Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MolGabi
aktív tag
válasz MolGabi #36891 üzenetére
Sajnos úgy látszik, meg lett a bűnös... behalt a videókártyám. Játék alatt elkezdett csíkozni, majd egyszer melegedni is. Illetve minden melegedett, legközelebb már csak a videókártya.
Működni működött, de a Win10-et nem volt hajlandó betölteni, kizárólag csökkentett módban.
Holnap jön érte a futár... töredék árért túladtam rajta.
-
MrDerekas
addikt
válasz MolGabi #36874 üzenetére
"tipikus CPU hiba" - Legalább ennyire tipikus hdd/ssd hiba is. Mikor használat közben elveszíti a kapcsolatot a rendszer lemezzel, akkor akad be általában az éppen futó program.
(#36877) BeeNiTTo Táp, alaplap, ram és cpu is lehet a dolog mögött. Én tápra és alaplapra tippelek elsősorban. Legegyszerűbben úgy zárhatod ki a tápot, hogy teszel próbát egy biztosan jól működő (akár kölcsön) táppal. Aztán lehet kezdeni a minimum indítással, processzor igazítással.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MolGabi
aktív tag
válasz MolGabi #36862 üzenetére
Most játék közben lefagyott (Kingdom come Deliverance - BETA verzió, de ez nem fontos).
A kép megállt, a hang megragadt, idegesítő éles hangon... tipikus CPU hiba szerintem. Jelenség továbbá, hogy melegebb volt a tápegység is. Leszedtem az oldalát a gépháznak, de semmi problémát nem találtam. Az alaplapi kis hűtőbordák azonban meglehetősen melegek voltak. Lehet az alaplap lesz a ludas?
[ Szerkesztve ]
-
MolGabi
aktív tag
válasz MolGabi #36808 üzenetére
Tegnapi okoskodásaim és azok jelei:
-BIOS visszatéve a régebbire, amivel már megy az alaplap FX 6300-zal. Eredménye, hogy az akadás megszűnt. Ez a része úgy tűnik megoldva.
-K-lite codec pack-ot töröltem. Egyelőre még nem volt újraindulás YT videók vagy szimpla netezés közben.A játékok most tökéletesen futnak, ahogy eddig is megszoktam, egyelőre spontán újraindulást sem produkált a gép.
Tegnap még szedtem le Furmark és 3DMark progikat, ráengedtem a gépre a különböző teszteket, de semmi akadás, újraindulás...
Jelenleg itt tartok, ha valakinek van ebből használható infó, próbálja meg.
Viszont lenne egy újabb kérdésem is... Egy teljesen olcsó, legegyszerűbb alaplapnak mennyi lehet az élettartama? 2012-ben vettem az alaplapot, akkoriban az olcsó DDR3 miatt cseréltem csak, az előző egy normál ATX méretű lap volt DDR2-vel. Ennél a lapnál nem volt akkoriban egyszerűbb, olcsóbb és talán épp emiatt kezd esetleg elöregedni hamarabb, mint egy drágább.
Arról már nem is beszélve, hogy egyre inkább veszem észre az USB3 és SATA3 hiányát sok más mellett is, hiába vettem HDD-ket és SSD-t bele, elmaradt a nagy sebesség különbség az előzőekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Petya XT
senior tag
-
MrDerekas
addikt
válasz MolGabi #36808 üzenetére
Lehet egy alapos takarítás is megoldja a problémát. Minden hűtőt kifújkálni, kiporolni, a tápot is alaposan át kellene fújkálni. A magam részéről a tápra tippelek, miután a vga terhelés emelkedésnél dobja a restartot, ha jól értem. (Elég jó az étvágya a vga-nak). 5 éves táp, akár el is öregedhetett, ami sok dologtól függ ami az évek alatt éri, de lehet megy még tíz évet is ezután. Összegezve elsőre egy nagytakarítás (esetleg a ház szellőzésének az átvariálása/optimalizálása).
(#36809) Petya XT Mert win10 tartalmat éreztem dezinformálásnak. Nyilván nem a rosszándék vezérelt, ezt készségesen elismerem Szimplán ráharaptam, mert nem ítéltem ennyire egzaktnak a problémát. Bocs!
Szerk: (#36810) americanidiot Ha csökkentett mód megy, lehetséges a driver hiba, vagy valamelyik hw (általában a vga) hibás és a driverrel együtt már nem funkcionál helyesen.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz MolGabi #36798 üzenetére
A tápról nem esett szó. Lehet kifogy a kraft belőle. (Elöregedés, gagyi belső, akármi miatt.) Amit tehetsz. Csere táppal megpróbálod, hogy azzal akad-e, előfordul-e újraindulás. A vga-re eresztesz egy furmarkot és jól meghajtod, mert az miatt is jöhetnek látszólag random hibák. Illetve a hőfokokat is érdemes figyelni a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest