Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Mióta a ramot beraktam alap 1333 mhzre (amikor összeraktam biosba egyből beállítottam 1600ra mivel elvileg annyit bír a modul) még nem volt problémám (win8 telepítés, 2 óra FC3).
-
őstag
válasz Maximow #17598 üzenetére
2x lefutott hiba nélkül, utána úgyhagytam éjszakára, sajnos éjszaka félkómásan felébredtem és kinyomtam a gépet, szóval nem láttam az eredményt
nagyon örülnék ha csak beállítási gondok lennének, így is nagyon stresszes ez nekem, jövhétre kellene készülnöm progvizsgára, szóval most van a legnagyobb szükségem a gépre, ilyenkor szarakodik természetesen
-
Maximow
tag
válasz fahrii #17597 üzenetére
A memtest nem talált hibát?
Hasonló jellegű problémám volt ilyesmi konfiggal. Bár nekem az esetek nagy részében nem fagyott le teljesen a gép, csak az egér és a hang, de volt hogy az egész megfagyott, illetve kékhalál is volt, ami az usb 3.0 driverére hivatkozott.
Az UFI-ben kikapcsoltam az USB legacy supportot, és azóta nem jött elő a probléma, bár nem akarom elkiabálni.
Annyi problémát olvasni az asrock 970 extreme 3 alaplapokkal üzemelő rendszerekről, sztem alaplappal, ill. beállításokkal lesznek problémák.
-
törölt tag
válasz gyoosi #17581 üzenetére
Amiből tudsz, szerezz be csere darabot (természetesen aplap ez alól kivétel).
Jó lenne másik HDD (elsődleges jelöltem), ha az elektronikája rossz, akkor random hibázik, másik adatkábel hozzá, próbáld másik portra dugni a HDD-t (ODD ne legyen rádugva, amíg meg nem oldódik a gond).
Ez után jönne a többi (vga,táp). Sajnos csak találgatni lehet így, eléggé valószínűtlen dolog...még annyit megtehetsz, hogy átnyálazod a BIOS manual-ját és állítsd be aprólékosan, illetve egy BIOS frissítés is jól jöhetne, ha nem a legújabb verzió van fent rajta.Ha a RAM nincs rajta a támogatottsági listán, akkor azt is érdemes lenne cserélni (ha tudsz szerezni csere darabot Ezen kívül már sok mindent nem igazán tudnék tenni, amit tudnék, megtennék, ha nincs csere darab hardver, vagy a fentiek nem segítenek, elvinném szervizbe. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz fahrii #17590 üzenetére
Esetleg futtasd le a Memtest86+ V4.20 progit, hátha.
-
őstag
Alaplaphibára tippelek, azóta volt 2 random megfagyásom netezés mellett. Esetleg próbáljak még be egy Win7et szerintetek?
-
őstag
Bővítettem a gépemet és mióta összeraktam csinál futcsa dolgokat.
Azzal kezdte, hogy többször random elment a kép, ezt sikerült azzal orvosolni hogy kicsit megmozgattam a VGA-mat.
A másik gond, hogy azóta 2x újraindult a gép magától :/A régi gépem az adatlapomon látjátok az új alkatrészek pedig:
AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
ASROCK 970 Pro3
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KITBIOSban 2 dolgot állítottam: fan speedet átpakoltam autorol 4esre, illetve a ram profilet 1600asra pakoltam mert 1333ba ment
Ezeknek szerintem semmi köze a problémámhoz, de gondoltam megemlítem.[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz huntenseN #17582 üzenetére
Van tápos topic ott egyből megmondják, hogy miért ciripel az elektronika ...
gyoosi: azért a prociban nem lennék biztos... Ellenőrizd a lábait, hogy minden ok -e illetve a memóriákat is tesztelni kellene...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
huntenseN
tag
Tegnap vettem egy alap konfigot, és ugyan szerencsére elindul, lenne vele néhány problémám.
Ciripel a tápom. nem folyamatosan, de gyakran, olyan 4-5 mp-re.
FSP 350-60-APN..
A másik dolog meg, hogy a 4gb ramból a windows, és bármilyen program csak 3799mb-ot lát. Ez normális?
Corsair XMS3 4gb.Legfontosabb kérdésem, hogy mi lehet a baja a tápnak? Azért mégis csak egy fps-ről beszélünk.
Köszi előre is.
-
gyoosi
csendes tag
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni
ALAPLAP: MSI Z77A-G43
CPU: INTEL CORE I7-2600K 3.4Ghz
CPU HŰTŐ: Cooler Master Hyper 412 Slim
VGA: MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC 2GB
RAM: KINGSTON 8192MB HYPERX XMP BLU DDR3 1600MHZ
HDD: Samsung HD502IJ 500Gb
PSU: SHARKOON WPM POWER SUPPLY SERIES 600Wezzel a konfiggal még novemberben az volt a baj, h proci húzás után nem indult el, és nem tudtam visszaállítani alapra. reseteltem a biost de nem sikerült. visszavittem garanciálisan, és biost frissítettek rajta. utána működött, de nem hibátlanul. most január elején kékhalált kaptam, és utána játék közben lefagyott és újraindítottam, de többet nem bírtam bekapcsolni:
- bootolás közben újraindult többször is
- biost reseteltem
- később azt írta, h válasszam ki a helyes boot szektort... furcsa volt de kiválasztottam újból a merevlemezt, de utána sem indult el
- gondoltam windowst újratelepítem, de közben is újraindult és utána már nem is látta a meghajtót... mintha egyszerűen nem lett volna benne vinyó -.-'
- ezután leállt és többet nem volt se kép, se hang. power gomb megnyomása után semmi nem történt... mintha ki lett volna kapcsolva a tápvisszavittem megint a szervizbe garanciálisan, és megint egy bios frissítéssel elintézték az ügyet.
egy hónapba telt mire visszakaptam, de utána sem indult el. akkor azt mondták a szervizben, hogy kontakt hibás az alaplap a memória foglalatnál, és vegyek egy új lapot és garanciálisan levásárolhatom a régi árát.Vettem egy ASROCK Z77 Extreme4-et. itthon ősszeraktam a gépet és elindítottam, de pár perc után leállt. és innentől ugyan az volt a probléma mint az előző alkalommal:
- nem bootolt be, biost reseteltem, így sem bootolt be a windowsba, gondoltam újratelepítem megint, de telepítés közben újraindult. innentől már megint nem látta a meghajtót... újból olyan volt mintha nem lenne benne vinyó...
- most nincs olyan gond mint az előző alaplappal, hogy be sem kapcsol, viszont most is ugyan úgy nem tölt be a windowsba és folyamatosan újraindulnem tudom mivel lehet hiba. táp nem, vga nemhiszem, proci nemhiszem, alaplap nemhiszem... (ugyan az a probléma lenne 2* is két külön lappal? nemhiszem). vinyó vagy memória??? vagy esetleg más amire én azt mondtam h nem?
valaki akinek van valami ötlete válaszoljon... nagyon ideges vagyok már és minél előbb meg akarnám már oldani... köszi előre is
-
Sátán44
addikt
Remélem tudtok segíteni:
Van egy P4 2,6 Ghz-es gép nálam és az lenne a problémám vele, hogy minden előjel nélkül lekapcsolja magát, tehát mintha kihúznám az áramból. Hőmérséklete 57 fok terhelve, 30 perc linx, Prime alatt is stabil. Memteszt hibátlan. Egyedül a tápra tudok gondolni, mint hibaforrás. Szerintetek?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Sickboy25
addikt
válasz atti1848 #17575 üzenetére
Nem 100% akkor sem, de reméljük a tápcsere megoldja a problémát... De azért szerezhetnél kölcsönbe egy másik VGA-t, addig amíg kipróbáljátok...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
atti1848
senior tag
válasz Sickboy25 #17574 üzenetére
Csak az újraindító gombbal nem indul újra, de ha az áramot elveszik tőle és újra bekapcsolják akkor elindul. Nem tudom megmondani,hogy pontosan milyen időközönként hal be, de működni működik, csak néha/sokszor megadja magát.
Ma veszek egy Chieftec 420W-s tápot és azzal lesz kipróbálva először, ha azzal is ezt fogja csinálni akkor majdnem 100% hogy VGA gond?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
Sickboy25
addikt
válasz atti1848 #17573 üzenetére
Elsőnek szerezz egy megbízható tápot és próbáld meg azzal és/vagy VGA cserét is... (elég nehéz lenne másik drivert feltenni sötét képernyőnél )
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Rokonoknak a gépjük magától le szokott állni. Azt mondják,hogy csak egyszerűen minden fekete lesz és semmi, tovább megy a gép, de újraindításra sem reagál.
Létezik,hogy azért csinálja ezt, mert az alaplapi elem már tönkre van? Vagy a táppal lenne gond?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
törölt tag
válasz tuvics13 #17569 üzenetére
A monitor a laptoppal is ugyanazt a hibát szüli= a monitorod lesz a hibás. Ha már túl vagyunk a másik VGA kábel próbán, akkor marad a monitor hiba.
Megpróbálhatod visszább venni a képfrissítést alapra illetve a felbontást is csökkentsd egy lépcsővel, így talán üzemelni fog, amíg nem tudsz venni másikat. -
tuvics13
csendes tag
válasz #10726912 #17527 üzenetére
Kitisztítottam a gépet - TV (szerencsére volt ismerősnek) vel összekötöttem a gépet és úgy nézem nincs gond vele - vagy nem derült ki abban a 30 percben.
A monitor viszont a laptoppal összekötve is ugyanazt a hibát szüli.
Remegni kezd a kép, majd elalszik a monitor. (pedig csak néhány percre kötöttem be - hol volt ez a fél/egy órától).
Holnap kapok egy kölcsön monitort is - azzal talán még okosabb leszek.Egy valami azonban nagyon furcsa, hogy a ki-be kapcsolagatás közben azért vannak időszakok amikor olybá tűnik, hogy egyik ketyerének sincs baja.
Momentán a monitoron nézem amit írok. Furcsa mindenesetre.Van olyan program amit lefuttatva kideríthetem, hogy a gép eszközei nem sérültek? Vagy csak az everest féle terheléses van?
-
Alister71
nagyúr
-
Zol33
tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Asus P8Z77-V Pro Alaplap
Intel Core i5-3570k
8 GB Kingston Hyperx Ram
Asus Matrix HD7970 Platinum VGA
Enermax Pro82+ II 525 W TápÖsszerakás után ment a konfig kb 3-4 órát, ezalatt win/program install. Egyszercsak a gép kikapcsolja magát, es nem lehet újra bekapcsolni. Ha kiveszem a VGA-t, integrált VGA-val fut minden probéma nélkül. Másik gépbe átrakva a VGA-t, (Corsair 650W táp-al) egy pukkanás és erős amperszag
A kérdésem az lenne, hogy esetleg a táp volt-e neki először kevés és azért halt le, vagy esetleg eleve defektes kártya volt? Vagy akkor el se indult volna az elején? Nem tudom hogyha kapok egy cserekártyát, akkor be merjem-e rakni, vagy cseréljek nagyobb tápra?
-
törölt tag
válasz cinkoxid #17563 üzenetére
Köszi!
Megint elment a kép, mérgemben megmozgattam a videokártyát, és visszajött a kép...
Csak utána meg furcsa hangja lett, ha görgettem a képernyőt...
Én meg szidtam a billgéctől kezdve az inno3d vezérigazgatójáig mindenkit...közben csak feszült a monitorkábel, és az húzta ki a foglalatból a vga-t.
Remélem legalábbis ez volt a zizi. -
törölt tag
válasz #10726912 #17561 üzenetére
A csere vga elég érdekes, csak zöld, meg piros szín van a kimenetén, egy 689 éves geforce 2 gts.
És az is inverzben.
A táppal biztos nincs baj, egy 450w-os DTK táp, még egy jóval erősebb gépből mentettem ki, azt vitte simán.
Szóval az fx5200 csak nem fekteti ki.
Tuti, hogy akkor megy el a kép, amikor nagyon kéne, most megy már vagy 3 órája...
Olyat is csinált még, hogy kikapcsolta a monitort, majd vissza, ki-be-ki-be.
Szóval érdekes eset, biztos csak valami kontakt hiba.
Amúgy az alaplap Soltek, erről se sokat hallottam még, szóval ez is sanszos, hogy k.ki. -
törölt tag
válasz #92415744 #17560 üzenetére
Nincs, mit ezért van itt mindenki, ha tud, segít, vagy próbál
Egyszerű: használd a csere darabbal pár napig, ha nincs gond, mehet vissza az eredeti. Ha ismét van hiba, akkor valószínűleg hibás a vga. Azért az még eszembe ötlött, hogy ha a csere vga jóval kisebb étvágyú és a tápegység a gyengélkedő, akkor feleslegesen veszel másikat...szóval csak kéne egy másik tápegység is, főleg, ha noname vagy nagyon régi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #10726912 #17559 üzenetére
Köszi a helpet!
Mindenből van szerencsére több cseredarabom is, videokártya csere után van kép, de az a bökkenő, hogy elég ha az eredeti videokártyát kiveszem, és visszateszem, akkor is lesz kép.
Mondjuk inno3d a kártya, gyanítom evvel lesz a gubanc.
Ez a gyártó méltán nevezhetne a legtrágyább videokártya gyártó címére.
Volt már, hogy egy 7600gt kondijai pukkantak ki mellettem, azt hittem visszajöttek a németek... -
törölt tag
válasz #92415744 #17550 üzenetére
Próbálj tápegységet cserélni első körben. Próbáld meg kiszedni a memóriákat, VGA-t, tisztítsd meg az érintkezőit, aztán próba üzem egy darab rammal, ha újra csinálja, próba ismét a másikkal. Húzd le és tedd vissza a HDD tápcsatiját. Húzz ki minden + cuccot (USB-s kütyük, PCI-os eszközök, ODD, tároló HDD, stb), amik nem feltétlen fontosak az oprendszer futtatásához.
Lucyfer666: Bios resetet a legegyszerűbben úgy tudsz csinálni, ha kiveszed a gomb elemet az alaplapból és kihúzod a tápkábelt a tápegységből egy időben legalább fél percre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lucyfer666 #17557 üzenetére
Úgy be tudnak égni ezek a foglalatok, mint a fene.
Láttam már teljesen elgörbült pci-e csatlakozós alaplapot is. Gondolhatod mekkora hőt kapnak ezek.
Egyszer én is jártam így egy 9600gt-vel, az eladó ragaszkodott hozzá, hogy kipróbáljuk nála, nálam meg nem ment...utána pampoghattam neki, hogy szart adott el, nem tehettem, mert ment nála.
Érintkezőpucolás után jó lett.
Vagy a foglalatét, vagy a videokártyáét. -
törölt tag
válasz Lucyfer666 #17555 üzenetére
Sikáld meg óvatosan az érintkezőit, amit az alaplapba dugsz a videokártyának. Alkoholos ronggyal pl.
Nálam sokszor volt ilyen gond.
Bár volt olyan is, hogy kompatibilitási gond, egy adott videokártya nem ment az alaplap chipsetjével együtt...de mire rájöttem, hogy ez a hiba...
Sok sikert! -
Alister71
nagyúr
-
ebegab92
senior tag
válasz Lucyfer666 #17551 üzenetére
HD5450-nel sem kapcsol be?
Egy CMOS resetet csinálj,segíthet A 8500GT-t miért vetted?A HD5450 jobb képességű,és olyan erősABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Lucyfer666
csendes tag
Sziasztok.
Egy nagy gondom lenne és a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy asztali gépen egy ATI Radeon HD5450 es videókártyával.
Vettem bele egy Nvidia Galaxy 8500 GT-kártyát.
Az a problémám,hogy kicseréltem a kártyákat és azóta nem kapcsol be a monitor.
Csak készenléti módban van.Mi lehet a gond hiszen mind a 2 kártya PCI-express-es?Köszönöm a segítségeteket előre is.
-
törölt tag
Üdv jóemberek,
Nekem is lenne egy keresztkérdésem, ilyennel még nem találkoztam, a hiba a következő.
Néha gondol egyet a gép, és elmegy a kép menet közben, majd kikapcsol a monitor. Nem indul újra a gép, csak nincs kép.
Olyankor nyomok egy resetet a gépen, akkor se jön vissza a kép, majd kikapcsolom, visszakapcsolom, akkor már van kép.
Van, hogy 5 óráig kibírja, van, hogy 20 perc után csinálja.
Ja, és a biosban visszaáll minden az alapértékekre, újra be kell állítani a proci frekvenciáját.A gép egy 130 éves AMD Athlon xp 2500+ egy inno3d fx5200-vel.
Köszi!
-
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Adott egy számítógép amire operációs rendszert szeretnék telepíteni, viszont boot közben megáll/lefagy. Kiírja, hogy Boot from CD: olyan két másodpercig pillog a kis vonal, de utána eltűnik és úgy marad. Mi lehet a probléma?S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
Gabbroirvine
csendes tag
válasz kilcsifalo #17530 üzenetére
lehet a háznak kezd behalni a bekapcsológombja
a mikrokapcsolók könnyen tönkre tudnak menni
próbáld ki egy másik házzal
gabbroirvine felhasználónak 71 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Gyufaaa
veterán
-
akos86
aktív tag
válasz Gabbroirvine #17543 üzenetére
A proci lábai jók nincs elhajolva/letörve egy sem, tiszta véletlen találtam egy másik cpu-t azzal meg indul rendesen ahogy kell. Akkor a procival lesz vmi gubanc.
3dfx, gone but never forgotten...
-
akos86
aktív tag
válasz Gabbroirvine #17541 üzenetére
Már megcsináltam, arra gondoltam hogy kontakt sprével befújom hátha jó lesz de már kezdem feladni. Így lazán a cpu hűtőt nem igazán hagynám mert az elég barbár lenne.
-
-
akos86
aktív tag
Olyan problémával fordulok hozzátok amivel 6 éves pályafutásom alatt még nem találkoztam.
Adott egy p4p800 vm alaplap 2,53 as celeron cpuval. Ha ráteszem a hűtést (gyári) és ráfeszítem szépen a procira akkor nem indul el a gép, bekapcsol de nincs kép. Viszont ha ráteszem és nem feszítem rá akkor elindul és működik.
Én speciel alaplap hibára gyanakodnék. Kíváncsi vagyok valaki találkozott e már hasonló esettel.
üdv Ákos!
-
Stripio
csendes tag
válasz #40731136 #17050 üzenetére
Sziasztok, a következő gond lenne a következő géppel:
ASRock z77 pro 3
i7 2600 (NON-K!)
2x8GB Kingston Hyperx 1600Mhz cl9
MSI HD 7850 Twin Frozr III 2GB OC
HDD: 500GB
700GB
SSD: OCZ Agility 3 60GB
Chieftec 500W CTGSzépen, tökéletes ment a gép, egész addig ameddig az előző, 6850-es kártyát ki nem vettem.
Ezután megpróbáltam az alaplapi vga-t használni, de nem jut el a windows töltéséig és folyton újraindul.
Azt gondoltam, hogy valami baj van az alaplapival, nem telepítettem valamit, ma megvettem a 7850-et, beleraktam és ugyanez a jelenség.
Beraktam a windows 7 cd-t, újrahúztam az egészet -ezt persze engedi-, viszont amikor befejezte a win7 telepítését és bejelentkezne, kiírja, hogy kijelentkezés, majd leállás, újraindul aztán megint nem jut el a win7 töltéséig és folytatja az újraindulgatást.
Kihúztam, bedugtam mindent, de semmi változást sem értem el.
CMOS reset is volt.
Most az SSD-n futattom a DBAN-t, arra gyanakszom, hogy valami vírus lehet.(Véletlen nyomtam a 17050-es válaszolására!)
[ Szerkesztve ]
-
kilcsifalo
csendes tag
válasz Ruszki #17531 üzenetére
Először is köszönöm!
Azt én inkább kihagynám...nem vagyok egy Macgyver típus
Olvastam már ilyen hibajelenségről,de főleg laptopokkal fordult elő,ott sokan a tápot vélték a hibajelenség forrásának.Holnap érkezik egy FSP Hexa 400W-os vadi új táp.Havernak rendeltem,de kíváncsiságból ki fogom próbálni hogy azzal mit produkál.Ha tud valaki pálinkát ingyen, vagy kicsit olcsóbban, akkor szóljon!
-
Tito1987
csendes tag
sziasztok. segítségetek szeretném kérni! Összeraktam magamnak egy gépet, de probléma van vele. Az egész úgy indult, hogy vásároltam egy i7 920 as processzort majd hozza egy lapot (asrock x58 extreme). videókártyám a régi gépből raktam át egy hd 4850 et, amihez sikerült szerezni mégegyet igy cf be akartam használni. vásároltam újjonnann egy adata márkáju tápegységet ( adata hm 650W). Minden össze is lett szépen rakva, el is indult, windows telepítés szépen megtörtént de az alaplap ismeretlen hibakódokat irt. folyamatosan, folyton újraindult így cserélve lett az alaplap(arra gondoltam az a rossz) egy uj sapphire pure black x58 ra. ami ma jött meg. összeszerelés után minden kezdődött előröl. még a telepités fel is ment de folyton kikapcsol a gép! utánna egyből vissza se lehet indítani. Van h a bios előtt kikapcsol, de ennél az alaplapnál már nem ír hibát. Kérlek segítsetek h mi lehet a baj!!!!!!!!!!
-
Ruszki
senior tag
válasz kilcsifalo #17530 üzenetére
Hát lehet!
Ha egy kicsit értesz hozzá akkor szed szét a gépet nézd meg melyik két pin-re megy a power gomb!
Aztán ott próbáld bekapcsolni valami fémmel(mondjuk csavarhúzó) de CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
De kulturáltabb megoldás egy másik power gombal való kipróbálás!
Ha akkor is ezt produkálja akkor lehet tovább keresni a hibát!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
kilcsifalo
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne,hogy nem reagál mindig a power gombra a gépem,tehát hiába nyomom meg nem indul el a gép...van hogy negyedik ötödik nyomásra indul el csak.Ha elindul akkor viszont teljesen stabil,sosem fagyott le nem kapcsolt ki.Mi okozhatja ezt?Lehet érintkezési hiba a bekapcsoló gombnál?
Táp: Chieftec GPS 650AB-AHa tud valaki pálinkát ingyen, vagy kicsit olcsóbban, akkor szóljon!
-
Maximow
tag
válasz #10726912 #17525 üzenetére
közben a gép sem akart már elindulni. De kis telefonos segítséggel szerencsére sikerült működésre bírni. Minden kiszed az alaplapból, és újra egyesével berak, és láss csodát, működik. Kicseréltem egyelőre az egeret, és próbálgatom.
Mondjuk nem értem, hogy egyik pillanatban bekapcsol a gép, majd a másik pillanatban nem indul el, úgy, hogy hozzá sem nyúltam, még a boot képernyőig sem jut el. Aztán minden kiszed, visszarak, és működik.
A Lan integrált.
-
-
törölt tag
válasz Maximow #17522 üzenetére
Az USB is okozhat ilyen hibát, de pl lehet hibás a PS-es portod, vagy maga az egér is. Integrált egyébként a LAN, USB portok, hangkártya így elsőre...ezeket is kipróbálhatod egyesével.
Az IDE-SATA (amelyik van neked, az az aktuális )kábeleket, vezérlőket, eszközöket kizárhatjuk, ha a teszt alatt nem adott hibát (és nem is fagyott le). Jelen állásban USB vezérlő-ps2 port/egér a gyanúsítottam: próbálj ki USB-s egeret (így két hiba forrást is kizárhatsz egyszerre) illetve tiltsd le próbaképp az integrált USB vezérlőt.
CoolMan81: Az ilyen választ szeressem, jogot nyertél olvasgatáshoz[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Helló!
A következő a problémám. Adott egy viszonylag új konfig. Néha-néha nem indult elsőre mikor a hosszabbító előtte le volt kapcsolva (ilyenkor ventik maxon pörögnek, de se ké se hang, majd leállítás-újraindítás után minden oké, másodszorra mindig elindul).
Lett bele egy új videókártya, majd ezután minden áldott hosszabbító lekapcs-bekapcs után nem indult elsőre. Gondoltam gyenge a táp, mert tényleg nem volt egy erős darab. Vettem újat. A probléma sajnos ugyanúgy fenáll, elsőre most sem hajlandó elindulni.
Vmi ötlet?
Asus alaplap, FSP táp, Sapphire videókártya, AMD prociKöszi előre is
Ádám -
Maximow
tag
válasz #10726912 #17513 üzenetére
Igazándiból semmilyen egyéb USB periféria nincs a gépre dugva, csak egy usb-s egér. Csak az ODD amit le tudnék húzni, mert egyéb dolog nincs, mondjuk még a hangkártyát le tudom tiltani. de gyanítom, hogy az alaplap usb hub-jának lehet valami problémája, mivel a biztonság kedvéért fottatam egy winyó ellenörzést (Sea tools) a vizsgálat lefutott hiba nélkül. Oda ültem a géphez, hogy kilépek, és ahogy megmozdítottam az egeret lefagyot az egész. Folyamatosan sípolt a speaker, és csak reset segített. Utána tökéletesen indult a gép.
Én még soha nem találkoztam ilyen hibával, ezért kérdezem, hogy az usb vezérlő okozhat e hasonló jelenséget?
Köszönöm az eddigi segítőkész válaszokat.
-
törölt tag
válasz tuvics13 #17518 üzenetére
Mivel megmozgattad a monitor kábelt, emellett még ki is porszívóztad, és azóta működik, ezért ne gyűjts semmire (na jó, adományra lehet, majd megadom a számla számom, ha össze jött a hatszámjegyű Bocs ) , valószínűleg csak kontakt hiba volt, ha megint előjön a hiba, akkor szerezz be másik monitor kábelt, illetve a többit majd elmondjuk.
CoolMan81: Üdv! Azt hittem, hogy szerencsésebb, ha előbb elmennek bizonygatni az igazukat az üzleti vita topikba[ Szerkesztve ]
-
mukurisho
tag
Köszönöm!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz mukurisho #17516 üzenetére
Jelentsd a csalókat és a rossz üzletfeleket (csak érintettek írjanak, lásd 1. hsz!) topicba is megírhatod.
-
tuvics13
csendes tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni.
Adva van egy asztali gép. Tegnap este óta fent áll a probléma. A monitor pár perc használat után vibrált, majd állandóan elsötétült. Semmi sípolás, semmi zörej, csak a monitor feketedett be. Persze a kontroll világítás égett zölden, mintha üzemképes lenne és adná a "jelet".
Többszöri ki-be kapcsolgatás után arra jutottam, hogy lehet elszállt a monitor.
Összekötöttem a laptoppal a monitort és láss csodát semmi baja sem volt (bekapcsolásnál kontroll sárga után zöld led és kikapcsolásnál pedig a megszokott sárga üzemkész jelet adja, persze vibrálás nélkül)A gépet ezután kiszedtem, kiporszívóztam és a videó kártyát másik helyre tettem az alaplapon. Persze a kártyán 2 csatlakozó dugórész van-azt is átdugtam. Azóta egyenlőre semmi.
Biztonság kedvéért csináltam egy rendszer stabilitás tesztet:
[link]Mire kell gyűjtenem? Kártyára, alaplapra? (a hiba nem áll fent, de ha elszáll kapásból tudjam mire nyúljak, mi csere érett)
(bocsánat, ha troll, noob kérdésnek tűnik - de nem vagyok egy ipari lángész)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mukurisho #17516 üzenetére
Ezen a fórumon megteheted, a végső döntést a moderátorok adják majd.
Mod: Írj az eladónak is, hogy ebbe a topikba leírod a gondod.[ Szerkesztve ]
-
mukurisho
tag
-
törölt tag
válasz mukurisho #17504 üzenetére
90% rá az esély, hogy az alaplap hibásodott meg(10 % a CPU). Ha jól sejtem, akkor alapon használtad a CPU-t, tuning nem volt? Annyit megtehetsz, hogy kiveszed a procit, nézd át, nincs e sérülés, illetve szétkenődött paszta, ha nincs, akkor rakd össze a gépet egy asztalon. Ha ott is ugyanezt a tünetet produkálja, akkor marad a 90/10% hiba (ilyen tüneteket mindig akkor tapasztaltam, ha az alaplap hibásodott meg).
Maximow: Szedj ki minden eszközt a gépből, ami nem integrált (kivéve a VGA-t természetesen) SB-s kütyüket, PCI-os kártyákat, ha van, stb. Próbálkozz másik egérrel, billentyűzettel, adatkábellel. Húzd le az ODD-t az alaplapról és a tároló HDD-ket is, csak az maradjon, amin az oprendszer van. Kipróbálhatod még azt is, hogy letiltod az integrált hangkártyát, USB-t. Végezetül próbáld meg asztalon össze rakva használni a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Maximow
tag
válasz ebegab92 #17511 üzenetére
A procit nem vettem ki, mert nincs hűtőpasztám, ha esetleg újra kéne pasztázni.
Nem tudod esetleg az etron usb 3.0 driver nem okozhat olyasmi jelenségeket, amit leírtam, mivel dobott egy kékhalált, amit bluescreen wiev progival megnéztem, és abban az összeomlás oka az etron.sys fájl volt?
Most új drivert raktam fel, hátha segít.
-
Maximow
tag
válasz ebegab92 #17508 üzenetére
A probléma egyébként akkor kezdődött, amikor alaplapot cseréltem a gépben. Addig minden tökéletesen működött.
Az alaplap 1 éves, de sosem volt használva ezelőtt.
Mindjárt szétszedem az egészet, és kontakt sprayal befújom a csatlakozókat, és síneket. Más ötletem nekem sincs.
Az is furcsa, hogy win telepítés után kb. 3-4 napi használatig semmi, és utána jön elő. Ez volt az előző két esetben is.
Egyébként a hőmérsékletek is normálisak szerintem.
-
ebegab92
senior tag
-
Maximow
tag
válasz ebegab92 #17506 üzenetére
A legfrissebb uefi van a lapon, még az FX proci előtt frissítettem. Throtlingol a lap prime alatt, de az apm-et kikapcsoltam, és így már megszűnt a throtling. Az uefiben csak az apm van kikapcsolva, más beállítást alapon hagytam, illetve a meória xmp profiija van betöltve. ennyit változtattam rajta.
Nem értem mi okzhatja a problémát
Egyébként 1 óra prime alatt semmi hiba nincs.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz Maximow #17505 üzenetére
Lapodon a legfrissebb UEFI van?Illetve nem throttlingol a CPU-d terhelés hatására?Másik topikban hasonló anomáliáról számoltak be a többiek e lap kapcsán.Indíts egy AIDA64-et és egy Prime95,aztán majd kiderül,hogy mi történt
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Maximow
tag
Sziasztok.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy adott az adatlapomon szereplő gép. Az a gondom, hogy internetes videók lejátszása alatt lefagy az egér (sem gombnyomásra, sem mozgatásra nem reagál), megáll a hang, illetve van hogy nem áll meg, csak belassul és recseg. Továbbá egy bizonyos játék alatt is ugyan ezt műveli. Teljesen rendszertelenül, van hogy a 2. videónál, van hogy 50-et megnézek és akkor sem. Az említett Játék alatt is teljesen rendszertelenül jön elő.
Még annyi, hogy a gép nem fagy le, mert billentyűzettel tudok mozogni a win-ben, de ha elindítok bármilyen programot a feladatkezelőn kívül, illetve ki akarom kapcsolni a gépet, akkor iszonyatos töltésbe kezd, és nem történik semmi, csak a reset segít rajta.
Memtestet futtattam 5 órán keresztül, hibát nem talált. Win7-et háromszor telepítettem újra. Biosban minden alapon van.
Bosszantó probléma.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz mukurisho #17502 üzenetére
Alaplapnál nincs olyan, hogy "factory" reset....ezen mit nem értesz? De mindegy is nem fontos, nem ez a lényeg.
BIOS reset.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- IMac 24 Zöld
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest