Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissz84
tag
Szervusztok !
Van egy Gigabyte z87-oc lapom ma jött meg vettem hozzá egy i7 4770k. Olyan problémám van hogy 15-ös hibakódot dob nem tudok biosba lépni semmi és a gép folyamatosan csipog rövideket.
Memóriákat próbálgattam kivettem a gépházból a lapot és próbáltam csak simán cpu val nem indul most már nincs 15 kód csak 2 másodpercen belül megáll és újra indul próbáltam másik tápot másik hűtést... mit lehet ilyenkor tenni?
Okozhatja rossz cpu vagy mobo?
Mindegyik alkatrész használt.
Az lehet hogy az egyik ilyenkor kinyirja a másikat?
Válaszokat segítségeket előre is köszönöm!Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
válasz #10726912 #25030 üzenetére
Azt kell hogy mondjam bele trafáltál !
Bios frissítés után pöcc-röff viszi a két hd 7950-et.
Utána olvastam nem egyedül voltam ezzel.
Vicc hogy egy lap nem tudja alapból vinni főleg egy z77 lap.
A bios frissítés is maceráns volt mert nem engedte q-biossal nem akarta megnyitni a pendrivot de az updét app amit az újabb lapokhoz csináltak megoldotta szóval öröm bodogtág van.
Köszönöm a segítséget !Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
Szervusztok!
Ismételten írok már nem tudom hányadszorra van valami problémám ami számomra hihetetlen azVan egy gépecském adott ebbe két 7950 beépítése teszteltem őket ismerősöm gépébe mert a corsair vs 350 táp nem indította el na most gondoltam egyhez kevés a power mit csináljon kettővel vettem bele egy tx 650-et
bekötöm pörög minden no bios csippanás no nothing.
kiveszem őket egyenként teszt mivel három van elfekvőbe mindegyikkel megnéztem semmi.
ugyan az a produkció mint a vs 350el pörög minden csak se kép se hang .
Kiveszem őket bedobok egy hd 6850-et pöcc-röff kiveszem gts 250 pöcc-röff .
És most ott vagyok hogy mijazisten van kevés a tx 650 ?
Haver tőlem vásárolt xfx 550-e meg 20 percig azért csak birta a kettőt battlefield-be:S
Vagy a pci-e nem add powert?
Ez amúgy egy giga z77x-d3h lap .
Bárminemű segítséget szívesen veszek!
További szép estét.Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
válasz #10726912 #23925 üzenetére
Köszönöm srácok a segítséget!
Fújatás meg volt sima régi ddr ramokkal nem rendelkezek és beszerezni se tudok egy nap alatt:-/ max ebayen találnék ott meg 1 hét posta .Vásároltam bele egy corsair vs350w de nem lendített előre. Bios reset volt azután sikerült biosba lépnem. Defaultra raktam onnan próbáltam indítani, de nem ismeri fel. Másik gép felismerte de egyszerűen nem tudom a lanhálozat driverének telepítésével se netet csinálni rá amivel összekötöm a gépekkel .Ja és a vicc még rohadt bios bip sincsen hogy tudnám mi a baj.
Most már ott tart a vinyó hogy felpörög kattan azt semmi... másik gépen már el is halt...
Ilyen régi gépre bizták az egész cég géprendszerét vicc...
Majd a dánia gyártó meg szoftver tulaj 6500 fontért kicseréli és küld egy mérnököt is akinek a jegyét is a cég állja
Ennél többet nem tehetek[ Szerkesztve ]
Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
Szervusztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok , hogy egy régi gép a cégemnél nem indul .
Most már be tudok lépni egy bios reset után biosba de nem ismeri fel a hdd minden mást igen.
De ha egy másik gépbe belerakom és bootolom simán elindul rajta a win.
cseréltem tápot próbáltam több ide kábelt nincs több ötletem.Ha valakinek volna megköszönném !Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
Elnézést félre néztem négy led van és alsó kettő zöld 3. sárgás a szélső negyedik narancs.
-
kissz84
tag
Szervusztok !
Ma megjött a procim ami egy i5 3570k és beletettem egy ga-z68xp-ud4 es lapba mindent összekötök .
A gép elindul a mem csippan ok bejön a kép és tíz másodper múlva kikapcsol :S
felcseréltem a memókat lehuztam a satákat ugyan ez másik rammal is fent a lap jobb sarka felé van három pici led kettő zöld a szélén levő narancs színű .
Mi lehet ez?Jobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
válasz CharlieDrop #17387 üzenetére
Semmi ilyen baj nincs.
Mintha valami szellem szálta volna megJobb tűzben égni mint húgyban ázni...
-
kissz84
tag
válasz CharlieDrop #17385 üzenetére
Igen ,így sem történik semmi.
-
kissz84
tag
Újra írok a topicba mert gondoltam ezt úgysem hiszi el senki ami velem történik.
Adott az adatlapomon a config.
3 hónapja szenvedek vele mert nem akar be bootolni sehogy:S
Elküldtem az alaplapot Gigabythoz tesztelték és vissza küldték hogy jó.
A Ramokat is kicseréltem már , semmi...
A processzor helyet is vettem tesztnek egy Athlon II 645-öt azzal sem.
Vettem másik tápot azzal sem két videokarim közül egyikkel sem indul érdekes módon minden alkatrészem más gépében hibátlanúl megy.
A jelenség annyi hogy kétszer megrángatja a cpu hűtőnek a lapatját gép minden világit semmi bios csippanás se kép se hang.
Egyedül a merevlemezeket nem cseréltem mert gondoltam a biosba lépéshez annak semmi köze , így a proci hűtő is maradt.
Még szerintetek mi az istent lehet ezen cserélni ami miatt megáll?
Üdv ZoliJobb tűzben égni mint húgyban ázni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Path of Exile 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Mini ITX, Maxi teljesítmény! I7-4790K - ROG 1080 - 16GB RAM - SSD - Wi-Fi - Fractal Design, Win 11
- Gigabyte B450 AORUS M // Ryzen 7 - 2700X // 32Gb DDR4 // SSD+HDD // Alpenföhn Brocken ECO // LG mon.
- Eladó kis gamer gép, minőségi alkatrészekből olcsón!
- Pentium Dual core számítógép alkatrésznek! (Tápegység nincs!!)
- Premium Mini erőgép! I7-RTX-SSD-16GB RAM-Wi-Fi-Corsair mini ház, Win 11!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest