Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz South Velen #36799 üzenetére
Szia,
Érdemes volna alternatív rendszerrel( Live Linux) ránézni, hogy mi újság hardverszinten. Lehet, hogy zokon vette a rendszered a piszkálást/Win 10/.
Addig nem érdemes túlságosan aggódni, szerintem ez szoftver.
-
South Velen
addikt
Sziasztok!
Tegnap kicsit próbáltam emelni a BCLK-t (nem nagyon, 100-ról 102-re).
A win nem bootolt be. Gondoltam újraindítom alapbeállításokon, de azóta sehogy sem bootol a gép, néha eljut odáig, hogy a win helyreállító előjön. Ezáltal vissza is állítottam alapbeállításokra a windowst, de még mindig nem bootol. BIOS, win boot elindul, de az asztalig sehogy sem jutok el. Nem indul újra, mennek a ventik, távoli asztalról ránéztem, megtalálta a gépet, de csak sötétséget kaptam ott is.
CMOS reset is volt már.
Csökkentett módban elindul, de úgy sem mindig, csak ha épp olyan kedve van.
Szerintetek megsérült vmi hardver, vagy egy újratelepítés megoldaná? Egyáltalán mi lehet a gond?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
MolGabi
aktív tag
Hello mindenkinek!
2017. novemberben beújítottam egy Samsung EVO SSD-vel, így időszerű volt a több éves Win 8.1-gyet elhagyni és feltettem az új Win 10-et, de...
... fura jelenségek történnek az utóbbi pár hétben a gépemmel, ami az elmúlt éveket tekintve nem volt. Az új rendszerre (Win10 Pro) gyanakszom, mivel évekig a sokat szidott 8.1-et használtam és tökéletesen működött vele minden programom...
Van két feltűnő probléma, amire nem jöttem azóta sem rá:
- Spontán újraindulás, általában Youtube vagy hasonló netes nézelődés alatt. Minden előzetes hibaüzenet, fagyás, stb. nélkül egyszer csak váratlanul újraindul a gép. Újra betölt a Windows és minden megy tovább... sem utólagos hiba üzenet, sem hangjelzés nem kíséri a jelenséget. Próbáltam BIOS-t frissíteni, de a helyzet nem változott. Szétnéztem a BIOS-ban is, de semmi szokatlan dolog nincs, ami az elmúlt években más lenne beállítás terén.
Bár most jut eszembe, legutóbb szimpla másolás közben is újraindult már, szóval tényleg abszolút előzmény nélküli jelenség...A legújabb:
-Akadnak a játékok, illetve egy bizonyos pályaszakasz vagy játékrész tovább jutás után fekete képernyő fogad. Az akadás alatt az FPS ugrálását értem, azaz pl. 30FPS-ről lemegy 8-9 FPS-re, majd visszatér és ezt ismétli. Próbáltam régebbi VGA drivert felrakni, valami változott egyes játékokban (pl. Tomb Raideren javított, de itt van pl. a fekete képernyő, közben meg megy a hang), de az akadás ott előjött, ami ezelőtt probléma mentesen futott ilyen jelenség nélkül...
Mikor friss volt a Windows még tökéletesen ment minden, bár már akkor sem telepítette fel normálisan a K-lite codec packot, hibával leállt vagy valami ilyesmi... Ilyet 8.1 alatt nem generált. Ez is új számomra.
Mindenféle tipp, jó tanács jól jönne, mert nem tudom mi történik a géppel.
Esetleg próbáljam meg újra telepíteni a rendszert, vagy térjek régebbi rendszerhez, 7-re vagy 8.1-re?
Konfigom nem mai, adatlapomnál látható, de leírom így a végére:
AsRock 960GM GS3-FX
AMD FX 6300
2x4GB Kingmax DDR3 1333Mhz
Sapphire Radeon R9 270Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Corvin0716 #36795 üzenetére
"csak a táp, a ház, és a hdd maradt a régi".
Egy öreg wincsi tud ilyet művelni. Ha nem az az ok, akkor nyilvánvalóan egy linux live cd is lefagy. Ezt azért ellenőrizném....
BSOD-t nézted?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Corvin0716 #36791 üzenetére
Hard disk sentinel szerint milyen a wincsi?
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
syberia
veterán
válasz Pufirizsa #36789 üzenetére
Sajnos nem minden esetben mutatja meg a Furmark, hogy hibás e a kártya. Ilyenkor vissza szokták venni a vga-memória órajelét, hátha alacsonyabb értéken stabil lesz játék alatt is.
(#36792) manhun1222: Nem gondoltam volna hogy ilyesmi okozza, legalább kiderült hogy a 1050-nek kutya baja sincsen. Nálam fel sincs téve az alaplapi hang driver, az Asus Xonar DG sokkal jobban szól nála.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
manhun1222
csendes tag
válasz Corvin0716 #36791 üzenetére
Az én problémám megoldódott!
Mivel már régebben is volt ilyen gond csak nem jutott eszembe, ezért amikor a drivereket átnéztem eszembe is jutott!
Akinek hasonló konfigja lesz és fogalma sincs mitől ,de fagy a gépe annak:
(ha biztos benne ,hogy nem hardver gond!)
Eszközkezelő->Hang/lejátszóeszközök-> és kettő driver (én esetemben 3) lesz fent, abból 1 HD AUDIO DRIVER és egy vagy kettő NVIDIA HD AUDIO DRIVER, ezért fagy le a gép
Tiltsd le a HD AUDIO drivert, majd ezentúl nem lesz hang a gépedet,
DE.... Realtek HD Audio drivert leszeded ,feltelepíted ,és minden a régi, kivéve a fagyást, mert az már nem lesz!Örülök ha tudtam segíteni!
Üdv.:
(nem Corvin0716-nak szerettem volna hozzászólni!)
Koeman[ Szerkesztve ]
Koeman
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni:
A gép indulása után gyakran előfordul, hogy nem tölt be az OS (win7), hanem a windows logo után fekete marad a kép. Ekkor a resetre, kikapcsolás gomba is csak nagy sokára hajlandó reagálni, ha egyáltalán reagál. Volt, hogy a tápot kellett lekapcsolnom, majd amikor visszakapcsoltam magától elindult. A gép fél éve lett véve, csak a táp, a ház, és a hdd maradt a régi, a többi alkatrész új. A vétel után is előjött ez a probléma néhányszor, de hamar abbamaradt, most viszont az esetek 50%-ban így indul a gép, mióta újra raktam az OS-t. A másik probléma, hogy ha magára hagyom egy időre, akkor a monitor elveszti a jelet, mintha ki lenne kapcsolva a gép. Ekkor szintén csak a reset segít. Ezt megoldotta eddig, hogy megtiltottam a monitornak és a gépnek, hogy alvó állapotba lépjen, de most ennek ellenére is produkálta. Összességében én vga-ra gyanakondék, ha nem lenne érzéketlen a gép az újraindításra. A telepítés előtt nagyfokú teljesítménycsökkenést észleltem időnként, volt hogy 50-60%-on ment a proci indokolatlanul. Olvastam, hogy a hetekben terjed egy bányász vírus, így arra gondoltam olyat szedtem össze, de mosmtár nem fogadnék rá. Öteletek mi lehet ez és mit lehet tenni?
-
blac
tag
válasz zolokas #36755 üzenetére
A vinyóra egy másik gépen telepítettem, egy win8 rendszert, semmi baja.
Beleraktam a gépbe, egy régi 80Gb vinyót, a sok próbálkozás után elindult a telepítés, többször újraindítottam
működött. Ráengedtem a hálózatra, elkezdett frissíteni, kért egy újraindítást, frissített tovább, egyszer csak újra indult, és utána ugyan az történt mint az előzővel. (https://prohardver.hu/tema/nem_indulo_gepek_topicja/hsz_36750-36750.html)
Linux működik rajta, én meg csak pingvinelek. -
Pufirizsa
újonc
-
batman.
senior tag
válasz Pufirizsa #36786 üzenetére
Fegyvernek látszó tárgy.... helyett, tápnak látszó "valami".
Egy rossz táp, ha helytelen feszültségeket ad le, elég hamar tönkreteszi az alaplapodat is.
Tételezzük fel, hogy teljesítményben elég lenne, pld egy integrált VGA-val elmenne még, de kinyírja a kondikat az alaplapon, általában először azokat amik a cpu mellett vannak.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Pufirizsa #36777 üzenetére
Amit (#36783) dugø ír az az ok.
Ha a közelemben vagy (17.ker) adok táptesztert.
Az említett 2 "márka" valóban nem felel meg átlagos felhasználásra sem.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz core i7 #36776 üzenetére
A hdd regeneratort kiírod cd-re és arról bootolsz.
Egyértelműek a lépések.
Nem minden hdd hibához, de az általad írtakra pont jó.
A HDS, az felülírja az adatterületet javításkor, bootlemezt nem tudsz "javítani" vele, csak másik gépbe rakva.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
zsombor22
aktív tag
Amit elfelejtettem,hogy az egész hiba akkor kezdődött amikor a ROG panelt újra raktam és az ai suite 3-t.
Ezután raktam újra a windows-t,utána a alap drivereket vga,chipset,ROG panel,ai suite3.
Közbe frissült a win.
Most win újra húz és megpróbálom kiszűrni mitől van a hiba.
Találkozott már vki ilyen hibával?Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy érdekes jelenség elindul a gépem,biosba minden ok,van bill és egér,de amikor feláll a gép betölt a windows megszűnik az egér és bill.
Újra húztam a gépet minden rendbe.
Ment egy darabig,utána a win lefrissítette magát és szintén elszáll az egér és a bill.
Az egér bill biztos jó,mert különben biosba nem menne.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Gépem az aláírásomba.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
syberia
veterán
válasz manhun1222 #36775 üzenetére
Próbáljátok meg másik videokártyával, lehet hogy ott van a kutya elásva.
-
Pufirizsa
újonc
Sziasztok
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok. Használt alkatrészekből raktam össze gépet az alábbiakból:
-Asrock H61M-VG3
-Intel I5-3470
-2* Samsung 4GB DDR3 1333MHz M378B5273DH0-CH9
-ASUS GeForce® GTX 750 Ti
-Seagate 500GB 16MB 7200rpm SATA2 ST3500418AS
-LC Power LC380MJelenleg win 8.1 van telepítve (frissítésekkel együtt). Olyan problémám lenne, hogy játék közben random idő után (jobb grafikai beállítás esetén hamarabb-a játék mondjuk a Dark Souls 3) 2-3 másodpercre megfagy a kép és utána heves ventillátorhang közepedte elsötétül a kép, majd leáll a gép és pár másodperc után újraindul.
Eddig próbálkoztam tápcserével (egy N Power 400W-os táppal próbáltam), a memóriák memtest-tel voltak tesztelve probléma nélkül. HDsentinel sem talált semmi problémát a HDD-n. Processzor y-cruncher-el volt stress test-elve 6 iteráció erejéig (6*12perc - 91°C-nál nem ment feljebb a hőmérséklet egyik magon sem), illetve a 3Dmark futott le, ezek mind hiba nélkül lefutottak. Ezután processzor hőmérsékletet és videokártya hőmérsékletet figyeltem a játék közben amik procinál 60°C körül járkált videokártya 45°C-on (mondjuk közvetlenül az újraindulás előtt a procihőmérő program nem válaszolt).
Alacsony grafikai beállítások esetén eddig nem tapasztaltam ilyet, azonban ilyenkor a texturából komplett sziklák és hegyek helyett csak a távoli hátteret láttam.Köszi,
Bence -
manhun1222
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van egy gép ,amibe minden új ,viszont ahogy megnyitok akármilyen játékot 5-10 perc után lefagy és csak a restart segít neki!
Régebben is volt egy ilyen problémám ugyan ezzel a lappal illetve processzorral ,de azóta már intelt használok, ez a gép egy ismerősömé.
Ha esetleg már korábban érkezett erre megoldás sajnálom !Processzor: Fx-6300 3,5Ghz
Videókártya: Gtx 1050
Alaplap: Asrock 970 extreme4
Táp: FSP Raider 550W
Ram: 1x 4gb, de próbáltam külön 1x8-cal, és egy másik 1x2Gb-vel, memtest is lefutott!Minden egyes teszt lefutott 100%-ra és semmi gond, 3DMark,Aida, PerformanceTest is,semmi gond nem volt.
Ahogy belépek például wow-ba ,5 percet fut és freeze, ugyan ez igaz pubg-ra!Minden próbáltam, legfrissebb bios, driverek fent.
Ram voltage .55 és .85 , ugyan úgy fagy.
Memtest hiba nélkül futott le.
Esetleg valami ötlet?
Eseménynaplót feltöltöttem ide:https://mega.nz/#!y9pwlawC!wXpPAsDmw57xuzUAJ4nspLqQgEwWB8_3myjBOVvw3pI
Koeman
-
Formaster
addikt
válasz dvdbackuper #36773 üzenetére
Nem, írta, hogy ugyanazokkal az eszközökkel a hálózati munkatársnak hibátlanul jött a gigabit. Alaplapi, vagy OP rendszeri korlátozásról van szó.
-
batman.
senior tag
válasz smekone #36767 üzenetére
Igen.
Próbálni úgy is tudod, hogy kiszereled a tápot és ideiglenesen közelebb teszed hozzá. (pld. aláteszel könyveket)
Ha új tápot vennél, nem minden proci igényli a 8 pint, ha kisebb az áramfelvétel lehet hogy 4 pin ott is elég.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
dugo_
veterán
válasz smekone #36769 üzenetére
https://ipon.hu/webshop/product/delock_eps_8_pin_atx_4_pin_tapkabel_feher_15cm_82405/207292
Vagy van 30 centis is:
https://ipon.hu/webshop/product/digitus_eps_8_pin_atx_4_pin_tapkabel_feher_30cm_ak_430105_003_m/1587613[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz smekone #36764 üzenetére
"az alaplap 8 pines tápjába csak egy hatosat dugtam."
Ha nincs 8 pines a tápon akkor próbál 4 pinnel, a 6 pin az vga nem az alaplapnak kell.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
smekone
tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy új gépet és nem indul.
Egy ASUS prime X370 pro alaplap, mindent összekötöttem az alaplapon a led csík világít. Viszont hiába nyomom meg a bekapcsoló gombot nem történik semmi.
A kezelő panal kábeleit már próbáltam többféleképpen, a memóriákat is cserélgettem, ami még mérvadó lehet, hogy az alaplap 8 pines tápjába csak egy hatosat dugtam.
Fogalmam sincs mi lehet a baja, segítsetek kérlek!!
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz core i7 #36760 üzenetére
Elsőre merevlemez.
hdd regenerator, vagy HDS megoldjaBa-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
Formaster
addikt
válasz dvdbackuper #36761 üzenetére
A gigabites nettel 100MByte-al kéne töltsön és nem 100Mbit-el. A kettő között egy 10-es a szorzó.
-
core i7
addikt
Annak mi lehet a baja ha a számítógép nagy ritkán 1x lefagy és újra kell indítani majd újraindítás után nem tölt be a windows és megint újrakell indítani aztán helyre áll?
-
-
MrDerekas
addikt
válasz csabili74 #36756 üzenetére
Ha a processzorodat nem támogatja, akkor sehogy sem tudsz frissíteni vele. Ha tudnál vele frissíteni, akkor nem is kellene, mert működne. Megoldás: Szerzel kölcsönbe egy (korábbi) procit, amit támogat a jelenlegi bios verzió és frissítesz. Megoldás2: Hónod alatt a lappal elbattyogsz egy pc bolt/szerviz-be és kérsz egy frissítést, némi pénz ellenében.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
csabili74
aktív tag
Hali.Kellene egy kis segítség:
Szóval, a GA Z97N helyett ma szereztem egy Asus H81L-plus alaplapot, akitől vettem, adott rá egy hét próbagarit.
A lényeg, összeraktam, el is indul annak rendje módja szerint, de nem ad képet. HDMI-n és DVI-n próbáltam.
Olvasgattam a CPU támogatásnál, és azt találtam, hogy az enyém, ami I5 4460 as:
Core i5-4460 (3.2GHz, 4C, L3:6M, HD Graphic, 84W, rev.C0) ALL 0803GO *Before using the new Intel 4th Gen Core processors, we suggest that you first download the BIOS updater for new Intel 4th Gen Core Processors and then update the BIOS using this tool.
Namármost ezt sem értem, hogy kellene, de ha nem ad képet, akkor hogyan tudnám összehozni? Van itt egy leírás, a biost le is szedtem, a legfisebbet, de a másik akármit nem tudom, és kezdek megöszülni (ez már csak a maradék haj
Tudna valaki segíteni életre kelteni ezt a lapot?
Ja, mivel nincs kép, nem tudom, eljut e a biosig
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
syberia
veterán
válasz csikosdapro #36753 üzenetére
EVGA SuperNOVA G3 550W szerintem jó lenne, itt 7 év garanciával adják.
-
csikosdapro
tag
Nah szóval visszatérve a "kálváriámhoz"
Seasonic FOCUS Plus 650W Platinum -> a gariztatás után egy kicsit több, mint egy hónappal megkaptam a cserét, és azzal is azt tette, amikor terhelés jött volna, akkor lost signal, check cable...
Namármost egy haver adott egy 550-es Chieftec tápot, amin 8pines csati (6+2) volt..., sajnos az én régi chieftecemen csak 6os... és simán végigment a futuremark teszt..., ergo kijelenthetem, hogy tulajdonomban volt eddig 2db PLATINUM Seasonic ééés mind2nél ugyanaz a para, a pci-e-re nem ad eleget, amikor kellene, míg 2db molexről 8pinre átalakítóval simán megy...Szerintetek milyen tápot kérjek inkább ehelyett? EVGA? nem lenne gond a hosszú gari...
ja a gépem, lejjebb... annyi a plusz, hogy lehet később cserélném a gpu-t 1080ti-re, cde az még odébb van, de nem szeretnék másik tápot csak azért venni...
-
blac
tag
válasz zolokas #36751 üzenetére
Az a gond, hogy nincs mivel beírni, indítás, helyreállító cd windows is loading files utána második kép.bármit nyomok, nem reagál, egér sincs. F8 nál, meg a parancs sorig sem jutok el, mert a loading files betöltése útán azonnal újra indul. Ha a bios sütögetés után, véletlenül tovább lép, akkor mindent szépen visszaállít, de a második újraindításnál, minden kezdődik elölről.
-
zolokas
aktív tag
chkdsk / f meg lett csinálva? vagy formázd le teljesen akkor próbáld! Vagy a telepítő hibásan van megírva, vagy ha pen drive akkor rossz valami beállítás! Meg a linux a mbr-t írta felül azért nem lehet telepíteni rá!
azt meg parancssorba meg tudod oldani!
itt[ Szerkesztve ]
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
blac
tag
Sziasztok!
Van egy gépem, egy p35-ös lap xeon cpu, Win7, ssd. Az egyik frissítés óta nem indul. A rendszer betöltés után újra indul. Kaspersky cd nem talált semmit, helyreállító cd a betöltésnél megáll a billentyűzetnél. tovább lépni nem tudok mert nincs billentyűzet se egér. telepítő cd, usb, ugyan ez történik. Bios kisütés, csere volt. kétszer tovább ment a helyreállítás, a gép felállt, de a második újraindításnál, újra nem indul. rátelepítettem egy linux-ot azzal megy.
Ötletek?
-
Baggio04
aktív tag
Estét!
Adott egy régi gép, fejreejtették szegényt, s használhatatlan lett folyamatos kikapcsolással. néha biosig sem jut el a dolog, néha betöltött a win és utána hal le. Próbáltam tápcserét, grafkártyát ki, memóriát, semmi javulás. Hoztam nagybátyjámtól egy másik lap+ram+cpu kombót, összedobtam rá a dolgokat, és most nem ad képet sem a grafikus kártyáról, sem pedig az alaplap csatlakozójáról.
Mit lehet tenni ezzel?
ÜdvBaggio
-
Formaster
addikt
válasz patrico #36741 üzenetére
Kábelen csatlakozol? A telekomos arc saját kábellel próbálta vagy a tiéddel?
Egy ilyet találtam még...
Here is how to Disable Network Throttling in the Registry (backup or do a file > export before editing the registry):
1. Go into the Registry (if you dont know how to do this then you're not qualified to do this)
2. Navigate your way to
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile
3. Locate the entry named NetworkThrottlingIndex
4. To turn the feature off completely, change the value to FFFFFFFF (hexadecimal) -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Foxconn G41MX 2.0 series alaplap
Xeon E5410 processzor
2 x 2 GB DDR2 800 MHz ram
NV GT630 vga
Seagate 250 gb sata2 hdd
Valamint USB-n csüng egy 2TB-s WD külső HDD.
Win7 x64pro.Működés közben tökéletes a gép. Terhelés alatt is hiba nélkül fut, viszont leállítás után azt játssza, hogy kikapcsol majd 3 másodperc múlva újra indítja magát. Valakinek ötlet, hogy ez mitől lehet?
-
patrico
újonc
Üdv! A legutóbbi kérdésem óta megpróbáltunk sok mindent és még mindig nem tudom mit tegyek. Tehát a helyzet: 1000-es netre vagyunk előfizetve, de csak 100 jön (95-95). A telekomos arc gépén olyan gyönyörűen jött ugyanazzal a kábellel, ugyanarról a routerről (modemről) a 950 mega, hogy kicsit meg is könnyeztem. Az alaplapom (MSI B150M Mortar) tudja a 10/100/1000-et, mégsem jön. Fent van a legfrissebb driver. Létezik, hogy az alaplap van rosszul beállítva? Ha igen, hogy tudom módosítani?
-
csikosdapro
tag
válasz MrDerekas #36739 üzenetére
tuti kicsrélték, zsugorban volt a doboz és pár dolgot nem raktam bele, amikor visszvitték, mert a gls csak akkor szólt, hogy vinnék, amikor már a ház előtt állt, én meg gyorsan kikaptam a gépből és azok a cuccok is bennevoltak... ergo ilyen véletlent? lehet, de ennyire? amúgy a kari meg így megy, ez a furcsa..., csak azzal a megoldással, ami az eredeti, azzal nem...
-
MrDerekas
addikt
válasz csikosdapro #36738 üzenetére
Az kapufa akkor Az a bajom, hogy nem tudok biztosat mondani. Ha átalakítóval megy, akkor én kizárnám a kártya hibát. Ergo marad a táp és/vagy a moduláris kábel, mint hibaforrás. Ugyanakkor hihetetlen lenne, ha tényleges csere után is egy ilyet kaptál. Próbáld végig mind az öt aljzatot, hátha... (Biztos, hogy kicserélték?) Ha van elektronikus ismeretekkel rendelkező cimborád, akinek van multimétere, pár dolgot tudna ellenőrizni a kérdéses táp kimeneteken, illetve magán a modul kábelen.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
csikosdapro
tag
válasz MrDerekas #36737 üzenetére
sajnos csak nem moduláris chieftec tápom van, amin csak 6 pines csati van...így nem tudok 8pint csak ott is ezzel a molexes cuccal... pestről van a táp én meg békés megye falu, azt sem tudom kinek lehet olyan tápja, ami tud ennyit és 8pin... de azzal a táppal ugyanígy ment ergo nem tudom, hogy a pcie-ről menne e...
-
MrDerekas
addikt
válasz csikosdapro #36736 üzenetére
Cseréltél tápot egy próba erejéig? (Táp + kábel?) Jó volna teljes bizonyossággal kizárni, vagy kideríteni a probléma forrását. Ha két különböző táppal is ezt csinálja akkor a vga lehet hibás. De ha ez a vga egy másik lapban vagy másik táppal gond nélkül megy, akkor a táp. Ha másik táppal is ugyanez a baja a lapodban, de másik lapban nincs vele gond, akkor meg az alaplap. Tehát valami szisztematikus kereszt teszt nélkül a fene se tudja. A tápot meg szervizben, de lehet, hogy pc boltban is ki tudod méretni.
-
MrDerekas
addikt
válasz csikosdapro #36734 üzenetére
Ezt azért sejtettem Nem véletlenül írtam dugót, azaz ami a vga-ba megy. De ha ott minden ok, akkor vagy a moduláris kábeled rossz, vagy a táp kimenete, vagy a táp azon ága.
-
MrDerekas
addikt
válasz csikosdapro #36732 üzenetére
"pci-e-re vagy cpu-ra használni..."
Ezt remélem nem jól értem. Olyan nincs ami cpu-ra és vga-ra IS jó. Vagy ez, vagy az. Elvileg jelölve is van. Előbb ezt kellene rendezni, hogy most akkor mit is dugtál a vga-ba. Vagy, épp a tápot kellene beméretni, mert mint minden, az is lehet hibás. (Gondolok itt a vga-t tápláló ágra)www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Kezdem úgy, hogy TÁPegység bajom VAN!!!
Seasonic Focus Plus 650W Platinum
MSI Z370 SLI Plus
i5-8600k + be quiet! Dark Rock C1 Advanced
ASUS Strix GeForce GTX 970 4GB OC
2x8GB 3200Mhz G.Skill Ripjawz
1SSD + 4HDD + 1ODD + be quiet! Silent Base 800 4 ventivelA problem, ami miatt szoptam 1 hónapot... és most "újraindul"
Win7 a rendszer, simán megy, videókat nézhetek, bármit tehetek, csak nem "pörgessem" meg a karit (játék, 3dmark...) mert akkor jön a signal lost, check cable... a tápból kijövő direkt pci-e kábel be van dugva a kariba és akkor ezt teszi... DE ha átalakítóval 2molex -> 8pin-en használom, akkor minden teszt végigmegy, játszhatok bármivel bármennyit, de a pci-e kábelen ami a tápon 8pin, a kártya felé 6+2 nem jön elég kraft gondolom... ÉS a "csavar" -> december elejétől volt gariztatva ééés tegnap kaptam egy ÚJAT... ééés ugyanaz... felrobbanok... valaki mondjon rá egy megoldást, hogy megnyertem a lottót és beleestem abba az icipici százezrelékbe, hogy egymás után 2 hibás került hozzám vagy hülye vagyok...
próbáltam másik slotban, másik kábellel és ugyanaz...
miért lehet az, hogy a molexebő simán megy a másikon nem... pedig van rajta vagy 5 slot ami 8 pines, amit lehet pci-e-re vagy cpu-ra használni...
-
ates85
tag
válasz syberia #36728 üzenetére
Ez egy új Dell PC, i7 7700 proci van benne. Kipróbáltam már úgy is, hogy a másik foglalatba tettem, de továbbra sem hajlandó bekapcsolni amíg a vga benne van. Persze kipróbáltam a karit másik gépen, hogy nem hibás e, de tökéletesen működött. Megnéztem a bios beállításokban nincs e valami furfang az integrált vga-val kapcsolatban, de semmi. Próbáltam már cmos reset-et is és az sem segített. Úgy látszik a Dellnél nagyon nem akarják, hogy más gyártótól származó vga-t tegyenek a gépükbe, és még tápegységet sem tudom kicserélni nagyobbra mert teljesen egyedi alaplapi táp csatlakozókat használ, 24 pin helyett csak 6 pin, lehet ez a probléma forrása? Nem tud elég feszt adni az kicsi alaplapi tápcsatlakozó?
[ Szerkesztve ]
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
MrDerekas
addikt
válasz SyMbioTe #36726 üzenetére
Ez valamelyik háttérben futó folyamat/alkalmazás lesz. (Vírusirtó heurisztikus keresője, illetve maga a win indexelője is szokott ilyen random akadásokat produkálni, mert bár nem 100%al használja a procit, de mégiscsak leterheli, hogy látszólag megakad a rendszer. Billentyűzet/egér ficsőr szoftverek, illetve nekem a Riva tuner mellett voltak ilyen beakadások. Ha extra szűz rendszernél is produkálja, csak akkor marad alternatíva a hardver, mint hibaforrás.)
-
ates85
tag
-
Ármester
válasz MrDerekas #36655 üzenetére
Nézegettem megint kicsit.
Ami most feltűnt, hogy a processzor ugrik meg még látványosan, minden akadásnál.
SSD-nél nincs minden akadásnál kiugrás, max. pár %, de sokszor semmi.
Folyamatokat néztem, ott semmi nem ugrott meg akadás közben.
(sikerült akadást is csinálni, feladatkezelő megnyitva, tálcán jobb klikk az ikonjára és mintha meg akarnám nyitni mégegyszer rányomok bal egérrel, akkor mindig beakadt.)Proci így nézett ki akadozáskor, ~20%-ról 40-50 közé felugrik
[kép]„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
ates85
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Van egy Dell Optiplex 5050 PC amibe beleszeretnék rakni egy GT1030 videókártyát, de ha a videókártya bent van a gépben akkor nem akar bekapcsolni, de ha kiveszem belőle egyből bekapcsol. 240W-os tápegysége van, ez kevésnek hangzik, de beszerelés előtt utána olvastam az interneten, hogy elbírná e ezt az alacsony fogyasztású videókarit, és el kellene bírnia. Interneten olvastam, hogy mások is szereltek ilyen vagy még magasabb fogyasztású videókarit hasonló tápegységes OEM PC-be és simán működik nekik. Nálam mi lehet a probléma?
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
-
MrDerekas
addikt
válasz abridabri #36716 üzenetére
Híresen szeretnek ilyen szakaszosan megdögleni az agility ssd-k. Kár kínlódnod vele. Nekem két éves korában kezdte ezt el csinálni és cserélték egy Vector-ra. Azzal nincs ilyen gondom. Szóval az agility vezérlő elektronika adja meg magát és ezért nem látszik olyankor a biosban. Vagy a sata kábeled vacakol.
(#36717) grex4 Akár a táp is lehet, meg vga/cpu/ram/hdd/ssd/powergomb/stb. Szétszerelés, alapos takarítás, gondos újra összerakás és utána lehet kísérletezni cserealkatrészekkel, hogy mivel is lehet a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
grex4
aktív tag
sziasztok!
Van egy kb. 6 éves számítógépem és a jelenlegi hibám az, hogy bekapcsolás után felpörögnek a ventik, és kb 2 mp múlva újraindul az egész gép. Ilyenkor leáll minden és újra felpörög. Lényegében olyan, mintha resetel-ném bekapcsolás után a gépet.
Nyáron már volt néha olyan hiba, hogy menet közben újraindult váratlanul a számítógép. Tegnap is ezt tette, és azóta nem indul el.
Mivel a bios betöltőig sem jutok el így sok mindenre nem tudok hirtelen gyanakodni.
Tönkrement a táp?
köszi előre is.
gépről az emlékeim: Gigabyte s1155-ös alaplap, Intel Celeron GXXXX VGA-s proci, 7600 GT, 250 gb SATA2 Samsung HDD, 450 wattos noname táp (3 éves), 2x2 GB Kingston DDR3 ram
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Petya XT
senior tag
válasz abridabri #36714 üzenetére
Kár lenne érte, jó kis lap... Ha az ACHI-t átállítod, és úgy telepítesz akkor sem javul a helyzet? Ez a Legacy+Uefi érdekes lehet. Nekem Asus Z97 van, simán lehet Legacyba telepíteni. Nem tudom itt mit takar pontosan. Ezt mondjuk nem értem, hogy ilyenkor nem indul, mert nyűgje van, vagy egyáltalán nincs is ott a lemez...
Amikor nem indul, BIOS-ban látod a lemezt egyébként? MS ISO? Alternatív oprendszer? Ubuntu Uefibe? HDD? Van azért még pár lehetőség.....
-
veterán
Egy kis segitsegre lenne szuksegem . Nem tudok rajonni mi a hiba.
Szuleimnek nem reg raktam ossze egy uj netezos konfigot ,hasznalt alkatreszekkel.
MSI Z97 Gaming G43 alaplap
Intel G1820 CPU
2*2gb ddr3 ram
OCZ Agility 2 3.5" 90GB , de kiprobaltam egy masik Kingston SSD vel is
A hiba : sokszor nem indul a gep , nem latja az SSDt igy nincs mirol bootolnia. Par ujrainditas utan megjelemnik az ssd es mukodik gond nelkul. Mi lehet a baj ?
A win telepites kavarhat be ? ACHI modban van a biosban a sata , legacy+uefi modan telepitettem pendriverol a wint. -
Petya XT
senior tag
válasz scabi78 #36710 üzenetére
Ez elég általános, valóban. Riva SS-el monitorozni kellene, ha még egyszer előfordul, hátha látszik valami. De egy újraindulás....az nem hiba, mondhatni előfordul, főleg ha Win10.
Monitor/Hőmérséklet terhelés alatt, RAM, Lapozó, CPU, GPU használat, SSD,HDD állapot, ha nincs nagy eltérés, szembetűnő disznóság, akkor van baj....
-
scabi78
senior tag
válasz Petya XT #36709 üzenetére
Ezt találtam, de gondolom ez nem mond semmit. Ez egy általános hibaüzenet...
„A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.”
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Petya XT
senior tag
válasz scabi78 #36706 üzenetére
Az újra indulás oka valószínűleg benne lesz a naplóba.
Hogy csapja az arcodba a meleg levegőt az a ventilátor, aminek elméletileg a gépházba kellene fújnia? Attól függ hol van a ház, de pár havonta illik megnézni, nálam az eleje szokott nagyon poros lenni.
Én örülnék ha ilyen hőmérsékletek uralkodnának nálam. Z9 Plus
-
Petya XT
senior tag
válasz matrai.milan #36707 üzenetére
..a tápot azért írtam, hogy biztos legyen, hol a probléma. Különben kísérteni fog Annyit megér.
-
matrai.milan
csendes tag
válasz Petya XT #36704 üzenetére
Sajnos igazad lehet... kipróbáltam gyengébb terhelés mellett, mit produkál.. 4k-s video-k nézegetése youtube-on jól ment neki.. aztán egy gyengébb játékkal (Limbo) próbálkoztam, ami során megint csak nem volta probléma... de amikor kiléptem a képernyő a windows-ban szétesett, össze-vissza csikok, és képernyő töredékek villództak... alt+f4 kikapcs, majd újraindulás után most megint egyben a kép.. érdekesség, még amit észre vettem, hogy a gép indításakor, mikor az alaplap "logo" -ját mutatja remeg a kép (mint a délibáb ) ez se volt eddig.. Ezekből nem a tápra gyanakszom.. :S
-
scabi78
senior tag
Az én gépem elindul és működik, de ma volt egy pubg közbeni újraindulás...
Van egy zalman z9 neo házam, elöl is van benne venti és az normális dolog ha érzem, hogy a gépből a meleg levegő az arcomba kering? A meleg gépszagot is érzem, de a hdd-ssd-k nem mennek 35°C fölé, a vga 60, a cpu 40 körül van.
Lehet, hogy a porszűrőket tisztítsam meg?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Baryka007
őstag
Üdv, általában nem szoktam ilyen kérdésekkel másokhoz fordulni. Mert eddig megoldottam gépem és ismerőseim gépeinek minden baját. De, most a sajátommal egy nagyon idegesítő baj lépett fel. Ami komolyan annyira idegel, hogy képes lennék falhoz "dobni" a gépem. No de nem ragozom tovább..
1 hete a gépem elkezdett angol kifejezéssel "buzzing" hangot kiadni a hangfalakon épp azon, amelyiken szólnia kell, hol TV hol az 5.1 hol a fejhallgató ( igen ez mind rá van dugva ) magyarul úgy tudnám mondani. Hogy olyan mintha valami elektronikai dolog belezavarna egy milisecre... Nagyon idegesítő. De NEM hangkártya. Googlén az első amire rátaláltam itt az az volt, hogy hangkártya. Pedig akár ott jön ki a hang, akár nem. Ez nem az, és az elejétől már tudtam is. Inkább procira alaplapra vagy ramra tudok gondolni... Mert be is akad olyankor az egész gép arra a milisecre, még az egér is. Ha épp mozog. Ezt úgy 15-20 másodpercenként csinálja
A konfig.:
Asus Z68 V-LX
Core i7 3770 + Be quiuet pure rock slim 3 vagy valami ilyesmi
Sapphire Dual X OC 7970
Corsair Vengeance 1600 cl9 DDR3
Kingston SSD NOW V300 120G
Toshiba 1tb 64mb cache sata 3
WD Blue 1tb 64mb cache sata 3
Corsair TX 650 táp
+
egy wifikártya, és egy hálókártya mert az alaplapi nem megy.A gépen meg van egy monitor, tv, 5.1, fejhallgató mikrofonnal, nyomtató, néha egy telefon is, és két kontroller. Meg ugye a szokásos bill + egér....
A problémát 4 napig orvosolta a Windows 10 újratelepítése 4 napig semmi baja nem volt utána... Azonban ami nagyon érdekes volt, 2x kellett telepítenem a windowst, mert windows telepítés közben kaptam egy kékhalált.
Amúgy WIN10 64BIT HOME fut a gépen.
Válaszotokat előre is köszönöm, nekem fogalmam sincs mi okozhatja ezt... Főleg hogy 4 napig windows reinstall után semmi...
[ Szerkesztve ]
-
Petya XT
senior tag
válasz matrai.milan #36703 üzenetére
Azon a kártyán halódik valami. Nem biztos, hogy a GPU, inkább VRam hibának tűnik. Túlmelegszik, hőmérséklet és terhelés hatására hibázik. Nem akarlak elkeseríteni....de kezdj el gondolkodni az utódján...
Ill, volna még egy dolog, nevezetesen a táp, elég magas TDP-s kártyáról van szó, mielőtt eltemetjük, érdemes volna, máshol, más táppal is kipróbálni.
-
matrai.milan
csendes tag
válasz Petya XT #36695 üzenetére
Tettem egy próbát, visszaraktam a kártyát a gépbe és az általad ajánlott furmark-al teszteltem a gpu-t. Kb. 12 percig bírta a tesztet, a végére a hőmérséklet 70-71 celsius fok volt, a ventillátor 90%-on pörgött (végig kísérte a hőmérséklet növekedését). 12 perc után egyszer csak kifagyott a rendszer ismét: a képernyőt a furmark-al renderelt kép színeinek megfelelő világos háttér és sok függőleges halvány csík látszott. Billentyű parancsokra nem reagált a gép, úgyhogy megint force restart lett a vége. Bármi ötlet, hogy mi okozhat ilyet?
-
Slatina
csendes tag
Sziasztok! Semmi ötletem nincs már mi lehet a gond, ezért írok hátha valaki látott már ilyet. Internetezés után nem lehet játszani mert a játékok 0-10 perc alatt lefagynak. Ha bekapcsolás után egyből játékkal indítok semmi probléma órákat lehet játszani. Firefox , chrome mindegy mivel böngészek utána lefagynak a játékok. Ctrl+Alt+Delete-el kilehet belőlük lépni. Windows újratelepítés sem segített rajta. Aida 64 stressz teszt alatt sincs semmi probléma.
A gép adatai: Asrock AB350 pro 4, ryzen 5 1500x, Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz, FSP Hexa 500w, msi gtx 1050 ti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest