Új hozzászólás Aktív témák
-
Twist25
tag
válasz
100tizenegy #198 üzenetére
Szia!
Valóban kissé kusza a dolog, de itt van egy leírás, hogyan is működnek az android partíciók. Bár félek, ez koránt sem teljes, azért el tudsz rajta indulni.
Link -
100tizenegy
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszi balaaa88 -nak és Twist25 -nek a linkeket. Nagyon hasznos volt a válaszuk.
Próbálta már valaki, hogy a "gyári adatok visszaállítása" menüpont miket töröl? Csak az általam letöltött programokat, vagy azokat is (esetleg egy részüket), amik a telefon megvásárlásakor rajta voltak?
Kipróbálásképpen sok programot letöltöttem, és nem emlékszem, eredetileg mik voltak rajta. Meg lehet valahogyan különböztetni őket?
Az általam letöltött ingyenes programok nagyon kíváncsiak, a tartózkodási helyemtől kezdve a levelezéseimre, ismerőseimre, stb. Gyakorlatilag mindent akarnak tudni. Az gyárilag a telefonhoz kapott programok, és a fizetős programok is ugyanilyen kíváncsiak?
-
100tizenegy
csendes tag
Üdvözlök Mindenkit!
Hogyan van partícionálva az M500-ban lévő 4G, és melyik partíció mekkora?
A telefonhoz kapott Beállítások nevű program 2,18G belső tárhelyről és 500M telefon memóriáról szól. A belső tárhelyből alkalmazások és az ehhez tartozó adatok 832M, a gyorsítótár 2,68M szabad 170,3M, amit összeadva messze van a 2,18G-tól. Hol a többi?
Az Android Assistant ROM-nak nevezi, és a 2,18G-ből szerinte 2,01G foglalt.
A Total Commander 500M-ás SD2 memóriát ír ki, továbbá egy könyvtárat, amit fájlrendszer gyökérnek nevez, és ami 2,1G, amiből 170,2M szabad.
A (szintén a géphez kapott) File Explorer csak a telefon memóriát ismeri fel, és arra azt írja, hogy 500M, amiből 472 szabad.
Ez így számomra elég káosznak tűnik.
-
Twist25
tag
válasz
100tizenegy #195 üzenetére
Illetve konkrétan ennek a készüléknek a rootolásával kapcsolatban, kiegészítve balaaa88 hivatkozásait: Link
-
balaaa88
aktív tag
válasz
100tizenegy #195 üzenetére
-
100tizenegy
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Pár hete én is vettem egy M500-at. Egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve vele. Lenne több kérdésem is róla, de majd sorjában felteszem, talán tudtok msegíteni. Most elsőre az alábbi:
Nagyon kezdő vagyok a témában. Olyan kifejezésekkel dobálóztok, mint a rootolás, custom rom, főzött rom.
Tudna-e valaki ezekről mondani valamit, vagy hol található róluk leírás? -
Twist25
tag
válasz
pondor313 #192 üzenetére
Ilyet nekem is csinált egyszer, hogy teljesen magától elkezdett "kattintgatni" majdnem egy percen keresztül, de úgy, hogy hozzá sem értem a kijelzőjéhez. Ez talán két hete volt, és azóta sem ismétlődött meg, szóval szerintem nem a frissítés az oka, hanem vagy a telefon, vagy a rajta lévő rom lehet a ludas benne.
-
pondor313
tag
Nekem elb@szta a telefont a frissítés, kurvàra érzékeny a érintő, annyira hogy magàtól nyomogat amit gondol ha ràjön, lehetetlen vele írni normàlisan, és van hogy 1àltalàn nem érzékeli amit akarok. A telefon jobb alsó részén néha elcsúszik az érzékelés...
-
suri76
újonc
Sziasztok!Jó az update tényleg fekete az állapotsáv,de az én gondom az,hogy ha a sim kártya telefonszámait akarom használni nem lehet egyedi csengőhangot beállítani a nevekhez csak ha átmásolom a telefonba az összes nevet.akkor viszont duplán jelenik meg az összes név.Van erre valakinek valami ötlete?Egyébként nekem tökéletesen működik azt leszámítva,hogy az aksi teljesítménye koránt sem éri el a gyári adatokat.Még ha nem is nyulok hozzá akkor is gyorsan merül,illetve a wifi mc címe nekem is ugrik.Ugylátszik mégsem tökéletes!Köszi.
-
novi77
újonc
Köszi megoldódott...
Eltávolítottam a gyári böngészőt az nem tetszett neki...
Már jó. -
novi77
újonc
Sziasztok! Lenne egy kis gondom, ugyan a telefon látja, hogy van új frissítés, le is tölti el is kezdi a frissítést, de hiba üzenettel megáll... (update.zip is not correct Installation aborted. ) valakinek ötlete?
-
Twist25
tag
Most már nekem is látja. Root vajon megmarad?
-
Twist25
tag
Hm, jött ki frissítés? Nekem azt írja, hogy "Your system is up to date". Pedig az új frissítéssel már be van ígérve az állapotsáv színváltás.
-
szhallai
csendes tag
Nálam szintén.
Valószínűleg elrontottak valamit.
Biztos jön a javított verzió hamarosan. -
pondor313
tag
Sziasztok! Wireless update-ben próbàltam frissíteni a telefont, de mikor kezdené telepíteni hibàt ír. Mi lehet az oka nemtudjàtok? Ezelött sikerült màr frissítenem gondnélkül, de most buzizik.
-
picike82
csendes tag
2 hét használat után telefon ismét szervízben! Már nagyon megbántam , hogy ilyet vettem. Egy hónap alatt másodszor adtam be, ugyan úgy telefonhangszóró hibásodással. Szerintem először csak egy progit futtattak le rajta amivel működött egy ideig a dolog aztán megint megadta magát!
Média Marktban azt mondták, hogy változott a ptk ezért bármennyiszer javíthatják a telefont nem köteles a Navon cserélni, eddig 3* javítás után cserélték.
Ezt jobb ha mindenki tudja!
A jegyzőkönyvet is már a vevőnek kell kitöltetnie, hát én beleírtam mindent és reménykedem, hogy most normálisan csinálják meg.
Sosem volt még telefonom amit szervízbe kellett volna hordani, csak lecserélnem 1-1,5 évi használat miatt.
-
norbi2000
újonc
Sziasztok
ma vettem ezt a típusú telefont, az lenne a problémám,hogy nem tudom hogyan kell az alkalmazásokat bezárni
,esetleg megtudnátok mondani?
előre is köszi! -
Facsiga61
újonc
Vettem egy Mizu D500 telefont, és se a Blue Mobile-os,se a T-Mobilos sim-kártyát nem fogadja el. Folyamatosan azt írja ki,hogy a sim le van zárva,hiába írom be a Pin-kódot. Hogy lehet a zárolást megszüntetni? Ha tud valaki segíteni,azt nagyon megköszönném.
-
boncy
csendes tag
Végre visszakaptam a telefont.
Új kijelzővel, gyönyörűen működik. Igaz szerintem sokat kellet rá várni. Ápr. 24-n adtam be és május 15-én kaptam vissza. Veszprémbe vitték le javítani....Ez nagyon hosszú garancális szervízidő (speedshop).
Az állapotsáv színét továbbra sem lehet állítani csak rootolt technikával.
A szilikon tok az S5-é kicsit megbuherálva. Amíg nincs gyári addig jó ez is. -
balaaa88
aktív tag
Ha érdekelne valakit egy ilyen telefon, keressen meg privátban.
-
laci222laci
csendes tag
Buta kérdés volt, bocsi. Mégiscsak használja a telefon
Arról viszont tudtok-e, hogy akkut és tokot lehet-e hozzá kapni?
Rom van-e már hozzá? -
janos1988
addikt
válasz
laci222laci #167 üzenetére
Mert sd kártya nélkül nem is lehet.
-
Twist25
tag
válasz
laci222laci #165 üzenetére
Azt is sd-kártyaként kezeli. Ha megnézed egy fájlkezelőben, akkor azt fogod látni, hogy van a telefon memória és ha van külön betéve sd-kártyád, akkor sdcard0 (ez a telefonodon az 1,12) és sdcard1, amit te vettél bele.
-
Twist25
tag
válasz
laci222laci #163 üzenetére
A négy giga tárhely többfelé van partícionálva. Rendszer partícióra, amin maga az android fut, swap, cache, adat partícióra. És ezek mellett marad az 500 mega tárhelyed, amire telepítgethetsz.
Ha bemész a Beállítások menün belül a Tárhey menüpontba, ott be tudod állítani az alapértelmezett írás-lemezt. Illetve telepítés után a Beállítások -> Alkalmazások -> sd-kártya résznél tudod pipálgatni, hogy mit helyezzen át a feltelepített programok közül az sd-kártyára. -
laci222laci
csendes tag
Sziasztok, nem tudom hogy nektek hogy van, de nálam szerintem kétfelé van partícionálva a 4 giga rom-ja. ebből természetesen a "telefon memóriára az 500 megára pakol mindent. Hogyan tudnám elérni, hogy a Belső tárhelyre ahol még van 1,12 GB szabad helyen, hogy oda pakoljon alkalmazásokat, letöltéseket, képeket amit készítek, zenéket? Plusz még a gép sem látja, csak az 500 megát. Root szükséges hozzá? Ha igen, akkor azt hogy, s mint?
Egyébként pedig nekem lassan egy hete van meg a kis mizum, de hálistennek hibát eddig még nem tapasztaltam
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Twist25
tag
-
Twist25
tag
-
zsooti1
tag
Sziasztok!
Segítsetek egy picit légyszi. Hogy is lehet az állapotsáv színét átállítani?Előre is köszönöm!!
-
Kerubin9
csendes tag
Szeretném nem elkiabálni, de talán sikerült egyszerű módszerrel a MAC címet állandósítani.
/Két - három hete változatlan, egy kicsiny beavatkozással!/
A "javítás" módja a következő: (sajnos csak root-olt telefonnal lehet!)
Meg kell keresni a \data\nvram\APCFG\APRDEBed alkönyvtárban a WIFI fájlt és át kell írni az attribútumát csak olvashatóra. Ennyi!
Két frissítést is megért, többszöri ki be kapcsolást, és változatlanul megmaradt a MAC cím, EDDIG! -
boncy
csendes tag
Sziasztok
A páromnak egy M400 nekem egy M500 van.
Az M500-as 1 nap múlva csere, bár az én hibámból mert a mikro usb töltőkábelnél fogva emeltem (védve a leeséstől) meg és kilazult a csati forrasztása így csak bizonyos pozíciókban töltött. Visszavittem, azonnal csere SPSH üzletben. Aztán az új készüléket másfél hétig használtam és elment a színe, illetve függőleges csíkok jelentek meg rajta. Irány a szervíz és bevették garanciális javításra. Ennek másfél hete.
Már nagyon várom, hogy kész legyen,mert nagyon szuper telefon. Ár érték arányban a maga nemében nagyon jó. Szép telefon, jó telefon.
Tok: én az S5 szilikon tokját használom, kissé átszabtam kulturált módon.
Headset: sokat kipróbáltam, de egy működik eddig vele tökéletesen a NOKIA HS-125 (WH-102) type.
Próbáltam egy csomó Samsungot, meg "Ájfon"headsetet de csak ez jó hozzá.
A NOKIA fülessel tökéletesen működik a mikrofon és a fülhallgató. A többivel nem működik vagy a mikrofon vagy füles(nagyon halk vagy csak az egyikben van hang vagy épp nincs hang.Remélem segítettem
-
picike82
csendes tag
Jó hír a javítással kapcsolatban, hogy a 14.ik napon visszakaptam a telot
15 napos határidővel dolgoznak!
Sokkal jobban szól az új hangszóró, mint a régi, este jó sokáig nyúztam.
A másik, hogy sokkal több csengőhangom lett és valamit át állítottak rajta, mert rootolás nélkül tudok berakni a ringtones mappába csengőhangot és betudok állítani bármilyet.
Viszont a flash playerre nincs megoldás, a telefon nem támogatja valószínűleg egyik verziót sem, de az a legkisebb gondom, a lényeg, hogy végre visszakaptam nagyon hiányzott!
A javítás közben az eredeti fóliát egy kicsit megsértették, de ezen kívül sehol máshol nincs rajta egy karc sem.
-
Twist25
tag
Az fb oldal egyik kommentje alapján pár napon belül jön egy frissítés, ami után végre állítani lehet majd az állapotsor színét.
-
Prime110
aktív tag
-
Prime110
aktív tag
Tegnap este indult egy fb-oldal a NAVON MiZU telefonoknak.
Rajta néhány újdonsággal is, amik érkeznek! -
picike82
csendes tag
Szia!
Leszedtem a netről a régi flash több változatát is, de folyton azt írta ki, hogy az eszköz nem kompatibilis vele.
A htc desire x-emen sem volt rajta , leszedtem rá és simán ment , tudtam vele játszani.
Az oké, hogy egy samsung galaxy-n nem megy, mert, hogy olyanom is volt, de hogy egy 50 e ft-os telefon ne legyen vele kompatibilis szerintem azért az gáz.
-
picike82
csendes tag
Sziasztok!
Majdnem egy hónapos telefont múlthét hétfőn vittem vissza a mm-be szintén hangszóró hibásodás miatt!
Miután elolvastam a fórumot látom többeknél is elfordult,szóval széria hiba.
Nagyon tetszik a teló és nagyon oda vagyok érte amúgy.
Nekem még egy problémám volt, hogy a neten flash alapú játékot játszok (farmeramat) és bármilyen browsert szedtem le hozzá nem indította el.
Ez is felvetettem a hiba listák közé, azért nem hiszem el, hogy egy 50 e ft-os telefon ne tudjon flasht lejátszani.Valakinek volt még ilyen gondja??
köszi!
-
Twist25
tag
Javított Bluetooth hangstreaming[73]
A Gyorsbeállítások panelen hosszabb nyomva tartás során ki-be lehet kapcsolni a Wi-Fi és a Bluetooth állapotát
Új letöltési értesítés, mutatja hány százaléknál tart az aktuális letöltés és a körülbelüli hátralévő időt
Új hang a vezeték nélküli töltés közben és alacsony akkumulátorkor
Új Galéria alkalmazás animáció, gyorsabban betölt
USB debug fehérlista
Hibajavítások és teljesítménybeli fejlesztésekForrás:
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Android-verzi%C3%B3k -
Tschubi
tag
Sziasztok!
sNORh: nekem (lsd korábbi bejegyzésem) teljesen elment a hang. 3 napon belül voltam, szó nélkül kicserélték. Azóta nincs gond a készülékkel, sem hang, sem egyéb vonalon.Neked mennyi használat után jelentkezett ez a probléma?
Beniipwn: ezt már balaaa88 megoldotta, lsd. általa belinkelt képet. Egyébként, mint írtam, engem is zavar egy kicsit a kék sáv, de ezért nem fogom rootolni, főleg nem garancia idő alatt. -
Beniipwn
újonc
Sziasztok!
Láttam, hogy páratoknak nem tetszik a kék állapotsor. Van rá megoldás
Csak root kell hozzá meg egy kis leleményesség
-
sNORh
addikt
Na nekem is elkezdett a hangszóró szarakodni!
Telefonáltam és egyszercsak mocskosúl elkezdett sisteregni, mintha a bakelitlemezen keresztűlhúzták volna a tűt, de sistergett vagy 1 percig, utána nem volt hang, és mikor összekaptam magam hogy visszaviszem, helyrejött. Újraindítás után sem volt hang sem a rendszerben, sem telefonálásnál(ugye 2 külön hangszóróról beszélünk) tehát vagy alaplapi, vagy SW hiba. De SW kihúzva mert kijött a 04.04-es Update, azzal is ugyan ezt csinálja. De csak néha, eddig 4x csinálta, magától helyrejön csak úgy..
Barátnőmnek az M400-on szintúgy jelentkezett már egyszer.
Nálatok? -
Prime110
aktív tag
Újabb teszt a telefonról (+fb nyereményjáték):
-
balaaa88
aktív tag
Azt valaki tudja viszonylag megbízhatóan, hogy a telefon Dual Standby vagy Dual Active?
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #126 üzenetére
Úgy tűnik, hogy az akku töltöttségét most már jól mutatja és a wifit is alvóba tudja nyomni rendesen ha lezárod a telefont (és persze ha az van beállítva.).
Viszont - csak úgy általánosságban - ha a videó minőségét magasra/finomra állítjátok, akkor nektek is "belezoomol" ha elindítjátok a felvételt
Finomnál még jobban bele zoomol.
-
-
balaaa88
aktív tag
Na erre a hibára valaki tippel valamit? A két nappal ezelőtti mentést akartam rá visszatölteni. CWM-ben előtte formáztam a partíciókat (lehet, hogy azokat nem kellett volna?). Most a telefon be nem kapcsol; recovery sem jön be; semmi.
-
Twist25
tag
Nekem is frissített, bár jó lenne tudni, hogy mi változott, mert semmi különbséget nem veszek észre.
-
balaaa88
aktív tag
A GPS-chip ami benne van, szerintem teljesen tömegcikk. Bár ezt pont lesz*rja a NAVON, mivel nem céleszköz. Ettől a cég GPS-es eszközei még lehetnek jók csak a telefonban olyat raktak bele, amilyen a kínaiaknak éppen volt. Ettől függetlenül nekem szabadtéren, álló helyzetben hozza a 3 méteres horizontális pontosságot. Ez én úgy gondolom, hogy megfelelő / jó érték. Erdőben / futás közben már nem muzsikált ilyen szépen. Ott néhányszor jelet vesztett illetve rossz pontokat is rögzített. De A-GPS-el meg EPO-val is fel van szerelve a készülék. Nincs gondom a fixidőkkel sem.
-
Tschubi
tag
válasz
balaaa88 #118 üzenetére
Szia! Nekem nem jelent meg gyári frissítés. A csatolt képeden tényleg sokkal jobb az állapotsáv. Korábban úgy gondoltam, hogy nem zavaró a kék, de mivel az ikonok is kékek rá kellett jönnöm, hogy tényleg zavaró. Kár, hogy ez nem változtatható. Neked a gps rendben működik? Nálam elég lassan talál jelet. :-( Pedig ez ügye egy Navon.
-
balaaa88
aktív tag
Csak nekem jelent meg egy gyári frissítés vagy más(ok)nak is?
-
balaaa88
aktív tag
Itt is egy kép, hogy hogyan is néz ki sokkal tutibban:
-
balaaa88
aktív tag
A Gravitybox-al tökéletesen működik nálam a készülék; A kék állapotsáv is fekete lett, minden beállítás nélkül és a telefon jóval nagyobb mértékben testreszabható vele. Ajánlom mindenkinek, de előtte egy mentést muszáj megejteni CWM-el vagy MTKDroid Tools-al. Így már egész jó a teló.
-
MrGreko
csendes tag
Ma kicseréltettem, most már működik a wifi meg a hangszóró.Viszont a hátlapi kameránál függőleges csíkok jelennek meg a képeken.Az előlapival semmi gond. Megint vihetem vissza, vagy esetleg szoftver hiba a frissítés után?
-
Twist25
tag
válasz
tomee007007 #106 üzenetére
Sajnos mindenben bele lehet tenyerelni egy-egy hibás darabba. Nálunk a munkahelyemen lenovo laptopok vannak, és több száz átment már a kezemen, egy hibás sem volt köztük, így mikor vettem egyet saját használatra nem is volt kérdés, hogy lenovo legyen. Másnap vihettem vissza, mert hardverhibás volt. De ezt már Murphy is jó előre megmondta.
-
tomee007007
addikt
Persze, ezzel tisztában vagyok....
Csak ilyenkor mindig az a borzasztó "élmény" jut az eszembe, amikor vettem annó egy wayteq tabletet, és 4 hónap alatt 4x kellett szervízbe vinnem (bár ahogy olvasom a wayteq termékek minősége/hibás készülékek szórása nem nagyon javult...). És amilyen az én formám biztos hogy egy hibásat fogok ki -
Twist25
tag
válasz
tomee007007 #103 üzenetére
A "hirtelen beömlő" probléma, ha emlékezetem nem csalt négy volt
És vedd figyelembe azt az örök igazságot is, hogy akinek minden működik, ahogy kell, az ritkán írja ezt meg
-
Twist25
tag
Sajnos ilyen bonyolultságú eszközöknél már előfordul, hogy átcsúszik pár hibás a minőségellenőrzésen. De még mindig azt mondom, hogy ezért az árért, ez a telefon még így is megéri, hogy nagyobb a kockázata egy hibás készüléknek, mint mondjuk egy s4-nél. Nem is nagyon érdekel, mert ha hibás, akkor az előjön az elején, gari van rá és kicserélik. Ennyi kényelmetlenség az ára az olcsóságnak. Hozzátenném, hogy márc 14-e óta, hogy megvan a mizum, még nem volt vele semmi baj, se minőségi, se rendszer. Leszámítva a kék infó sávot, meg a random mac címet.
Most, hogy úgy tűnik a root is megy, azt hiszem nincs is több elvárásom a telefonnal szemben. -
tomee007007
addikt
A hirtelen "beömlő" probléma jelzés miatt most elgondolkoztam a vételen....
-
Sirandrish
legenda
Fel tudna valaki tenni 4-5 képet amit ezzel a készülékkel csinált?
Új hozzászólás Aktív témák
- FÜGGETLEN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green / Zöld
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest