csak a fájlkezelőben). Nekem is sokszor van olyan, hogy újraindítás sem segít, érdemes leformázni a kártyát és visszapakolni rá a zenéket.
-
dm13dv1b
csendes tag
OP3N DOTT kérdések:
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
bandee0817 #1103 üzenetére
Hányszor töltötted már fel?
Nem lehet, hogy nem 60%ról tölt, csak szarul jelzi ki? -
Nuenue
csendes tag
Csatlakozom a tökéletesen elégedett felhasználók táborához. Minden ok kategóriában best buy
-
bandee0817
tag
Volt másik, töltő és usb kábel is, eddig a saját fajtájából. Este megnézek egy 15-100%-os töltést hogy úgy mennyi idő, ha az se akkor egy másik fajta töltő, amper mérőt is rendeltem már, ha mind nem lesz haszonnal, akkor vagy kicserélem, vagy garancia, de az az egy hónap..... xD
-
bandee0817
tag
Nem is fogsz sokat mert azért sok baj van vele, ez nyilvánvaló. Ha viszont olyat fogsz ki, vagy nem zavar a hosszú töltési idő, akkor egyébként nagyon is jó telefon, én eddig imádom, kivétel a lassú töltést, de azt meg lehet hogy megoldom úgy, hogy kicserélem a cégeset a sajátra, az úgyis app tesztre van, annak mindegy meddig tölt
ha venni akarsz, ajánlom hogy 72 órán belül mindent mindenhogy nézz meg
gsammel különösen a merülést, töltést, képernyő villódzást, ilyeneket. Próbálj ki játékokat, wifi, mobilnet, gps, minden
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Formula-1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- Windows 11
- Házi hangfal építés
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest