Hirdetés
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
válasz ElektrikusDE #44800 üzenetére
Amikor kijött a Win10 első verziója, én egy 1.6GHz-es Core 2 Duo procis 2GB rammal felszerelt Benq Joybook R55-re feldobtam (XP helyett, mert W7-en nem működött az audio driver), egész használható volt, de sajna azóta rengeteg felesleges programot raktak bele, nemrég raktam újra a gépemet és 1 órát azzal töltöttem, hogy töröljem le a Onedrive, Skype, stb stb.. programokat, amikiket az életben nem fogok használni.
-
batyuska100
senior tag
válasz Tom-Tom #44793 üzenetére
Próbáltam már én is Win10-et 2 magos gépen (az egy E5300 volt 2.6GHz-en) 2GB ram társaságában, inditás után az elkövetkező 5 percben 100% cpu és ramhasználat.
Ha veszel bele valami olcsó Quad procit (Xeont nem biztos hogy támogat) és mondjuk 4 vagy 8GB ramot, akkor már menne rajta akár a Win10 is. -
batyuska100
senior tag
válasz Tom-Tom #44791 üzenetére
Milyen Win van rajta? Ha 10-es, akkor az a probléma. Az a rendszer nagyon erőforrás igényes. Win7 menne rajta jól, bár ahhoz meg nincs már frissítés, javaslom a Linux Mintet.
Sajnos az évek alatt nagyon megnőttek a gépigények, 2014-ben még én is tudtam 1 magos Celeron procival és 768MB rammal netezni (Win7-ttel), ma ez már esélytelen. -
batyuska100
senior tag
@Csabesz666 és @gabber01
Mi az alkatrészek pontos típusa? Ezek az infók nélkül elég nehéz lesz orvosolni a hibákat.
-
batyuska100
senior tag
válasz Fantomas80 #44413 üzenetére
Jumperrel már szerintem nem tudod resetelni a biost. Proci nélkül a ventiknek fel kel pörögniünk. Ezt találtam. Igen, nagyobb OC esetében kell bekötni azt is.
-
batyuska100
senior tag
válasz Fantomas80 #44411 üzenetére
Szia!
Proci nélkül se pörögnek fel a ventik? Biost resetelted? -
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
válasz w.miki #44389 üzenetére
Használtan egy i3-i5 szűkösen, de belefér. 4 magosat érdemes nézni, Win10-hez már hogy gyorsan menjen nem elég a 2 magos (a Win7 támogatása már lejárt, a Win8-8.1 szvsz egy hulladék). GTA V-höz inkább egy erős videokártya kell, 1GB-nak elég kellene lennie (szerintem felhasználhatod a régi kártyát is).
-
batyuska100
senior tag
válasz w.miki #44385 üzenetére
LGA 775-ös lapot keress, Asus, MSI, Asrock, Gigabyte márkák jók szoktak lenni. De vigyázz, mert itt is lehet olyan, ami nem támogatja a 4 magos procikat, így a Q6600-at sem fogja. Gépházból mATX (micro atx) és ATX típusokokat keress, egy ATX-es lap nem fog beleférni egy mATX házba.
Szerk: Azt is jó lenne tudni, hogy DDR2 vagy DDR3 ramod van, nem ugyan az a kettő, illetve, hogy hány modul van.
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
válasz CharlieFirpo #44305 üzenetére
Próbáld memóri nélkül, hogy ugyan úgy sípol-e.
-
batyuska100
senior tag
válasz CharlieFirpo #44301 üzenetére
Szia!
Én itt nem találok 4 hosszú sípolást.
-
batyuska100
senior tag
válasz quailstorm #44275 üzenetére
Na, vettem egy Thermaltake Hamburg tápot, azzal ugyan azt produkálja.
-
batyuska100
senior tag
válasz quailstorm #44277 üzenetére
Közben kipróbáltam úgy, hogy a tápnak csak a 24pines csatlakozója volt bedugva, így beindult a táp, meg a proci hűtő is. Ilyenkor még lehet zárlatos az alaplap, vagy megnyugodhatok?
-
batyuska100
senior tag
válasz quailstorm #44275 üzenetére
FSPben vagy Chieftecben gondolzom. De még mindig nem értem, hogy mi baja lett, az Mtech táp egy másik géppel hibátlanul működik. Nem hiszem, hogy az alaplap csak úgy a semmitől tönkremenne.
Bővebb előzmények:
Tegnap BeamNG.driveoztam, a proci felment 85°C-ra (közben valami nyeszergő, visító hang jött a gépből) , gyorsan levettem a gép oldalát és kiléptem a játékból. Utána nem akart visszahűlni, 55-60°C között mozgott. Utána estére kikapcsoltam a gépet, reggelre alapjáraton 43-46°C-os volt. Az ezek utáni következményeket már leírtam #44271-ben. -
-
batyuska100
senior tag
Hali!
Ma reggel BeamNG.drive alatt kikapcsolt a gépem, megpróbált 2x újraindulni és újra kikapcsolt. Azóta nem akar bekapcsolni, táp+alaplap+proci kombóval sem, mindent kihúztam belőle. Speed(R)-től van a lap, amikor vettem akkor is mondta, hogy valami jobb tápot kellene beszereznem a mostani 450 wattos Mtech helyett.
Specs:
Asus P7P55D
Intel Xeon X3440
Mtech 450w psuNagyon remélem, hogy csak a táp halt meg, de nem elég megnyugtató, hogy egy 300 wattos Codegennel ugyan ezt csinálta. Rámérttem mindkettő táp 12v szálára, a Codegennek 11.38, at Mtechnek 11.80v volt alapjáraton.
-
batyuska100
senior tag
válasz Kezdő vagyok #44269 üzenetére
Szia!
Ha itt kifagy, akkor szerintem a vinyóval lehet valami. -
batyuska100
senior tag
válasz Luck Dragon #44237 üzenetére
Háát, szerintem se próbáld ki.
-
batyuska100
senior tag
válasz Luck Dragon #44234 üzenetére
Én egyszer valami Creative kártyát a csap alatt mostam meg, mert nem hozta le semmi a 0,5cm port. Az a hangkártya a mai napig megvan és még működik is.
-
batyuska100
senior tag
válasz Luck Dragon #44232 üzenetére
Féktisztító (műanyagokat ne!), izopropil alkohol szerintem nem árthat neki.
-
batyuska100
senior tag
válasz JNashville #44217 üzenetére
Mikor volt utoljára pasztázva? Szerintem azért melegszik.
-
batyuska100
senior tag
Hali, ma Rocket Leauge közben kékhalálozott a gépem, valamilyen faulty hardware hibát írt ki, ez tényleg bármi lehet, vagy kifejezetten valami alkatrészre érti?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Ryzen 3700X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 1TB SSD / 700W / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Gamer PC RTX3080 AMD Ryzen 7 5700X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + RTX 4060 Ti!!! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 960GB SSD / 650W
- Lenovo M73 mini PC nagy tételben, 50db esetén 14k/db Core i3 4130T 8GB ram 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest