-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
Lassan csak elfogynak ezek is. Csak azt nem tudom a B9 hol késlekedik már?! Úgy volt hogy június, majd július, de már augusztus van...
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
Lesz ennél még olcsóbb is! Majd október-november környékén, kérdés mi marad a 2018-as sorozatból. Bár akkor már lehet a 2019-es is képbe kerülhet. Mondjuk a B7-hez képest nagy csoda nem történt, így én sem sürgetem, legfeljebb a 65" lehetne indok....
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
-
Mankó
veterán
Mozgás megjelenítéséről ejthetnél néhány szót, illetve hogy mennyire fényes a panelje. HDR-ről is jöhet egy vélemény, mert ami leírást találtam róla, az nem sok jóval kecsegtetett ilyen téren. Qledről váltanék pont egy ilyen 65FZ800-ra a Samsung számomra rossz mozgás megjelenítése miatt. Sony AF8 és LG C8 is versenyben van még, de a Pana-nak csábítóbb az ára.
2 év garival vetted, vagy vettél hozzá kiegészítő garit? -
daneel_hu
addikt
"Mozgásmegjelenítésről túl sokat nem tudok nyilatkozni. Mondjuk nálam mindenféle IFC ki van kapcsolva. Engem nem zavart sosem ha kamera svenkelésnél döcögött a kép. Csak filmezésre használom, játszani nem játszok, tévé adást nem nézek rajta. A panel fényereje visszafogottabb mint az LG-é. Nálam ez sem hátrány, mert a B7-nél is 17 volt az oled fény SDR forrásnál.
HDR teljesen rendben van szerintem. A színei szebbek mint az LG-nek, gondolom egy kalibrálással még jobbra be lehetne lőni. Igazán még nem tudtam rendesen letesztelni, csak egy két kedvenc filmbe lestem bele. Az új Pókember brutális az tuti.
2 év garival vettem."B7-hez képest volt egy generációs panelváltás, a 2018-asokban már teljesen más a panel.
Én 2016-osról váltottam (E6V) kényszerű okok végett, sokkal jobb és másabb a 2018-as oled. (E8)
Fényesebb, természetesebbek a színek, a mozgásmegjelenítés sokkal jobb.
Összességében egy 55 colos 2017-esről váltottál egy 65-ös 2018-as oledre, egyértelmű, hogy észrevehető a különbség minden tekintetben.
Fura is lenne ha nem. -
Mankó
veterán
Qled után minden furcsa lesz az oleden. Egy dolgot sehol nem találok, semmilyen tesztben, hogy milyen hangformátumot enged át a Pana FZ800 hdmi-n a Dolby Digital-on kívül?
Sony-ról letettem, nem ér meg annyi felárat nekem, LG C8-at meg már nem is nagyon lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Mindenképpen hívok 2. embert, a Samsungot is úgy tettük fel. Azt épp most vitték el, holnapra ígérték a Panát, várjuk nagyon, remélem jó vásárt csinálok a cserével és megéri a 100-as ráfizetés. Szerencsére a Samsungon csak 35-öt buktam, az még a belefér kategória. Tanulópénz 3 hónapos használatért.
-
Pro Koryak
addikt
Nem hát, mert ezt nem kell agyonba..kodni.
Színprofilból ami tetszik: Normál, THX, True Cinema...stb (THX Bright Room kerüld egy darabig)
A fényerőt kezdetben vedd vissza, amíg nem bukik be minden sötét részlet egy nagy pacába. Ennyi.
A színek meg már gyárilag eléggé pontosak. -
renatto
őstag
Majd pár szóban írd már meg mik az észrevételek LG vs Pana ügyben, így hogy te 1-2 évig LG OLED-et néztél előtte. Menü, kép, hang vagy bármi ami érdekes lehet! Köszi!
-
Mankó
veterán
Félreértettem, a tv hangjának erősítőn való megszólalására gondoltam. Közben azt a tv ki - be kapcsolása meg is oldotta ezt nálam.
Partizan182: Akárhogy is van a Panának jobb a mozgás megjelenítése a Samsungnál, mert itt legalább a háttér akadását meg tudtam oldani. Azért akkor is furcsa, hogy a régi full hd-s sonynál nem láttam ezeket az akadásokat, artifactok-at.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy az egyes képmódok között van e mozgásbeli eltérés.
-
kisbalazs83
aktív tag
Minden jó, ha a vége jó. Az OBO jó cucc Nekem is van a kinti elosztóba: T1+T2 védelem. Viszont finom védelem is jó lenne pluszba, közvetlenül a fogyasztó elé: APC PM5V-GR koaxos
és minden drágább háztartási eszközök elé, gázkazán, mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtő ilyet: APC PM1W-GR65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
daneel_hu
addikt
Na ez jó. Teccik'.
Viszont nem derül ki belőle, hogy a biztosító miért volt képben.
Volt valami MM-es cuccod, vagy ez szimpla lakásbiztosítás ingóságokkal?
Gyári garancia gondolom még volt a készülékre... (bár ilyen esetben ez nem hiszem, hogy számít mert elemi a kár).Most nézem, hogy nem volt még egy éves sem. (a 200 óra mégis hogy...?)
-
Vhiktor
Topikgazda
Ámen
Már allig várom:)[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
Ha nincs itthoni raktárban, akkor max. 7-10 nap. Tudomásom szerint az LG-nél az egész országban háznál cserélik a kijelzőt (illetve alaplapot, stb.). Gyakorlatilag mindenütt szerződött szerelő megy, az én régiómban nálam már többször jártak kijelzőt cserélni (B7, C1). A városom (Békés megyében) vonatkozásában területi szerelő váltás volt, már máshoz tartozik mint 3 évvel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest