Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz tserrof77 #47414 üzenetére
Köszi ennek utánanézek. Most épp elindult és akkor downgradeltem a biost F7-re és utána most mindig elindult eddig(kopp-kopp). Közben azért futtatok memtestet is meg majd próbálkozok bios upgradel is.
Amúgy mitől szállhat el a fő BIOS? Illetve ha visszaírom a főbiost akkor mi a garancia, hogy nem száll el megint? Lehet ezeket vajon cserélni vagy kb esélytelen.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Na sikerült cserecuccokat szerezni és kipróbáltam őket. Úgy néz ki a dolog, hogy a saját lapomat a csere cpu-val és ram-al sikerült egyszer elindítani de utána többet nem. Ha próbálom elindítani a gépet akkor bejön a Gigabyte UEFI BIOS kék képernyő de csak ez a felirat van rajta aztán egyből újraindul a gép. Ha cserélek ramot akkor néh-néha megint be tudok lépni a biosba. De a dolog elég hektikus. Mintha a BIOS nem jegyezné meg a beállításokat/vagy korrupt lenne.
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a lap adta meg magát és több sebből is vérzik a történet- Ha van még valami ötletetek, hogy mit próbáljak ki célirányosan akkor ne kíméljetek.
KösziHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz Undoroid #47400 üzenetére
Köszi a tippet, sajnos visszaolvasva nem fogalmaztam elég pontosan. A minimál konfigot úgy értettem, ahogy az összefoglalóban van. Tehát csak a lap+cpu+1 ram volt + a pendrive amiről bootolt volna a memtest. Tehát a dVGA nem volt benne és így sem indult el.
A tápra nem gyanakodnék hirtelen mert az idei darab(nem örülnék ha az feküdne ki ennyi idő után, bár van rá jó pár év gari szóval nem lenne akkora gond), de azért megpróbálok szerezni másikat hátha.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Akadt egy kis gondom a gépemmel,
Lap: Gigabyte H97N-WIFI rev1.0
CPU: Intel i5 4590
VGA: ASUS R9 280 3GB GDDR5 DirectCU II TOP (R9280-DC2T-3GD5)
RAM: 2x4GB G.Skill F3-12800CL9-8GBRL
Táp: Seasonic Focus SGX SFX 500WEgy kis előzmény a dologhoz, vettem egy új mechanikus billentyűzetet illetve egy usb kvm switchet.
Itt néha volt olyan, hogy nem érzékelte a billentyűzetet a gép, ilyenkor csatornát kellett váltani a switchen vagy kihúzni/bedugni a billentyűzetet.A probléma az, hogy bekapcsol a gép, a ventik mennek viszont nem ad képet.
Amiket eddig próbáltam:
- CMOS reset
- új BIOS elem
- újabb/régebbi bios(amikor sikerül elindítani)
- minimál konfiggal(egy régi bill, pendrive, egy ram) összeraktam az asztalon és úgy próbáltam indítani
- ugyanúgy minimál konfig csak cserélgettem a ramokat és a slotokatEgyelőre ezeket próbáltam de nem sok sikerrel. Néha valamilyen oknál fogva elindul a gép, olyankor az optimalizált BIOS beállításokat akarja betölteni, azokat betöltöttem de utána sem akarta az igazat.
Most viszont már egyáltalán nem akar elindulni pedig most jött volna a memtest futtatás egy éjszakára.
Sajnos nincsenek pótalkatrészeim így több ötletem nincs mit tudnék még megpróbálni.Van még amit tehetnék vagy próbáljak vadászni pótalkatrészeket és úgy tesztelni?
Köszi szépen!
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Na úgy néz ki, hogy a táp terhelés nélkül sem indul el. Viszont az volt nekem a furcsa, hogy ha felkapcsoltam ugye a tápot akkor az egér és a billentyűzet világított. Gondolom külön áramköri részről mennek vagy valami ilyesmi. A konklúzió, hogy vehetek új tápot
-
Horvi
őstag
válasz abdulka1 #44299 üzenetére
Köszi megnézem azt is csak előtte kikeresem, hogy egész véletlenül nem garis-e még a táp mielőtt nekiállok megbontani(Emlékeim szerint anno ezekre az XFX tápokra 5 év gari volt).
Gondolom az nem számít elégséges terhelésnek, hogy rákötök valami 12V-s ventit az egyik molex csatira.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni. Adott a gépem:
Lap: Gigabyte H97N-WIFI
Proci: Intel i5 4590
VGA: ASUS R9 280 3GB GDDR5 DirectCU II TOP
RAM: 2x4GB G.Skill F3-12800CL9-8GBRL
Táp: XFX XTR 550A probléma az, hogy a gép elég hektikusan kapcsolt be az elmúlt 1 hónapban. Most viszont már egyáltalán nem. Ha felkapcsolom hátul a tápon a kis kapcsolót akkor az egér és a billentyűzet ledjei világítanak viszont hiába nyomom a bekapcsoló gombot nem történik semmi.
Amit eddig próbáltam:
- rövidre zártam az alaplapi pint
- szétszedtem teljesen és az asztalon összeraktam(csak a proci és a ramok vannak benne)Ezek sajnos nem hoztak eredményt. Amit még ki akarok próbálni az a táp tesztelése a gemkapcsos módszerrel(persze a 24 pines csatlakozónál minden kábel fekete ). Ha így a táp elindul akkor gondolom a lap a ludas. Esetleg lehet-e más is?
Előre is köszi!Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz Essejó #42686 üzenetére
Most alapra állítottam, de amúgy próbáltam már és utána sem mindig indult el pedig amit lehet kiszedtem a lapból, hogy minél kevesebb hibalehetőség legyen.
Most alapbeállításokkal egyelőre megy, meglátjuk ha kikapcsolom és vissza akkor elindul-e vagy sem.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz MrDerekas #42684 üzenetére
Rendben köszi szépen, akkor elsőnek az elem felé nézelődök. Most reggelre bebootolt(VGA nincs benne) és dobta a hibaüzit, hogy the bios has been reset what do you want to do:
reload the defaults and boot
reload the defaults and reboot
enter the bios
Szóval sikeresen bebootoltam egy linux live-ot most megy a memtest a biztonság kedvéért.Egy másik dolog ami még eszembe jutott, hogy kikapcsolom a gépet viszont a táp hátulján is van egy kapcsoló, azt eddig mindig lenyomtam és utána nem akart a gép indulni. Most ki akarom próbálni, hogy kikapcsolom a gépet de a tápon a főkapcsolót nem nyomom le. Vajon akkor is az elemet használja a BIOS infók memóriában tartására?
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Adott ez a gép Gigabyte H97N-WIFI, Intel i5 4590, ASUS R9 280 3GB GDDR5 DirectCU II TOP (R9280-DC2T-3GD5), 2x4GB G.Skill F3-12800CL9-8GBRL.
Egy olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra a gép elindult viszont képet nem adott, a monitor a GPU-ra volt csatlakoztatva.
Amiket eddig próbáltam:
- Szétszedtem teljesen aztán fura zörgésre lettem figyelmes, aztán egy kis kutakodás után ezt találtam az egyik Ethernet+USB3.0 aljzatban. A tesztelés további részében ezt az aljzatot nem használom a biztonság kedvéért.
- Aztán összeraktam az asztalon. Csak 1 RAM modul a CPU volt a lapban illetve a monitort dugtam rá az alaplapi kivezetésre illetve egy billentyűzetet. Nagy nehezen bebootolt egyszer csak de hogy miért azt nem tudom viszont dobott hibát, hogy valami baj volt a BIOS beállításokkal, nem töltődtek be, mit szeretnék csinálni(visszatöltöm az alapot, vagy belépek a biosba)
- Eztuán kikapcsoltam a gépet, vártam kicsit utána megint bekapcsoltam viszont most nem bootolt a gép és a biosba sem tudtam belépni.
- Ezután beraktam a GPU-t és arra kötöttem a monitort. Itt is volt, hogy elindult a gép, de hibát dobott, hogy valami baj volt a BIOS beállításokkal, nem töltődtek be, mit szeretnék csinálni(visszatöltöm az alapot, vagy belépek a biosba)
- Eztuán kikapcsoltam a gépet, vártam kicsit utána megint bekapcsoltam viszont most nem bootolt a gép és a biosba sem tudtam belépni.
- Próbáltam még CMOS cleart is, a dedikált pin-el illetve az elem lehúzásával is. Itt is volt, hogy sikerült bebootolni viszont a BIOS hiba nem jött, gondolom mert nullázódott minden.Szóval elég hektikus a dolog. Gondoltam RAM hibára, amint be tudok bootolni újra egy live cd-ről nyomok neki egy memtestet. A VGA-t, a tápot és a procit egyelőre kizárnám.
Amire még gondoltam esetleg, hogy lemerült az elem, illetve a Gigabyte alaplapoknál olvastam egy olyat, hogy ha a PCIe a biosban Gen3-ra van állítva akkor csinálhat ilyesmi boot loopot(mondjuk VGA kártya nélkül is vacakol).Egyelőre eddig jutottam a dologgal. Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond illetve mit próbáljak még ki amivel szűkíteni lehetne a kört?
Csere HW-k nem állnak sajnos a rendelkezésemre és a jelen helyzet miatt elég korlátozottak a lehetőségeim is. Szóval abból kellene főzni ami van.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest