- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rinocerosz
őstag
Igazából a szakmunkás minimálbér 110%, de gondolom te is erre gondoltál. Most volt egy papír amit alá kellet írni és abba annyi jó dolog van, hogy a NOKS dolgozók is kapnak 50 nap szabit + valami esélyteremtési illetmény, de azt nem tudom, hogy ezt mindenki kapja vagy csak a hátrányos sulik... na mindegy mert amikor számlát kell fizetni akkor ez édeskevés és az, hogy nincs egy nyamvadt bónusz az a nagy szivacs. (még karácsonykor se)
Én sok sulis rendszergazdát ismerek, de vagy már ott hagyták az egészet vagy éppen állást keres, de sokan inkább ugródeszkának használják, hogy be tudjanak írni pár év tapasztalatot és közben tanulnak... mondjuk programozni vagy valami egyetemet végeznek.
Magasabb bért most nem nagyon tudsz szerezni suliban még akkor se ha mester diplomád van mert a bértáblát valamiért nem akarják módosítani.
Én szeretem magát a szakmát meg suliba is elvagyok, de ha lesz jobb akkor megyek .
Az oktatás digitalizációjával annyi probléma van csak, hogy nincs ember aki mondjuk ssd-t rakjon a sulis gépekbe és mondjuk csapjon rá egy win10-et mert nincs rendszergazda és az ssd + ramok sok suliba csak ott rohadnak a polcon...
Deutsch Tamás a "porszívó" szerintem keveri a magyar sulikat a német sulikkal -
Rinocerosz
őstag
Őszintén szólva sokminden nekem se tiszta. Viszont én úgy tudom, hogy a rendszergazdai szakma eleve kötve van egy emelt szintű képzéshez... tehát 5. szintű okj(technikusi)kell minimum, ugyanakkor nem kell hozzá diploma. Szóval szerintem nem is lehet foglalkoztatni olyan embert akinek nincs ilyen végzetsége, de ügye ez nem 100%, hogy így van, de mintha egyszer mondtak volna nekem valami ilyesmit.
Amit írtál törvény ott azt írja Garantált bérminimum = szakmunkás minimalbér tehát itt ügye nem a sima minimálbérre gondol ami brutto 232 ezer jelenleg, hanem a 296ezer ft-os szakmunkás minimálbérre.
A 110% bér úgy tevődik össze, hogy van a garantál bérminimum a 296ezer és ehez még kaphatsz 7+3%-ot. A 7%-ot az intézményvezető javaslata álltal kaphatod a kezdetektől, de a maradék 3% csak akkor érhető el ha már dolgozol "X" ideje mondjuk 1 éve és az intézményvezető megadhatja ezt neked. Én úgy emlékszem nekem valahogy így volt.
Ezeken felül még kaphatsz + pár ezer ft ha hátrányoshelyzetü a suli vagy a település...
A diplomás minimalbér az ügye nem létezik, de a törvény kimond valami olyasmit, hogy nem kereshet kevesebbet mint a szakmunkás minmalbér... ezt azért tudom mert a "fiatalabb" tanárnőknek nem éri el sok esetben a fizetése ezért ki kell egészíteni.
Most amit aláirattak velünk papírt ott már viszont kapunk 50 nap szabit + emeltek valamennyit... csak nem tudom, hogy ez a emelés jár e mindenkinek vagy csak a hátranyoa térségeknek.
Szóval nekem is sokszor érthetetlen mi, hogy megy mert egyszerűen hiába olvasom nem tudom teljesen összerakni magamban... ( tudom szövegértés ) -
-
-
Döglött Róka
veterán
Én - aki gyakran dolgozik rendszergazdákkal - azt mondom sokra, hogy inkább ment volna takarítónak. A saját rendszerét nem ismeri, üzleti hatás fogalma az valami lefordíthatatlan szóvirág, sorolhatnám.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sweet.tv - internetes TV
- Bestbuy játékok
- Tippmix
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest