-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brien
tag
Sziasztok!
Egyenlőre ide írok, hátha itt meg tudjuk oldani a problémát.
Adott egy Acer Aspire 3103 laptop, cserélni akartam a ramokat. 2x1Gb Samsungok mentek dualba. Vettem egy 2 Gb-s Kingmax-ot (Samsungot nem kaptam sehol), és gondoltam, mivel az XP csak 3 Gb-t kezel, ezért benne hagyom az 1 Gb-s Samsungot és mellé teszem a 2 Gb-s Kingmaxot. Bekapcsolás után a BIOS-ban ki is írta a 3Gb-t, majd az XP amikor elkezdte betölteni a gyorsindító sávot megfagy.
Gondoltam semmi gond, visszateszem a régit, biztos hibás a ram.
Visszatettem a régit, akkor meg betöltötte az XP-t, becsíkozódott, majd szétesett a kép.
Szal' odáig jutottam, hogy már a régivel sem megy, lehet, hogy a slot szart be?A ramok:
-régi 2x1Gb Samsung DDR2-667MHz
-új 1x2Gb Kingmax DDR2-667MHz + 1Gb Samsung DDR2-667MHzElőre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 2x8GB
- Corsair 48GB KIT DDR5 5200MHz CL38 Vengeance RGB Black (110 hónap garanciával)
- VENNÉK - KERESEK - KINGSTON 8GB HyperX -T1- DDR3 1600MHz CL9 - KHX1600C9D3T1K2/8GX - KIT !!!
- Kingston HyperX Blue 6GB (3x2GB) DDR3 - 1600MHz - KHX1600C9D3K3/6GX - TRI KIT !!
- KERESEK - Corsair 32GB KIT DDR5 7200MT/s CL34 Dominator Titanium XMP