Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattheus
őstag
-
mattheus
őstag
itt egy kép.
HDR forrásként megy az Apple TV, sima SDR kontent (képernyőkímélő), megy a háttérben. Menügombot megnyomva az ikonok HDR-esen fényesek, de a tartalom tompa.
Most akkor a tévét is rosszul állítottam be? Pedig követtem minden egyes utasítást a videó(d) alapján
Egyébként be van állítva a Match content Range és Frame rate is
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Lenne egy Apple TV-s kérdésem.
Most hogy már van egy kis időm a LG 55 G3-as tévémmel is foglalkozni, gondoltam kipróbálom a korábbi tévémhez vásárolt Apple TV-t is. Amikor még vettem, akkor nem tudtam, hogy ilyen tévét veszek a közeljövőben.Ez a kütyü alapértelmezetten HDR módba állítja a tévét, annak ellenére, hogy a főmenű és az alkalmazások többsége SDR-ben megy érzésre, mintha nem is ez az üzemmód lenne kiválasztva.
A tartalmak nézegetéskor minden (HBO, Netflix) a legnagyobb rendben, de hogyha megnyomok valami menügombot a tévén (beállítások opció) akkor azok zavaróan fényesek a 100-as fényerősség miatt (Vhiktor korábbi G3-as videójában összefoglalt képernyőbeállításokkal megyek.)
A kérdésem az lenne, hogy ezzel így kell megbarátkoznom vagy van arra megoldás, hogy a menü ennyire ne legyen vakító? Hozzáteszem nem fogom gyakran a menügombot nyomogatni Apple TV használat közben.
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
@ Vhiktor, @ hunspikey és @b.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Sikerült beállítani az ajánlásaitok alapján és ég és föld! Köszönöm!
Még egy kérdésem van.
Ha jól tudom (hallottam, olvastam) akkor a tévé automatikusan 4 óránként valami pixeltisztítást hajt végre. Én még sosem láttam, hogy ilyet csinálna , de arra sem. jphy ilyen értesítést kaptam volna indításkor, hogy csinált volna.Ezt külön be kell kapcsolni? Én mindösszesen az energiatakarékos módot kapcsoltam ki, pixel eltolás be van kapcsolva, de pixeltisztításra nem láttam olyan beállítást ami automatikus lett volna. Be kell egyáltalán kapcsolni vagy manuálisan kell elindítani, bizonyos időközönként ?
Köszönöm!
-
mattheus
őstag
Én nekem most hétvégén volt először igazán alkalmam arra , hogy 3 hét után komolyabban kipróbáljam a G3-as LG Tv-t (55 col), mivel eddig csak PS5-el használtam.
Most hogy a mozikban megy a Dűne második része, gondoltam megnézem a HBO Max-on az első részt (Dolby Vision-ben érhető el), angolul magyar felirattal. Ami nekem feltűnt, hogy a feliratok vakítókat, már-már zavaróan fényesek a többi képi tartalomhoz képest.
A kérdésem az lenne, hogy ez így normális illetve, hogy lehet tenni annak érdekében, hogy ne legyen ennyire fényes?
Vhiktor korábbi G3-as videójában összefoglalt képernyőbeállításokkal megyek.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
-
mattheus
őstag
Mennyire javasolt játékoknál bekapcsolva hagyni a pixeleltolás funkciót ? Az eddigi leírások alapján talán az volt az egybehangzó vélemény, hogy ha már beégés lenne (nem félek ettől, mert nálam heti 6-7 óránál nem megy többet a tévé ) csak a kontúrját tompítja, így túl sok hozzáadott értéke nincs.
-
mattheus
őstag
válasz Vhiktor #94329 üzenetére
Ilyeneket nem ártana beírni az összefoglalóba, legalább FYI jelleggel. Én nekem befrissült beüzemelés után szinte azonnal, de majd odafigyelek, megnézem miket javítottak ki a későbbiekben és csak ha indokolt telepítem. Igaz kétlem, hogy fontos dolgok mellett azt is beleírnák, hogy
Improvements:
- Decreased performance (including brightness, and UI navigation speed) thanks to the brand new planned obsolescence built-in app and because of the arrival of the new models
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Én pont tegnap jártam így beüzemeléskor, amikor le akartam húzni a gyári fóliát és nekem sem sikerült, annyira rá volt tapadva, hogy a gyári ragasztó csík ami a leszedéshez van, egyszerűen nem bírt vele. Szerencseré a sarokban a kép szélen túl lógott annyira, hogy orvosi csipesszel meg tudtam fogni és kicsit felhajtva már kézzel is meg tudtam fogni és lehúzni.
-
mattheus
őstag
válasz Hestia #94323 üzenetére
Ez nekem is segítségemre volt.
Fájó része a videónak, hogy pár dolgot nem vizualizált, mint például a megfelelő beállítását a +/- 10 fokos döntési lehetőségnek vagy, hogy a fő tartó rúd, ami a üvegtalpra csatlakozik, az gyárilag nem középállásban van, így ferdén (nem az ábra és a videó szerint) fogom tudni rögzíteni és (!) egyenesbe állítani is csak akkor lesz lehetséges, ha végeztem összeszereléssel. Szegény ember ebből csak arra tud gondolni, hogy valami nem jó, azaz hibás terméket kapott.
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Hűűűű. Itt ahogyan látom történt egy és más napközben
Én mindeközben összeraktam az állványt (Nedis tvsm2330bk) és ráköltöztettem a G3-as tévémet (M6x15 csavarokkal).
Na akkor először pár szó az állványról
Nekem rémálom volt összerakni, pedig IKEA kompatibilis vagyok és nem is vagyok benne lassú illetve rossz. A szerelői útmutatóban minden benne van, de néha kapargattam a fejemet, hogy mit akarhatott a költő. Leírás alapján elvileg 20 perc alatt megvan az egész folyamat, de nekem ez 1 óra volt végül. MInőségérzetre az üvegtalp nagyon jó, viszont pormágnes lesz, az állítási opciók közül a forgathatóság az hasznos és jól működik. Dönthetőség és a magasságállítás az nem egy emberes munka és nehéz jól megcsinálni. Dönthetőség ráadásul külön kihívás, mert nehéz jól beállítani, mert miután rögzítetted a csavarral a kíván betekintési szöget, a kijelző súlya miatt egy kicsit "megcsavarodik" / "megrogy" az állvány.Maga a a kijelző pazar volt első pillantásra, szinte "megvakított" a belőle kijövő fényerősség világos szoba ellenére. Ez pár perc után átváltott inkább zavaróvá, mert azt hittem az én szemem fog beégni...... de ezt lehetett orvoslni, viszont PS5 HDR módban nekem még mindig egy kicsit sok ........ (várom is Vhiktor Game üzemmódos tanácsait....)
Az elején a kötelező beállítás 10-15 perc, alaposságtól függően. Utána szinte azonnal az gyári automatikus firmware frissítés beállítás miatt lehúzta a legfrissebb verziót. Ezt csak abból vettem észre, hogy a folyamat (letöltés és előtelepítés) közben visszautasította a menükbe való belépést és paraméter állítást.
Maga a WebOS menü élmény számomra nem valami pörgős. Én ilyen árkategóriájű tévétől a kiadás évében fürgébb, reszponzívabb működést várnék el. A korábbi Samsung KS7000-em a kiadás évében sokkal fürgébb volt, igaz nem is volt ennyire teletömve a kezdőlap mindenféle "kacattal". Azt tudom, hogy a CPU ugyanaz a C3/G3-ban, de azt hittem utóbbiban egy kicsit jobban fel van tekerve.
Természetesen a korábbi tévémhez képest ég és föld a különbség, viszont még molyolnom kell a képi beállításokkal, mert szerintem ebben még van bőven potenciál.
A kérdésem az lenne OLED tulajokhoz, hogy pixeleltolás és a logó halványítás opciót, mennyire hagyjátok érvényesülni? Érdemes bekapcsolva hagyni őket?
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz eL Geri #94202 üzenetére
Sajnos nincs tapasztalatom a fali konzollal, így ebben nem fogok tudni Neked segíteni. Pont az asztali talp hiánya, gyári drágasága és ritkasága miatt szereztem be helyette egy Nedis tvsm2330bk állványt.
Ennek az összeszerelése nekem több mint fél óra volt, kicsit vakargattam a fejem az útmutató olvasása során, de végül sikerült. Holnap jön a TV kicsomagolása és beüzemelése -
mattheus
őstag
Megjött ma a TV (LG OLED55G33LA ) és az állvány is Nedis TVSM2330BK. Holnap fogom összerakni és a helyére rakni segítséggel, mert az már két emberes munka.
Az állvány jó nehéz (8kg). A kérdésem az lenne (kérlek ne nevessetek ki nagyon ), de mikor rárakom majd a tévét az állványra (LINK). Akkor utána biztonságos a tévét megemelni 2 embernek a képernyő széleinél az alábbi ábra alapján (LINK), a plusz tőkesúly nem fog problémát okozni ? A gyári talp egyébként ehhez képest pehelysúlyú, mindösszesen 4.2 kg
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz Vhiktor #94078 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató szavakat. Örülök, hogy akkor ezzel így nem kell foglalkoznom, azaz mehet a HDR is.
SDR tartalomnál, ha jól láttam az egyik videódnál, akkor az OLED pixel fényerőnél 60 az ajánlott.
A kérdésem még az lenne, hogy a SDR, HDR beállítást ha elvégeztem pl. youtube videók segítségével, akkor ennek ellenére ha Game üzemmódban vagyok, akkor ott is el kell ugyanezt végeznem ?
-
mattheus
őstag
A bevezetőben olvastam, hogy
"Az OLED kijelzők esetén is (plazmákhoz hasonlóan) van egy hozzávetőlegesen 100-200 órás "bejáratási idő" (az első használattól kezdődően). Ezen időszak alatt érdemes fokozottan kerülni a (főleg kontrasztos kontúrokat tartalmazó) statikus tartalmakat, és lehetőleg a teljes képet kitöltő, állandóan változó tartalommal használjuk. Emellett bánjunk kiemelten óvatosan a HDR tartalmakkal (főleg az ilyen játékokkal).
Fontos tényező a képbeállítás is. A későbbiekben sem célszerű feleslegesen magas értéken tartani a maximális fényerő"
Ez továbbra is érvényben van a mostani tévék esetében is (esetemben a G3?). Azaz az elején ha PS5-el játszom, akkor kapcsoljam ki a HDR opciót?[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
-
mattheus
őstag
@apszi és Scholes9!
Ez "remek" hír, hogy akkor az S95C esetében belefuthatok "anomáliákba" PS5-el is. KS7000 esetén (ami most van) Connect Box-al tökéletesen megy minden, kivéve egy játék a PS5-ön, amit rendszeresen nyúznék, mégpedig a Gran Turismo 7. Itt folyamatos villódzások vannak, pontosabban ez sem mindig, hanem időnként, de akkor nagyon. Minden lehetséges dolgot kipróbáltam (HDMI kábel csere, HDMI bandwith állítás) , de nem szűnt meg. És mindenek felett az még furcsa, hogy csak a Gran Turismo 7 esetén, semmi más program nem boldogít ilyen tünetekkel.
Köszönöm szépen mindenesetre! Ma eldöntöm mi legyen...... -
mattheus
őstag
válasz RockCNC #93844 üzenetére
Szia!
Még nem döntöttem el, eddig az alábbi típusokat kaptam innen-onnan ajánlásként
- NEDIS TVSM2330BK (ez a legszimpatikusabb)
- MELICONI FEET 600 (ez nem tetszik és nem is áll jól a tévéhez)
- NEDIS TVSM5120GY (ez jó mert állítható minden irányban, viszont nem tetszik)
- BONTEC TV Stand Swivel (Ez is jó, viszont Amazon-os rendelés, így ha ha bármi van, akkor nehézkesebb a reklamáció)Viszont itt erősen agyalok, hogy melyik legyen végül. S95C vagy G3-as LG. Nekem főleg PS5-höz kell, Dolby Vision hiánya hidegen hagy, árban 50 E a differencia és a Tizennel nekem nincs gondom, meg a puritán távirányítóval sem. PC-vel nem tervezem használni, ott hallottam, hogy a kép a nem legjobb a pixelek miatt és a Connect box sem ideális.
Garanciális / Szerviz része az LG-nek biztatóbb, emiatt hajlok a G3-as típusra, viszont itt írtátok korábban, hogy Samsungnál is zeró pixel van. Ha tényleg így van, akkor alig látok más előnyt mellette. -
mattheus
őstag
LG magyarországi webshopját TV vásárlásra mennyire ajánlanátok ?
Próbáltam rákeresni Facebook-on meg rá is gugliztam, de nagyon sok sikerrel nem jártam. -
mattheus
őstag
Köszönöm a hasznos és kevésbé hasznos tanácsokat és megjegyzéseket.
Lehet, hogy parás vagyok, de szerintem még mindig jobb felkészülten érkezni és nem ott helyben rosszul improvizálni.Ha abból indulok ki, hogy az LG szakszervíz (HU, AT és UK) nem tudja pontosan megmondani, hogy mire kell figyelni az állvány vásárlásakor, milyen csavar kell hozzá pontosan, onnantól kezdve nem fogom magamat rosszul érezni, még ha valaki szerint ilyen hozzáállással kihívásokkal teli éltre számíthatok, mert neki (szerencsére) minden pofonegyszerű.
Redit-en és más fórumokon eddig 3 féle ajánlott M6-os csavarhosszt találtam (M6x15, M6x25, M6x30), szóval többféle opció is adott, valami biztos lesz, megoldom.
Szóval köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz torma1981 #93816 üzenetére
Reméltem, hogy csak vicces kedvetekben vagytok, de akkor ezek szerint ez tényleg ilyen nyögvenyelős (legalábbis számomra) és akkor ezek szerint a végén, amikor szerelném össze, akkor még el kell mennem a csavarboltba egy fogpiszkálóval a kezemben, hogy kiválasszuk a megfelelő hosszt.
-
mattheus
őstag
Ne haragudjatok előzetesen, hogy ennyire beragadt nálam a téma (LG OLED 55 G3 és asztali állvány).
Nektek köszönhetően jó pár állvány opció összegyűlt (ha kell szívesen berakom az eddig ajánlásokat egy kommentbe), azonban egy fontos dolgot nem tudok és sem az LG sem más szaküzlet nem tudott rá érdemben még válaszolni.
A kérdés nem más mint az állvány rögzítéshez használt csavar?
- Ezt honnan kell beszereznem? (TV vagy az állványhoz tartozó csomag része vagy külön megvásárolandó)
- Honnan tudom, hogy amit használni akarok az megfelelő? (Nem túl rövid vagy hosszú)Találtam olyan hozzászólást a neten, hogy márkától függően mást kell használni, de ezen felül semmi érdemlegeset nem találtam.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Valaki használ LG OLED 55G333LA készülékhez nem gyári asztali állványt? Ha igen, akkor pontosan milyen tipusút? Mire kel lfigyelni?
Felhívtam az LG ügyfélszolgáltatát és nem tudták megmondani, hogy pontosan milyen utólagos rögzítéssel lehetne a képernyőt asztalon tartva használni. A gyári megoldás ami létezik az 80.000 Ft és pár hónap is lehet, mire megérkezik, szóval az nekem nem lenne opció.
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.