Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    nagyúr

    válasz ittakary #11652 üzenetére

    A VGA hőmérséklete-hangereje a körülötte lévő háztól és az azon-abban lévő ventilátoroktól is függ.

    Egy open bench állomásnál amit jellemzően ilyen teszteknél használnak semmi légmozgás nincs. Szemben egy számítógépházzal ami jó esetben jól szellőzik és megfelelő típusú és számú ventilátorok hőmérséklet függvényében változó ventilátorfordulat mellett mozgatják a levegőt.

    Adott alaplap gyártók BIOS-ában a ventilátorvezérlést nem csak a CPU, VRM, alaplap és opcionálisan adott más szenzorok által mért hőmérséklet (pl épített vízhűtésnél használt hőmérsékletszenzor) alapján lehet vezérelni, hanem a VGA-GPU hőmérsékletét is figyelembe tudják venni. Ezt neked kell kiderítened hogy mit tud az alaplapod.

    Esetemben az Asus Maximus Hero X BIOS-ból nem tudja figyelembe venni a GPU hőmérsékletét, de az Asus saját hulladék tuning-finomhangoló-ventilátorvezérlő stb szoftvere Windows alól már igen. De ezt nem ajánlott használni, mert belerondít a BIOS beállításokba és összekuszálja a dolgokat... :C :(((

    Eredetileg én is 3060 Ti-t vettem volna 300-320 körül, de használtan lecsaptam egy 3070 Ti-re 340-ért (újszerű, bolti és papíros garanciás).

    Én megvenném azt a 3060 Ti-t és ha a házad-ventilátorok megfelelőek akkor egy alulfeszeléssel és egyedi ventilátorgörbével szerintem együtt lehet vele élni. Főleg ilyen ínséges időkben... :U

    Ha nem válik be akkor élj a 14 napos elállással.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés