Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
jociolaszi
tag
[link]
Ez végre nagyon jó ötlet volt![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #58349 üzenetére
"A mobilnet soha nem lesz alternatívája a vezetékes netnek"
Ez így ebben a formában nem biztos hogy igaz:
1. az hogy soha, nem igazán erős a jövőbe látás képessége nélkül
2. vannak, akiknek a főváros egyes részein 1 megabites vezetékes netre van lehetőségük, de mobilnetben 2-300 megabit között mérnek (telekom) - ilyen sztorit a telekom topikban olvastam. -
Somatom
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz RoSSo3 #58394 üzenetére
2-3 évvel ezelőtt 800 MHz-es cellákkal a Telekom/Telenor páros csinált az addig 30%-os lefedettségű 4G hálózatból 95%-osat. Lásd a te eseted. A hanghívás csak a Telekomnál működik ezen (VoLTE), és ott is csak az előfizetők egy részének. A 3G-t mind a kettő T önálló 2100 MHz-es hálón nyomja, amivel az a gáz, hogy a 800 MHz-es 4G-hez képest csak a toronytól számított jóval kisebb távolságon belül működik.
Rossz lefedettségű helyen a routert minél magasabbra és minél közelebb a nyílászárókhoz kell elhelyezni, az sem baj, ha az épületnek azon oldalán, amerre a legközelebbi torony található. Az Alföldön anno így 6-7 kilométert tudtunk 2100 MHz-es 3G hálózaton elérni (bár nem volt egy élmény a használata). -
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #58393 üzenetére
Sajnos nálunk szörnyű gyenge volt a net egészen kb. 2 évvel ezelőttig. De ezt értsd úgy, hogy megákban messze nem volt mérhető a sebesség, és ráadásul még stabil sem volt, mert 5 percre sem tudtam csatlakozva maradni. Nem vagyok nagy szaki, de ha jól emlékszem, akkor az 3G lehetett, mert 4G-s stickem csak tavaly óta van. Azóta sokkal jobb, mértem 10 körül átlagban (Telekommal). De pl. a hanghívás máig nagyon gyenge. Mászkálni kell a kertben, emeleten itt-ott, hogy ne szakadjon meg a vonal. A mobilnet is csak úgy megy, hogy találtam egy pontot, ahol működik. Ha 10 cm-t odébb pakolom a modemet, már nincs 1 mega se a sebesség. Trükkös - ezért leszek kíváncsi a Telenor sebességére.
Egyébként mekkora sebesség szükségeltetik ahhoz, hogy nézhető (messze nem HD, csak olvasható legyen mondjuk egy kiírás) legyen egy stream, YouTube vagy pl TV GO?
-
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #58388 üzenetére
Igen, épp ezért próbáltam szimplán csak mobillal és aztán szimplán csak usb modemmel (laptophoz csatlakoztatva közvetlen) a sebességtesztet. Ezért érdeklődtem, hogy a két eszköz közötti technikai eltérés lehet a sebességkülönbség oka, avagy maga a net. És úgy tűnik, akkor ez utóbbi.
Holnap megyek Balatonra és le tudom végre tesztelni az ottani sebességet - de ott már usb modem és router a felállás. Ez eddig szépen futott a Telekom hálózatával, bízom hasonlókban a Telenornál is. (Ha valahol 2 és 10 mega között lesz, már tökéletes!)
-
4Grider
nagyúr
válasz RoSSo3 #58387 üzenetére
Mobilnet. Pont ezért garantált a 0 Mbps. Ugyanazon a helyen, ugyanazon eszközzel mérhetsz 120 Mbps-ot és mérhetsz 0 Mbps-ot is.
Azt nem árt tudni, hogy az usb modem (ahogy te hívod: stick) és router párosítások sehol nem hozzák a pillanatnyilag elérhető sávszélességet, csak telefonnal vagy usb modemmel, vagy routerrel célszerű méricskélni. Amikor már két eszközt kombinálsz, onnantól kezdve már ott a két eszköz inkompatibilitása miatti faktor is. -
RoSSo3
senior tag
válasz Viktor0610 #58382 üzenetére
Köszi! Jó tudni!
-
MODERÁTOR
-
4Grider
nagyúr
válasz gabor9991 #58383 üzenetére
Természetesen a hatóságok által kierőszakolt netsemlegesség miatt addig nézheted zavartalanul a MyTv-t amíg van az előfizetett adatforgalmadból. Ha lassítanak, az már azt jelenti, hogy elfogyott az előfizetett net. Mindezektől függetlenül a MyTv csak akkor fogyaszt néhány kB-ot, amikor bejelentkezel az alkalmazásba.
-
gabor9991
őstag
válasz Viktor0610 #58382 üzenetére
Nálam is ingadozik, most ennyi de volt már ma 40/40 is.
-
gabor9991
őstag
válasz Viktor0610 #58379 üzenetére
Kipróbáltam úgy is, ahogy te írtad, korlátlan Telenoros wifiről beléptem a mytv-be, elindítottam az M4 sportot, kikapcsoltam a wifit, így a telefonom a telenor 4G hálójára váltott vissza, de ezen a simen már csak a lassított net hasít látható is, ahogy a kép közepén pörögni kezd a kis kör.[kép]
Nálam nem működik úgy, mint nálad[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
RoSSo3
senior tag
válasz xviktorx #58332 üzenetére
Tettem egy új próbát a méréssel úgy, hogy a jelenlegi LG G3s mobiltelefonomba helyeztem a SIM-et, és úgy mértem. Így 19 mega lett. Aztán áttettem a Huawei stick-routerbe, mértem, így 12 lett. Mi lehet a különbség oka? Nem egy mai darab a telefonom, mármint 3 éves, az technológia-szempontból biztos sokat számít.
-
gorje
senior tag
válasz Viktor0610 #58379 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget!
-
MODERÁTOR
-
gabor9991
őstag
válasz Viktor0610 #58374 üzenetére
De kell
-
MODERÁTOR
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Telenor my tv ingyenes alapcsomag (m4sport vb miatt) hasznalatahoz szukseges valamilyen internetcsomag, hogy adathasznalat nelkul tudjam nezni/hasznalni? Dual simes telom van es erre az opciora gondoltam soksok gb adatforgalom helyett. -
radio100jozs
őstag
válasz Viktor0610 #58359 üzenetére
Adatosztó kártyán mobilban tökéletes mondjuk Szerbiában, a nulla netthez képest nagyon is sok az 500 MB szerintem.
-
Freezee
senior tag
válasz Viktor0610 #58360 üzenetére
igen csak az SMTP része érdekel mert befelé jönnek a levelek csak küldeni nem tudok. Eddig ezzel a beállítással ment.
A fiók típusa IMAP
és az SMTP beállításokkal lett valami problémája, úgy hogy pár hete még ment. -
MODERÁTOR
Elsősorban tranzakcióhoz van kötve az akció, de ha pl. nemrég vettél telót, vagy csak nem fogadod el a felajánlott nagyobb csomagot/készüléket, egyebet, kérheted a keret emelését a jelenlegi csomagodhoz is.
Az emelés maga nem automatikus, kérni kell.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
GEIL
addikt
válasz Viktor0610 #58364 üzenetére
Sziasztok !
A már élő szerződéseknél is lesz automatikus adatkeret emelés vagy ez csak az új szerződésekre vonatkozik ?Párom március óta Blue S-es (300 Mb)...én Blue M-es (2 Gb).......
Hogy értetted azt hogy kérni lehet "csak úgy" ?
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Hosssszu
őstag
válasz Viktor0610 #58364 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
MODERÁTOR
-
Hosssszu
őstag
válasz Viktor0610 #58362 üzenetére
Most én is megnéztem ezt a duplázós dolgot.
Mielőtt üzletbe rohannék, kérdeznék egyet itt is:
Kb. 1-2 hónapja lett az egyik előfizum Blue "M"-be váltva "S"-ről, készülék is lett hozzá véve 0 Forintért. Akkor még 2GB járt hozzá. Most elvileg ha bemegyek személyesen, akkor el tudom intézni hogy 4GB legyen, vagy ez csak vásárláskor (új előfizu, újabb két év hűség vállalása, stb.) kérhető?Köszönöm szépen a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
azbest
félisten
válasz Viktor0610 #58359 üzenetére
hogy mire elég? van egy pár perces youtube videó erről
viccen kívül, mondjuk navigálni, térképet nézni talán jó lehet. De én inkább a fő kártyát viszem magammal, ahol roaming keret is van eu-ban, az adatmegosztó meg otthon osztja.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #58350 üzenetére
Igen, közben utánanéztem, valóban kérhető mellé.
Kérdés, mire elég az az 500 mega egy "asztali" nettel.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
waassy
tag
Látom hogy a Telenor Blue csomagokban megduplázták a net mennyiségét. Ez automatikus fog megjelenni?
-
totopad
senior tag
válasz 4Grider #58353 üzenetére
Van erre lehetőség tudomásom szerint!
Az eu lehetővé teszi, hogy vitás esetekben -talán a strassburgi bíróság-, a helyi felügyeleten túl is elbírálásra kerüljön a vita.Én konkrétan előbb mennék egy ilyen intézményhez, mint az NMHH-hoz, mert semennyire sem bízom bennük.
-
viktorhu
veterán
válasz Viktor0610 #58347 üzenetére
Szoktuk használni, arra jó, hogy külföldön lehessen navigálni, helyeket megkeresni, egy-egy messenger hanghívás is beleférhet, pár napra elvagyunk vele. Csak nem mindenütt adnak 500 megát, van, ahol csak 100 jön, de szigorúan csak google térkép (pl. melyik buszra kell felszállni), egy-egy kép nélküli üzenet, az is behozhatja az árát. Ha meg kell helyben telefonálni, és azt egy voip alkalmazással megoldod, nem is kérdés a dolog. Ebben a témában azért a Telenor a legkorrektebb szerintem.
Pár napnál több időre meg mindenütt érdemes helyi simet venni, ahol az EU roaming nem él, pl. Szerbiában a VIP-nél a visitor sim talán öt gigát meg viberre meg még egy-két alkalmazásra korlátlan használatot ad két hétre valami kevés pénzért (viszont nagyon irigyen fognak rád nézni a mobilos üzletben, amikor megtudják, hogy a külföldi ilyen olcsón ilyen sok netet kap )
-
totopad
senior tag
válasz Pécsi gyerek #58322 üzenetére
Gratu!
Én mytv chromecast hiba végett nyújtottam be panaszt annó és bsztak vele foglalkozni és nekem is csak template-eztek, aztán 3 hét után meguntam és kértem tőlük egy európai, nem NMHH-s felügyeleti elérhetőséget, egyből kaptam mrc creditet, amiért az elejétől fogva könyörögtem, mert nem tudom használni a szolgáltatástSajnos tapasztalatból tudom, hogy az ilyen cégeknél csak hangos kiabálással és kutyábalemenéssel tudsz elérni valamit, mert egyébként "kiröhögve" elküldenek!
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Ma szerettem volna a laptopról mobil hotspoton keresztül outlook 2013-ból levelet küldeni azonban valamiért 553-as hibát dob. Havonta egyszer használom már elég régóta és eddig hibátlanul ment. Telenornál nem tudnak segíteni.
IMAP fiok
Kimenő üzenetek : mail.telenor.hu
25-ös port
titkosított kapcsolat : automatikus vagy nincs -állapotban se megy
kimenő üzenetek kiszolgálója hitelesítést igényel: itt nincs bepipálvaValakinek valami ötlet?
Köszönöm -
radio100jozs
őstag
válasz Viktor0610 #58347 üzenetére
Hipernet Home adatosztóhoz rendelhető volt a nem EU-s adatroaming csomagok, mikor fél éve néztem.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
viktorhu
veterán
válasz Viktor0610 #58344 üzenetére
Elég jó roaming netcsomagok vannak azért a Telenornál. Országfüggő a dolog.
-
castiels
addikt
válasz Viktor0610 #58344 üzenetére
Tehát átutazóban ki kell kapcsolni a netet eu-n kívül.. ne hogy felmásszon.
-
MODERÁTOR
-
castiels
addikt
tehát 7gb, köszönöm a gyors segítsgényújtást. EU-n kívül?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
castiels
addikt
-
MODERÁTOR
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Hipernet home előfizetéssel, hogy lehet internetezni külföldön?Hány gb-ot lehet használni?
-
RoSSo3
senior tag
Sajnos akkor erősen meg kell gondoljam, hogy lecseréljem-e erre a vezetékest Ok, most sincs "hiperszupergyors" netem, mert 30-as a csomag. De a 18 azért kevés
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Szimplán a térerő és a sebesség tesztelése miatt beszereztem egy hanghívásos SIM-et, (online rendeltem), amit aztán behelyeztem egy Huawei E3372-es 4G-s stickbe, majd a sticket közvetlenül laptopba. Jöhetett a sebességmérés (Klikk1GB adattal feltöltve): meglepett, hogy Győrben csak 18 Mbps letöltési sebességet sikerült elérni.Azért lenne ilyen alacsony a sebesség, mert ez egy hanghívásos SIM? Ha minden igaz, maga a Huawei készülék 150-es sebességig tud elmenni, így ez nem lehet akadály.
Megköszönném a segítségeteket, mert kicsit furcsállom a dolgot. -
Armahun
addikt
Nem adat egyeztetett feltöltő kártyán maradt egyenleggel visszaigényelhető?
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
MODERÁTOR
válasz Pécsi gyerek #58327 üzenetére
Bármikor lemondhatod.
A havidíjat mindenképp ' a lezárószámlában írják jóvá a 4. hónap előtt.Xiaomi 13T
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Viktor0610 #58325 üzenetére
Köszi Amúgy 2 hónapon bellűl mondható le, vagy a 2 hónap után is?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Pécsi gyerek #58323 üzenetére
Igen, simán lemondható. A befizetett havidíjat a lezáró számlában írják jóvá majd.
Xiaomi 13T
-
unravel
őstag
Nektek sem ír semmit a Mytelenor app a jelenleg aktív díjcsomagnál?
Már 4 hónapja gyanúsan kevesebbet számláznak nekem a HD Start csomagra.
Ilyen van?¯\_(ツ)_/¯
-
Pécsi gyerek
addikt
Màs...A VB miatt beszereztem egy heló data startot, hogy tudjak meccset nézni. A boltban azt mondták hogy 2 hónap on bellűl lemondhatom.Ez így van?Plusz bekellett fizetnem az első havi díjjàt,amit àllítólag vissza kapok ha lemondom,csak egy hónappal később.Ez így igaz?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Pécsi gyerek
addikt
Én voltam akivel szórakozott a Telenor.Nem akartàk elismerni,hogy garanciàlis a telefonom.Ugye volt békéltető testület meg minden.Nekem adtak igazat, Telenor is elismerte hogy nagyon elcseszték a dolgokat Szombaton be is mentem a Telenor hoz,mert megjött a telóm a szervízből.Nem javítottàk meg a Lenovo vibe s1 lite telóm.Kaptam egy Vadi új Moto X4 -et. Kétszer dràgàbb teló ahogy nézem,és nagyon megvagyok elégedve vele Szóval senki ne hadja magàt,ha jogos az igénye. Velem is addig tököltek,míg nem lett egy kúr..a jó kis telefonom. Hepy end
-
Rage47
veterán
válasz generaltoti2 #58318 üzenetére
Írja az oldalon is, hogy ez az összeg a kedvezmények nélkül értendő.
-
r3dsnake
nagyúr
Normális, nálam 6310 mindig, de a számla 5520.
-
MODERÁTOR
Nézd meg a MyTelenor appban a Részletek részen, hátha látsz valamit ott.
Ha nem, akkor hívd a 1220-at vagy keress fel egy boltot, ott megmondják, mi a helyzet.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
generaltoti2
tag
Sziasztok a mai napon kötöttem egy hello data start előfizetést,
Ennek a csomagnak a havidíja 5500 forint körüli összeg.
Egy dual sim-es telefonban használom, az első hívást már lebonyolítottam, és szerintem sikerült leforgalmaznom vagy 3 giga netet a délután alatt.
A lényeg, hogy sikerült regisztrálnom a mytelenorba és ott azt írja a rendszer hogy 6120 forint az egyenlegem délután óta.
A kérdésem hogy normális, illetve holnap visszamenjek a boltba hogy átnézzem minden rendben van-e? -
MODERÁTOR
-
4Grider
nagyúr
válasz tothjozsi96 #58315 üzenetére
Ha fizetés közben nem jeleznek plusz költséget, akkor nem is számolhatnak fel ilyet. Ha jelzik, akkor max. nem fizeted ki. Égeti a kezedet a pénz, vagy miért jó előtörleszteni?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Vásároltam kb. 8 hónapja egy iPhone 7-es készüléket törlesztőrészletre, új előfizetés mellé.
A telefont törlesztettem folyamatosan, viszont most egybe kiszeretném fizetni a fennmaradó összeget.Meg is találtam a Telenor oldalán ezt a részt ahol kitudom fizetni, azonban arra lennék kíváncsi hogy ez miatt nem fognak felszámolni kötbért vagy bármilyen plusz költséget?
Köszönöm.
-
4Grider
nagyúr
válasz enginev3.0 #58313 üzenetére
Az Alföldön a 800 MHz-es hálózat - mivel egy-egy cella nagy területet fed le - nem a sebességéről híres. 4G+-on jellemzően már 60 Mbps feletti értékeket is lehet mérni. Mondjuk ott is terhelésfüggő a dolog.
-
enginev3.0
félisten
válasz Viktor0610 #58312 üzenetére
S8 4G, de volt már 4G+ is
Nagykáta, most
De szinte a hét bármely napján bármikor mérem, akkor sincs nagyon több, és mivel az egész országot járom, így elég sok helyen mértem már, és talán 40-60mbps volt a legtöbb.
Korlátozva biztos nem vagyok mert nem torrentezek rajta, és nem használok túl sok adatforgalmatA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
MODERÁTOR
válasz enginev3.0 #58310 üzenetére
enginev3.0:
Milyen eszközön, milyen csatlakozási mód?
Az S8-cal többet kellene mérj.bollokcs80:
Örülök! Szívesen![ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Viktor0610 #58305 üzenetére
Felvettem újra a fiókomba és látszik rendesen. Köszi a segítséget még egyszer!
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
enginev3.0
félisten
Miért lehet hogy 20-40Mbpsnel még sosem mértem többet speedtesten? Pedig nem vagyok egy zsúfolt helyen szerintem, és az ország több pontján is mértem már
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
zseko
veterán
válasz snooze #58300 üzenetére
Ahogy tudom, kártyásnál adategyeztetés esetén annak a nevére kerül a kártya, aki egyezteti az adatokat. Legalábbis ezért kellett tesómnak beszélnie az ügyintézővel, mert tőlem csak az én adataimat fogadták volna el és az én nevemre kerül a kártya, hiába, hogy az előző évben meg az övén volt.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Viktor0610 #58296 üzenetére
Oké, köszi.
Csak az a fura, hogy előtte is az én nevemen volt....tavaly személyesen egyeztettem üzletben.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
MODERÁTOR
válasz snooze #58300 üzenetére
Pedig az új szerződéskötés és a megszűnt szám a MyTelenorban arra utal, hogy az adategyeztetés tulajdonjog tisztázásra futott.
Akkor találkoztam ilyennel, mikor a rendszerben rosszul került rögzítésre valami adat (pl. születési dátum, anyja neve).[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Ksix
tag
Az biztos, hogy az olyan flottáknál, ahol a te neveden van a szám, ott működik az app is, minden funkciójával együtt. Hogy a te helyzetedben a flotta adminnak kellene a webes felület mellett az appra is külön jogosultságokat megadnia, vagy ez központilag van korlátozva, az már jó kérdés, amire nem tudom a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest