Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

válasz .DLL #22583 üzenetére

Volt pici kompakotom, na az nem volt kényelmes, a 600D már megfelelt, a 60D még jobb volt, markolattal főleg, a 70D kényelemben még jobb markolattal... pedig akkora sincs mint a 60D. Mit értünk kényelem alatt? Nekem pl azt jelenti, hogy rendesen meg lehet fogni, alátámasztani az objektívet és lehetséges, hogy stabilan tartsam. Vagy pl kényelem, hogy nem egy kompakt menüjében keresgélem a beállításokat (már ami azokban van) hanem mindennek van külön gombja. A milc egy külön kategória, de egy olcsó kis pici milc szintén nem kényelmes... de az om-d széria már igen csak kissé borsos az ára.

Kirándulásra nem kell feltétlenül DSLR de nem mindenkinek fér bele, hogy legyen egy DSLR felszerelése és mellé egy MILC is, így elég sokan viszik kirándulni is a "komolyabb" gépeket (bár már nem mindenben komolyabbak pl mint egy milc). Ha viszont kirándulás akkor ezekre a feladatokra a legjobb egy nagyobb átfogású obi pl 18-135 vagy nikonnál 18-105 esetleg 18-140, jah és ezek az obik nem csak kiránduláskor használhatóak...

Súly más kérdés, de pl a 70D 755 gramm, egy 700D 525 gramm, nekem nem olyan durva a különbség, nekem pl ha kirándulok a nyakamban simán elfér a 70D + 18-135 vagy 70-300-as obi és ez még az a súly ami belefér, számomra kényelmes, van aki ugyenezt pl 5dmk3 és 100-400-as obival teszi... de van aki fog egy milcet és csak azt viszi, de szerintem ebbe kár belemenni, remélhetőleg mindenki el tudja dönteni, hogy számára mi az ami még megfelelő.

fr3ntzen: Persze, hogy sok, én pl a 18-135 IS-re 35e forintot dobtam rá, hogy STM-re cseréljem de nem bántam meg azóta sem :) Most pl, hogy a 17-55 2.8 a camera kftnél vendégeskedik van egy másik obim általános használatra.

aleister:
    "Minden területen érdemes a legjobb ár/érték arányra törekedni."

A 18-135 STM-nél jelenleg tudsz jobb ár/érték arányú canon objektívet ami megfelel általános használatra, kirándulni, esetleg 1-2 madarat lefotózni a kerti tóban vagy a fa tetején.... Ha pedig a képminőség és egyéb szolgáltatásokat is figyelembe veszünk akkor eléggé verhetetlen. Nekem volt az elődje is, ami 50e forintból megvan, lehetne mondani, hogy nagyon jó obi de a képminősége kitobis, az valóban csak annyit tud, hogy nem kell cserélgetni, de az STM változat csak tartományában maradt a régi, egyébként még a felépítése is más. FTM, STM motor ami az USM-nél is gyorsabb és halkabb, fém bajonett maradt, a képminőségbeli hiányosságot pedig javították.

Na igen, a tükör nélküli gépek megjelenése felkavart a korábbi dslr - kompakt piacot, nagyon jó gépek is vannak már, de ami fogásra is kényelmes pl, kellő számú gomb található rajta, esetleg van hozzá EVF az már árban is húzós és nagyobb mint többi társa bár tény, hogy akkor sincs akkor mint egy DSLR.
    Persze lehet venni 100D-t 400 gramm alatt van, cserébe a markolata is nagyon apró de mégis DSLR váz.

sweet122: változatlanul nem jár jobban azzal ha a jelenlegi obija mellé vesz még egyet, nekem volt 18-55 is 2, 55-250 is majd is 2, 18-135 is később stm, ezeket már elég jól ismerem. Lehet persze akár a 18-55-tel is jó képet gyártani, nem az obi lesz a fő akadály, de aki már használt STM obit annak szenvedés lesz a DC motoros obikat várni amíg fókuszt talál. 55-250 IS II-t is azért adtam el mert madarat fotózni a 250 is kevés volt, de nagyobb gondot okozott a jobbra-balra tekergő AF... vettem egy 300-as végű tamront amivel kb távolságban ugyanott vagyok de a HSM motor benne szerencsére gyorsabb és pontosabb, ugyanakkor 250-es állásban a tamron egy hajszálnyival jobb képet ad mint a canon, a további 50mm már ajándék de onnan sajnos lágyul, cserébe hatalmas az objektív viszont olyan komoly stabi van benne, hogy sok reménytelen képet ment meg, és ez is + az 55-250-eshez képest. (Nem forog a front lencse sem, aki szűrőt használ annak ez is előny persze itt most nem 55-250 vs 70-300 volt a téma)

Új hozzászólás Aktív témák