-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
újabb infó GTx 1650.[link] de lehetséges, hogy ez egy TI modell.
Itt már GTx 1060 3 GB / RX 570 talán 580 erősségű, ami viszont egy jó kártyává teheti.
Úgy néz ki Április 22. -én debütál és hogy jön belőle TI verzió is.[link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
david199801 #24490 üzenetére
Bár nem ez a jó topik ,de hiányzik még 2 másik opció is onnan, az Ansel és a Virtual reality.
valami beállítási gond lehet vagy egy újraindítást próbálj meg azután, hogy frissítetted az experience-t.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
GTX1180 és TI? 16 GB GDDR6 [link]
34860000 Vietnámi Dong az 421 K magyarban.
Ami még érdekesebb, hogy felbukkant a hozzá tartozó GPU is AIDA64 ben már régebben, lehetséges igaz lesz a hír.:[link]( több féle is) ami alapján Volta alapú lesz, nem Turing.lehet ledobja NV is a Volta selejtet mainstreambe?
EZ alapján :
- GV102
- GV102GL
- GV104 ( GTX 1180)
- GV104M[ Szerkesztve ]
-
Bocsánatot nem fogok kérni érte, ha nem haragszol
Telóról nem olyan egyszerű linkelgetnem egyébként, pusztán azért.
Lehet az is akár amit te betettél, elég sok helyen felbukkant ez a teszteredmény.ÉN ezt [link] az oldalt látogatom legtöbbször,de ez a hivatalos.[link][ Szerkesztve ]
-
-
Abu szerinted Nvidia használhat CCIX-t GPU-GPU összekötéshez vagy egyéb összekötést a Mellanox révén desktop vonalon?
[ Szerkesztve ]
-
Nincs róla még ilyen leaked infó sem, de az 1030 is egyszer csak jött. Lehetséges, hogy 12 nm-n ez kimarad, mert nem sok előnnyel járna. Kisebb csikszelen nagyobb valoszinuseggel.
-
válasz
Foglalt név #24457 üzenetére
Nagyon szép, főleg a második videó.
-
válasz
szmörlock007 #24435 üzenetére
Igen szerintem is ilyesmit mutatnak be először. Összehasonlításra jó lesz, mit képes hozni a gyártástechnológiai előny, hisz az TSMC féle 12 nm csak egy marketing , igazából nagyrészt 16 nm eljárást optimalizálták.
Samsung az Új Exynos gyártásánál a saját 10 nm NOD jukhoz képest 10 % teljesítmény növekedést írtak 35 % fogyasztás csökennéssel, ami a TSMC 12 nmhez képest azt jelenti. hogy kb 50% fogyasztás csökkenés és 30 % teljesítmény növekedés optimális esetben és akár ez eltolható is bizonyos mértékig.Én az új turingtól( Ampere?) jelentős gyorsulást várok kisebb fogyasztással.
Kíváncsian várom[ Szerkesztve ]
-
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Televan74 #24421 üzenetére
A 480 olcsóbb volt de lassabb az 580 meg picit gyorsabb de a pályafutása nagy részén drágább volt. 2 év után meg már nem jelent semmit, hogy olcsóbb, mikor az új gen miatt árat kénytelen csökkenteni AMD mert NV ugyan azért az árért több teljesítményt ad. Pontosan ez az a dolog ami jellemzi AMD-t hogy 7-8 hónappal elkésik a válaszadással a konkurencia fele. Ha egyszer időben jönne ki egy generációval ( bár nem tudom mikor volt teljes alsóháztól felsőházig generációja AMD nek) akkor lehetne erről beszélni de addig nehéz.3 év után már az emberek nagy része nem 200 dolláros 580/ 1060 kártyára vágyik , mert 250 dolláron nyitott ugyan ez a teljesítmény ezelőtt 3 éve. aki akarta megvette már, 50 dollár nem vízválasztó.Ezzel nem lehet piacot nyerni szerintem.
sutyi^ : elméletileg a laptopba szánt verzió lesz ezekkel a paraméterekkel az 1660 ból.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Heroes fan #24419 üzenetére
Pletyka szinten június-július körül jön 1180 -vagy 1680 lesz a neve- ki tudja... ha jön.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Heroes fan #24414 üzenetére
GTX 1660 jön Március 14. én. Az 1650 valamikor áprilisban várható.
-
-
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Heroes fan #24395 üzenetére
Aki 1050 Ti vel játszik gondolom képes kompromisszumokra.Elég nagy hiba mikor valaki azt gondolja semmire nem jó azaz 1050 Ti . csupán médium( lite) beállítás kérdése FHD ra és játszható vele szinte minden.[link]
Egyik barátomnak egy ezer éves I3 van a gépében 200 wattos táppal, valami HP masina, nem is tudna nagyon mást mellé dobni,de szinte minden játékkal eljátszadozik, persze nem FHD@ 60 FPS max grafika.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Heroes fan #24385 üzenetére
RTX 2080?
ha új karira gondolsz akkor talán lesz GTx 1180 nyáron.[ Szerkesztve ]
-
Legnagyobb gond az árazás lesz. Egyszerűen túl drága a 7 nm gyártás és Navi szerintem sokkal drágább lesz, mint az amit beleakedeltek az AMD-s oldalak.
Tökre megértém Nvidiat, amiért ekkora hirzarlatot alkalmaznak.
Egyszerűen más kárán tanulnak. AMD nek a legnagyobb ellensége a bullshit marketing, amit pont azok az oldalak generálnak, amik értük vannak. Tippre Navi egy 300 dolláros 2060/1080 szintet hoz ősszel. Ha elerik a 2070 szintjét, az meg 400 dollár lesz. Szerintem."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
[GTX 1660 will come on March 15th, GTX 1650 on April 30th]
GTX 1660 at $229, GTX 1650 at $179
GTX 1650 [link]
GTX 1660 [link]1660 Elméletileg 1060 + pár % lesz ( 10-15? ) Rx 590 ellen konkurál 70$-al olcsóbban.
1650 valahol az RX 570 alatt fog elhelyezkedni elég jóval kb15- 20 % kal gyengébb lesz. persze ezek még találgatások, órajeltől sok függ.
[ Szerkesztve ]
-
Én látok két tesztet azonos környezetben 2 IGP vel ahol az egyik gyorsabb mint a másik. Mondjuk engem nem nagyon érit a téma, inkább csak az biztat, hogy vannak céljaik amik nem alacsonyak.
[ Szerkesztve ]
-
Bár nem nvidia téma de azért valahol kötődik ide... IGP ben utoléri AMD-t Intel, [link] kíváncsi leszek mit hoz dektopra.Úgy gondolom ha IGP fronton ez a cél akkor desktop vonalon sem adják lejjebb az RX 580/GTX 1060 szintjénél.
[ Szerkesztve ]
-
lehetséges , hogy lesz 11xx is, akár az Ampere is lehet az, ha az lesz a 7 nm GPU család. Bár esélyes az 17xx is a 7 nm miatt
vagy a 3000 is. Szóval van esély rá
Tippre én azt mondnám, hogy a Quadro Fx 1100 miatt nem lett 11xx.
Én azt gondolom, hogy a pletykált 1160 lett az 1660 kártya..
[ Szerkesztve ]
-
Amiket itt beszélünk azok pletykák, találgatások, úgy is kell kezelni őket. Az elnevezésen én meg speciel nem tudok rugózni, felőlem annak hívják aminek akarják, nem attól lesz jó vagy rossz egy kártya. Lásd Rx 580 - vega 64- radeon 7....ez sem jobb semmivel.
lehetséges hogy 1680 lesz ... mindegy szerintem..[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Pakmara #24363 üzenetére
ja bocsánat félreértettelek, figyelmetlen voltam, my bad.
szerintem az nem lesz, a 2060 és a 2070 között 15 % van teljesítményben és valószínűleg jobb kihozatali aránnyal rendelkezik mint a TU104. Plusz konkurencia sem igen van azon a szinten, Vegáknak éppen elég megküzdeni az 1660TI -RTX 2060 párossal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pakmara #24361 üzenetére
erre már választ adtam itt [link] ugyan ebben a kommentben , hogy én hova tenném.
599$ áron a 2080(699$) és a 2070(499$) közé teljesítményben, közelebb a 2080 hoz. ezzel a radeon 7 is még értelmetlenebb lenne, plusz kiszolgálna egy nagyobb vevőkört olcsóbban, plusz eladhatóvá válna a tensor hibás TU102@ TIER 3 .
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hun'reeth #24356 üzenetére
Lehetséges, hogy igazad van , ugye nehéz egy találgatós topikban tényekről beszélni .
Örülök neki, ha valaki más véleményen van , mert legalább lát az ember több megközelítést is. Lehetséges hogy igazad van abban, hogy a kihozatalt tudják így javítani, el tudják passzolni a Tensor hibás GPU kat olcsóbban.
A kiszivárgott tesztek inkább 2080 erősségű kártyára utalnak, de nehéz megmondani, mert az egyik Linuxon készült( 1180) a másik Windows verzió.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pakmara #24353 üzenetére
Szerintem nem pozicionálják sehova, egyszerűen lesz egy kártya a felső házban a 3 között ,RTX nélkül a fanyalgóknak olcsóbban. tippre 590 $ lesz kb 2080 teljesítményen.
Persze nem fogják sokkal olcsóbban adni, úgy gondolom 100 dollár difi lesz az RTX 2080 és a GTX 1180 között. Már ha lesz és már ha ez lesz a neve és ha ez lesz a teljesítménye.Épp annyira lesz olcsóbb hogy a 2070 és a 2080 közé beférjen és mindegyik opció maradjon.[ Szerkesztve ]
-
boost clockba írja a 21 % ot.
Thanks to the increased core speeds (up to +21% in Boost for the 25 Watt version), the new MX250 should be slightly faster than the older MX150. First benchmarks indicate a 5% increase.Nem tudom én ezt olvastam róla első infónak , a 21 % órajel emelést, de Abu szerint be van határolva mennyi lehet a max teljesítmény, szóval passz.Valószínűleg tévedtem, ha így van, nekem elsőre a 21 % nagyon ígéretesnek tűnt.
[ Szerkesztve ]
-
elméletileg van plusz 330 Mhz (21%) órajel emelés,25 wattos TDP ből.[link] ami szép teljesítmény.Abu szerint nincs. Nem tudom mi az igazság.
[ Szerkesztve ]
-
[NVIDIA Quietly Releases GeForce MX250 & MX230: Entry-Level Laptop GeForce]
ezek nem lesznek rossz cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
Ashes of the Singularity – Escalation Stats Crazy (1080p) Score
RTX 2060 – 5500
GTX 1070 – 4900
GTX 1660 Ti – 4800
GTX 1060 – 3800Observing the results reveals a performance boost of 25 percent for the GTX 1660 Ti over the GTX 1060. The performance is almost the same when compared to GTX 1070, there’s a difference of just 100 points between the two.
[link]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
snecy20 #24320 üzenetére
1070 nagyon sok helyen volt 300 euro alatt, mikor nálunk még most sincs 120 K alatt.
Ha 1070 teljesítményű lesz, akkor is max 90K amit érne ha előrelépésről akarunk beszélni a pascalhoz, de szerintem nem lesz 1070 teljesítményű. ha meg 1060 + 20 % akkor 70-esetleg 80 K amire azt tudnám mondani, hogy elmegy.
100 K-t ez sehogy nem ér meg, főleg nem egy 120 K -s 2060 mellett.[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
#00137984 #24303 üzenetére
egyenlőre nincs még semmilyen változatban és de sajnos de, lesz belőle 3 GB verzió is.
Ezek az Asus által belistázott új kártyák.
DUAL-GTX1660Ti-3G, DUAL-GTX1660Ti-6G, DUAL-GTX1660Ti-A3G, DUAL-GTX1660Ti-A6G, DUAL-GTX1660Ti-O3G, DUAL-GTX1660Ti-O6G, EX-GTX1660Ti-3G, EX-GTX1660Ti-6G, EX-GTX1660Ti-O3G, EX-GTX1660Ti-O6G, PH-GTX1660Ti-3G, PH-GTX1660Ti-6G, PH-GTX1660Ti-O3G, PH-GTX1660Ti-O6G, RADEONVII-16G, ROG-STRIX-GTX1660Ti-6G-GAMING, ROG-STRIX-GTX1660Ti-A6G-GAMING, ROG-STRIX-GTX1660Ti-O6G-GAMING, TUF-GTX1660Ti-3G-GAMING, TUF-GTX1660Ti-6G-GAMING, TUF-GTX1660Ti-A3G-GAMING, TUF-GTX1660Ti-A6G-GAMING, TUF-GTX1660Ti-O3G-GAMING, TUF-GTX1660Ti-O6G-GAMING, TURBO-GTX1660Ti-6G, TURBO-GTX1660Ti-3G.
[ Szerkesztve ]
-
Nehéz ezt megmondani. Hiába jelentették be a negyedéves eredményeket és a -45 % körüli gamer szegmens által hozott bevételt,, 3 napja átlépte újra a 160 dolláros határt a tőzsde náluk, ma is 158 környékén kevernek, tehát igazából semmiféle negatív hatással nem járt nekik a negyedéves beszámoló, sőt.
168 K-t szerintem megér a 2070, de garival venném a helyedben csak.2 hetet lehet érdemes kivárni, hogy reagálja le a piac az 1660TI-t, mer ha azt se jól ( valószínűleg nem fogja ) akkor szerintem várható árcsökkenés.[ Szerkesztve ]
-
Annak idején az NGX videóban azt mondogatták, hogy nem kell végigtrénigelni az egészet, hanem felismeri azokat az objektumokat egy idő után ahol a fejlesztő hozzárendeli az upscalet . legalább is a fényképeknél így működik, pl a szemkontúrokat automatikusan felismeri és javítja az algoritmus egy idő után. A játékok alatt pedig távolság/ kameraszög függvényében használja.
Amikor a FF alatt például a kocsival demózták ezt, ahol az egész ingame jelenet alatt végigtolta az AI az élsimítást az első frame kiválasztása és az ott kiválasztott élek, objektumok beállítása után.
Mondjuk elég kérdéses,hogy erre mennyi időt és energiát szánnak majd rá a fejlesztők. Szerintem alapból nem sokat fognak, ha csak nem lehet majd grafikus engine szinten ezt már beépíteni , mint pl a z RT esetében.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Raymond #24291 üzenetére
na igen ezt mondtam Én is Abunak a múltkor a cikknél,de azt mondta egy egyszerűen átparaméterezhető háló.
megint oltás ezerrel háttérinfó nélkül, aztán persze a csordaszellem ilyenkor beindul."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
[][Nvidia's RTX 2070 and 2080 Sales Disappoint, Gaming Revenue Down 45%L]
Nem tudom mennyi learazas fér bele a gyártási költségekbe, ha normálisan meglepik, akkor az idénre ez is elég lehet. Minimum 15%MSRP csökkentés kellene, de inkább 20.
-
Ez a DLSS és a DirectML lényege. Máshogy nem lehet erőforrást nyerni. DirectML egy szabályozható b funkció lesz az ígéretek szerint,legalabb is Abu szerint.
-
-
nem egészen.
16: 9 esetén:A FHD = 2,07 mpx
Az 1440P = 3,68 mpx
4 K = 8,29 mpxA DLSS az a 4 K 75 % ról renderel ami 6,2175 mpx
tehát a 4 K + DLSS = 6,22 mpx az 1440P pedig csak 3,68 mpx
Lényegen nagyobb a felbontás 1440P nél a DLSS +4K val.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Jack@l #24244 üzenetére
jaja tudom, de a tesztet is elszúrták, az eredményeik sem jók. A TPU tesztben szerintem jobba RTX és van külön DLSS összehasonlítás is, érdemes megnézni.
DLSS: [link]
RTX: [link]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz
Ren Hoek #24232 üzenetére
nem tudni ezt.
Szerintem jól jársz az 1080Ti vel .a jókat / olcsókat hamar elviszik.
Mint látod Z10N amit belinkelt cikkekből az 1660TI árazása is nevetségesen sok, 300+€. Ha jön is 1180 ezek után minden lesz, csak jó vétel nem.[ Szerkesztve ]
-
válasz
13 sanyika #24229 üzenetére
Hát a fenti leaked mérés és elnevezés pedig pont erre mutat esélyt
-
válasz
FollowTheORI #24226 üzenetére
Na értelek, csak ha nem fogy egy termék és baromi drágán gyártható, mint az RTX, akkor nem tudsz mit kezdeni, mert vagy buksz a gyartason, vagy kiadod a lehulló selejtet amivel pénzt keresel és terméket adsz el és talán a tőzsde is megnyugszik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FollowTheORI #24221 üzenetére
Ez a házon belüli konkurencia egy dolog, de ha nem fogy egy termék akkor mindegy, hogy van e konkurenciája vagy nincs.
Szerintem az RTX 2000 sorozat rövid életű lesz egy év múlva ilyenkor már az új genrol beszélünk véleményem szerint, addig pedig mérsékelni kell a veszteséget.
Továbbra is azt gondolom NV ősszel bemutat 7nm en vagy egy új szériás csucskartyat, vagy egy professzionálisat és 2020 tavasszal az új gen jön.
Persze ha árat csökkent, akkor az RTX meg helyreallhat, akkor valóban kérdéses a GTx felsohazas kiadása.[ Szerkesztve ]
-
válasz
torma1981 #24216 üzenetére
Pedig egyedül üzleti szemszögből van értelme az 1180 nak ,semmi másból nincs.
Egyszerűen nem fogy annyi RTX mint tervezték, buknak a cégértékén, kiszállnak a befektetők. RTX nem siker termék, főleg egy pascallal összehasonlítva. Csak erre a negyedévre 500 millió bukta, és 25 % cégérték esés. Nvidiának fontos az RTX de nem annyira hogy belerokkanjanak.
Meg lehet ezt oldani okosan egy jó árazással . Én azt csinálnám, hogy belökném a 2070 kártyát 450 dollárra, az 1180 karit 550 re a 2080 karit pedig 600-650 közé.. meg is van a helye az 1180 nak ez esetben és még a Radeon 7 nek is van egy keményebb ellenfele, bár az a vörös kártya amúgy nem sok vizet fog zavarni a jelenlegi helyzet szerint.persze az egész csak egy GFX bench ,semmi több, lehet hogy csak egy fake hír.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
stratova #24211 üzenetére
Inkább 2080 szintű de az is lehet hogy 1080 + pár százalék.
OpenGL mérések vannak fent csak, directX nincs.Január 8. mérések.
Nem tudom mi a szándéka vele Nv nek, de RT nincs benne az biztos, valószínűleg olcsóbb is lehet mint a 2080 és ha mondjuk 1080 sebességű akkor akár mint a 2070 is..( és a Radeon 7) ha egyáltalán kiadja. Vagy B terv vagy egy gyomros a konkurenciának és kissé helyreállítaná a Tőzsdét és a megítélést a Samsung 7 nm EUV gyártásig. Pletykálnak róla, hogy Nvidia ősszel bemutatja a Samsung és a a saját 7 nm kártyáját. Tippre ha így lesz, az a professzionális piacot célozza.
Jensen nagyon fogadkozik, hogy most megmutatják.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
KAMELOT #24208 üzenetére
A navigra gondolsz?
így a két pletyka alapján ,miszerint az ősszel érkező Navibol a leggyorsabb kb 2070 szintű lesz és ehhez 500$ arcedula jön akkor az RTX árazás egy az egyben.raadasul a 2060 350$ és alig 15% az elmaradása.
Ha ez igaz,akkor a csoda Navi sem váltja meg a világot az ár/teljesítményével .Remelem vagy a teljesítmény lesz jobb vagy az árazása lesz kisebb.[ Szerkesztve ]
-
[AIB confirms NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti is on the way
van benne egy érdekes rész :"new cards in the not too distant future, as it'll have to better compete with AMD's upcoming Navi-based graphics cards that should fall between $299-$599 in various SKUs."
1660Ti ben lesznek tensor magok a DLSS-t és a DirectML-t támogatni fogja. EZ jó hír, mert talán lesz 4K target alatti DLSS . DirectML ben biztos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
valószínűleg ezért : [link]
"noaa, is csak úgy van, hogy a rendes port royal tesztben nyomok egy egyéni beállítást"
[link]
"Azt a tesztet futtattam, ami direkt a TAA vs DLSS benchmarkokat futtatja egymás után, itt nem lehet egyéb beállításokat állítgatni."[ Szerkesztve ]
-
-
TAA hoz és a NOAA hoz képest szerintem jobb a DLSS a FF teszttől és a TAA szándékos túltolásától függetlenül, legalább is az eddigi tapasztalatok alapján én mindenhol kikapcsoltam.
-
ezer köszönet!
mi a véleményed ?
Én azt látom, hogy az általam betett videóban a srác a no DLSS videónál TAA-t használt, hiába írta, hogy nem. legalább is a te képeidet megnézve azon tűnek el egyedül a padló dilettációk és az űrhajó orráról a recék.
Nagyon jó a DLSS a kép alapján, szépen finoman dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
regener #24181 üzenetére
Csak 4K, de ha megérkezik a Direct ML az elméletileg kisebb felbontáson is megy. Turing támogatni fogja, persze ha Nv is úgy akarja,aztán majd kiderül.
-
válasz
Jack@l #24176 üzenetére
Persze adom amit írsz, de gyanakszom arra, hogy a srác nem azonos beállításokat használt a két teszt alatt a DLSS en kívül is.
Mondjuk a képeken szerintem szebb több helyen a javított kép[ Szerkesztve ]
-
válasz
Jack@l #24174 üzenetére
Nem tudom emlékszel e GC-n jensen arról magyarázott, hogy a textúrákat kipótolja a DLSS, hogy pl egy él kerek legyen, vagy egy kör alak valóban kör legyen, ilyesmi.De azért itt nem stimmel valami.
Mondjuk nem egy hivatalos tesztből van hanem egy hobbi user videója, lehet ő cseszett el valamit vagy manipulált dolgokat a két teszt között, ez benne van a pakliban.Benézek RTX topikba hátha valaki lefuttatja így aztán feldobja YT-ra.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Raymond #24171 üzenetére
jaja én is erre utaltam. érdekes mindenesetre. Mondjuk anno a Gamesconon is úgy reklámozták, hogy kiegészíti a textúrákat az AI és szebb DLSS mint az élsimítás eljárás nélküli render, lehetséges, hogy ennyit javít, hozzátesz a mesterséges intelligencia. Vagy valami valóban nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
Nem tudom, én is néztem. Főleg itt nézd meg amikor ráközelít a repcsire a kamera eltűnnek a kör alakú padlóról a dilletációk is, meg a repülő alja is gáz
Ha gonosz akarok lenni és rosszat tételezek fel:
Az első esetben el tudom képzelni, hogy a TAA-t direkt túltolták Nvidia kedvéért , hogy homályosabb legyen , mint általában szokott, de a másodiknál amikor nincs TAA és DLSS sem, akkor ezt nehéz megvalósítani.
Vagy ilyen jó a DLSS vagy más turpisság van a dologban és a DLSS nélküli mód gyengébb textúrát használ. Erre hajlok a repülő alját és padlózatot megnézve ebben a képben amit betettem. Persze az is lehet, hogy a szeptemberi konferencián tartott Jensen féle bemutatóban szó volt arról, hogy a DLSS "kipótolja" a hiányzó részeket hogy élesebb legyen a kép és simább, itt most ezt bemutatták.
Vagy még az is lehet hogy az RT miatt látszik ott a padlózat, jobb a világítás és a többi.ha valakit érdekel :
Most a 3D mark kompletten , Port royale móddal 3,74 Euró Steamen, 85 % kedvezménnyel, február 11 ig. [link][ Szerkesztve ]
-
Ebben a vidiben [link] látszik, ON-OFF van csak elméletileg, TAA nélkül.
Főleg itt [link] a padlózaton, vagy itt[link] ha megnézed a padlózatban lévő luk szélét, de végig észrevehető - Érdemes 1440P ben nézni.
TAA-t én mindig az elmosódottsága miatt utáltam, nem igen használom ma sem.imi123 : márciustól itt a DirectML , ami szintén ezen az elven működik. Szerintem 3 éven belül egy alap élsimítási eljárás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
imi123 #24160 üzenetére
Igazából a regener által belinkelt cikk szerint a neuronháló tréningelésén múlik, ez inkább csak azt mutatja be, milyen lehetne ha mindenhol ilyen minőségben és idő/ pénzáldozattal csinálnák a dolgot. Mindenképpen van benne fantázia.
gV : nem azzal rendelkezel, valóban lényegesen szebb és gyorsabb a DLSS . Megmutatja mi is az elképzelése ezzel nvidiának. A zöld hályog ezen az oldalon már lassan inkább ritkaságba megy , szóval ne aggódj, még ha úgy látnád se lenne probléma.
De ezt egy mezei konzol user is látja ezen a videón
[ Szerkesztve ]
-
[ 3DMark Port Royal with Nvidia’s new DLSS driver ]
Ilyen minőségben bizony van értelme a DLSS-nek.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Raymond #24155 üzenetére
Az úgy világos, csak nem értem miért pont nvidia ünnepli őt, aki alapvetően egy konzolos történelemhez hozzátevő fickó volt..
Akkor már inkább Marc Hannah[link] vagy Mark Dean [link]
Vagy lehet egy sorozat lesz náluk, hogy az elején kiírja hogy first?
Arra gondoltam az első kommentemmel hogy általában ez mögött szokott lenni valami hátsó gondoltat, utalás, mint[ Szerkesztve ]
-
-
hát ha belegondolsz értem én , hogy vulkan, meg én is örülnék, ha az lenne a default next gen API ,de nem az.
Azt is vágom, hogy egy seggel nem lehet több lovat megülni.
Ha anyagiasan gondolkodnak, nekik most kellene pár hónapon belül kigurítani a Dx 12 / RT verziót, hogy ha 2020 ban jön a box addigra/ vagy nem sokra rá legyen kint Raytracing/UE4 motoros játék, hisz nekik is ez az érdekük, hogy licenceljék a motorjukat minél többen és eladható legyen vele a játék.szerintem ez a feature( RT) lesz az új xbox egyik húzó marketingje, én úgy gondlom, tehát nem igazán érzem azt, hogy most a Vulkanra kellene koncentrálniuk első sorban és egy emberrel fejlesztgetni a Dx 12 /(4.22) raytracing verziót.
persze nem én vagyok az Epic kereskedelmi vezetője, ez tény.[ Szerkesztve ]
-
itt [link]azt írja srác hogy a hivatalos korai verziót használja, Dx 12 / raytracing támogatás.Hivatalos EPIC eléréssel van. Szerintem nekik is elég fontos ez a dolog az érkező Xbox miatt, hülyék lennének nem előtérbe helyezni.
Persze majd meglátjuk mikor lesz teljes verzió, ez igaz.[ Szerkesztve ]
-
mondjuk egy kicsit elveszítettem a fonalat. elméletileg az unrealban benne van már az Nvidia ( dx 12 )féle RT támogatás a frissítés óta. A 4.22 verzió már hivatalosan is támogatja , az meg beta és elérhető, ha jól tudom, 2080 Ti-n reklámozzák.
Raymond:
Akkor azért láttam videókat róla / vele készült RT-t szóval nem hivatalos relase még ,de már elérhető .[ Szerkesztve ]
-
szerintem játékon belül nem tudták volna megmutatni, hisz arra nem lett volna képes a 2080 Ti sem, annak meg úgy értelme nem sok van, hogy az Intel példájára nem valós körülményekkel reklámozzák(ott a CPU-t) a z RTX erejét.
DE amúgy szerintem megmutatták mire is lehet képes RT hisz a Star wars videó, vagy ez [link] mind erről szól, mire is lehet képes az RT eljárás majd egyszer.
Egyébként a második videó pont UE4 motorral készült, nem hinném, hogy annyi időnek el kell telnie hozzá, hisz Nvida ahhoz fűzi a legnagyobb reményeit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Eldobták az S25 Ultrát, mint egy követ
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest