Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokad
senior tag
nemtudom mit tegyek. zsírom nincs sose volt nem is tervezem hogy veszek. találtam egy 4x4cm es kis ventit ami pont passzolna akár a chipset alapjára vagy a hűtőbordára csak az a baj hogy 2pines, és nincs az alaplapon 2pines csati. ha rádugom egy 4pines nemtudommire akkor működhet?
vagy lehetne e valami mást használni hővezető zsír-ként/helyett.[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
már megvolt. egyesével külün-külön stb de ugyanaz. azon gondolkoztam hogy van egy kis chipset a proci mellet amit egy hűtőborda hűt. na annak a bordának eltörtek a lefogatói és csak 1tartotta és ferdén állt és nem lehetett lenyomni, és levettem azt a lefogatót is és most csak úgy snassz van rajta. ujjal rányomva és ott elvan, nem esik le mivel fekvőgép. ha az a agond mit tegyek? miért indul újra? nincs pasztám, rögzíteni abszolúte nem tudom.
-
Oczu
senior tag
Elég jellemző hiba, ha a memória hibásodott meg, pontosan ezt a tünetet produkálja. Ha több modul van benne, egyesével pakolgasd vissza.én nem a tápra gyanakodnék elöször.
Respen: csinálj egy olyat, hogy kihúzod a gépet a 220-ból, clear cmos jumper állás, majd az elemet is kiveszed és az alaplapi érintkezőit rövidre zárod pl egy csavarhúzóval kb 10mp-ig. Evvel tutira kinullázod a lapod.
[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
csak sima reset. a hőmérsékletet nemtudom , nemtudom hogy nézzem meg. amikor még ment a gép akkor tudtam megnézni Everest Ultimate-vel de csak a winyót érzékeli.l azt írja másban nincs érzékelő, csak annak ír ki valakit. 40fok körül
am az a gond hogy az új tápon 24es van asszem és 4es nincs bár nem nézegetem mindennap (Enermax MODU82+ 525W)[ Szerkesztve ]
-
Genji
őstag
P4en 20tűsvan + a p4es 4 tűs ilyen van a mostani új tápokon is. Vagy nem értem mi a gond. Delta jól hangzik de a tünetek alapján... Esetleg a hűtés? Proci milyen/hány fokos nem a proc túlmelegedés védelem miatt kapcsol le a gép? Amúgy kék halálal áll meg vag csak sima reset?
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
csokad
senior tag
Sziasztok! Van egy P4-es öreg gépem. (Nemsokára jön a gépújítás) A bajom az, hogy elindítom a gépet, elkezd ugye tölteni, elkezdi tölteni a windows-t, be is tölti majd bejön az Üdvözöljük szöveg majd megjelenik az asztal. Ezután eltelik kb 10mp és újraindul. És folyamatosan ezt csinálja. Miért lehet? Mit tegyek? Ötlet? Ja és nemrég lett újratelepítve, akkor azért mert el sem indult csak épphogy a windows CD-t be tudta bootolni.
Előre is köszi, üdv csokad.
-
Respen
csendes tag
válasz joe2005 #7584 üzenetére
Sajnos nem hiszem, hogy itt a baj.
Egyébként szét is szedtem, de pont ezért csináltam azt a tesztet, hogy mindent le, csak alaplap marad. Ugye ekkor viszont hibajelzést kéne leadnia az alaplapnak(lévén se vga, se memória), és sípolnia kéne. De ilyen sincs, tehát az alaplappal lesz probléma azt hiszem. Szerintem elviszem gariztatni, utánanéztem kicsit, és sok helyen írják, hogy tipikus alaplap hiba ez... -
joe2005
senior tag
Valami banális hiba lehet, én azt csinálnám, hogy teljesen szétszedném, majd minthogyha most vásároltam volna, szépen összeszerelném, minden csatlakozóra figyelve, bedugva a helyére, elég csak a vga, proci mem és tápkábelek, esetleg billentyűzet. Lehet, hogy tévedek, de másra nem tudok gondolni.
"Have you tried turning it off and on again?"
-
Respen
csendes tag
válasz joe2005 #7582 üzenetére
Sziasztok!
Van egy gigabyte GA-mt770-UD3p alaplapom, ami több mint fél éve jól szolgál engem, most viszont gyanúim szerint elromlott.
A következő történt:
Tegnap este a gépházban kicsit feljebb raktam a winchestert, ami gyorsan és könnyen meg is történt, azonban a vezetékek visszadugása után az elindításkor nem igazán az történt, aminek történnie kellett volna.
A hibajelenség:
Bekapcsoláskor minden ventillátor felpörög, az is, ami az alaplapról kapja az áramot, a videókártya kis lámpája is világít, vinyó is pörög, minden szép is lenne, de..ezen kívül nem igazán történik semmi. Azaz pörög tovább, és ennyi.
Az alaplap nem csippan, a monitor nem kap jelet. Azaz a bios betöltéséig nem jut el a dolog.Amit ezek után tettem:
1, Ellenőriztem, minden jól volt visszadugva
2, BIOS reset->semmi eredmény
3.Lehúztam mindent, videókártyát, vinyót, hangkártyát,memóriát stb, csak az alaplap kapott áramot. Ilyenkor ha jól sejtem, veszettül sípolnia kéne, hogy hiba van. De semmi. Nem sípol.
4, Megnéztem, külsérelmi nyomot nem találtam, kondenzátorok nincsenek felpuffadva, égésnyom sehol.Diagnózis: Áramot kap, és ad is, azaz biztos nem halt meg teljesen, de jelet már nem ad...
Jól sejtem, hogy az alaplappal van a baj? Esetleg még a tápra lehetne gyanakodni, de sajnos nincs másik tápom, amivel kipróbálhatnám, de így is inkább alaplapi probléma a gyanúm. Aki esetleg nálam jobban ért hozzá, erősítsen vagy cáfoljon meg.
Plusz kérdés: Az ilyen hibát lehet garanciáztatni, ugye?
Köszi előre is a válaszokat.
-
Baritone
tag
ps2 a bill, usb az egér. már azt is megpróbáltam,hogy az egér ps2-es portjába dugtam a billt. az elkeseredett ember esete
-
Baritone
tag
válasz P.K.Gabesz #7576 üzenetére
ugyan ez. próbáltam íy is úgy is. a végeredmény mindíg ua.
-
Baritone
tag
sziasztok!
van egy olyan problémám, hogy mikor bekapcsolom a gépet, akkor a monitor is elindul de nem mutat semmit csak az intel logot és annyit. mikor kihúzom az egeret és a billentyűzetet, akkor még ezt is mutatja, hogy mikből áll össze a konfig, és alatta megjelenik egy szöveg:
Keyboard error
please press F4na de mivel idáig csak akkor jut el mikor nincs bedugva sem egér sem bill, ezért nem tudom megtenni az utasítást. a másik ok pedig az, hogy ez csak egy pillanatra jelenik meg.
Mi lehet a hiba?Tudna valaki segíteni? -
Tragger
tag
válasz Tragger #7553 üzenetére
Na megvan a titok nyitja. Ismét formatáltam, a gép rendesen működött, majd felraktam a Panda Global Protection--öm és nyomban fagyott is. Letöröltem és ismét vígan dolgozik a gép. Mivel ezt régen nem csinálta, arra gondolok, hogy valami frissítéssel nem jön ki jól a Panda, vagy fordítva.
-
toldy
őstag
Hátlapi panelt kiszereltem ahhoz nem ér, nem csavarokat nem raktam be és a lap alá is beraktam a szivacsot ( vagyis sehol nem ér fémhez) és nem indul.
Illetve most éppen megy, megint mindent átmozgattam, főleg a 4pin kábelt,, és most megy, d emég nem szereltem össze teljesen ( azt majd csak holnap).
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Üdv,
olyan problémám van hogy amikor össze van szerelve a gép, nem indul. Egész pontosan a ledek világítanak, a ventik pörögnek ahogyan kell, de a lap nem ad képet se hangot, De ha szétszedem és az asztalon raköm össze akkor megy rendesen.Több táppal is póbáltam, mindne konponenst, kábelt átnéztem de házban nem megy az asztalon pedig üzemel rendesen. Én arra jutottam hogy a procihoz tartozó +4 pin a ludas ( 12v?, a sárga-fekete kábeles). Ebben szeretnék megerősítést vagy cáfolást, esetleg más ötletet. köszi
Az élet nem habostorta.
-
jaja1981
addikt
válasz germinator66 #7568 üzenetére
Pontosan mit ír?
Mert egy rossz, vagy gyenge szektor a vinya végét jelenti.
Az 57C meg marha sok. -
addikt
válasz germinator66 #7568 üzenetére
57°C-os vinyó egy kicsit durva. 40°C-nál nem kéne, hogy melegebb legyen. Még előfordulhat, hogy a WLAN kártya rossz és az ír hibás adatokat a vinyóra, többek közt a rendszerfrissítési adatokat és azért akad ki az XP. Mindenesetre az egy rossz szektor sem túl jó jel.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
germinator66
aktív tag
válasz jaja1981 #7567 üzenetére
Egy rossz szektorról ír. Meg hogy "előfordultak elérési problémák, minél rövidebb kábelt használjak". Am. CHKDSK lefutott, és 4-5 hibát javított (kb. amit az avast is kiírt) Ezután bekapcskor 57C volt a hőmérséklet, pedig ki van véve a winyó. Most meg fogom figyelni hosszabb távon is a hőmérsékletet.
Konklúzó: úgy néz ki, hogy egyelőre jó
-
jaja1981
addikt
válasz germinator66 #7566 üzenetére
Próbába nincs.
Nem ír gyenge vagy rossz szektorokról? -
jaja1981
addikt
válasz germinator66 #7564 üzenetére
Rack-kel dugd fel a vinyót egy jó gépre és a HDD Sentinel program próba verziójával ellenőriztesd le.
Ez a progi megmondja, hogy jó-e a vinyó. -
germinator66
aktív tag
-
germinator66
aktív tag
válasz Dark Archon #7561 üzenetére
Az XP szerintem nem lehet gond, gyári, és eddig hibátlanul működött.
A HDD viszont esélyes, kb. 6-7 éves, és még egyszer sem lett ellenőrizve. meg fogom nézni, amint sikerül elindítani. (am. az avast ellenőrzéskor kb. 10 fáljt nem tudott beolvasni, mintha hibás lenne a szektor, és rendszerfáljnak néztek ki....) -
leyo76
senior tag
válasz germinator66 #7560 üzenetére
Mit értesz a 'indítási mód képernyő' alatt? Nem lehet hogy valamely prog vagy driver okozza? Akkor lehetne igazán kipróbálni ha friss telepítés után nem raknál fel semmit sem egy ideig..
-
addikt
válasz germinator66 #7560 üzenetére
Döglődik a vinyó és/vagy gány XP van rajta. Ellenőrizd a vinyót HDD Sentinel-lel. Az XP Javítás egyébként szerintem még sosem sikerült senkinek
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy jópár éves gép, MAXTOR 40GB-os winyóval. Egy pár hete nem akar sehogysem elindulni rajta az XP HOME SP3, mindig valami hiányzó állományra hivatkozott. Google-->elm. vmi vírus/féreg, de nem sikerült leírtani, "XP javítás" sem segített-->>újraraktam az egészet, legfirssebb szoftverek, driverek...(ugyanaz az XP HOME került rá)Namost, két napja megint nem sikerül elindulnia az XP-nek, csak most azt csinálja, hogy mindig újraindul az indítási mód képernyő után. Rékötöttem moble rack-el a winyót egy másik gépre, avast-al teljes vizsgálatot csináltam, de nem talált semmit...
Van valakinek javaslata? (nincs kedvem megint újrahúzni, csak van valami megoldás rá)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Tragger
tag
Sajnos nem tudom, hogy ezt hol kell megnézni. De nem hiszem, hogy ez okozza a belassulást. A gép nem fagy kő keményre, hanem úgy viselkedik, mintha 200%-osan terhelve lenne a processzor, és ezért csak jó néhány perces késéssel reagál. Viszont ha az eszközkezelőben megnézem(ha sikerül megnyitnom) 10%-nál nem ugrik nagyobbra a kihasználtsága.
-
Tragger
tag
Kipróbáltam valamit. Ismét jelentkezett a "fagyás",amit inkább lassulásnak neveznék már, de most kivártam, hátha történik valami. Kb. fél óra kellett neki és utolérte magát a gép, ismét rendesen működik, eddig. Közben sikerült megnyitnom a feladatkezelőt(10 percbe telt) és néztem, hogy esetleg a procit terheli-e valami, de alig volt pár % a kihasználtsága.
-
Tragger
tag
Én is gondoltam erre, valószínűleg így is fogok tenni. Viszont azt nem értem, hogy akkor az XP-n miért nem jelentkezik a probléma.
Közben beléptem Win7-re, kb. 2 órát bírt is aztán ismét elkezdte...
Nem tudom igazából, hogy mi lehet a gyenge láncszem, gondoltam a memóriára, de az még nincs fél éves sem. -
leyo76
senior tag
válasz Tragger #7553 üzenetére
Nekem az írásodból úgy tűnik, hogy valami kezd megfáradni. Elsőként én azzal nyitnék hogy cmos clear, egyik memót kivenném és lecsatolnám a szükségtelen eszközöket. Majd persze a másik memóval is kipróbálnám, sőt ha van integrál vga akkor azzal is egészen addig amíg ki nem bukik valami. Ja és vissza venném a memó órajelét a próba idejére...
-
Tragger
tag
Sziasztok!
Remélem a megfelelő helyre írok, ez tűnt annak. Igaz nekem elindul a gépem, de ott vége is a történetnek.
Két oprendszer van a gépemen(XP és Win7), jelenleg XP-ről írok, mert az kifogástalanul működik.DE a Win7 érdekes dolgokat művel. 2 napja gondolt egyet, és mikor bekapcsoltam le is fagyott, az egér néha mozgatható volt, néha nem. Igazából nem is mondanám ezt fagyásnak, inkább olyan volt, mintha a gép csiga tempóban működne( pl.: rákattintottam a start menüre, és olyan 10 perc múlva elő is jött stb.) Gondoltam, hogy egy format segít rajta. Először úgy is tűnt. Feltelepítettem az alapvető programokat, nem is volt semmi probléma. Másnap( tegnap), fel szerettem volna telepíteni az Adobe Reader-t, és ismét jelentkezett a fagyás. Minden rendesen működött, kivéve ennél fagyott a gép. Néhányadik próbálkozásra már egy hibaüzenetet is kiírt, miszerint valami probléma van a Windows installer-rel. Erre fel még néhány programot feltelepítettem gond nélkül. Hardveres problémára gyanakodván megnéztem van-e bad sector a winyón, csináltam memóriatesztet, de nem jelentkezett hiba. Meg ugye ha hardveres lenne a gond, valószínűleg az XP sem menne.(gondolom én)A mai nap, pedig már a bekapcsolásnál jelentkezik a hiba, mint a formatálás előtt. Azt hozzá kell tennem, hogy tuningolom a gépet, eddig stabilan ment. Éppen ezért megnéztem, hogy tuning nélkül esetleg megszűnik a gond, de semmi sem változott.
Én kifogytam az ötletekből, remélem lesz itt valaki akinek még van Előre is köszönöm a segítséget! ( a konfigom az aláírásomban olvasható)
-
bazsikaaa
csendes tag
Tudom, hogy régi dolog, mégis írok, mert én most találkoztam ezekkel a színes "krix-kraxokkal"!
Ha nem a videokártyával van a probléma, akkor lehet az mbr is.
Ha nem megy semmi, akkor próbálj egy win újratelepítést, ha utána, vagy esetleg közben (nekem közben jött elő), előjönnek a szines bigyulák, akkor próbáljátok meg nem az eredeti particíóra rakni a rendszert, hanem akár csak egy fél gigával kisebbet csináljatok és arra!
Aki kicsit komolyabban vágja, az nekiállhat az mbr-t átállítani, átrakni máshova!
Nekem ez volt a gond, remélem segíthettem, ha esetleg valakinek hasonló problémája lenne!Bazsiiii
-
leyo76
senior tag
válasz pitterr #7540 üzenetére
Hát ha öreg már akkor valszeg többet kellene költeni rá mint amennyit megér. A lassúságát okozhatja a gajra vágott vinyó is, amit ugye csak cserélni lehet. A bekapcsolásos problémát táp és alaplap is okozhatja, de más egyéb eszközök is. Szvsz így nehéz rá tuti tippet adni.
-
IzI
senior tag
Amikor sikerült elindulnia akkor nem volt billentyűzet másikat rátettem az jó volt.Utána párszor újraindítottam akkor nem állt annyit az elején azt fogtam kikapcsoltam és megint csak nem indul az egész ahogy a legelején.Imádom a pc
-
-
IzI
senior tag
Hi
Olyan problémám lenne hogy a gép bekapcsolásánál nem pörög fel a vinyó meg úgy semmi se csak a ventilátorok indulnak el.Annyit csináltam előtte hogy áramtalanítottam mert kivettem a vidokártyát majd vissza minden.Amikor bekapcs. a gépet rezetelni se lehet.
Mi lehet a gond ? -
pitterr
tag
Van egy régi P4-es gépünk. Meg nem mondom mi van benne, de nagyszülőknek tökéletes volt, eddig. Korábban is voltak problémák, táp tönkrement-cserélve, ram tönkrement-cserélve. Erre mostanában hol elindul, hol meg csak üres képernyő. Pár ki-be kapcs, aztán mindig okés, de vmi irdatlan lassú az egész! Mi okozhatja ezt? Ha el is indul, annyira lassú, hogy az vmi hihetetlen. Mit tudnék kezdeni vele?
Nexus 4
-
peetmaster
senior tag
Hát nem tudom, délután elvittem egy pc szervízes emberkéhez, azt mondta, hogy este megnézi. Ez a Scythe Katana fél kilós hűtő. Gyárilag járt hozzá paszta, azt kentem rá a processzorra. Felhívtam egy-két srácot, akik komolyabban értenek a pc-khez és mondták, hogy benne van a pakliban az is, hogy gyári hibás lapocskát fogtam ki. Fel is hívtam a boltot, ahonnan vásároltam, és mondta az eladó, hogy ha bármi baj van vele, egyértelműen kicserélik, de nem 2 nap lesz.
-
leyo76
senior tag
válasz peetmaster #7534 üzenetére
Hát ö létezik olyan főleg ha nem gyári és kihívás jól felrakni. Nekem volt olyan hűtőm amit csak nagy kínok árán lehetett felrakni jól, mert a gyári alaplapi keretbe kellet felfogatni és az ugyebár műanyag a tuning hűtő meg nem volt pehely súlyú.
A pasztáról remélem nem feledkeztél meg!
-
P.K.Gabesz
tag
válasz Kecsege1 #7535 üzenetére
félsiker
szóval akkor ment, és most megint csak pittyeg, elképzelhető, hogy mikor meghalt a tápod, adott egy kis ajándékot az alaplapnak, (tulfesz vagy miegymás), ha mostmár végképp nem indul el semmilyen formában, akkor szerintem lapcsere lesz, a memóriáidat amugy próbáltad másik gépben ?
Nevelgetem csemetéimet és közben hallgatom, hogy nő a fű.
-
Kecsege1
csendes tag
válasz P.K.Gabesz #7528 üzenetére
Folytatódik a szappanopera... ...inkább sírnom kéne.
-Másik gépben kipróbáltam a Radeon2600 videókártyát, semmi baja, futott rendesen minden.
-Másik videókártyát kipróbáltam a gépben, hasonló tapasztalatok,2+8 pittyegés. (Ez a kártya aktív hűtéses és nem indult el a vent!!)
-Oké, nem a videókarival van a gond, visszaraktam a Radeon kártyát és kivettem az egyik RAMot a 2*1GB-ból. A gép elindult, vindóz betöltött!!!!!! Hurrá, mondom, vagy a RAM halt meg vagy a slot nem működött, amelyikben volt.
-Kipróbáltam a jónak vélt RAM-ot az összes slotban, 2+8 pittyegés. Visszaraktam ugyanoda, ahol sikerült életet lehelni a gépbe, 2+8 pittyegés.
-Azóta végigzongoráztam minden lehetséges kombinációt 1*1GB és 2*1GB RAMmal, eredménytelenül.Lehet hülye kérdés, de olyan elképzelhető, hogy a rossz slot "megeszi" a memóriamodult?
Vagy 2 hete behalt a tápom meg az egyik RAM és pont most a másik modul is?
Elég valószínűtlen mindkettő...Mondjuk az is furcsa, hogy nem indult el egy biztosan jó videókari ventillátora...
Bármi ötlete van valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
peetmaster
senior tag
Én is erre gyanakszom leginkább, de 4-5x szedtem már le a hűtőt, és ugyanennyiszer raktam fel. Lehetséges olyan, hogy 4-5x egymás után rosszul rak fel valaki egy procihűtőt? Kellene szereznem egy S1156-os gyűri cooler-t és kipróbálni, hogy azzal működik-e, de sajnos nem tudok kitől kérni.
-
leyo76
senior tag
válasz peetmaster #7532 üzenetére
szirénázás hőfok problémát jelent...
(csak feltételezem hogy nem jól raktad fel a proci hűtőt)
[ Szerkesztve ]
-
peetmaster
senior tag
válasz jaja1981 #7531 üzenetére
Félreérthetően írtam. Nem sípol, hanem szirénázik. Másik táppal már ki volt próbálva, azzal is szirénázott. Tehát táp kilőve. Proci, alaplap, vagy procihűtő szerintem. De jó lenne tudni pontosan, hogy melyik, mert feleslegesen nem küldök vissza semmit gariztatni.
Egyébként visszaolvasgattam már a topic-ban, de mindenkinek más volt a problémára a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
válasz peetmaster #7530 üzenetére
Hogy sípol?
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Most vásároltam egy i5-ös config-ot:
Alaplap: P55A-UD3
Processzor: Intel i5 650
Memória: 2x2GB Corsair XMS3 DDR3 1333Mhz
Processzorhűtő: Scythe Katana IIIMinden vadi új. Össze is raktam, elindítom... 5 másodpercig megy....elkezd eszméletlenül sípolni, leáll...majd megint újraindul. Kivettem már belőle a memóriákat, a vga-t, és akkor is ezt produkálja. Bios-ig el sem jutok, mert nincs kép. Procihűtő rendesen rajta van a procin. Tápkábel, 8pin-es áramkábel rádugva a lapra. (tápegységem egyébként Corsair HX620, vga-m pedig Nvidia Palit GTX260)
Ja, kivettem az elemet is már a lapból és csináltam bios reset-et.Valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Huhh, ez sokkal megnyugtatóbban hangzik!
Köszönöm a jó tanácsot!
Bevallom, láma vagyok, erre nem gondoltam!
(Mondjuk összeszerelésnél minden csatit vagy 3x ellenőrzök, de persze ettől még igazad lehet.)
Egyébként tegnap legalább 10x kapcsoltam ki-be, teljes áramtalanítás mellet, és nem volt hiba. -
P.K.Gabesz
tag
válasz Kecsege1 #7527 üzenetére
nah akkor, ha 2 pitty az paritás hiba ha 8 akkor a videókártya memóriája a hiba
ha 1 pitty és utána 8 akkor az videókártya hiba.
esetleg próbáld ki másik memóriával elég 1db a próba erejéig, illetve ha tudsz egy vidkarit is próbálj ki benne.
[ Szerkesztve ]
-
Kecsege1
csendes tag
válasz P.K.Gabesz #7526 üzenetére
Megvolt a cmos reset, először simán csak a Cmos Clear gombot nyomtam meg, utána kivettem az elemet és úgy ment Cmos Clear. A probléma ugyanaz maradt mindkét esetben.
Egyébként nem voltam teljesen pontos: két nagyon gyors pittyegés után kis szünet, majd további nyolc jön, így áll össze a tíz.
-
Kecsege1
csendes tag
Sziasztok!
Kb 1 hete írtam ide, abszolút be sem kapcsolt a gépem, azóta kiderítettem, hogy a táp a ludas, vettem is egy újat, de újabb problémába ütköztem, igyekszem a lehető legrészletesebben leírni:
-Mostmár elindul a gép, felbúg a proci hűtő, majd 10 gyors pittyegés hallatszik és el sem kezd bootolni.
-Az optikai meghajtó kinyitható.
-Resetelés után a bekapcsolásnál hasonlókat tapasztalom.
-Kétszer átnéztem, mindent összedugtam rendesen.A konfig még egyszer:
-MSI K9N Ultra alaplap
-AMD AthlonX2 5200+
-Radeon 2600XTA tünetek alapján gondolom annyi az alaplapnak.
Lehetséges lenne, hogy pont egyszerre halt be a tápom és az alaplapom egy-két hete?Előre is köszönöm a válaszokat,
Üdv: Kecsege -
Angel1981
veterán
válasz jaja1981 #7518 üzenetére
"A Seasonic nem túl jó táp." - ez nekem új!
A Corsair-nek is SS belseje volt, és azért cseréltem, mert Crossfire-ben gondolkodom, amihez a 450W nem biztos, hogy elég.
Tudom, hogy a bekapcsoláskor a legnagyobb az áramfelvétel, de nehogy már egy 750W-os felső kategóriás tápnak ez gondot jelentsen...
(Arról nem is beszélve, hogy mint írtam; csak a VGA nem pörög fel, minden más - HDD, ODD, házventi, igen).
És mint mondtam, csak kb. minden 7 indításnál fordul elő, és ha felállt a rendszer, hibátlanul működik akár egész nap.Egyébként köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
FsDKiRA
csendes tag
Tuti a táp lesz az
Betettem másik gépbe (nemtom eddig mér nem jutott eszembe ) és nem indul
Még egy éves sincs a táp pedig
Na mind1, akkor csere.. Köszi a segítséget -
FsDKiRA
csendes tag
(hogylehet hsz-t szerkeszteni? )
nos, betettem másik tápot és müxik a gép, akkor tuti a táp a szar? csak mert tegnap a másik táppal is beindult és stabilan ment több órán keresztül de ma megin nem indult. -
Angel1981
veterán
Sziasztok!
1 hónapja tápot cseréltem a gépen (Corsair HX450 ---> Seasonic X750).
3 hete egy bekapcsolásnál a videokártya venti nem pörgött fel, képet sem volt, a gép többi része kapott áramot. Csak a ki/bekapcs oldotta meg.
2 hete ugyanaz volt a helyzet egy alkalomnál.
1 hete szintén, de az áramtalanítás után win töltőképernyőnél megfagyott, újabb áramtalanítás után meg felkínálta a "csökkentett mód üzemet", de végül betöltődött rendesen.
Szóval az elmúlt 3 hétben 3x fordult elő eddig. A gép előtte (10 hónap) hibátlanul dolgozott, most is minden nap megy legalább 3 órát, menet közben semmi problémát nem produkál, teljes terhelés esetén sem.
Lehet összefüggés a tápcserével (1 hétig hibátlanul ment az új táppal is), vagy esetleg véletlenül pont most kezdett el rosszalkodni az alaplap? (Merthogy e kettőre gyanakszom.)
Adatlapomon megtaláltok minden infot! (A gép egyáltalán nem csipog, sem a lapon, sem a házban nincs speaker.)
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
válasz FsDKiRA #7514 üzenetére
Mivel cmos clear-re más tünetet produkál, így elképzelhető a lap probléma.
Mielőtt cseréled próbálj meg kölcsön kérni egy tápot és kipróbálni.
Arra figyelj, hogy jó és kellőképpen nagy teljesítményű legyen a kölcsön táp a VGA-dhoz, vagy a VGA-d helyett tegyél be egy egyszerű PCI-os kártyát.Minden képen kérj kölcsön tápot, hogy megtudd mi a hibás.
Amit még kipróbálhatsz, hogy kiveszed az összes ramot és bekapcsolod a gépet.
Ha kicsipogja a ram hibát, vagy hiányt még lehet jó a lap.
Ugyan ezt eljátszhatod a VGA-val is, annak hiányát is ki kell csipognia.Ha nem teszi, valszeg kuka a lap.
-
FsDKiRA
csendes tag
Hali!
Először is: konfigom adatlapomon.
A problémám meglepő módon az hogy nem indul a gépem
Először azt csinálta hogy bekapcsolt, semmi kép, pár másodperc múlva újraindult.
Ilyet régebben már csinált, de aztán abbahagyta szal nem foglalkoztam vele. Most csináltam cmos clear-t, és nemtudom ez most jobb vagy rosszabb de most bekapcsol, kép még mindig nincs, és nem indul újra hanem megy folyamatosan. Még talán annyi hogy a tápnak mintha furább hangja lenne mint eddig, így egyik napról a másikra nemtudom mibaja lett
Előre is kösz a választ -
P.K.Gabesz
tag
válasz Viktor86HUN #7510 üzenetére
érdekes az amit a táp produkál, más konfigban is próbáltad már ezt a tápot ?
azért ha rádugsz egy speakert, az nem árt, hátha csipog a lap.tankagogy : tudsz szerezni másik tápot ? megnézni, hogy azzal is csinálja-e .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
helo!
nem találtam jobb topikot a kérdésnek így ide írom... az egyik asztali gépemet csak úgy tudom bekapcsolni hogy ki-be kapcsolom hátul a tápgombot, mert ha nem így csinálom és elöl megnyomom a bekapcsolót nem csinál semmit.. 5x-6x kibekapcsolom a tápgombot és akkor beindul. Ezen hogy lehet változtatni? -
Viktor86HUN
csendes tag
válasz P.K.Gabesz #7509 üzenetére
jólvan ha mindenigaz hamarosan kiprobálom egy 3. procival is, de szerintem itt más lesz a gond. azt vettem észre ha rádugom a 2x2 ATX-et akkor semmi egy pici csattanás van a tápban. ha az levan huzva akkor indul a a dolog csak ugyebár kép nélkül. mintha zárlat keletkezne ha rádugom. fura... gondolom senki sem látott még ilyet.
ja és a táp tuti jó már 3-al kiprobáltam, mindegyik 500-600W feletti.
Speakert meg rádugtam, de minek?! nincs hanghatás semmi
[ Szerkesztve ]
-
P.K.Gabesz
tag
válasz Viktor86HUN #7508 üzenetére
hali.
cpu support szerint 3600+ -s procit nem szereti.
cpulistbár még1 próbát megér uj proc ki, 3600-as be cmos clear, 1 memót hagysz csak a lapban, start, és talán elindul.
phenomodhoz F7-es bios kell.
a vga ha működő akkor mennie kell a lapodban.
szerintem a ki/bekapcs gombon kívül még egy odd-t rádughatnál, terhelés gyanánt.[ Szerkesztve ]
-
Viktor86HUN
csendes tag
Üdv.
A minap összeraktam egy új gépet:
Alaplap: Gigabyte GA-MA790X-DS4
CPU: AMD Phenom 2 X2 550
Táp: M-Tech 600W
VGA: Ati Radeon X800XT PCI-e
RAM: 2 x 1GB Kingmax DDR2 800mhzSajnos több probléma is felmerült.
1, Az alaplap nem eszi a procit csak bios frissítés után.
-beleraktunk egy AM2 foglalatos AMD 64 Athlon 3600+ -t hogy frissitsük.
2. Új proci betéve. Gép elindul, ventik felpörögnek, nincs kép
Amiket már próbáltam:
-Ramokat megcseréltem kivettem, beraktam minden slotba....semmi...
-Táp bedugása az alaplapba: 2x10 2x2 vel illetve 2x12 2x2vel. még mindig semmi.
-kártyákat kivettem megmozgattam, monitor jó, csati is....Kérdések:
Ezzel a procival megy ez a lap?
Jó ez a VGA ide?
Csak a ki-bekapcs gomb van rádugva az alaplapra ez okozhat gondot?Sajnos a Speakert elfelejtettem rádugni szóval sipolásról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de majd frissítek.
Előre is köszi minden hozzászólást és ötletet!
-
leyo76
senior tag
válasz Termi16 #7504 üzenetére
ha cmos clear megvolt akkor a feszkók alapra álltak, tehát procit tekintve minden ok és a proc miatt az írásból nem lesz csík
ha minden eszköz lenn van akkor pedig nagyon alaplap fele kacsingat, memók vinyók író minden le van kötve akkor nincs más, csak lap..
megjegyzem én már láttam új alaplapot hibásan....
-
Termi16
őstag
Cmos clear megvolt, mindent leszedtem, amit lehetett, ugyanaz a szitu. Ezekre gondoltam én is
Igazából azt nem tudom, hogy a procinak megfelel-e az 1,8V-os memória, nem ezért van-e a dolog.
Alaplap zsír új, kiskerben vett darab, szal nem hiszem, hogy baja lenne.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Ma pakoltam össze az új rendszerem, egyelőre nem akar működni, ha esetleg tudnátok segíteni, azt megköszönném!
A gép a következő elemekből áll:
Asus P7P55D LE lap
Core i5 750 proci, Cooler Master Silent hűtővel ( a proci rajtvanal a lap által kezelt proccok listáján)
2*2gb Corsair xms3 dhx kit, 1600mhz cl9/1,8V (ez is ottvan a támogatott ramok listáján)
S3 pci vga...(nem nevetni, vga-t majd később veszek)
2*500gb Samu sata2-es vinyó (ezek annó raid0-ban voltak, de most be se tudom ezt állítani a biosban, mert addig nem jutok el)
Asus ODD
Sharkoon SHA550A 500w-os táp. (20+4+4 tű, nem +8-as, remélem nem ez a baj)Szóval ez lenne a gép. Ma raktam össze, a proci és a ram elméletileg tesztelve volt az előző tulajok által, és jók. A vinyó esett egy kissbbet, tehát annak elhet baja esetleg.
Tünet: Bejön a fekete képernyő, s3 pci vga stb szokásos szöveggel, a gép csendes, majd mikor az alaplapos képernyő jön (ahol írja a típust meg hogy biosba lépéshez nyomd meg ezt a gombot, bootmenühöz amazt), akkor hirtelen minden venti maxra vált, és ezen a képernyőn lefagy a gép, nem regaál semmilyen gombra, billentyűzet sem (num lock-ra se. Ja és a képernyő alján a szöveg néhány betűje nem olvasható ,helyette egyenes vonlak vannak.Valakinek van ötlete?
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
nem offolnék,inkább belinkelem,ahonnan útba igazítottak
Ha bármi ötletetek van szóljatok..
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest