-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTX
tag
válasz matyi012345 #21647 üzenetére
Köszi az infokat, de nem nagyon van idő próbálgatni, mert általában közvetlenül a kezdés előtt kapcsolják be a fő megvilágítást. Igazából kérdésem csak arra irányult, hogy aki tapasztalt ebben, javasoljon, hogy általában milyen -tól -ig beállításokkal érdemes próbálkozni ilyen helyen egy D3100+50 1.8g fixel.
-
NTX
tag
válasz Real_Necro #21644 üzenetére
Fix 50 1.8g obival, iso 400-on, még 1/400 záridővel, 2,5-ös rekesszel is normális kép lesz, nem fekete semmi!
-
NTX
tag
válasz Real_Necro #21641 üzenetére
Ezen már túl vagyok, hogy csak kattintgassak! Én inkább azt szeretném tudni, hogy pld. a fehéregyensúlyt hagyjam auton vagy inkább válaszam valamelyik beépített módot a d3100-en? A rekeszt mire célszerű állítani, 2-2,5 között vagy szűkebben? A záridőre elég-e az 1/250 vagy inkább az 1/320-400 jobb? Ilyen esetekben az auto iso nekem eléggé kiszámíthatatlan, egyrészt nem akarok 800 felé menni, de beltérben auto iso modban gyakorlatilag nagyon eltérő eredményeket adott, én inkább fix 400-ra állítanám. A fókuszpont módok közül az auto módot érdemes inkább használni vagy fix fókuszponttal?
Te csak ülj le nyugodtan és nézegess, én aztért kérdeztem itt, mert engem a fozózás is érdekel! De lehet, hogy rossz topicban vagyok![ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni, hogy milyen beállításokat javasoltok egy divatbemutatón, kifutón sétáló modellek fotózásakor, egy Nikon D3100 + fix 50 1.8g obival? Beltérben, vaku nélkül, csak a kifutó van normálisan megvilágítva felüről.
[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
válasz #40935168 #14679 üzenetére
Azt tudom, hogy az FX-re nem jó a DX obi, csak fordítva, ezért is gondolkoztam a 24-85 FX-en, de fogalmam sincs még, hogy ha esetleg feljebb lépek, akkor melyik irányba. FX-el soha nem fotóztam még, nekem ez csak hobbi, ezért nem tudom, hogy valaha elmegyek-e FX irányba. Most azt mondom, hogy nem valószínű, ezért nekem a DX is megfelelő lenne. Súlyban és méretben sem szeretnék sokkal nagyobbat és nehezebbet, mint a 18-105.
[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
válasz imyourfriend #14673 üzenetére
A 24-85-öt csak a kezdő 36mm miatt nem találod jónak? Egyébként milyen a képe a 18-105-höz képest?
-
NTX
tag
válasz #40935168 #14671 üzenetére
De igen, szabadtéren fényben teljesen elégedett vagyok vele. Tájképeknél néha kevés a 105, ezért gondoltam a 140 vagy a 200-ra, de az 55-200 ahogy olvastam gyengébb talán, mint a 18-105.
Beltérben viszont, ha kevés fény van én nem lehet vakuzni, akkor picit talán kevés. Oda szeretnék kicsit jobb fényerős obit. -
NTX
tag
D3100 gépet használok, 18-105 objektívvel. Szeretném megkérdezni mit javasolnátok a 18-105 helyett viszonylag univerzális zoom objektívnek, megéri-e helyette a 18-140 DX, esetleg a 24-85 FX objektívre váltani? Vagy esetleg jobb megoldás egy 55-200 zoom és egy 85 fix objektív?
[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
Szeretnék segítséget kérni! Nikon D3100 gépen az iso sens. beállításoknál a min shutter speedet hiába állítom be pld 1/125-re mégis alá megy ha kevés a fény. Mit kell még állítanom hozzá, hogy működjön? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest