- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bingo
csendes tag
Sziasztok,
A tegnapi viharban egy villám elég közel volt ahhoz, hogy kárt okozzon. A pc ki volt kapcsolva, de sajnos a hálózatról nem húztam le.
A vihar múltával indítottam, de semmi. Kezdtem leszedni az alaplapi csatikat, és a dvd író lehúzása után a vinyó elindult, de semmi sem történt. Azt hiszem csak alaphelyzetbe állt, ahogy megkapta a tápot. A monitoron semmi. Ezután folytattam a csatik lehúzását, de semmi. Egy ki-bekapcsolás után már tényleg semmi, a tápok sem álltak föl.Ezután tápot, alaplapot kivettem. A táp elindul, ha a ps-on lábat földelem a 24pin csatiban. Kivettem a procit, és így kezdtem mérni az alaplapi feszültségeket. Minden rendben megvolt, de közben észrevettem, hogy a csipszet ic (z170) melegszik. Levettem a hűtését, és így bekapcsolva, a melegedés úgy fölgyorsult, hogy csak 1-2 másodpercig mertem így hagyni. Visszaraktam a procit, a csipszet ic-re pedig a hűtést.
Így bekapcsolva fölállt a táp, és kis idő után ismét érezni lehetett a z170 melegedését a brutál nagy hűtőjén át is. Eközben a proci hűtés nélkül is hideg maradt.Azt gondolom, hogy a z170 ic hibásodott meg. Ezt tudják cserélni szervízben, vagy mehet kukába a lap? Esetleg lehet más probléma a tápcsati és/vagy a tápellátás környékén, ami miatt melegszik az ic? A ps-on földelése bezavarhat a hibakeresésbe?
Chieftec Smart GPS-700A8 700W
Gigabyte ga z170 d3h
i5 6600k
Kingston fury 2x4gb ddr4 2666m
Radeon r9 380 4g
WD 1tb[ Szerkesztve ]
A lehetetlent megoldom, csodákra kicsit várni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Xbox Series X|S
- Képregény topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest