Hirdetés
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
winbox
senior tag
válasz
Landsmann #93372 üzenetére
Yettelesen nálam nincs vowifi kapcsoló. Sajnos ma is ugyanúgy csinálta, sőt, egyik hívásomnál ki sem csengett, síri csend, majd 4-5 mp múlva egyszercsak felvette akit hívtam. Most újraindítottam megint a telefont, meg megnézegettem a beállításokat. Ha továbbra is ilyen lesz inkább visszarakom majd a másik telefonba a T-s kártyát.
-
-
carr
őstag
válasz
Landsmann #92817 üzenetére
beszéltem most a telekomosokkal, ha feltöltöm 3000el akkor egy évig él a szavatossága, tehát marad 1 évig, nem 30 napig...ők nem garasoskodnak 30nap periodikus rablással.
edit: realme mobillal elég ha beballagok az ügyfélszolgálatra, és kérem a függetlenítést, vagy online is engedik? köszi
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #92414 üzenetére
De ami érdekes, a két SIM-ből csak az előfizetéses szokott elérhetetlen lenni, a kártyás nem
Yettelnél a számlás és kártyát előfizetéseket egy és ugyan az a rendszer kezeli. IMS-nél szintén. Olyan nincs, hogy az egyikkel gondot okoz a másikkal nem.
VoWiFi kapcsolóval a telefon próbál beregisztrálni kívülről(külső ip-ről) az IMS-re. Mivel nincs meg a jogosultság(nincs az előfizetésed engedélyezve) így az IMS visszautasítja. Mivel sz@rul van konfigurálva a szoftverben a VoWiFi reg így folyamatosan próbálkozik megállás nélkül. Ez vezet egy idő után elérhetetlenséghez mivel time out következik be.
Normális VoWiFi konfignál paraméterezve vannak az próbálkozások.
pl sikertelen regisztrálásnál ismételje meg újra aztán várjon x ideig az újrapróbálkozással -
tomp
félisten
válasz
Landsmann #92410 üzenetére
Ha normálisan van implementálva a telefon szoftverébe akkor eleve nem okozhat gondot ha be van kapcsolva.
OnePlusnál megcsináltam a VoWiFi-t. Folyamatosan be is van kapcsolva de semmi gond nincs.
Samsungnál sincs gond vele.
Xiaominál távolról is megváltozhat az IMS viselkedés. Megjavulhat de el is cseszhetik. Ezeket viszont nem a szolgáltató csinálja hanem a gyártó a háttérben. -
tomp
félisten
válasz
Landsmann #92159 üzenetére
Semmi mivel az NSA egy működési kategória. A DSS pedig egy megvalósítás.
Itthon jelenleg az 5G hálózat NSA-ként működik azaz a core hálózat 4G! Ha leáll a 4G hálózat akkor az 5G is leáll.
Az N78 és N1 DSS is NSA.
N78-on NR Only van mivel ott nincs 4G.
N1 viszont már DSS mivel 2100-on van 4G(B1) és 5G(N1) is egyszerre.
DSS mint Dynamic Spectrum Sharing azaz jelen esetben a 10MHz-es sávon osztoznak de nem mint 5-5MHz.
Ha 2100MHz-en lekapcsolnák a 4G-t és csak 5G lenne rajta akkor az már nem DSS lenne hanem NR Only. -
user26
senior tag
válasz
Landsmann #91165 üzenetére
Tévedhetek, akkor bocsi, kártáy esetben nincs VoWiFi.
Ahol tudom, hogy előfizetéses az illető, az Ő telefonját is nyomkodtam már korábban és nem tudok róla, hogy ez aktív lenne, nem láttam erre utaló jelet. de természetesen nem mostanában volt a kezembe.
Igen, mindenhol Xiaomi van, egy helyen xiaomi.eu, többi helyen gyári EEA, nálam AOSP + root. Ha csak nálam lenne gond, vagy ha csak nálam jelentkezett volna ez, akkor be tudom user errornak, de mivel a többin is előjött ez, nem nálam keresem a hibát. De tévedhetek! -
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #91125 üzenetére
A B1 jövő évig még marad.
"A 2022-es évben a 900MHz-el fedett területeken kapcsoljuk le a 3G-szolgáltatásunkat. A 900MHz technológiával érintett területek főként vidéki, ritkábban lakott területek. A teljes 3G-hálózat lekapcsolása várhatóan 2023 végéig megy végbe." (forrás) -
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #90522 üzenetére
Nekem írta vissza tél végén a konkrét kérdésre az ügyfélmenedzserem amikor újra kötöttük a flottánk szerződését, hogy a harmadik negyedévre tervezik a bevezetést. Max. ha nem jön nekik össze, erre hivatkozva felmondjuk a szerződést. Igaz, beletettek a szerződésbe egy olyan mondatot, miszerint ha adott telephelyünkön megszüntetik a szolgáltatást, akkor sincs jogunk a szerződést felmondani. Mondjuk sok minden van a szerződésben, amit sem ők, sem pedig mi nem tartunk be. De hát ez a hazai Telenor/Yettel. Hozzájuk lazán kell hozzáállni, szó nincs pontos teljesítésről. Negyed évente változó ügyfélmenedzserrel ez nem is megoldható...
-
burgatshow
veterán
válasz
Landsmann #90514 üzenetére
Yettel-t ismerve szeptember 30.
De csak mert minden mást kb. így vezettek be, lásd tavaly év végi eSIM (nekem dec 23-án lett meg). Na mindegy, csak gonoszkodom, pedig szeretem őket de tény, hogy minden ilyet a bejelentési időablakának a végén kapcsolnak be. Ne legyen igazam.
-
TiMoN
senior tag
válasz
Landsmann #90237 üzenetére
Budapest Keleti- Hatvan vonalon siralmas a 4G. Sok helyen szinte semmi nincs.
Lefedettségi térkép szerint teljes a 4G szolgáltatás. Gyakorlatilag jó ha utvonalon 40%..
Ha van is 4G pl Keleti van hogy net nincs v csak épp messengerhez jó.
Multkor jártam úgy hogy veszem a jegyet és nem sikerült, de észre se vettem... Majd a kaller kéri és uton tudtam venni a következőre mert a Keletibe nem sikerült.
Oda kell figyelnem már... Telekom simet le adtam igy nincs alternativa, maradt a Yettel, de akkor legyen is már mobilnet. -
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #89944 üzenetére
Igen, tavaly ősszel valóban ezt kommunikálták, de hamarabb belekezdtek: január 17-én Baranyában, április 7-én pedig a Balaton körül lekapcsolák a 900 MHz-es 3G-t (az oldal legalján írtak róla).
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #89891 üzenetére
B2? 1900MHz? Az hogy?
Ha lockoltad volna B2-re akkor elment volna a térerő és nem lett volna semmi hálózat.
Ha az a B2 igazából B3 és ha arra lockolod akkor befogja a B3-at igazából még lehetetlen jelszint mellett is. A bázis látja, hogy nagyon kész van a telefon olyan gyenge de szegény nem tud más bandot így nem rakja át.
Anno Tihanyban beszéltem már VoLTE-n -117dBm mellett is. B20-ra lockoltam és a Fonyódi cellán voltam.Más!
____
Immáron a Yettelnél sincs VoLTE alatt CA! Hívás indításnál azonnal dobja a CA-t és csak hívás befejezése után jön vissza. -
p2pp
őstag
válasz
Landsmann #89872 üzenetére
Tőlünk nem messze is nagyon jól sikerült az 5G.
A térkép szerint is.
A 2 falu között van amíg a Bázist látod.
Kb. 200-at mértem.
Faluba beérve vége mindennek.
Majd kijövet egyetlen pillanatra beadja.
Majd a feledés homájába vész ez a Mátyás Király story.
Hoztam is 5G meg nem is. 😆
Nekem ez akkora nagy parasztvakítás.
Anno fel kellett sétálni a szőlő hegyre, h egyáltalán telefonálni tudjunk. Most, aki 5G-t szeretne túrázzon. 😆 -
tomp
félisten
válasz
Landsmann #89858 üzenetére
Az 5G DSS külön bejegyzés a hálózati konfigurációban a telefonon!
Azaz meg lehet csinálni, hogy N78-at kezeljen, illetve N1, N3, N7, N8, N20 és N28 5G Only-t, de 5G DSS-t ne!<boolean_define name="carrier:dss_is_enabled" initial="true" />
Ha ezt "false" értékre állítják akkor nincs DSS! -
bul07
nagyúr
válasz
Landsmann #89850 üzenetére
Vagy amikkor te nézed működik
Mint a mostani példa is mutatja, hogy csak azért nézted meg mert valaki kérdezte, és tényleg nem megy, de ha nem kérdezi senki akkor észre se vetted volna hogy nem megy, így hányszor lehet hogy nem megy csak nem tudsz róla mert ép nem nézed -
kuksa90
őstag
válasz
Landsmann #89834 üzenetére
Gondolom, hogy egy vizuális hívásjelző a kütyü, ami a 900MHz- es frekire van hangolva. Szerintem a teló simán lepásztázza, hogy hova tudna (még) csatlakozni, ebbe én nem látnék bele semmi összeesküvést. Szimpla keresési algoritmus, ami időnként aktivizálódik a telóban - és gondolom, nem csak ezen a frekin, hanem az összesen, amit tud a telefon...
-
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #89739 üzenetére
Jövő hét közepén megyek Dalmáciába, legutoljára januárban a Samsung odáig (autóval érve) nem tudott automatikusan csatlakozni egy hálózatra sem. Kézzel vissza kellett venni a telefont 2G/3G-re, hogy fel tudjon menni. Most végeztem egy kártyacserét, szerdán megírom, hogy vette-e az akadályt az ocsmányzöld kártya.
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #89679 üzenetére
Hiszed vagy sem, nem a yettel változtatott valamit. Ők csak szimplán tiltják még a VoWiFi IMS reget. Ennyi. Ez telefon hiba ha tetszik ha nem.
Siofok000
Mivel nem a bázisállomásokon végeznek ilyenkor munkát, bármi miatt történhet karbantartás. Router csere, elektromos karbantartás stb. -
Syl
nagyúr
válasz
Landsmann #89578 üzenetére
Évek óta használom a Simple-t rezsifizetésnél (meg Alza rendelésnél) és még soha nem kellett megadnom a kártyaszámot. Először elmentette azóta just works. Sőt. Egyes oldalakon (pl. MVM) a fizetésnél nem kell semmit nyomni, de a telefonon, se weboldalon. Katt a fizetésre, pár másodperc várakozás és már ki is van fizetve a számla. Ehhez képest a Yettel + Barion + mobilos jóváhagyás kissé macerásabb.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Landsmann #89528 üzenetére
Nálam elérhető az 500GB-os otthon net, de nem szívesen fizetnek elő (a magas árán kívül) és pont azért mert a mostani netem is 2 torony között váltogat, nagyon a város szélén lakom, és a masik torony már másik városhoz tartozik amire szokott váltani néha. Akkor meg már nem menne az a net valószínűleg...
-
válasz
Landsmann #89530 üzenetére
Hiba ként le lett jelentve, átlagosan 2-3 naponta beszéltek az ügyfélszolgálattal és ők sem értik a dolgokat.
Az egyik azt mondja hogy, a telefon a rossz, a másik azt mondja hogy túl terhelt a hálózat, a másik pedig hogy sok készülék van rajta..aztán amikor be vittem személyesen ott az volt hogy rosszul reseteltem bár ezt nem értettem hogy lehet ilyet csinálni.
A lényeg hogy várom hogy hívjon egy techikus hogy mi a helyzet. -
válasz
Landsmann #89526 üzenetére
Nem tudom, fogalmam sincs.
De van amikor tényleg szépen megy "X" ideig aztán gondol egyet és el megy a net, de akkor teljesen K.O. az egész.
Pedig fixen van egy helyen le téve és nem rakom arrébb.De mindegy most nem is foglalkozom ezzel csak idegesítő, helyzet.
Majd foglalkozom vele vasárnap. -
Beniii06
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- Küszöbön az Atomfall megjelenése
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest