Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz szallasi007 #21624 üzenetére
Én nem vagyok penge tanúsítványban, de pont ma kellett megújítani az egyik RDS szerver SSL certjét. Itt magán a gateway IIS-én kellett CR-t gyártani, amit fel kellett tölteni a tanúsítváy kiállító felületén, majd erre jött meg a cert plain textben. Ezt az IIS-en az elindított CR kérelem befejezéseként megadtam, így a cert megszületett az IIS-en, amit már ki lehet exportálni.
Amúgy azért bénázok en is ilyenkor, mert csak 1-2 évente 1x csinálom, és a következő alkalomra mindig elfelejtem.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
senior tag
válasz kraftxld #21394 üzenetére
Pool-ra gondoltál, nem? Igen, mindegyik dobozban van SSD, a controllerben 2x200GB, a két bővítőben 2x400 GB/bővítő (nem sok, de több, mint a semmi). Sajna FW/eszköz limit, hogy RAID6-ban csak max. 16 lemez lehet, több nem, tehát így (ha pl. egy doboz egy pool), akkor legalább 3 RAID tömbre lenne szükség (2 RAID6 és egy RAID1 az SSD-nek). Azt nem tudom, hogy mekkora perf. differenciát okoz, hogy ha egy pool-ban van 2 vagy több RAID6 tömb a disk limit miatt, vagy egy nagy DRAID tömb 22 lemezzel, vagy ideális esetben nálam pl. 66 lemezzel...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz sugarforce #21383 üzenetére
Igen, egy pool lehet, de akkor legalább 3 mdisk a HDD tierből, és egy az SSD-ből, mert az mdisk nem bővíthető.
-
senior tag
válasz kraftxld #21371 üzenetére
Szia! Köszönöm előre is a segítségedet. A helyzet: van egy dual controlleres V3700-es, 8GB kontrollerenként. Legfrissebb FW szint. Ehhez korábban már vettünk egy Exp. Encl.-t. Most ott voltunk, hogy vagy cseréljük az egész vasat újra, vagy veszünk használt bővítőt, mert kezdünk kifogyni a helyből, újonnan meg már nincs ehhez semmi, max. szerviz úton. Meg is vettük a használt bővítőt (origi IBM, nem Lenovo). Jelenleg a controlleren és a régebbi bővítőben lévő MDisk-ek RIAD6-ban vannak. A most vásárolt bővítőben DRAID6-ba raktam a lemezeket (mindegyik dobozban 24x2,5 SAS HDD van, ezek 2-3 RAID6 MDsik-ben, dobozonként egy RAID1-es SSD rásegítéssel és minden doboz egy pool, ratjuk eltérő számú volume-okkal). Kérdésem: érdemes lenne a controller és régebbi bővítőben is átállni DRAID6-ra? Amit kiszolgál a storage FC-n: 3 Hyper-V host, rajtuk kb. 30 virtuális gép (komplett AD, Exchange, SQL, File, Navision, stb. kiszolgálókkal, 2016 alapokon). Vagy rakjam az egész kócerájt egy DRAID6-os tömbbe, és 1 pool legyen? Olvasgattam IBM RED book-ot és fórumokat is, legtöbb helyen a DRAID6-ot javasolják. vélemények szeint nincs performancia különbség RAID6 és DRAID6 között, meg ott van ugye a pool-onként SSD tömb is easy tier-nek. 1 pool-al könnyebb lenne az élet (ha mondjuk ki kell húzni egy volume-ot, mert elfogyott rajta a hely, nem korlátozna a pool jelenlegi kapacitása). Szóval hirtelen ennyi.
-
senior tag
Urak! Van itt, aki dolgozik IBM V3700-es storage-al? Lenne pár kérdésem.
-
senior tag
válasz sugarforce #21206 üzenetére
Hű, a WSD-vel én is szívtam. Véletlenül azzal ment fel pár nyomtató a printszerverre. Egy darabig minden ok, aztán random módon kezdtek nem nyomtatni, szerveren nyomtató offline. Mondom ez hogy? Aztán kiderült a turpisság.
-
-
-
senior tag
válasz syler123 #21092 üzenetére
Hát ha több nap után sem javult meg, akkor valami biztos hibádzik. Nem tudom, mennyire fontos gép, mi fut rajta, lehet-e (akár kényszerítetten is) újraindítani esetleg (mentés van-e róla?), és utána - ha be tudsz lépni - hibakeresésnek nekifogni, HW-eket ellenőrizni. Nekem is 2016-os szervereim vannk többségben, de komoly vason a fizikai gépek. Meg egy rakat VM, de eddig egyszer volt olyan, hogy a kumulatív update 10 órán át reszelte az egyik hostot, általában problémamentesek.
-
senior tag
Urak, kis feladvány: adott egy 3 node-os Hyper-V cluster, plusz egy fizikai DC és egy Backup szerver. Minden gépen WS2016 van. A VM-ek AVMA kulccsal aktiválva. MS Update 3 hete volt a gépeken. Pár nappal ezelőtt hirtelen az összes fizikai gépen behalt az sppsvc. Általában nem állt le, stoppingban maradt. Nagy nehezen végül leállt, de ez elég volt ahhoz, hogy a VM-ek többségén not licensed legyen. Végül 2 napnyi bogarászás után a fizikai gépek restartjával helyre állt a rend, de az okát nem sikerült kideríteni.
Tapasztalt valaki ilyet vagy hasonlót?
-
senior tag
válasz szallasi007 #20555 üzenetére
Nálunk is Unifi AP-k vannak, plusz az ingyenes szoftveres kontrollere. Az egyik Windows serveren lévő NPS-en vannak felvéve az access policyk, AD-ben a security csoport, meg GPO, meg Certificate is onnan jön. Nem volt egyszerű összehegeszteni, de sikerült (nem én csináltam :-) ), szóval megoldható. Két WLAN van belőve, egyik guest (az a kontrolleren lévő hotspotos voucherrel megy, csak Internet felé, tűzfalon szabályozható, hogy milyen protokollok legyenek kiengedve), a másik lát bele a belső hálózatba.
-
senior tag
válasz szallasi007 #20551 üzenetére
Ha Wi-Fi-n akarsz hozzáférést adni a belső hálózathoz, akkor én azt csak nagyon szigorú szabályok alapján engedném. Ha van AD, akkor csak domain tag gépről engedném (pl. GPO-n letolt tanúsítványhoz kötném) és az usernek is kötelező lenne valamilyen AD security csoport tagjának lenni. A Wi-Fi kapcsolatot is kitolnám GPO-val, ne az user kattintgasson összevissza.
-
senior tag
válasz kraftxld #20243 üzenetére
Tegnap éjjel már nem volt erre energiám. Majd hétfőn nyomozok. Illetve volt még egy 2016-os szerver, az hyper-v host egy hármas clusterben, azon “csak” 5 óra volt ugyanez. A többi cluster node-on nem volt semmi gubanc, pedig csontra ugyanaz a konfig ugye. Ha kiderül, mi okozta, megírom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Szokásos havi Windows szerver update péntek. Az egyik 2016-os DCn majdnem 10 órát futott az update (két november havi cumulative update-et talált). Egy hónappal ezelőtt volt fullra patchelve. Azért ez kemény. HW hibátlan, a szerveren csak DC szerepkör van. Ott tartottam, hogy kívágom az ablakon, mert ugye az ember tervezi az idejét.... visszasirom a W2K8R2-t
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz E.Kaufmann #20146 üzenetére
500 ezerért kapsz ennyi userre már Brightmailt is, ami űrhajó.
-
senior tag
válasz eboostr #19803 üzenetére
Főnök error: egy amúgy is alulméretezett vason futó Exchange 2003 kiszolgálónál a főnök elküldi Outlook-ból körüzenetben az összes beosztottnak (kb. 100) az angol-magyar szótárt zipplve (kb. 600MB), mert az milyen hasznos (most tekintsünk el attól, hogy nem volt méretkorlát beállítva).
-
senior tag
válasz MrSealRD #19686 üzenetére
Nem ismerem az adott típust, de azért nem évente kell akksit cserélni általában egy ilyen vezérlőben.Persze ha pl. folyamatosan magas a környezeti hőmérséklet, az kinyírhatja idő előtt... Amazonon kb. $50 egy ilyen új akksi, Ebay-en meg maga a kontroller cakk-pakk használtan $10 körül megy.
-
senior tag
Urak! Dolgozik itt valaki BackupExec 16/Windows Server 2016 kombinációval? Én korábban BE14/WS2008R2 kombóval dolgoztam, gyakorlatilag probléma nélkül. Most a fenti összeállítással csak a nyűgöm van. Esetleg, ha van valaki hasonló környezetben, váltanék vele pár szót. Előre is köszönöm.
-
senior tag
válasz XFishboneHUN #19521 üzenetére
%LOCALAPPDATA% paraméterrel? A batch fájlban ha így hivatkozol a könyvtárra, akkor a bejelentkezett user APPDATA könyvtárára fog mutatni. A batch meg mehet login scriptbe, vagy ahonnan indítani akarod.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz szallasi007 #19510 üzenetére
Nálam Chrome alól sem OWA-nál sem RDS-nél nincs baja a certtel:
-
senior tag
válasz szallasi007 #19500 üzenetére
Nálunk is RapidSSL certek vannak (OWA, RDS), de eddig nem tapasztaltam semmi problémát.
-
senior tag
válasz E.Kaufmann #19487 üzenetére
Ahogy kraftxld is írta, sok szállodában szarnak a WiFi-re. Van, hogy évekkel ezelőtt lett kiépítve szar ezközökkel az akkori kor színvonalán is alul, ma pedig már abszolúte nem bírja a terhelést (vagy a másik módszer: rakjunk fel egy TP-Linket, oszt jóvan). A legtöbb helyen ugyanaz a password van, több eseben már évek óta, kliens izoláció nuku, nagy bátorság kell ilyen hálót használni.És ez nem csak itthon jellemző, munkámból fakadóan évente többször vagyok Németországban, és ott is ez a jellemző (mondjuk ott leginkább csak gasthaus tapasztalatom van, de az nagyon gáz).
-
senior tag
válasz E.Kaufmann #19474 üzenetére
Igen, ha van AD, akkor akár GP-ből is lehet osztogatni a különböző nyomtatókat a különböző OU-ban lévő usereknek automatice - pl. Pista néninek a titkárságon lévő gépbe belépve a titkárság nyomtatója lesz kitolva, de Mari bácsinak ugyanezen a gépen az asztalos műhely nyomtatója. A normálisabb driverekben eleve benne van a 32 és 64 bites verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz X Factor #19375 üzenetére
A BE meg van véve, ezzel nincs gond, csak nem tudok belőle olyan riportot kiszedni, ami nekem kellene. Mire pl. Excel-ben összerakom, kifolyik a szemem, Project meg egyelőre nem ismerős, de lehet, hogy abban meg lehetne csinálni. Hátha van valami frappáns megoldás erre... Projectnél ott bukok el, hogy pl. az egyes backup jobok tól-ig időtartamát percre pontosan kellene megadnom (ez még megy is), de mihelyst az incremetális metéseket kellene felvinnem, ott Projectben duplikálja az ismétlődő taskot, stb., eddig nem tudtam rávenni, hogy egy increment task egy sor legyen, így meg elég trehány.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hali, egy kérdés: mivel eleht szépen, egyszerűen vizualizálni backup ütemezést? BackupExec, kb. 100 job, és kellene valami, amivel átláthatóvá lehet tenni, hol vannak torlódások és hol vannak használható helyek. Project-et néztem, de mivel eddig nem használtam sose, így elég nyögvenyelősen megy (ismétlődő taskok, kezdés és vége idő percre pontos beállítása, stb.). Van valami szoft, amivel ezt szépen meg lehet oldani?
-
senior tag
válasz sugarforce #19275 üzenetére
Kezdésnek - ha jól emlékszem - MDiskekekt kell létrehozni, de itt is felajánl default RAID konfigot attól függően, hogy mennyi lemez lesz benne. Itt kell az SSDket tartalmazó MDisket is létrehozni. Aztán ezekre húzol storage poolt, és eze(ke)n a pool(oko)n hozol létre volumeokat, amiket aztán mappelhetsz a hostokra. De ha egy poolban már van SSD tömb, akkor a sűrűn használt adatok áthelyezése SSD-re teljesen automatikus (az adott pool-on lévő összes volume esetében). Esetleg érdemes átgondolni az extendek méretét (ez az a legkisebb csomag, amit áthelyez HDD-ről SSD-re pl.).
-
senior tag
válasz Gombinyó #19273 üzenetére
Érdemes elolvasni a storage manualjat, az mit mond, illetve mit ajánl fel maga a storage, amikor létrehozod rajta poolokat? A poolokon mennyi volumeot akarsz csinalni? SSD-re IBM-nél pl. nem kell külön lun/volume, maga rakosgatja át a sűrűn használt blokkokat a saját statisztikája alapján (nálunk V3700-es van).
-
senior tag
válasz sugarforce #19118 üzenetére
Már rájöttem, hogy ez by design, de izgatott, hogy miért nem enged be. Arra gondoltam, hogy valamit elkeféltem, de nem. Nem akarom így használni, csak ugye a miazhogyeztnemtudommegcsinálniezenaszaron...
-
senior tag
Hali, Linuxos tudorok! Telepítettem egy Debian 9.4.0-át egy 2016-os Hyper-Vre VM-két. Telepítéskor megadtam a root pass-t, de telepítés után a grafikus felületen nem tudok vele belépni (alapból grafikus felületen a mezei user fiókot kínálja fel és ezzel be is tudok lépni, de not listed?-re kattintva beírom, hgy root, megadom a passwordöt és semmi, azt mondja, hogy kakukk). Elnézést, ha valami nagyon triviálist kérdezek, de eddig nem nagyon foglalkoztam Linuxal. Előre is köszi!
-
senior tag
válasz SirRasor #18947 üzenetére
Igen, UTM is tőlük van. Nem vettem észre (legalább is nem panaszkodtak a felhasználók), hogy jobban terhelné a gépet, mint a Symantec. Ami kicsit "probléma", hogy már XP supportja nincs (emiatt meg kellett tartani a Symantecből pár licencet). Egy dolog szúrja a szememet (nem nagy ügy, csak ez látványos): általában telepítések alatt szokott előjönni, hogy a telepítés "megáll" pár percre. Nagy valószínűséggel az Endpoint AV küldi ilyenkor sandboxba a gyanús/ismeretlen DLL-eket, stb, és vár a válaszra. De ez ritkán jön elő és általában nem széleskörűen használt programoknál.
-
senior tag
Mi nemrég váltottunk Symantec Endpointról Sophosra. A Symantec menedzsment felületétől, meg a beállítások kuszaságától néha a hajam kihullott. A Sophosnak is megvannak a nyűgei, de eddig összességében számomra könnyebben kezelhetőbb.
-
senior tag
Sebesség teszt: simán noti felrak a végére, és share-ből egy DVD image-et áthúztunk a notira, végig kimaxolta a gigabitet. Sajna a villanyászok elkúrták, mert nem szóltak, hogy kevés a kábel, és szokás szerint ilyenkor már annyira sok a dolguk máshol, hogy ez így marad. A kábelt egy ilyennel teszteltük: [link] jó lenne egy kábelmérő ,de most ez van. Én is arra gondoltam először, hogy sok a 40 méter a PoE-nek, de miután egy toldóval összekötöttük a két szakaszt, majd a végére biggyesztettük a PoE feladót és arra a kamerát, akkor sem ment. Viszont ugyanilyen felállásban a notival kihajtja a gigabitet. Ettől még leeht szar mondjuk, csak mivel nem akadozott az átvitel és a sebesség sem, így kicsit kételkedem ebben.
-
senior tag
Urak, kis segítség kellene kábelezés ügyileg: adva van 2x kb. 45 méter Cat5e kültéri kábel szakasz, melynek az "eleje" egy Aruba Zl2 core switchből indul 1Gb-es rezes portról, a végére egy IP kamera menne. A tünet a következő: ha az első kábelszakasz végére teszem fel az aktív PoE feladót, és onnan egy rövid peccskábellel a kamerát, akkor műxik a dolog. Ha a PoE feladóról továbbviszem a második UTP szakaszt és oda rakom a kamerát, nem műkszik. Ha a két UTP szakaszt toldóval összakötöm (tudom, hogy gány, csak próbából), és a második szakasz végére rakom a PoE feladót, arra pedig egy peccsel a kamerát, nem működik. Ha a két UTP szakasz közé berakok egy buta switchet, arról továbbviszem a második UTP szakaszt, arra a PoE feladót és utána a kamerát peccsel, működik. Ha a switchből egy peccsel a PoE feladóba megyek, és onnan ki a kamerához, működik. És a csavar: ha a két szakaszt csak a toldóval összekötöm, a második szakasz végén egy notin sebesség tesztet nézve ki tudom hajtani a gigabitet. Kábelteszter a szakaszokat jónak mutatja (egyszerű, nem mér csillapítást, csak az erek folytonosságát). A két szakaasz hossza összesen nincs 100 méter, sajnos nem folytonos a kábel, két szakaszból áll. Miért nem megy akkor a dolog, ha a két szakasz közé csak a PoE feladót rakom be? Mit nem veszek számításba?
Előre is köszi!
-
senior tag
válasz qwertly #18821 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy Win7 alatt is ment simán mezei userrel - legalább is nekem nem volt ilyen gondom a notis userekkel korábban, még W7 alatt - és ofkorsz nem admin az user nálunk sem, sőt, nincs semmilyen spec. csoporttagsága. Bekavarhat még 3rd party program is (AV, tűzfal, valami policy kényszerítő, mittudomén).
-
senior tag
válasz sugarforce #18448 üzenetére
Mi mostanában álltunk át 2008R2-ről 2016-ra, de eddig úgy tűnik, hogy nyűgösebb, mint a 2008. Persze rengeteg összetevője/oka lehet a problémáknak...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz E.Kaufmann #18431 üzenetére
Esetleg a guest-en megnézni, hogy milyen service-ek állnak le ilyenkor, és arra csinálni valami eksönt? Csak ötlet...
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #18285 üzenetére
Aszem egy ideje (vagy oprendszer felett) már a WU-en keresztül jön az IS, nem pedig külön médiáról, bár ugye ez a W2K3-at nem érinti, annyira régi.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Alteran-IT #18258 üzenetére
Azért nem árt, ha pl. rendszergazda fióknak van hozzáférése pl. az USB-s eszközökhöz. Amikor kell, akkor általában nagyon kell, és olyankor állati nagy szívás, ha nincs. Persze local policyben ez néhány kattintás, de hidd el, lesz olyan, amikor gyakorolni fogod a szép magyar cifra káromkodást :-)
Amúgy meg erre reflektálva: Jó lenne, csak ugye nem kis pénzbe kerül a megvalósítása ilyenkor kell lejjebb adni az igényekből. Kis pénz, kis foci (bár néha a sok péz sem = nagy focival...).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Alteran-IT #18243 üzenetére
Ha elég annyi, hogy tiltani a removable storage osztályt, akkor arra jó lehet a GP. Ha ennél szofisztikáltabb megoldást akarsz, akkor vagy olyan végpontvédelem kell, amiben ez benne van (itt is lehetnek eltérőek a lehetőségek!), vagy célszoftver. (pl. [link])
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Urak, kis segítség kellene: W2016 szerveren Task Scheduler simple task, amiben egy .exe van megadva. Ez az exe Excelből olvas fel adatokat és ír ki szintén Excelbe, az olvasási és a kiírási útvonal full UNC path-al van beleégetve az exe-be (egy másik szervern lévő megosztásokból dolgozik). A 2016-os gépen van Excel telepítve. Ezek a taskok egy W2008R2-es szerverről lettek exportálva, majd az új 2016-on importálva. A régin csont nélkül mentek, az új szerveren bár a schedulerben 0x0-val látszólag lefutnak a jobok, de a job historyban opcode 2-vel azt jelzi, hogy valami fájlt nem talál. Kézzel indítva az exéket az új szerveren természetesen minden okés. Már minden variációt kipróbáltam a jobon (highest privilegs ki/bepipálás, futtatás helyének megadása, domain admin megadása a taskban, mint run as, aztán más domain user, aki szintén domain admin joggal bír), de nem sikerült életet lehelni beléjük. Azt is megpróbáltam, hogy csinálok egy új jobot - hátha az export/import közben ment félre valami - de az eredmény ugyanaz. Van valakinek valami mentő ötlete?
-
senior tag
Van elég hely a gépen (rendszer partíción és az adaton is)? Nálam is volt ilyen, WSUS IIS beálltásoknál kell valamit mókolni, Asterix blogon is fent van, és onnan lestem, bevált. De az is lehet, hogy nálad más a szitu :-)
-
senior tag
válasz balaaa88 #17946 üzenetére
Egy dolog, amit biztosan meg kell nézned: mennyi VM-et akarsz futtatni, azoknak mekkora erőforrás kellhet, mennyi vprocesszort tervezel kiosztani. Meg ugye még ott van a host is. Ha a választott processzor ezt kielégiti, akkor akár elég is lehet egy socketes megoldás.
-
senior tag
válasz Flowtation #17855 üzenetére
Ha a WSUS-ban csoportokat hozol létre, akkor a GPO-ban a client side targeting-ot be kell kapcsolni, és a policiben pontosan egyezni kell a létrehozott csoportok neveinek a WSUS csoportok nevével. Legalább is így emlékszem.
-
senior tag
Kis közvélemény kutatás: adott 3 Hyper-V host clusterben, ezeken kb. 20 VM egy SAN storage-on (MS SQL, Exchange, AD, File, stb. szerverek). Van még külön 3 fizikai Windows Server és kb. 10-15 desktop, amit menteni kell. Mentésre van külön fizikai szerver, a Hyper-V-vel 10 Gb-en kapcsolódik. Erre a mentő szerverre kapcsolódik szintén 10Gb-en 2 NAS (elsődleges mentésekre és duplikációk számára). A kérdés (nem ez alapján döntök, csak érdekel, ki mit javasolna): BackupExec vagy Veeam?
-
-
senior tag
válasz novakalex #17551 üzenetére
Mi nyáron kezdtünk bele egy kb. 40 kamerás rendszer kiépítésébe (nagy nyílt és fedett iparterület vegyesen, 3 és 5 MP kamerák). Mi az Avigilon-t választottuk - hozzáteszem, nem olcsók a kamerák, de a képminőség az eddig látott legjobb (használtunk GeoVisiont, VivoTek-et, STP-t is). Mondjuk ez egy csúcskategóriás rendszer, annak megfelelő árral, kis projektekhez inkább mást választanék én is. Bár el kell mondjam, hogy nem sokkal drágább ennyi kamerával, mint egy Synology vagy QNAP hasonló eszközökkel és megfelelő rögzítővel plusz a szükséges kamera licencekkel.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
Hölgyek és Urak, Office 365 kérdésem a következő: Vállalati Prémium előfizetéssel, de csak egy felhasználóval egy időben fizikailag két különböző gépről és helyről lehet bejelentkezve ez az egy felhasználó, és tudja szerkeszteni pl. ugyanazt a Word, Excel fájlt? Cél: 2 felhasználós iroda, de ugyanazt kell lássa mindkét felhasználó, ugyanazokon a doksikon dolgoznak, leveleket is ugyanazt kell lássák. Vagy ehhez két userre kell előfizetés? Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Theory66 #16864 üzenetére
Pont azt akartam írni, amit kraftxld is írt - valszeg az SMB 1.0-át letiltották by default az új frissítésben, a régi nyomtatók meg csak azt ismerik -> nem megy a buli. Nálunk is ez volt.
A scan-to-email nekem annyiban nem tetszik, hogy a kedves userek hajlamosak több megás anyagokat tolni így az Exchange-en keresztül, amire meg én allergiás vagyok - ez persze csak akkor gáz, ha saját Exchange-ed van.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kraftxld #16039 üzenetére
Igen, jó lehet, csak még nincs belőle, legalább is még árat sem találtam rá itthon. Úgy néz ki, T330 lesz, abból nettó 650-ét már dual PSU, E3-1230v5, 2x300GB SAS normális RAID kártyával, és 16 GB RAM van és egy jó remote management, ez így kezdésnek jó, én úgy gondolom.
-
senior tag
5-600 ezer körül (Win nélkül), de ebben már jó lenne, ha benne lenne 2x2TB HDD is RAID1-ben (vagy még jobb, ha 4x2TB RAID5 vagy RAID10, majd meglátom) - mondjuk az egész projektet nézve nem a HDD-k ára fog dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Urak! Kis céghez (kb. 10-15 user), Hyper-V host-nak (rajta 1 vagy 2 VM AD, file és print szerver szerepkörökkel) milyen szervert ajánlanátok? Az elképzelés az, hogy W2016 Standard Hyper-V hostként, és azon 1 v. 2 VM. Mivel ilyen kis méretekben nem vagyok jártas, ha van valaki, aki hasonlót üzemeltet, megköszönném..
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz VeryByte #15806 üzenetére
Pedig meg kell tenni. Egyszer bele kell fogni, max. pár napig/hétig anyázva leszel, de inkább ez, mint hogy naponta faragjad a gépeket, mert szétbarmolják. Nálunk is ez volt, nem volt AD, mindenki rendszergazda, aztán AD bevezetés, rendszergazda jog elvéve mindenkitől. Páran (sokan) lázadoztak, de aztán megnyugodtak a kedélyek. Az kész életveszély, ha az userek ilyen joggal rendelkeznek.
-
senior tag
-
senior tag
válasz Fooler89 #15471 üzenetére
Szerintem nem lehet vele baj. Mi 5 éve húztuk be Hyper-V alá az ERP szervert (Windows2K3 egy eredetileg IBM226 vason volt), azóta is köszöni szépen, jól van. Más kérdés, hogy már régen cserélni kellett volna...
-
senior tag
válasz bobsys #15055 üzenetére
Próba: csinálj másik usert a NAS-on, majd ugyanazzal a felh. névvel és jelszóval local usert a domain tag szerveren, és azzal próbáld meg a jobbot futtatni (gondolom ütemezve kellene). Vagy nincs lehetőség a backup progiban ipcim\felh.név formátumban megadni, hogy azzal akarjon írni a NAS megosztására?
-
senior tag
Surface segítség kellene!
Adott egy Surface 3 Pro. Volt rajta egy német W8.1, német domainba rakva, olyan GP-vel, hogy gyakorlatilag semmihez nem fértem hozzá. Németek nem szedték ki domainból, aztat mondták, húzzam újra, ha akarom. Ok. Win8.1 install, drive opciónál minden partíció gyalu, majd Win megcsinálja, ami kell neki. Win8.1 szépen fel is ment. MS Update lefutott egy nap alatt, friss-ropogós a Win. Domainbe be, majd Bitlocker bekapcsol: na itt jött a hiba, mert nem lehet. Szerinte nem megfelelő a Recovery környezet, anélkül pedig óne Bitlocker. DISKPART indít, rejtett recovery partíció megvan, csak üres. Betűjelet megkapta, recovery.wim és reagent.xml rámásolva. A probléma az, hogy reagentc /enable után dob egy hibát: error 70. szanaszét gugliztam ma az egész napomat, de nem találom, hogy mit kellene még csinálni ezzel a rocskával. Van valakinek tapasztalata, vagy ötlete?
-
-
senior tag
válasz bugizozi #14927 üzenetére
hát akkor telefon, vagy emil a szerviznek. Esetleg nézni neten ugyanilyen használt drive-ot, bár az kicsit lutri, de hátha. Nálunk is megkotlott az egyik LTO4-es az MLS4048-ban, HP szerviz akciósan közel 400 ezerért cserélte... ami nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kraftxld #14880 üzenetére
központban jelenleg 30 Mbps bérelt vonal (ez később mehet feljebb, akár 50-100 is lehet, de szerintem nem ezzele lesz a "gond"). Telephelyeken változó: ADSL, DOCSIS , mobilnet vegyesen.Nincs gigabit sehol, nem is lesz. De nem lesz 100 mega sem, esetleg a központi telephelyen. ami még érdekes lehet: mögöttes user létszám: 150-200 között lesz. Lehet, hogy erre htk-zom még a spam filter/smarthost role-t is, bár a jelenlegi Sym MailGateway elég jól üzemel.
-
senior tag
válasz kraftxld #14878 üzenetére
A büdzsé kb 4-5 M kezdeti beruházás, és természetesen az évenkénti licenc megújítások ára is be van kalkulálva (kb. évi 1 M). Amit kifelejtettem: VPN-t is végződtetne, 6-8 távoli telephely és a központ között site2site. Tudom, sok kérdést kellene még tisztázni, de mégis kb. mi felé érdemes elindulni?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok. Adott egy TMG2010, amit le akarok cserélni. A TMG jelenlegi funkciói: tűzfal, web proxy, OWA és RDS publikáció. Appliance-ben gondolkodom, ami az előzőeken túl még a webfilter feladatot is megkapná. Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest