-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
aktív tag
Hát... csinálhatta volna úgy is, mint a "C" betűs konkurrencia: ha betekered az APS-C érzékelős géphez gyártott obit az FF gépbe, akkor picit belever a tükör (mélyebben nyúlik be az obi a gépvázba).
Ott meg ezért anyáznak.
Tájékozódni kell, na. DSLR rendszert nem szoktunk hirtelen felindulásból venni, mint egy fagyit
-
aleister
veterán
Miért lenne öngól? Ha pl DX-en neked megfelel, hogy 18mm-en lősz egy fotót pl a 18-105-tel, akkor ha fél év után rájössz, hogy az valójában ekv 27mm, akkor még ugyanúgy jó lesz az a kép. A másik, hogy a gyártót okolni a felhasználói tudatlanság miatt elég fura. Ez kb olyan, mintha valaki nem tudja mi a különbség a 720p és a fullHD között, és az előbbi felbontású videokamera megvétele után berzenkedik, hogy nem rajzolja ki a fullHD tv-jét teljesen. De írhattam volna 4:3-as és 16:9-es képarányokat is.
Nem ördöngösség ez. Az egész fotózásban 3 általános iskolás szintű szabályt kell megtanulni. A crop faktort (már ha szükséges), a reciprok szabályt, meg a Sunny 16-ot. nem a gyártókra kell mutogatni, hanem rászánni az embernek magát, hogy a kedvelt hobbijában be legyen segg hülye.
"DX obit nem nagyon fog senki használni FX-en annak ellenére, hogy fel lehet rá rakni. (Vagy igen?)"
Én használom FX-en a Tokina 11-16 f2.8-at és most már a Nikkor 35 1.8G-t is. Ha több pénzem lenne, akkor nyilván nem lenne erre szükség, és megvenném a 2-3x annyiba kerülő FX megfelelőjüket, de nincs.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
rekid
addikt
válasz aleister #33494 üzenetére
Szerintem ez azért elég nagy öngól a gyártó részéről mert kezdőként eléggé zavaró.
DX obit nem nagyon fog senki használni FX-en annak ellenére, hogy fel lehet rá rakni. (Vagy igen?)
Akkor meg ha már csinálnak kimondottan DX obit, meglehetne kímélni az egyszeri usert a számolgatástól.Egyébként itt egész jól leírják, csak figyelmesen kell elolvasni.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Throme
veterán
válasz gergo5991 #33488 üzenetére
Azért az az 1,3-as szorzó nem egy óriási nagyítás.
Nem méricskéltem/számolgattam, de valamivel jobban jársz vele, mintha csak kivágnád a 24 mp-es képből ugyanazt. Bekapcsolva sztenderd 16 mp-en fotózol az 1,3x módban.
Úgy nézd ezt, hogy majdnem 2x-es szorzóra emeli az ekvivalenciát (talán 1,95x, de lehet tévedek).
Tehát egy 70-300mm obi az ugye alaphangon ekv. 105-450mm, ebben az 1,3x módban majdnem 140-600 lesz (csak ez már 16 mp-en). Mivel a 400-500-600mm közt látószögben túl nagy differenciát nem találsz, ezért tűnhet úgy, hogy semmi nem történt. De azért van.
Mondjuk ezt a fííícsőőőrt egy kihajtható tapi lcd-re lecserélném szó nélkül -
aleister
veterán
Lesz a fenét! Nem egyszer cseréltem már törőékes mattüvegre. Nem a puszta közepén kell cserélni, ahol ördögszekereket görget a szél, és a kiégett kórók maradványain anorexiás sáskák kérődznek. Valami akkor lesz poros, ha por van a környéken. Mielőtt kiveszed, és miután kivetted nyilván ki kell fújni a tüköraknát. Célszerű magát a cserét a fürdőben csinálni, ahol jellemzően a legkevesebb a por.
(#33486) flash-:
Mióta is van dslr-ed/jársz ide?
Ezerszer volt már itt ekv gyutáv számolás. Nem létezik olyan, hogy DX-ben vagy FX-ben van megadva egy obin a gyújtótávolság. Mindegyiken a fizikai gyutáv szerepel.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kátú
őstag
Olvasom itt, hogy kosz a keresőben, meg 12. fókuszpont, mennyire gyakori ez a keresőbe jutó kosz a D3300 nál?
It still works!
-
Byk01
őstag
válasz gergo5991 #33488 üzenetére
A crop mód csak a szenzoron jelenik meg, a keresődnek meg ahhoz semmi köze. A kereső azt mutatja a tükrös gépen, amit az objektív lát (némi korrekcióval, de a beépített lencse, ami az adatlapon megadott nagyítást adja, az fix.
(#33486) flash- Az objektívre írt gyújtótávolság mindig a fizikai gyújtótávolság. Ezt kell megszorozni a crop faktorral (ami dx vázon 1,5, cx-en meg pl. 2,7). A DX jelölés csak a kirajzolt képkör méretére ad utalást, a gyújtótávolság számolásához semmilyen segítséget nem ad.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
randras_83
addikt
válasz n000rbi #33476 üzenetére
Nálam szintén ott a kosz a keresőben. Sehogy nem jön ki, írtam a nikonnak pénzért tisztítják. A képeken nincs rajta szóval egyelőre elengedtem.
Ez volt a válasz :
Tisztelt Rudi András!A gépváz tisztítása sajnos nem tartozik a garanciális szervizelések körébe. A kereső tisztítás díja kb. 10-12000Ft+ÁFA, vizsgálatot követően hivatalos árajánlatot adunk, átfutási ideje kb. 5-10 munkanap.
Szervizünk címe: 1143 Budapest, Hungária krt. 130. Nyitvatartás: hétköznapokon 8.30 és 16.30 között.Üdvözlettel:
Vadász Anna
Nikon Kft.https://www.flickr.com/randras83/
-
gergo5991
őstag
nikonomon (d7200) bekapcsoltam az 1,3x crop módot, azt hittem az egész kép közelebb fog jönni a kijelzőn, erre csak egy keret jelölte, mi lesz benne a képben ha exponálok. Lőttem egy képet 1,3on meg rendesen kb semmi külömbséget nem láttam. És akkor még azt mondják ez távfotózásra milyen nagy előny. (madarak stb)
-
flash-
veterán
A Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD objektív egy dx-es vázon milyen dx-es zoom átfogásnak felel meg?
ha jól számolom az pont ugyanaz ,mintha lenne egy 36-105 ös dx obim?(mert ha jól tudom ez a 24-70 ez fx-ben van megadva, ellenben pl. a 18-105-el ami dx ben mivel dx obi)
de javítsatok ki ha nem jól számolok...
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Egy sigma 50mm f/2.8 ex dg macro-val szemezek, D3300 vázzal működik benne az AF vagy csak manual fókusz lenne?
-
csacsi77
senior tag
-
csacsi77
senior tag
Ezzel nem tudom mit akarsz kérdezni...
Nézd meg ezt.
Az AF-P nincs benne. Az egy halk és gyors élességállítást jelentő technológia, amivel a Nikon felzárkózott a Canon STM objektívjeihez. Mindkét elnevezés AF-P és STM léptetőmotort jelent, ami fejlettebb és főleg hangtalan technológiát jelent az elődökhöz képest. Élőkép és videó alatt lehet igazán kihasználni a gyorsaságot és a hangtalan működést. nem hallatszik bele az autofókusz hangja a videófelvételbe.[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
kátú
őstag
Sziasztok! vValaki elmagyarázná nekem hogy működik a Nikon D3300 helyzetében az AF kompatibilis objektívek megjelölése? Mert jelenleg ez tart vissza attól, hogy az legyen a kezdő gépem, mert nem értem, hogy melyik objektív lesz vele AF képes. Valahol olvastam, hogy csak az AF-s objektívek AF képesek ezen a vázon, de a Média Márkt-ban AF-p vel árulják. És emiatt teljesen elbizonytalanodtam. Válaszotokat előre is köszönöm!
It still works!
-
metal01
őstag
Belemegy. Nekem a D7200 pár hetes volt, amikor 6-8 fekete kosz éktelenkedett a keresőben. Szervizben meg kellett bontani a vázat, mert a mattüveg felől nem lehetett kipucolni. Szép és jó lett, kb. újabb egy hónapig. Most van megint 2 fekete pötty a keresőben. Már nem érdekel. Amíg kilátok rajta és a képeken nem látszik nem foglalkozom vele.
-
fanti
addikt
válasz Throme #33472 üzenetére
Bizony, hogy igazad van.
A keresőtisztítás NEM ingyenes!
Ott ugye a mattüveget is ki kell venni, speckó folyadékban tisztítani, és a mögötte levő LCD-t is speciálisan kell karbantartani.De azt mondja már meg valamelyikőtök, hogy hogy a fenébe jut a mattüveg mögé a kosz/por.
A kereső felől nem lehet, a mattüveg felől meg megint nem, mert én már több alkalommal is kiszedtem anno a mattüvegemet, és az olyan szorosan illeszkedik egy peremre, amihez egy rugós fül nyomja, hogy maximum ha kompresszorral beledurrantanék a tüköraknába vagy egy bár nyomással telibe, tán az a nyomás tudna esetleg ilyet csinálni, de még az sem biztos. -
Throme
veterán
Csak arra gondoltam, hogy esetleg a szerviz a bontással járó pucolást már nem veszi be a garanciális tevékenységek közé és mondjuk ilyesmire hivatkozik... (ok, valszeg a tüköraknából kerül fel por a keresőbe pl egy zoomobi tubusmozgásával elősegítve, vagy körtepumpázás során, inkább mint máshonnan). De ezt majd egy fórumtárs pontosítja, aki túlesett ilyen procedúrán.
-
Throme
veterán
válasz n000rbi #33469 üzenetére
Ha a keresőben van porszem, azt nem szeded ki csupán takarító eszközzel. Váz bontással férhető hozzá.
A tüköraknába körtepumpával befújhatsz, meg tükörfelcsapással az alá, de ilyenkor már szabaddá válik a szenzor. Arra ne fújd rá a koszt. Ilyen kifelé történő mozgással és a váz lefelé tartással próbálkozz.Másik megoldás, hogy megszokod. Ne vedd bunkóságnak nekem is vannak a belépő váz keresőjében apró porszemek. Nem tudom mikor került oda, de először zavart, de nem sokáig, mert úgy is a témára fókuszál a szemem és akkor nem látszik, hogy poros a kereső (ha csak nem kurv@ sok porszem van, vagy kevés de annál nagyobbak)
Szervizben asszem más kategória a belső por és más egy szenzor pucolás.
Nem tudom az előbbi ingyenes-e gariidőn belül is. A d3x00 vázak nem szigeteltek.szvsz
[ Szerkesztve ]
-
n000rbi
senior tag
Úgy néz ki a focus screenem és/vagy tükröm bekoszolódott, mert látok jópár porszemet a viewfinderen keresztül, de a képeken hálisten nem jelennek meg. Még bőven garis a váz (d3300), adjam be takarításra, vagy álljak neki én? Ha igen, mivel?
-
LimaBravo69
tag
válasz #65675776 #33467 üzenetére
Én Aliexpressről rendeltem D7000 és D7100 típushoz, mindkét alkalommal Meikét.
20-25 nap alatt ideért, tökéletesen működik mindkettő, a D7000-t eladtam pár hete a géppel együtt.Azt nem tudom, hogy időjárás álló-e.
A D7100-hez olyat kértem, amiben volt egy utángyártott akksi is, felismeri a váz és a markolat is.Link fent.
Szerk: úgy látom, ugyanaz a markolat kell a D7200-hoz, mint a D7100-hez.
[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
törölt tag
D7200-hoz milyen portrémarkolatot érdemes venni? Keresővel nem találtam rá választ. Mert látok 7k-tól felfelé rengeteg félét. Kérdés, hogy ezek közül weather sealed-e bármelyik is. Illetve ebay-en tudtok-e megbízható eladót ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz r.levente75 #33464 üzenetére
Nincs, csak a körtepumpa.
Sima ledes/uv-s kézi nagyítóm van. Kíváncsi leszek milyen hatásfokkal tudom majd használni.
Te is lenspennel takarítasz? Ha van nagyítód, mennyire jött jól?
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
catroot
veterán
Nekem még mindig a polcon pihen a Lenspen tisztító a szenzorhoz. Na, majd a hétvégén rászánom magam.
-
aleister
veterán
Mivel nem vagyok pesti, sokáig vártam a nyílt napra, hogy megtisztítsák a szenzorom itt helyben. Na innét kezdve nem volt az ilyeneken tisztítás.
Ezért aztán fogtam magam, rendeltem béjről nedves tisztító pálcákat, és megcsináltam magam. Nem nagy ördöngösség.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
válasz r.levente75 #33458 üzenetére
Lehet, hogy hirdetni kéne magam.
Én otthon szépen megtisztítottam mindkét vázam. Majd 70k exponál a legóvatosabb használat mellett is elkerülhetetlen volt már a koszolódás.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
r.levente75
addikt
válasz aleister #33457 üzenetére
Igen tényleg így van, sajnos nekem elég rossz tapasztalataim vannak ezeken a nyílt napokon. Valószínű a vázankénti kevés rendelkezésre álló tisztítóidő miatt, de nekem nem tudták megtisztítani a vázat. Rosszabb lett mint amilyen volt, a srác is 4-5-ször ismételte a nedves tisztítást a szenzoron de hiába! Azóta csinálom sk.
-
aleister
veterán
válasz r.levente75 #33456 üzenetére
Ezt annyival kiegészíteném, hogy bemutatókon (amit én valamiért nyílt napoknak hívok ) akár szürke importos is lehet. Ugyebár ott nincs lehetőség a serial ellenőrzésére.
-
aleister
veterán
válasz Throme #33454 üzenetére
Bocsi, efölött átsiklottam. Tán azért, mert tudtommal gari időn túl is ingyen tisztít a Nikon, amennyiben rajtuk (azaz a partnereiken) keresztül történt a beszerzés. Tehát irreleváns, hogy van-e rajta gari, vagy sem.
-
Throme
veterán
válasz aleister #33453 üzenetére
Ali, én a gari időn túli tisztításról írtam, ami ha jól tudom a márkaszervizben is pénzért történik.
Gari időn belül egyértelmű, hogy szerviz.Amennyiben gari időn túli a váz én a fórumtárs helyében a legközelebbi márkaboltra rákérdeznék vállalják és ha igen mennyi az annyi.
-
aleister
veterán
válasz Throme #33452 üzenetére
Én a veszprémi boltból indulok ki. Itt mindig akkor van tisztítás, amikor Nikon, Canon nyílt nap van. A pesti Nikon szervizes srác szokott lejönni személyesen.
A jogi részét nézve meg a garancia időtartama alatti tisztítást ugyebár a Nikon Kft vállalta. A kiskereskedőkkel való partner kapcsolat szerintem kifullad annyiban, hogy ők megadhatják a hivatalos 3 év Nikon garit. A Nikon Kft kötelezettségeit kétlem, hogy magukra vállalnák.Persze ez csak egy eszmefuttatás, így nem kizárt, hogy a gyakorlatban másképp van, de az itteni bolt alapján szerintem ez a helyzet.
-
Throme
veterán
válasz aleister #33450 üzenetére
Nincs tapasztalatom ugyan, mert én nem viszem tisztíttatni, de ha nem garis a váz akkor lehet pénzért már a márkakereskedés is tisztít, hiszen képesek rá (lásd -ahogy írod is - nyílt nap).
Ha már pénzért megy a játék, én úgy gondolom inkább vigye a legközelebbi helyre, minek utazgatna többet a kelleténél?
De egy telefon, vagy mail választ ad erre.szvsz
-
Throme
veterán
válasz ssgt1981 #33446 üzenetére
Remélem működik a link, amit ide beszúrok, de ha nem , akkor az összes hivatalos márkakereskedésbe is mehetsz. Árakat nem tudok, de megmondják. Talán még az is lehet, hogy a garis vázat nem csak a nikon szerviz tisztítja ingyen.. egy telefont, vagy mail-t szerintem megér rákérdezni, és akkor a legközelebbi boltig kell csak menned...
szvsz
-
ssgt1981
senior tag
Budapesten hova lehet vinni a gépet érzékelő tisztításra és mennyibe kerül a művelet?
-
fanti
addikt
-
fulemuless
csendes tag
???
[ Szerkesztve ]
-
válasz Throme #33439 üzenetére
2 esetben lehet hasonló áron, 60-ért adják a sima VR-t Vagy max ebayről, ha észrevétlenül átcsúszik a megfelelő helyeken
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Throme
veterán
Szerintem az olcsóbb és jobb állapotúra, vagy megbízhatóbb forrásból származóra. Én nem hiszem, hogy ebben a kategóriában nagy különbségek lehetnek. Pl a 18-105 vs 18-140 közt se nagyon fog különbséget tenni egy hobbi fotós.
Szerintem a VR I.-es simán jó, azt használtam. -
t.imi
addikt
Reggelt!
Urak, az 55-200 VR II és a VR IF ED között van látható különbség, főleg 200 környékén? Melyikre érdemes hajtani használtan?
-
catroot
veterán
válasz #Morcosmedve #33433 üzenetére
Melegen ajánlott, hogy az legyen!
-
catroot
veterán
Ma megjött a melóhelyre a Tokina 11-16. Elvittem direkt emiatt a vázam, hogy kitudjam próbálni.
Érthető okokból nem nagyon lőttem sokat vele, de az eddigi benyomás alapján úgy látom, hogy nagyon jó barátok leszünk.
-
fanti
addikt
válasz fulemuless #33428 üzenetére
"Egy kis munkával és egy hangyányi reszelőzsírral, sok minden megoldható"
Mármint a Super Takumar Nikonosítása?
Hát arra befizetek!
Most beszéltünk, a Takumar 50milis 1.4-est, meg tudja csinálni Nikon bázistávra és bajonettre, mindenféle lencsétkitekerek, meg betávtartózok féle gagyi megoldások nélkül, és persze korrekciós lencse beépítése nélkül.
De ennek igen komoly ára van, 35k!Kétlem, hogy kis munkával és reszelőzsírral dolgozna.......
Az általa átalakított M42-es obik ugyanolyan képet alkotnak majd, mintha pl. Pentaxra tenném föl eredetiben, alakítás előtt.Elérhetősége : Komáromi Domonkos, vagy a facén, a Fotóklinika.
Ja, amit a nevénél belinkeltem, ott pont egy 50-es 1.8-as Pancolart alakít M42-röl Nikonra. Olvasmányos, és jól érthető leírás, ajánlom az olvasását! És meg lehet próbálni utánacsinálni egy kis munkával meg némi reszelőzsírral.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz fulemuless #33428 üzenetére
Persze, azzal nincs is gond, de nekem a zelmelettel van a gondom. Ertem en, hogy bazistavolsag... csak megsem...
Nemreg flemeltem tele a manual topikot, hatha segit valaki, de csak kirohogtek a problemammal. Persze valoszinu igazuk van.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Salex1
őstag
válasz *Ropi* #33423 üzenetére
Ez szerintetek jó?
Ténylegesen működik vajon TTL-el?NEM[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz fulemuless #33415 üzenetére
Látom ezt nagyon ki akartad írni magadból.
Ha már a kollégának megvan a Nikon rendszere, és hozzá van pár manuális üvege, akkor nagy eséllyel nem fog áttérni Canonra. Ráadásul -ahogy Byk01 írta- sokkal inkább érdemes manapság már erre a célra milcet venni, ha esetleg nulláról indul az ember. De, ha már mindenképp tükröst szeretne, akkor ezerszer inkább megéri Pentaxot venni, mint C-t.
Szóval így se, úgy se áll meg ez a nagy kanonozásod.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
fanti
addikt
válasz tvamos #33419 üzenetére
Most volt nemrég itt a PH-n egy eladó 1.8-as Super Takumar szép állapotban! Persze M42-es, de ugye egy korrekciós lencse nélküli konverterrel is lehet olyan három méterig élességet állítani, azaz épen portrézgatni el lehet vele így is.
Komáromi Domonkos oldaláról van a lista, azaz a Nikonra alakítható objektívek listája :
Helios 58/2 44-2 utáni változatok
Pentacon 50mm 1.8
Meyer 50mm 1.8
Pentacon 29mm 2.8
Takumar 50mm 1.4
Sonnar 135mm 3.5 MC
Triotar 135mm
Trioplan 100mm 2.8
Jupiter 135mm 3.5 MC
Jupiter 85mm F2 Kiev Contax
Pentacon 200mm F4 Presset
Pentacon 135mm 2.8 Presset
Pancolar MC/Zebra 50mm 1.8
Pancolat 85mm 1.8 MC
Zeiss Planar 85mm 1.4 C.Y.
Biotar 75mm 1.5
Planar 50mm 1.7 C.Y.
Planar 50mm 1.4 C.Y.
Zeiss Flektogon 20mm 2.8 MC
Zuiko 16mm/24mm/28mm/35mm/50mm/100mm -
fanti
addikt
válasz tvamos #33416 üzenetére
Hát, jó a Nikon is, csak ismerni kell Komáromi Domonkost, aki egy ötliteres befőttesüvegre is tud Nikon bajonettet tenni, a bázistávot is belövi, ja és a befőttesüveget egy f2-es 150-600-as stabis obivá is átalakítja!
Amúgy pl. az 1.8-as Super Takumart is megkérdeztem tőle, hogy lehet-e Nikonosítani, és hát megírta, hogy lehet, de annyira bonyis, hogy túl sokba kerülne, ezért nem javasolja, hogy megvegyem.
M42-es Heliosokat, Pancolarokat, Pentaconokat minden további nélkül lát el Nikon bajonettel, és atomprecíz bázistávolságot is beállít, és nem ilyen-olyan távtartógyűrűzős, vagy lencsekijebbtekerős módszerrel, hanem professzionálisan!
-
tvamos
nagyúr
válasz fulemuless #33415 üzenetére
Semmi képpen! Cdakis Sony-t!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Salex1
őstag
D3200-nál mi a legolcsóbb megoldás a vaku távoli működtetésére? (Az nem jó, ha a vázon is villan)
Van valami olcsó kábeles lehetőség? Nem szükséges a TTL átvitele. -
V B A
aktív tag
válasz marcitp #33362 üzenetére
Segítség!
Kiesett a hátizsákomból az aszfaltra a d7100. Érdekes módon egy karcolás sem esett rajta (és az obin sem), viszont az egyes kártya-slotban tönkrement a mechanika. Egy ideig nem adta ki a kártyát, aztán megpiszkáltam, most meg nem fogadja be.
Milyen szervízt tudtok ajánlani Budapesten? Legjobb lenne a budai oldal.
Az előző gépemet szenzortisztításra mindig az Artworkhöz vittem, de komolyabb javítást még nem végeztettem velük.
-
fanti
addikt
válasz fulemuless #33399 üzenetére
Köszi, de inkább Domonkos mesterrel átalakíttatom Nikonra az obikat, nem veszek Canon vázat.....
-
catroot
veterán
-
Ametist
csendes tag
-
metaldog
aktív tag
Sziasztok
Most venném meg első DSLR gépemet ami egy Nikon lenne használtan. A jófogáson nézegetem és efgy d3200 és egy d5200-es néztem ki amik 70000-90000 között vannak. Segítséget kérnél hogy mit kell nézni hasunált gép vásárlásánalmire kell vigyázni és a fent említett két gép közül melyiket ajánlanátok?
-
Byk01
őstag
válasz aleister #33404 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy az az eleve elavult szenzor öregszik is, nem hozza azt a minőséget sem, amit a megjelenésekor.
Manuálozásra, szerintem, egyértelműen a MILC vonalat kell elővenni. Az első generációs m4/3 vázak bőven olyan áron mennek, ami megfizethető, és képminőségben magasról verik a D30-at.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
aleister
veterán
válasz fulemuless #33403 üzenetére
Attól, hogy a bázistávolsága miatt kevésbé szívás vele használni a régi optikákat, még elavult marad a szenzor, és kényelmetlen a 3 MP.
-
aleister
veterán
válasz fulemuless #33399 üzenetére
Nyilván a 24 MP-s, minden tekintetben zseniális (értsd belépő létére a magasabb kategóriás mai, modern Canonok érzékelőjét is megfogó) szenzor után, bárkinek is alternatíva egy régi, elavult, 3 MP-s cucc?
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest