Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Amazon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Tesóm szétszedte a gépét és azóta nem indul, nincs gép csak hosszan sípol (egyet). Ilyen lapja van:
Gigabyte GA-M720-US3
A manualban az szerepel, hogy a VGA kártya van rosszul berakva, akkor sípol így. Viszont a kártyát átrakva másik gépbe jó. A gépbe másik VGA-t rakva ugyanez a hibajelenség. Alaplap cserélve (ugyanilyen, biztos működőre) ugyanez a helyet. RAM-ok kiszedve, ugyanaz. PSU csere, ugyanaz. Csak a CPU a stabil pont, abból nincs csere. Kiszedtem és pár láb el van ferdítve, öcsém először fordítva rakta vissza. Lehet ettől a hosszú sípolás? Már folyamatban van az új CPU beszerzése, de addig is próbálnék nyomozni. Szóval okozhat hosszú sípolást a ferde lábú CPU? -
n00n
őstag
Sziasztok
Az lehet, h egy házban nincs speaker? Sharkoon Vaya. Vagy az Ac97 vagy Hd audio az lenne? Mert nem indul a gép es ez miatt nem is hallom a csipogast.
-
n00n
őstag
válasz Zsivaagoo #25887 üzenetére
Áramingadozások vannak néha. De még 3 ugyanilyen számítógép van rádugva erre a konnektorra. És azokkal semmi probléma nincs. Viszont most nem tudom, hogy mi tévő legyek, ha nincs semmi baja a gépnek és felküldöm garanciafutárral, akkor 1. hetekig nincs ez a gép meg. 2. nekem kell állni a szállítás+vizsgálás díját.
-
n00n
őstag
válasz Zsivaagoo #25882 üzenetére
Konfig:
ASROCK B75 Pro3-M
INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX
CORSAIR 4GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
FRACTAL DESIGN Core 1000
FSP Hexa 400WA csere vinyót hirtelen nem tudom. De azt hiszem Samsung.
Fizikai behatás biztosan nem érte, megmozdítva se volt amióta meg lett véve. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy kb. egy éves PC konfigurációm. Féléve kb elkezdett az egyik vinyó "nyikorogni" vagy én nem tudom milyen hangokat kiadni. Majd nagyon lassan bootolt be, de végül nem is sikerült. Garanciában kicserélték (másik modell, csak hasonló paraméterek). Benne volt a csere vinyó félévet, majd ugyanaz a jelenség jelentkezett tegnap. Vinyó kerreg és nyikorog és semmi. Szóval valami megöli a vinyókat. Talán túl sok áramot kap vagy nem tudom. Mi lehet a hiba oka? Táp? Ipon-ról rendeltem a teljes konfigot. Ha felküldöm garanciában akkor kinyomozzák a hiba okát?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Bár elindul az általam használt gép, de ha valami olyan alkalmazást indítok el ami jobban használja a CPU-t/GPU-t akkor elfeketedik a gép és nem is jön vissza. Ez mitől lehet? Ötleteket kérnék, hogy merre induljak el.
-
n00n
őstag
Most már 100%, hogy táp hiba. Kértem a szomszéd sráctól egy nem használt tápot. És ezzel oké. Egyelőre ezzel szeretném használni, amíg az én tápom nem jön meg amit rendelek. Viszont nem tudom, hogy oké lesz-e minden vele.
Ilyen tápom volt:
Az ideiglenes:
Bocs a rossz minőségért. Ezek hány Wattosak?
A régire egy GTS 250-es videokártya. 1 64GB-os SSD és kettő 500 GB-os HDD volt rákötve. Erről az egyik HDD-t lehúztam, azt tudom nélkülözni. Így elbírhatja? Köszi.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Mint a topik mutatja nem indul el a gepem. Gondolt egyet es mrgfagyott minden. Resetteltem. Azota nem indul el. A Bios sem jon be. Plusz tunet, h a bekapcsolo LED ami mindig vilagit, ilyenkor elalszik. Lehuztam rola mindent. De ugyanez a tunet. Alaplap elhullhatott?
Update: Kihuzom a tapkabelt es varok vele. Minel tovabb "pihentetem", utanna bekapcsolaskor annal tovabbjut. Most mar a Biosig. Aztan feket kepernyo es bekapcsolo led elalszik
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
A probléma: Volt kettő Windows, egy rossz és egy jó. A rossz volt korábbi. Töröltem a rossz partícióját, azóta ez fogad bootoláskor, hogy oldjam meg?
Kép: itt található
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Egy ismerösöm a héten megkért, hogy nézek rá a gépére, mert nem akar bekapcsolni. Egy nagyon régi gépről van szó, PII-es. Összedugtam, ugyanis anélkül nehezen kapcsol be, majd reménykedtem, hogy csak ennyi volt a gond. De sajnos nem. Elindul, hallom, hogy felpörögnek a ventik és a vinyó, billentyűzet felvillan, ellenben kép nincs a monitoron. Kérdésem ilyenkor mire lehet gyanakodni? Monitor jó (kipróbáltuk), talán a videokártya? Jó lenne kipróbálni másikkal, csak nem tudom honnét találok ilyen régit hozzá. Kérlek adjatok tanácsot, hogy mivel lehet probléma, ha legközelebb megyek már lehetőleg mindent ki tudjak próbálni.
-
n00n
őstag
Kicseréltem a tápot, viszont ugyanaz a jelenség. Internetezéskor semmi, de több óra játék után egyszer csak eltorzul a kép és a hang a játékban. A biosban megnéztem a hőmérsékletet olyan 45-50 körül volt mind a CPU, mind a System. Az meg azért nem sok szerintem. Szóval én arra gyanakszok, hogy a GPU melegszik túl, erre még utalhat a széteső, becsíkozódó kép. Szerintetek? Prime95-el teszteltem a CPU-kat (először arra gyanakodtam a túlmelegedéssel), 58 fok fölé nem ment, ellenben a GPU már akkor 65 fok körül járt, pedig azt ott elvileg nem is hajtja, nem? Szerintem veszek a gép elejébe és a hátuljába egy-egy 8 cm-es ventilátort, talán az hűt annyit rajta.
-
n00n
őstag
Ms industrial platifum vagy mi a márkája. Nem vágom. Nem az én gépem. Én tisztában vagyok vele, hogy egy márkás táp választása nagyon fontos dolog egy konfig összerakásánál.
Holnap kicserélem egy másikra, hogy megbizonyosodjak, hogy az a hiba. Kérdésem, ha kiszerelem a régi tápot akkor az újat muszáj becsavaroznom vagy elég, ha az asztalon mellé rakom? Lehet láma kérdés, de biztosra akarok menni. Köszönöm az eddigi segítségedet.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Már jó ideje (évek óta) nem volt tisztítva a gépem, már nagyon hangos is volt. Ma is egész nap ment és egyszer csak újraindult magától. Akkor bementem a biosba és olyan 50 fok körül volt mind a cpu, mind a vga. Kitakarítottam. Bekapcsoláskor 35 körül volt mindegyik. Ment egy 30 percet a gép és valami eszméletlen hangot adott ki, börögött. Kikapcsoltam, azóta viszont, ha bekapcsolom valami rendszercsengő szól folyamatosan, hosszan. Néztem a motherboard leírását, az erre a fajta csipogásra azt írja, hogy a videokártya nincs a helyén. Ellenőriztem, de oké. De mégis csinálja. Ötlet, hogy mi lehet a gond? Hétfőn elviszem szerelőhöz, ha csak nincs ötletetek mit nézhetnék meg.
-
n00n
őstag
Arra gondolok, hogy talán a vinyó lehet. De akkor nem kezdene el tölteni az XP, nem? A telepítő pedig ott száll el, mikor bebootol, cdromról indításhoz nyomjon egy gombot, majd bejön a kék háttér ahol elkezdi betölteni a drivereket vagy miket tölt az elején, és kiírja alul, hogy a telepítő elindítja a Windows-t vagy valami ilyesmi, fekete képernyő, majd kék halál. Ilyenkor kezdene el másolni a vinyóra, nem? Viszont akkor mégis hdd gondra tippelek.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Hétvégén lekapcsoltam megfelelően a gépet, semmi problémát nem jelzett. Ma reggel próbáltam bekapcsolni és a Windows töltésnél újraindul. Szóval tölt tölt, majd mikor azt hinném, hogy menne tovább újraindul. Csökkentett mód el se indul (egyik se). Akkor próbáltam új XP-t rakni. De valami elképesztő lassan bootolt a cd-ről. Plusz mindig elszállt kék halállal ugyanannál a pontnál (2 cdvel is teszteltem). A kérdésem, ha már cdről bootolva is kék halál van, akkor gondolom komolyabb hiba lehet, ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest