- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Debian GNU/Linux
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Az első az önvezető Volvo kamion, utána jöhet a humanoid robot
- TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
én már írtam árat is hozzá, már talán készleten is vannak... bár a megjelenési dátumot nem kérdeztem
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
moven
tag
válasz Hegyikecske #2191 üzenetére
Tyuu, akkor mennyi lehet majd a tuf meg az astral
-
laychi
veterán
Lesz a 2 kari kozt 20-25% teljesitmeny kulonbseg.
Mindössze a számokat összehasonlitva.
Es az 5080-nak eleve magasabb a gpu es ram orajele(gyarilag)
Ezt vagy be lehet hozni majd a 70ti-vel vagy nem.
Majd függ a chiptől.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
warcat
veterán
Csak épp érinti a témát de azért érdekelhet itt is pár embert
(Proshop az alany)GeForce RTX 5070 Ti may launch on February 20, according to major European retailer
EA: It's in the crate!
-
Chalez
őstag
válasz Hegyikecske #2191 üzenetére
Az nem egy egész gép ára volt?
-
Hegyikecske
csendes tag
Computer imperium
-
Terek
tag
válasz Hegyikecske #2187 üzenetére
Mivel spec alapján szinte alig marad el tőle(5070 Táj az 5080-tól) így annál sem lesz rózsásabb a helyzet
-
moven
tag
válasz Hegyikecske #2187 üzenetére
Melyik boltbol?
-
Hegyikecske
csendes tag
Most jöttem egy boltból ahol ki volt rakva egy gainward 5080, kiváncsiságból rákérdeztem a pultisnál mennyi az ára. 750 ezer , ebből nem lesz nekem 5080 kártya ilyen árakon . Marad a remény az 5070ti-re ,az hátha értelmesebb áron lesz.
-
Yodamest
veterán
válasz BerserkGuts #2184 üzenetére
Jaja, nekem is UV-vel megy a 4070ti, 900mV@2600MHz és a gyárihoz képest kb 10-14c mínusz, míg teljesítményben kb 5-6% csökkenés. Megéri mert csendesebb, hűvösebb és tök mindegy legtöbb esetben az a 4-5fps-egyáltalán nem azon múlik. (kb úgy lövöm be a gémeket, hogy ilyen 70-120fps közé essen a képkockaszám)
-
BerserkGuts
őstag
Szerintem inkább mindenki uv-zi mintsem pár fps-ért széthajtja.
nekem is tudna a 3070ti 290W-on pörögni de okosban meglehet oldani 180W-al is
nem kell 2800-2900Mhz-en menjen plusz 10fps-ért jobb esetben12600KF/RTX 4090/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
HantekDSO
tag
válasz BerserkGuts #2182 üzenetére
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
BerserkGuts
őstag
válasz Csokifalo #2171 üzenetére
a rossz hír vivőjét meg régen kivégezték ne csodálkozz ilyen az ember
12600KF/RTX 4090/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
omfgk
veterán
válasz BerserkGuts #2180 üzenetére
Nem a 85 fok mellé kell a légkondi, hanem az 500W mellé.
SSD kontroller is tud 85 fokot. De nem kell mellé légkondi.
Vagyis az AIB kártya hiába 65 fok, kell mellé légkondi ha 500W-ot zabál.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
BerserkGuts
őstag
85 fok mellég jó sok légkondi kell nyáron legalább is itt a panelba
bár sehol nem kellemes azt a fűtést nyomatni nyáron12600KF/RTX 4090/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
HantekDSO
tag
válasz Csokifalo #2175 üzenetére
Ezért mondtam én is, hogy amíg a 4090-esek kielégítik az igényeim, addig nem akarok 5090-be beruházni - az 5080 pedig alapos downgrade lenne.
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
őstag
Hivatalos 5080/5090 készletes megjelenésig és a pontos árak ismerete nélkül a használt 4090 ára csak spekuláció, valaki valamit kitalált amit jónak gondolt, akkori hivatalos msrp árból kiindulva, majd a piac beárazta, beárazza, de hogy 300..400e legyen egy 4090 az azért elég vad gondolat, szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz HantekDSO #2172 üzenetére
azt nem tudom de vszleg nem hozott jó döntést aki eladta 600 vonalában itt is az aprón, és a jegelt hirdetéseket elnézve voltak páran. meg mondjuk azt se értem, aki akkora gamer hogy 5090 kell neki, más már nem is jó, de eladja 2024 őszén a 4090-ért azért, hogy most meg üljön 6-8 hónapot nézve a kártya helyét 0 játékkal, hogy MAJD valamikor kiélvezze az 5090-et. Akkor inkább játszok mindennap 4080 superrel, de nem azt várom mikor lesz vga-m
#2173syIex:
a helyzet nem változott, még mindig nem vettem meg, csak itt van...Február 6 ig ráérek dönteni hogy marad-e vagy ráfizetek 5080-ra ( már ha lesz ). Az ár érték arány addig meg relatív, mert ha 800 alatt nem lesz, akkor nem is annyira rossz -15% raszter teljesítmény 300-al olcsóbban szerintem, sőt. Ha meg lesz elérhető mondjuk 100 ráfizetéssel, akkor meg megint nem hoztam rossz döntést. Azt meg ne feszegessük már hogy ez mennyire rossz szegény kereskedőnek amikor egyrészt törvény adta jog a 15 nap, másrészt ha meg egyes kereskedők 30-at adnak erre önszántukból akkor meg miért ne?! Még mindig jobb mint egyesek akik garancia matrica okosságokat csinálnak és még örülnek is neki milyen okosak voltak. Azt inkább tartom elítélendőbbnek mint hogy esetleg élek a jogommal[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csokifalo #2171 üzenetére
Mert az MSRP vagy akár az EU árakból egy normális országban erre lehetne következtetni.
Alzánál van jelzés 500k végén 5080 egyébként...
Viszont továbbra is a legrosszabb ár/érték arányú kártyát vetted meg, ez is ugyan úgy tény, mint ahogy az árakat kezeled.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Csokifalo
senior tag
válasz Laraxior #2168 üzenetére
Én azt tudom hogy amikor vga-ra kértem ajánlást, 2024 nyár elején már azt mondták az "okosok" hogy hagyjam a vásárlást, mert "küszöbön" a jó áras nagy teljesítményű új gen...namost, amit Te is mondasz már HA úgy is lesz, az kb onnan számítva közel egy év. És se nem olcsó, se nem jelentősen nagyobb teljesítmény, ha levonjuk a MFG-t. Aztán mikor ez a topic megnyílt, akkor bedobtam a szerintem 800 lesz az 5080 kb meg 1.2M az 5090, jöttek ugyanúgy a "mesterek" akik lehurrogtak hogy hagyjuk már 1M is őrült ár már, meg hogy nézzem meg hogy nem volt a 4090 se millió felett meg ilynek...Most nincs kedvem vissza olvasgatni, de mindenesetre fura hogy elég sok embernek szelektív a memóriája itt a csoportban. Most amúgy ezzel nem feltétlen azt akarom mondani hogy én megmondtam, de ez amúgy várható is volt, sokan ilyen 500k körül vizionáltak itt 5080-at az elején, én nem is tudom hogy Ők hol élnek amúgy, de nem a földön az biztos. Amikor 3 napja beraktam az alzás árakat 800k vonalában az 5080-ra, akkor is le lettem oltva hogy ugyanmár...na mind1...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
VTom
veterán
válasz Busterftw #2147 üzenetére
Ezt nem is kell lopni, mert én is nemrég számoltam át (ettől függetlenül)
Egyébként így jobban belegondolva, a Tensor magok is pont annyival nőttek, így gyanítom, hogy a 4090 ugyanúgy képes lenne a MFG-re, és ugyanúgy feljönne -30%-ra az 5090 mellé a többi játékban is, amikben van MFG. Csak a marketing meg a pénz nagy úr ugye.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
GEIL
addikt
Ne úgy nézd, hogy mennyit buksz rajta, ha nem adod el.
Használd és élvezd a kártyát ha már megvetted és még jelenleg is elég a teljesítménye.Viszont ha kijön az új széria, akkor jó esetben "csak 1/3-ad" árát bukod el a 4090-nek ha eladod.....(1millió helyett kb 750-ért már jó ha eladod)....viszont már gyűlnek a hiénák és rárepülnek a gari nélküli vagy kevés garis "használt" 4090-re, akik 450-500 körül már vinnék őket...és ha a tulaj tenyere viszket az újabb generációra, akkor talán hajlandó lesz még ennyiért is megválni tőle.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
sixpak
nagyúr
válasz torma1981 #2145 üzenetére
"One important note is that, while the data is accurate and confirmed by multiple sources, synthetic benchmarks tend to show greater performance gains than gaming scenarios for RTX 5090. On average,
gamers can expect about a 20% performance improvement over the RTX 4090, according to reviewers we spoke with."Ha bemchmarkokkal tolod, akkor igen, amúgy meg 20%....
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
csibuka85
őstag
Sziasztok , inkabb megkérdezem hogy OC3D.net mennyire megbízható oldal ?
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Busterftw
nagyúr
-
vaakuum
addikt
válasz Laraxior #2107 üzenetére
Nem értem én ezt a szerencsétlenkedést, amit művelnek a hűtőkkel. Mindenki érzi, hogy kell a hűtőtérfogat a VGA-knak.
Ha már ilyen 3-4 slot szélességnél tartunk, simán lehetne egy tunnel módszerrel megfújni a végéről, és a hátlapon meg házon kívülre nyomná a meleget, ha hosszirányú lenne a lamellázat, amin keresztbe adja le a hőt 5-6 hőcső. A három lapátos ventik teljesítménye a lamellák iránya miatt az alaplap felőli oldalon gyakorlatilag elveszik, mert nem tudja az alsó peremnél könnyen kifújni a meleget, mert ott az alaplap. És ami meg nagynehezen kimegy azon a résen, az utána azonnal visszakeveredik a venti elé, tehát a részben előmelegített levegőt nyomja be újra a hűtőbe.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
sixpak
nagyúr
Egy kis 3DMark
[link]https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
HantekDSO
tag
Valószínűleg - de amíg a 4090-esek tudják azt, amit elvárok tőlük, igazából nem is akarom lecserélni! (Bár a 300 ezres ár valóban irreális, hiszen az euro már idén bőven 1000 forint felett lesz!! )
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
A Proshop oldalán már megy a visszaszámláló, és lehet értesítést kérni, ha elérhetőek lesznek ezek a vackok.
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
HantekDSO
tag
válasz kevike576 #2132 üzenetére
Hát annyira engem nem izgat a dolog - a 4090-eseim kiszolgálnak egy darabig, mire bealkonyul nekik, addigra ~300 ezerért megvehetőek lesznek az 5090-esek.
-
HantekDSO
tag
Ha a hülye user megveszi az 5070/80-ast egy 4090-es árszintjén, akkor miért is ne adná annyiért a bőrkabátos? Ha olyan program lenne, ami a jobb felső sarokba kiírja, hogy "9999 FPS", a sok .... megvenné ezt is: [link]
-
őstag
válasz Laraxior #2121 üzenetére
Szándékos kis készlettel tudnak játszani az árakkal, részvényesek és befektetők felé kellenek a számok, Nvidia és a boltok sem hülyék olcsón adni nagy készlet mellett, nem kell csodálkozni, profit mindenek felett
Casekingről meg szerintem tudtok venni az első 10 percben[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
-
Laraxior
titán
Nem az indulóárral lenne gond, ha dugig lennének a készletek. Lényegtelen, hogy 2900, vagy 3200 mondjuk az Astral. Hanem, hogy nem is lesz készlet, vagy csak pár darab, amikre már rá vannak állítva a botok, ahogy elérhető már be is húzzák.
Mindegy. Majd megveszem áprilisban akkor.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
omfgk
veterán
válasz Laraxior #2116 üzenetére
MFG-vel elért fps alapján áraznak.
Így még olcsó is az 5090.
3-szor annyi fps mint 4090-el.Nyilván vicc, de csak félig. Mert az átlag usernek (aki tökhülye) jó lesz ez bőven. Ahogy az 5070 vs 4090 is betalált. Jó ötlet volt a bőrkabátostól.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
This means the RTX 5090 could retail at up to $4000 while the RTX 5080 is at $2000.
As far as the NA market is concerned, UDN reports that one of the US dealers has reported that only 20 RTX 5080 units have arrived for the first month and there were no RTX 5090 at all.
(forrás: https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-50-series-gpus-facing-shortages-ahead-of-launch-rtx-5090-5080-price-surge/amp/) [link]
Már le is vettem az RTX4090 hirdetésem. Basszák meg, hogy minden startnál eljátsszák ezt.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
warcat
veterán
Holnap már lesznek FE és MSRP 5090 tesztek, ha jól gondolom délután 3-tól.
EA: It's in the crate!
-
Laraxior
titán
FE vs Palit
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
omfgk
veterán
Visszafelé kompatibilis. Hogy pontosan mi változott, az őszintén nem fogott meg, eleve bíztam magamban ,hogy össze tudom dugni a csatikat.
Aris-nak volt több cikke is a témában.
Az eltérések csak a biztonságosságát a kontaktnak növelik, de nincs miattuk kompatibilitási gebasz.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Ja, közben találtam róla infot.
És a másik kérdésre?
12v 2x6 használható 12vhpwr csatis kártyával és adapterrel?
Vagy a pin hosszúság eltérések miatt nem?Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10Gb
- ELKELT, FIZETVE! ASUS TUF RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Ingyen Fox MSI GTX 1660 super Ventus XS OC 6gb
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Asus Dual RX 6600 XT OC 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest