-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Be lehet rakin 2db 2gb ramot 2db 1gb mellé úgy hogy működjön is?
-
Gyuri27
félisten
válasz lamasz #19296 üzenetére
A 800 cl4 kicsit lassabb mint az 1066 cl5. Ha viszont lesz tuning akkor a procit 1:1-n 533-ig húzhatod minimum hiszen a ram engedi. Én ezt a megoldást választanám. Pl 6x533 3198 (ami a gyárihoz közel van, különösebb büvészkedés nem kell) és a ramok is mennek 1066-n.
Amd - Radeon - Ryzen
-
lamasz
tag
Heló!
A kérdés az lenne hogy melyik lenne jobb a készülő konfigomba? Ár kb ugyanaz.
OCZ 2G10664GK
spec.: 2x2gb 1066mhz 5-6-6 - Gold
vagy
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL4 KITep35 ds3 lap, e8500, 3870x2 1gb vga
MOD:
ja igen játékra kellene, olvastam hogy játéknál előnyösebb a cl4 időzítés a cl5 el szemben.[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
válasz werszomjas #19294 üzenetére
Az 1-es és 3-as foglalatba helyezd a modulokat úgy megy dualban nekem is volt olyan lapom és úgy működött!Íbootoláskor egy pillanatra kiirja ,hogy 64 vagy 128 bites!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
werszomjas
addikt
Hello.
Adott egy MSI alaplap, amin a szinezés, és az írás szerint a ram akkor megy dual-ban, ha a Dimm1-be és a Dimm 3 ba teszem a ramokat.
Namost ha így csinálom, akkor a CPU-Z proram szerint a ram-om Single módban megy.
ha viszont átteszem az egyik modult a Dimm2-be, akkor a CPU-Z már azt írja hogy Dual.
Most akkor melyiknek kell hinni?
A programnak, vagy az alaplap-nak, hogy mi van ráírva.
Ja és az everest minden esetben csak 64bit-et ír, de ha dualban mennek a ramok, akkor nem 128bitet kéne írni??
Amugy DDR1es modulrol van szó.
Corsair value selecta lap pedig egy MSI K8N Diamond Plus
Esetleg valami módszer amivel tuti kideríthető, hogy mikor megy dual-ban?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
fgordon
senior tag
Másik.
CPU-Z szerint:
SPD fül:, SLOT 1, SLOT 3, ugyanaz:
Modul Size: 2048
Max Bandwidth: PC2-6400 (400 Mhz)
Manufacturer: Kingmax Semiconductor
Part number: KLEE88F-B8KU6Timings: 200 / 266 / 400
(akkor hogy megy 533-on? Vagy nincs benne, beleégetve ez az időzítés, mint alapbeállítás, ezért kellett beállítanom?)De ezek 1066-os ramok (elvileg?), az is van ráírva, Kingmax honlapján is hasonló serial-ú ram-ok vannak, CL6-ként megy 1066-on atom stabilan.
Most CPU-Z hiba? PC2-8500-as ram-ként vettem... Vagy ez csak 800-as, PC2-6400-as ramok, de megy 1066-on, és így értékesíti a Kingmax? Vagy most mi ez?
Kingmax honlapján láttam, hogy CL5 és CL6-os 1066-os ramok vannak, CL5-ös már nincs többet, csak CL6-os, kb ez, ami nekem.
Memmory fül-ön:
Timings: DDR2 / Dual, Symmetric, DRMA Freq: 534,4 Mhz, FSBRAM 5:8,
Időzítések: 6,6,6,18, 2T, ezeket állítottam be a bios-ba, Bios is 1066 Mhz-et ír ki.Érti ezt valaki?
Nem PC2-8500-at kellene látnom?
Van valakinek legalább olyan 2x2 Gbyte-os Kingmax, aki PC2-8500-at lát a CPU-Z-vel? Vagy akinek CL5-ös időzítésű?Mivel nézzem még ezt meg?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Sziasztok! Segítsetek megérteni pár alap dolgot, leírom hogy gondolom, hogy tudom, és javítsatok ki!
Intel Core 2 Duo E8500 (3,16 Ghz), 1066-os Kingmax ramok, Asus P45 chipset-es alaplap.
Most az FSB 333, 9.5x szorzó, így 3,16 Ghz-en megy alapból. Ram 1066-on, FSBam szorzó 5:8 arányú.
A célom, hogy minél jobb arányú legyen az FSBam aránya. Ahogy így fejben számolgattam, egy biztos megoldásnak tűnik: 333 helyett 533-as FSB, de akkor a proci 5,1 Ghz körülin menne. Erre nincs szükségem, úgy érzem Ha 533 lenne az FSB, akkor a ram az 1:2 lenne?
A proci bírja a tunning-ot, alap fesz-en 4.6 Ghz-ig, kb 490 FSB-ig húztam, stabil volt.
Most mit jelent valójában ez a fsb:ram szorzó? Kipróbáltam, ugyanezt a ram-ot 800 Mhz-en, jobb időzítésekkel CL5-ön, és 1066-on CL6-on, de 1066-on A super pi látványosan gyorsabb volt.
Van értelme alacsonyabb frekvencián használni 1066-nál a DDR2-es ramot, csak hogy jobb legyen az FSB arány?
Aki átlátja ezt az egészet, mi lenne ELVILEG a legjobb? Milyen FSB:ram arány tudok kihozni, és mi fog gyorsabb lenni?
Az új Kingmax-aim mennek 1200 Mhz-en is, ha több volt-ot adok nekik, de én úgy akarok mind procit, mind ram-ot tunningolni, hogy nem adok több voltot nekik, ram-nak max 1.9-et az 1.8 helyett.
Én eddig úgy tunning-oltam, hogy egyszerűben az FSB-t feljebb vettem, és érezhetően gyorsult a gép. Ha fagyott, lejjebb vettem, vissza. Aztán a ram-ot nézegettem, Mhz-et feljebb, kb ennyi.
Ha húzom az FSB-t, a ram sebessége is változik. Van értelme mondjuk proci FSB-t felvinni, de ram sebességet meg lejjebb, 800-1066 közé?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
CHIPman
nagyúr
RAM CRS DDR2 TWIN2X2048-8500C7 2GB 1066M
Erről milyen vélemény van? Mennyit megy hűtetlenül? Egész jó ára is van, 11k a kit...hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
-
Happy187
tag
Sziasztok, csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy normális e az, hogy az Xp- csak úgy alapból, hacsak az fut, elfoglalja az 1GB-os memóriám felét? Köszi
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Melyik az a 800-as(vagy akár 1066-os) RAM, amit kb. a kingmax árának a környékén kapok meg? 2x2giga kéne belőle, maximum 450-en lenne hajtva.
szerk.: nyilván az 1066-os jobban menne.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
aktív tag
Egyetértek teljes mértékben, de az egésszel már ott a baj, hogy 4-5k huffal már 2x olyan ramot kapok, pl CSX OC. Kingstonnal semmi bajom, élettartam, garancia, tökéletes. Az időzítés sem rossz, de maga a Márka RAM-ban..
Ezért aki teheti, azért szánjon egy picit többet a CSX OC-re, stb.
-
apuc
őstag
Off
Kedves Topikosok!
Szerintetek hol hirdessem az eladó noti ramjaimat hogy ne off-oljam szét a fórumot??Köszi!
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy van-e valami különbség az A-DATA EXTREME EDITION 800+ memóriák között. Ezt úgy értem hogy van az új, és van a régi hűtőbordás!
Most vettem régebbit az új mellé, remélem menni fog!>>Youtube/Sziszifeca<<
-
emre33
addikt
OCZ 4 GB DDR2-1066 Kit OCZ2RPR10664GK, ReaperHPC
Ebből 2x4 GB szerintetek menne 1066Mhz egy X48 DQ6 lapban?
2 darab már megvan, és most nem tudom bevállaljam-e..https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
jani00
tag
Köszönöm Nektek!
akkor ep35 tuninglapIsc a helyzet az ,hogy nemtudom és nem szeretném magam csődbe vinni 1 rossz lappal vagy akármivel ,így ha nem gond inkább többet kérdezek És nyitott vagyok sokmindenre .A problémamegoldó készségem elég jó ,ha valami nem megy megpróbálom máshogy, máshol ,máskor
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
-
rollins
őstag
Csak azért kérdeztem mert az újabb 1066-os CL6 és egyoldalas, míg a régebbi CL5-ös és 2 oldalas, na ilyen párosításnál nem ment valakinek itt, csak most nem találom. De alaplap is válogatja, némely lap nem szereti a Kingmaxokat, hogy miért, passz.
800-asakat nem ismerem. Szerintem hagyd meg az egyoldalast, azt később veszel bele 2x2gb egyoldalasakat, hacsak nem akarod az egészet eladni, csak tipp. -
jani00
tag
Hali
köszi a választ lehet ,hogy gyengített az L ,de az a helyzet ,hogy az a 10 ezer sokat számít 20 vagy 30 sajnos nem tudom máshonnan lefaragni így remélem a config bírja egy 3 évig ep35 azért nemjó mert nem támogatja a pcie2.0-t és az ep45 ben új chipset van
Már csak az a kérdés ,hogy "Meri vagy nem meri"? elég lutri amúgy 14k szerintem nem sok érte itt venném Sajnos hosszútávra kellene a cucc ezért mindenböl a legolcsóbb ,de lehetőleg minőséget szeretnék
TUNING NEM LESZ!"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
-
lsc
nagyúr
válasz jani00 #19267 üzenetére
A lap inkább L nélküli, ez a gigánál mindig a gyengített verziót jelöli . Mondjuk ha tuning nem lesz akkor egy ep35 ds 3 lap is elég, ha később mégis akkor abban is lehet és abban egyszerűbb . Amennyiben nem lesz tuning akkor ezek a ramok feleslegesen drágák, vannak 2x2 800 cl4-es ramok olcsóbban is . Az meg ne zavarjon hogy a supportban nincs, amilyen lapod lesz annak a topicjában kell érdeklődni hogy a kiszemelt ramokkal nincs-e gond .
Az élet kegyetlen .
-
nagyúr
válasz jani00 #19267 üzenetére
Keress rá a lap topicjában, hogy ki, mien RAM-okkal használja, az elég jó támpontot ad.
A 32 bites XP-d valamivel 3GB alatti mennyiséget fog látni.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
jani00
tag
üdv
Srácok új alaplapot fogok venni a lap ezeket a memóriákat támogatja
Én pár meggyőző írás hatására úgy döntöttem ,hogy akkor legyen 2x2GB ,de az a baj ,hogy amiket a lap támogat olyanokat nem is találok=/ és nem tudom ,hogy megkockáztassak egy olyat ami nincsen feltüntetve.Tuning nem lenne 800Mhz re gondoltam vagy nem tudom 2x2 nél mennyi lehet a különbség 1066Mhz el.
A kérdés adott milyen 2*2 gigás ramot vegyek egy gigabyt ep45-ds3L alaplapba ár 10-15eFt Én ezt néztem ,de sajna nincs a supported ramok közt:OCZ DDR2 PC2-6400 Reaper CL4 4GB Edition <= kifejezetten tetszik ,hogy jól van hűtve, olyan mintha szarva lenne
Még valami, xp-n használnám és ugyebár a 32bites nem támogat túl sok memóriát magyarul ,ha nekem van 1Gb os vga+4gb ram akkor ebből 1 ram kiesik remélem nem lesz semmi baja majd ha jön a win7 átállokSzóval ep45-ds3L=>2*2Gb milyet?
Nincs ehhez a laphoz topic néztem![ Szerkesztve ]
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." (Petőfi Sándor)
-
Zin
őstag
Intel, AMD: késik a DDR3-ra történő átállás
Helyes.Core i5 is raer 7 meg full kihasznalatlan!(jatekokrol beszelek)
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérem!
Asus P5W DH alaplapomon jelenleg 4 db 1 GB-os Kingmax memória dolgozgat.
Helyesebben dolgozgatott. Amióta kicseréltem a Core2Duo processzort egy négymagosra, azóta rendszeresen hibaüzeneteket küldd a Windows XP. Pl. Az Oulook Expessz-t nem vagy csak többszöri próbálkozásra nyitja meg. (Ráadásul eltűntek az emailjeim három hónapra visszamenőleg.)A ram-ok nem teljesen egyformák: kettő egyoldalas, a másik kettő pedig kétoldalas.
Lehet ennek jelentősége???Ha külön-külön helyezem be őket az alaplapba (egyidőben 2x1GB egyoldalas vagy 2x1GB kétoldalas), akkor minden rendben.
Mi lehet a gond? Eddig egyszerre is ment a négy rendesen, igaz csak 3,2 GB-ot látott a rendszer.
Előre is köszi az infokat!
[ Szerkesztve ]
-
aluser
tag
Melyik a gyorsabb?
4db 1GB RAM dual channelben
vagy
2db 2GB RAM dual channelben -
nagyúr
válasz 04ahgy #19257 üzenetére
Ha a kérdés nem arra vonatkozott, hogy mit vegyen, hanem, hogy mien beállításon hajtsa a memókat, akkor meg értelemszerűen cl5@1066MHz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
brien
tag
Sziasztok!
Egyenlőre ide írok, hátha itt meg tudjuk oldani a problémát.
Adott egy Acer Aspire 3103 laptop, cserélni akartam a ramokat. 2x1Gb Samsungok mentek dualba. Vettem egy 2 Gb-s Kingmax-ot (Samsungot nem kaptam sehol), és gondoltam, mivel az XP csak 3 Gb-t kezel, ezért benne hagyom az 1 Gb-s Samsungot és mellé teszem a 2 Gb-s Kingmaxot. Bekapcsolás után a BIOS-ban ki is írta a 3Gb-t, majd az XP amikor elkezdte betölteni a gyorsindító sávot megfagy.
Gondoltam semmi gond, visszateszem a régit, biztos hibás a ram.
Visszatettem a régit, akkor meg betöltötte az XP-t, becsíkozódott, majd szétesett a kép.
Szal' odáig jutottam, hogy már a régivel sem megy, lehet, hogy a slot szart be?A ramok:
-régi 2x1Gb Samsung DDR2-667MHz
-új 1x2Gb Kingmax DDR2-667MHz + 1Gb Samsung DDR2-667MHzElőre is köszi a segítséget!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Daemon09 #19256 üzenetére
Ehhez csak annyit mondanék, hogy tekintsük a költséghatékonyságot. Egy márkás 800MHz CL4 @ 2,0-2,1V RAM legtöbbször megy 1066MHz CL5 @ 2,2V, vagy még feljebb is bírja a frekit. És a 800MZh CL4 párok kissé olcsóbbak, talán ezért lehet jobb választás. Ha 1066MHz-et nem is visz, 1000-1033MHz biztosan akad. És az áruk azért ehhez képest százalékosan alacsonyabb. Érdemes ezen a gondolatmeneten egy kicsit elmélkedni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
addikt
Hi!
800MHz CL4 vagy 1066MHz CL5 lenne a jobb egy Q6600 procihoz szerintetek?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Celithrandi #19252 üzenetére
pl az én akkori gépem alaplapja csak ddr1et tudott... és az akkoriban baromi drága volt még, azért 512vel lett csak bővítve...
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
chege
aktív tag
Egy GA-EP45-DS3-as Lapba ramot szeretnék. Tudtok nekem ajánlani?
2x2Gb-s kittre gondoltam olyan 20on néhány ezer pénzért
Megéri 1066mhz-st venni?
Lenne tuning.
Üdv Chege -
Celithrandi
addikt
válasz proci985 #19249 üzenetére
másfél, két éve hol használtak 400as ddr-t már? a 800as ddr 2 ből 6ezer volt egy 1 gigás már akkor
gondolom ha 400as ddr ek vannak a gépében, akkor olyan alkalmazásokat használ amik olyan kaliberü gépen elmennek jól, és azokhoz az 512 mindig elég volt. bár ez csak szvsz voltOn: holnap kicseréltessem a második csx kitemet is, vagy cseréljem ki másra? az a gáz hogy már egy kettes csx van a gépemben, és legalább azonos márkát szerettem volna, de arra nekem meg nincs időm hogy egész nap ramot cserélgessek, indítgassak, teszteket futtassak aztán a boltba rohangáljak
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
emre33
addikt
OCZ 4 GB DDR2-1066 Kit OCZ2RPR10664GK, ReaperHPC
Ebből 2x4 GB szerintetek menne 1066Mhz egy X48 DQ6 lapban?2 darab már megvan, és most nem tudom bevállaljam-e..
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Hawk1979 #19248 üzenetére
jó duma
hogy egy kis on is legyen: május-június környékén tervezem egy phenom II beszerzését. kérdés: DDR2-es vagy DDR3as lapot/ramot vegyek mellé? a lap 790gx lenne, és a ddr3 felé halok, de csak azért, mert úgy gondoltam, hogy logikus lenne a sideporttal megegyező órajelű (1333-as) ramokat tenni mellé, hogy ha sideport+uma módban használom, ne legyen ez lehúzó tényező. mert kezdetben csak integrált grafikával menne a lap. a kérdés: szerintetek ez jó ötlet, vagy maradjak a jól bevált ddr2-esnél? 4 giga lenne mindenképp bármelyiket is választom.[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fister #19245 üzenetére
próbáld ki egyedül is a ramot, meg egy másik foglalatban is.
Celithrandi512 mega ddr1-400 már a heroes5nek se volt elég másfél-két éve...
jani00: vegyél inkább 4gigás kitet ennyiből, hacsak nem fontos az 500feletti FSB... 2 giga ramnak gyors, hűtője is jó, de 4 giga kevésbé gyorssal többet érnél...
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Hawk1979
őstag
válasz tookie #19243 üzenetére
Reggel fogmosás után érdemes,lehetőleg meleg pamutzokniban.
Amúgy ha a Google 2millió találata között sem találnál választ,és az alaplapod manuálja is szigorúan kínai nyelven van,és a PH! Bios frissítés, help! topicja sem elég,akkor szerintem felejtsd el a dolgot és olvass Petőfi összest.
-
Hawk1979
őstag
válasz Celithrandi #19246 üzenetére
Az,hülye kérdés....
Ősi Dakota mondás,hogy ramból sosem elég.Uff -
Celithrandi
addikt
hülye kérdés, de ddr400 ból nem bőven elég 512 ?
nekem ilyen remból sosem volt 512 nél többem és minden ment velei9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
fister
tag
sziasztok!
Van egy asus av8as alaplapom, melyben található 2x512 ddr 400 kingmax ram
ám volna egy ugyanilyen (512 ddr 400 kingmax), amit szintén bele szeretnék rakni a gépbe
viszont ha belerakok 3 ramot (4 slot van) akkor nem indul be a gép, illetve a monitor narancssárge, se kép se hang....nem rakható bele 3 vagy nekem kéne valamit csinálnom vele?:S
-
Celithrandi
addikt
a csx új nagy hűtőbordás 1066 os ddr2 ből vajon van jó ram is?
ma serélték a rossz kitet és ez új is azi9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
tookie
tag
Bios-t mikor kell frissíteni és hogyan?
-
jani00
tag
üdv
Srácok szerintetek ez a ram mennyire strapabíró?(nagyon melegszik-e meg persze nem rugdosni akarom lehet-e húzni? mivel ocz ezért gondolom megbízható másik pedig ,hogy ezok a hűtők érnek is valamit?most 12.5k ért hozzá tudok jutni
kérdés megéri e vagy nem
-
viktor82
őstag
Na ,próbáltam más lapban,de semmi,és a gyártói fesz 2,1 van ajánlva a flex2-nél!És külön külön sem megy 2 modul lehet hibás?az is csak az én formám 2hétbe került mire beszereztem és ba...hatom!
Holnap megy vissza,de a pénzt is visszakérem nem fogom megvárni mire leszálitják vagy láttam a raktáron 2x1gb-t repeatot 1150-es érdemes lecserélni arra?persze 2db kitre!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
nagyúr
válasz Gyuri27 #19238 üzenetére
Egyrészt de, telhetetlen vagyok , másrészt én a Flex II-t néztem, aminek 2.15V a gyári fesze. Ha sima Flex-ről van szó, akkor valóban kevéske a 2.25V, mivel a gyártó 2.3 - 2.35V-t ad meg. Ellenben, ha sima Flex-ről beszélünk, akkor miért adott vajon a kolléga 2.25V-t (gyári fesz alatti beállítás ugye)?
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
nagyúr
válasz Gyuri27 #19235 üzenetére
Gyárilag 5-5-5-18, de 2.1V-n, tehát az 5-5-5-15-ös időzítés 2.25V-n azért elvárható lenne.
-
rollins
őstag
emelkedik nemsokára a ddr2 ára?
Nem rég lett 4x1GB Kingmax 1066 cl5, bár csak látnám előre hogy 4gb meddig lesz elég...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz viktor82 #19233 üzenetére
Másik lapban/gépben ki tudod próbálni? Ha ott is ezt csinálja, akkor gari, ha abban működik rendesen, akkor lehet, hogy a lapoddal nem szeretik egymást, de ez valószínűtlen, több fórumon láttam már publikált eredményeket ien lappal és 9200-as Flex-szel.
-
viktor82
őstag
Ma megjöttek a várva várt ramjaim!OCZ Flex 9200-as!eddig minden ok beraktam inditás ,de 1150-en meg sem mozdul még a betöltő képernyő sem!időzités 5-5-5-15 2.25V de semmi!egyik modul ki úgy sem!1080mhz-en ment de a memtest 50%-nál már 5hibát talált!Gyári hibás lenne?De mind a két modul?
Mi lehet a baj?
És érdekes ,de a bios is úgy jön be,hogy elég kivárni!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
japy
őstag
Hali! Valaki megtudja mondani melyik sorozatszámú Kingmax ramtól óvakodjak?
-
zeorsdfd
senior tag
2gb vagy 3gb RAMmal lesz-e különbség játékban, 32bites xp alatt? Vagy még a 4gbnek is van értelme?
[ Szerkesztve ]
-
Dead_slow
tag
Üdv!
Mi a véleményetek a CSX 4GB DDR2 Kit (2 x 2048MB) 800Mhz METAL COOLER erről?
Tuningban mire számíthatok, a 2*1-ről olvastam, hogy nagyon mennek...itt számíthatok 1000mhz+ra? Itt a bazárban árulja vki 10900 Ft-ért, ami mondanom sem kell nagyon jó ár. -
04ahgy
nagyúr
válasz maker4 #19227 üzenetére
Ha csatornánként van párban, akkor nem feltétlenül kell gondot okoznia. Mindenesetre egy memtest86+ 2.10 fusson egy éjszakát. Ha hibát nem jelez, akkor nem a RAM-ok körül kell keresgélned. Ha jelez, akkor ki kell kísérletezni, hogy modulhiba, vagy csak együtt nem mennek. Rakosgatni kell.
Ha a memtest hibát dob, akkor meg van a kék halál oka is, egyébként ezer oka lehet. De előidézhet.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
maker4
csendes tag
ja és ez előidézheti a kék halált?
-
maker4
csendes tag
Hali
van 4x1gb ramom az nagy baj ha nem egyforma márka(2x1gb kingmax,2x1gbkingston)?
a választ előre is köszi -
Spirit
őstag
válasz 04ahgy #19225 üzenetére
Végülis igazad van. Iponban 5028ft a 2Gb-os Kingmax 800-as, Kedvesem gépében 2*1Gb van ugyanilyenből, 940-en megy gyári időzítésekkel, bár sebességbeli különbséget nem érzékelek 800-hoz képest...asszem meggyőztél, legalább sok és olcsó, annyit meg úgy sem nyernék gyorsabb rammal.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Spirit #19224 üzenetére
Nézd. Én 2*2GB 800MHz-es Kingmaxot vennék. A 800-asokkal semmi gond, baromi olcsó, és a Kingmax állásfoglalása szerint az egy típusú modulok mennek dualban.
Ekkor még nyersz jócskán a dolgon, és nem kell emésztened magad, hogy többet költöttél, és kárbaveszik. Később, 64bit esetén meg jól fog jönni. A két említett modul 10 év garival is megkapható 10e Ft alatt, ha jó helyen veszed. És mivel nem KIT, egyszerre elég egyet is gariztatni, ha erre kerülne a sor. Az negy szopás ám, mikor a KIT egyik tagja megmurdel, és emiatt a jót is vissza kell vinned, holott azalatt is használhatnád a gépet.HGyu
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Gépfejlesztés előtt állok, apránként veszem meg az alkatrészeket, kb 3-4 hónap alatt lesz befjezve. Úgy gondolom,hogy a ramok árai inkább felfelé fognak szép lassan menni, így arra gondoltam hogy azzal kezdeném a fejlesztést, de dilemmában vagyok: 32 bites oprendszert használok, és nem tudom eldönteni,hogy szükségem van-e 4Gb ramra(gyakorlatban 3,4 körül). Eredetileg 10k-t szántam volna rá, de már teljesen belezavarodtam.Tuningolni szoktam, de szerintem a ram sebességben már annyit nem számít.
1. Vegyek 2gb 800-as ramot, mind1 melyiket, csak stabil legyen, és vigyen egy kis tuningot is.Melyiket?(9-10k?)
2. 2gb 1066-os komolyabb darab 12-13-ért?Melyiket?
3. 4Gb 800-as, szintén mind1 melyiket, de legalább 4gb?Max 15-ig melyiket?Kérem valaki foglalja már össze mit tenne a helyemben.(törzshelyem az ipon, az árakat így kalkuláltam) Még ha tudnék is választani a 3 opció közül, akkor sem tudom melyiket célszerű, mert még a nagyobb nevűeknél is hallani rémtörténeteket.
-
gettz
csendes tag
Sziasztok!!
Történt egy kis hiba játék közbe, egyszer már volt ilyen , de gondoltam csak nem lesz és hagytam, de most megint megtörtént, leshotoltam hátha tud valaki hozzászolni valamit mivel lehet a baj, szar a memoriam vagy valami más problema van.
Előre is köszi, gettz!
A KÉP: http://kepfeltoltes.hu/090114/ezmi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
chege
aktív tag
533 fölé sztem van rá 20-25 pénzem
-
nagyúr
válasz Draken #19220 üzenetére
Mien beállításokon próbáltad? BIOS-t alapra állítottad? Lehet, hogy a Musuk beállításait nem viszi az OCZ alapból.
-
Draken
őstag
Ha valaki tud vmilyen megoldást az én problémámra kérem írja meg, köszi
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Mekkora esélyem van arra, hogy találok olyan ddr2 4Gb-os kitet ami tudja cl4-ben az 1000Mhz-et? Igazából mindegy, hogy 2*2 vagy 4*1Gb csak legalább súrolnák a lélektani határt. Ha van ilyen, akkor megmondhatnátok, hogy melyik...
[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
Én épp a tegnapi nap fogtam bele a ram cserébe, 2x1 mushkinról 2x2 ocz platinumra, de sajnos nem volt hajlandó megenni a lapom a ramokat, csak 100%on ment minden venti
-
nagyúr
válasz riolobo #19216 üzenetére
Többre mész a nagyobb mennyiségű RAM-mal, mint egy magasabb FSB/RAM aránnyal. A 64 bit tekintetében pedig használd a keresőt.
-
riolobo
tag
Hello!
Egy aprócska problémám van.p35ös alaplapon,core 2 duo procival használok 2x1 Gb DDR2 800 Mhz-s ramot.Gonoltam feltornázom 4 Gbra a mennyiséget és a fejlődés jegyében 1066-os kitet rendeltem.Az világos ,hogy a 800as mellett az újak is 800on ketyegnek majd(idővel persze azokat is lecserélném de most erre volt keret).A kérdésem csak annyi ,hogy úgy járok e jobban ha kiveszem a 800asokat és csak az 1066ost hagyom benn,vagy esetleg jobb a 4 Gb ami 800 mhz-en működik.
Ja és mintha olyat is halottam volna ,hogy nagyobb mennyiségü memória esetén érdemes a 64 bites oprendszerre váltani.Várom a véleményeket(: -
valdimir2
tag
Üdv mindenkinek
A kérdésem a kővetkező volna. Kaptam egy 512/333 as laptop ramot PC 2700 as beletetetma gépbe de visit tőle. Ha jól emlékszem akkro ez hiba azaz rosza ram. Vagy lehet hogy akkro is ezt dobja ki ha csak nem fogadja a laptopp? Egy fuji amilio ról van szó.
Nem Nem Soha Nem
-
-
harley
őstag
-
Daemon09
őstag
válasz harley #19196 üzenetére
Helló!
Ha nem használsz 64bit-es oprendszert, akkor nincs értelme, ugysem látja mind a 4gb-t.
Én nemrég cseréltem ki a 2x1gb-t 2x2-re és nem bántam meg, de 64bites vistát használok. 667 vagy 800Mhz az nem annyira fontos, nem veszed észre a különbséget.
Sztem notiba teljesen mind1, hogy milyet veszel, ugysem huzod. A lényeg, hogy azért ne legyen noname, ami megadja magát hamar. -
Daemon09
őstag
válasz werszomjas #19197 üzenetére
Ha nem lesz tuning, akkor jó a samsung is. Nekem is voltak samu DDR ramjaim és nem volt velük semmi gond gari után sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Dell notebook topic
- Revolut
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- További aktív témák...
- Crucial Overclocking Pro 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x8GB
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix 32GB DDR5 5600MHz Laptop RAM!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Eladó Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz hyperx kit memória (16GB)