-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gulyopapa
addikt
Ma kicsit elment a kedvem a fotózástól.
Szűrt fényben fotóztam a lányomat, nem mozgott, és mégis sorra baszta el a gép az AF-t.
A képek 2/3-a életlen lett, és az a baj hogy most sem értem hogy miért...talán mert az arca nem elég kontrasztos ?
Ilyenkor mit tudok tenni ?
D7100@85 1.8 -
Balinov
titán
válasz Larry303 #14886 üzenetére
+willhaben.at-re. Haver onnet vett bagoert tavaly Oly E510-et, duplakitte, anyamharagjaval, meg a kijelzovedo is rajta volt.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Larry303
addikt
válasz HThomas #14882 üzenetére
nem kimondott bécs, csak ezt épp ott hirdették, én meg párszor járok arra, plussz ismerősök is laknak kint szal nekem spec. könnyebb, mint BP
amúgy willhaben.at és ott marktplatz
nem kimondottan olcsóbb...főleg most a eur miatt, viszont a cuccok szinte mindig nagyon pöpec állapotban vannak.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
spanyoll
addikt
Kb 1 hónap múlva nem tervez valaki megválni egy 35östől?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Larry303
addikt
-
Iomega
addikt
válasz Larry303 #14879 üzenetére
Az a baj, hogy itt Szhelyen, és környékén :-) nem találok használtat, azt meg nem tudom, hogy meddig kellene várjak, hogy beessen egy jó vétel.
A D5100+18-105mm-es kit, az 150E alatt használtan, nem igen akad még országos szinten sem.
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
-
Iomega
addikt
válasz Kleroo #14872 üzenetére
Szimpatikusabb az 5200-as a plusz tudása miatt, de ezt úgy is tudod. Az árakat elnézve viszont az 5100-as a jobb vétel, ez kétségkívül így van.
Aleister:
A 7100-at venném már akkor, az viszont üvegekkel már más árban mozog, mint az 5200.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
aleister
veterán
válasz Iomega #14871 üzenetére
A 18-105 jó választás lesz, de ennyiért már D7k-t venni 2 üveggel.
Ahogy nézem újban gondolkozol. Nagyon jó állapotú, fél-egy éves használt vázak vannak töredék árért, amik a Nikon 3 év garija miatt bátran vállalhatóak. Én a helyedben használtat néznék. És szerintem simán beszélhetek a topic nevében is ez ügyben.
(#14872) Kleroo:
Khm...ezt nekem? Tényleg nekem?
Ha lenne D5100 fan plecsni, akkor ott virítana a hivatalos Tamron agitátori badge mellett a mejjemen.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
ezmivolt
tag
válasz hotkar #14868 üzenetére
A normál, (alapbeállitás)-ra volt állítva, de azt írja, a füzet, hogy ez csak ISO 2000 vagy magasabb érzékenység felett végez a gép zajcsökkentést. Ergo, ha kikapcsolom, de nem megyek 200 fölé, akkor nem csinál semmit - gondolom.
Azt szeretném, ha a gépem maximális felbontását "láthatnám" is a jelenlegi eszközeimmel -
Kleroo
veterán
válasz aleister #14867 üzenetére
Mindig D5100-at ajánlunk. De egyszerűen nagyon jó. Nincs benne idióta korlát, nagyon jó szenzora->IQ-ja van.
Akinek meg több kell, az kategóriát vált(menüben turkálás, gyorsgombok hiánya,pici kereső,ect).Iomega: És miért hajlasz a D5200 felé? A specifikáció,és a számháború elég félrevezető tud lenni. A valódi korlátok kategóriák között vannak elrejtve,amik jobbára nem igazán derülnek ki a specifikációkat böngészve
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Iomega
addikt
válasz aleister #14867 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Jelenleg inkább az 5200-as felé hajlok, ami 18-105mm-es objektívvel 230-240E körül van, viszont 150E-ért már van 5100-as, és így már 80-90E forint a differencia, sajnos. Azzal a plusz felárral, nem biztos, hogy előnyös az 5200-at választani.
szerk.
Most néztem, 220E-ért is van, de az csak 12 hó garral.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz r3dsnake #14855 üzenetére
A PZD-s az újabb kiadás. Kisebb könnyebb és talán halkabb a fókusza.
Ott a - linkelt - slrgear oldalon részletesen leírják amit a blur indexben is végig tudsz nézni.
F8 környékén elfogadható, de máshol nem valami nyerő.Ahogy irták neked, ezt az átfogást célszerűbb legalább 2 lencsével megoldani a kémpminőség szempontjából.
Ha egy lencse mindenképpen, akkor jobb választás - szvsz - egy 18-200 vr vagy 18-300 vr. Tudom az utóbbi különösen drága meg nehéz.
Esetleg - aminek a tesztelésére én kíváncsi leszek - egy tamron 16-300 VC. -
hotkar
aktív tag
válasz ezmivolt #14865 üzenetére
1. Szerintem a Windows képnézegetőn nem tudod, mekkora nagyításban nézed. Ha 100% fölé mész, pixelesedik, ez természetes.
2. Nem lehetséges, hogy a gépen be van kapcsolva a High ISO NR funkció, amely ápol, szétmos és eltakar?
Csak tippek. Ha natív felbontás fölött nézegeted, biztosan pixelesedni fog.
-
aleister
veterán
válasz Iomega #14862 üzenetére
A D5200-ben jópár fejlesztés történt, ellenben a D5100-nek most nagyon jó az ára. Főleg, hogy használtan nagyon jó állapotú, garis példányokat ki lehet fogni 80k körül. Nekem a legtöbb helyzetben nem volt baj az AF-fel. Hozzátartozik, hogy kevés fénynél mindig a vaku AF rácsát használtam, mert a váz segédfénye mellett azért voltak bizonytalanságok.
Neked kell eldöntened, hogy megér-e ez kb plusz 55k-t (új árakat nézve) a jobb AF. Tulképpen a másfélszeresébe kerül az újabb verzió.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
dabgergo
őstag
válasz spanyoll #14859 üzenetére
Hidd el, a lényegben teljesen egyetértünk. Sztem is sokszor ez túlzás és kimondottan nem szeretem én se a túl HDR-esített képeket. Nincs egy ilyen képem se.
Viszont sok képnek jót tesz még akkor is ha nem muszáj 100-ig húzni. A végletes fogalmazásod nem tetszett, azzal továbbra sem értek egyet. -
Balinov
titán
válasz dabgergo #14845 üzenetére
en meg kovetem a teknikajat.
szerk: egyik videojaban o is bevallotta, hogy kezd tavolodi a szivarnayosponishanyos eredmenyre, foleg a korai videoiban a YT csatornajan esett szerintem is tulzasban, utobbi idoben finomondik, latszik, hogy rajott, a HDR nem a vilagmindenseg. Esszel kell hasznalni, es ugy nem lehet baj. Ez igaz az LR preset systemekre is.
[ Szerkesztve ]
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy aki használt, esetleg használ jelenleg is D5100 és, vagy 5200-ast, hogyan véleményeznétek a fókuszálást a két típusnál, mi a különbség az 5100 és 5200-as között, ha egyáltalán van lényegi különbség.
Megéri plusz 10ezreket rááldozni az 5200-ra, vagy annyival nem jobb az 5100-nál?
Azért fontos számomra ez a kérdés, mert e két típus között hezitálok.
Valaki kifejtené tapasztalatát?Köszönöm a válasz(oka)t előre is!
-
ezmivolt
tag
Ha alacsony ISO-ra fotózok(pl. 200), nagyon pixelesnek látom a laptopomon a képet, ha egy kicsit belenyagyítok. A laptop felbontása a rossz? Ugyanakkor 800-1600-nál meg teljesen jó, mintha jobban bírná a nagyítást a kép, holott ezzen épp fordítva kéne lennie. Nem?
-
spanyoll
addikt
Azért kell leszólni mert baromság és nem kéne ezt elhitetni senkivel, főleg nem olyasvalakivel aki most tanulja a képszerkesztő szoftverek használatá. Nincs két ugyanolyan kép, kivéve ha termékfotózol stúdiókörülmények között azonos értékek és vakuerősségek mellett. Onnantól pedig, hogy a kép más az is, hogy hogyan állítgatod be a csúszkákat. Akit linkeltél ismerem és nem hiszem, hogy ő MINDEN fotón +100 shadowst és 0 highlightsot használ.
Itt pl -100on van a highlights és nem 0-n. Szar is lett a képA mondandóm lényege annyi volt amúgy, hogy nem kell a végletekben gondolkozni a csúszkáknál sem, mert abból könnyebben születik rossz kép mint egy kevésbé meghuzogatottból. Vagy te nem láttál még a kezdő topicban +100 contrast, +100 clarity, +50 vagy több saturation képeket? Na, azok is az ilyen hozzáállás miatt születtek
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
imyourfriend
őstag
Mondhatnám csapnivaló a képminősége mindkettőnek: sima macro Photozone tesztjei alapján. Inkább használj 2 lencsét, mint egy ilyen túristazoomot. A macro változat ugyanúgy használható teleként. Amúgy nem értem mitől lenne mégis macro objektív, mivel a simának 1:3.8 a leképezése, míg a macro jelölésűnek 1:3.5 a leképezési aránya.
-
Larry303
addikt
hát nem tudom, én lebeszélnélek ezekről...ezért felesleges tükrös, ezzel az üveggel felét nem tudod "kiszedni" a gépedből....
a macroról meg...hát sem a közelpont, sem a leképzése nem nevezhető szvsz macronak.
ez ilyen mekk elek üveg...mindenre jó, de valójában semmirehttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
r3dsnake
nagyúr
válasz r3dsnake #14830 üzenetére
Mondjuk amiatt elbizonytalanodtam kicsit, hogyha 18-270-et vennék, akkor eladhatnám a kitobimat, és egy lencsével kevesebbet kéne magammal vinnem. Viszont jól látom, hogy ebből a VC-s tamronból létezik macro és sima változat is? Mi a különbség? Mármint a macro változat ugyanúgy használhtó telének nem? Ilyenkor melyiket érdemesebb választani a kettő közül? Teszteknél kb. hasonló eredményeket láttam a két különböző lencsére mind tele, mind macro felhasználásnál, így abszolút nem értem. (vagy csak lemaradt az egyiknél a címből a macro?)
Köszi!
Erre a két tesztre gondolok:
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
azért minden képen sztem sem jó ötlet. a +100 shadow bizony tönkre tud vágni teljesen képeket, ha épp a hisztogram nem úgy néz ki ami ezt elbírná...szenzor különbségekről nem is beszélve. így sztem egy kezdőnek nem járható út, hogy minden képnek így áll neki.
srác képei között vannak nagyon jók, de van szivárványhányós is, pont azért, mert ez az eljárás szépen magyarul fogalmazva HDR-esít -pfejj de ronda leírvahttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
aleister
veterán
válasz Elektrosokk #14846 üzenetére
Hp1950-nek 2db D600-a is volt, most pedig egy D610-et nyüstöl. Szerintem neki van a legtöbb tapasztalata ezzel a szériával innét.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
JohnyBlue
addikt
-
JohnyBlue
addikt
válasz Elektrosokk #14846 üzenetére
imyourfriend nagyúrnak biztos van egy váza.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Elektrosokk
veterán
van valakinek most d600 a csapatban ?
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
törölt tag
Igen, 14-est. Vannak gázos obijaik, de olyan is, ami veszett jó (a 14 milis ilyen). 50 f/1.2 mókás lesz, ha igaz a pletyó amit linkeltél. De az méginkább, hogy a Samyang tervez autófókuszos üvegeket is a jövőben. Beszáll a Sigma/Tami/Tokina AF-esek mellé negyedikként. Kíváncsi leszek, mit alkotnak Koreában
-
OTika
aktív tag
Kutyus használ Samyang-ot ugye?
Március 21-én jelentik be az új Samyang objektívet. -
r3dsnake
nagyúr
válasz Throme #14835 üzenetére
Azert nagy dilemma mert marcius 29-ig mindenkepp kell telet vennem es ez az obi helyben van delalfoldon. A legtobb obi ajanlatot mindig messze tolem talalom, latatlanban viszont nem vasarolok szivesen. A 105k nem opcio, ennyit nagyon sajnalnek ra, amig nem jon vissza egy forint sem a fotozasbol.
-
Throme
veterán
válasz r3dsnake #14834 üzenetére
Hát azért pár nap, esetleg 1 hét kipróbálást azért kérj, már ha lehet ezt ilyenkor.
Nem vagyunk egyformák, én tuti spórolnék a 105k-s újra, 5 év garival.
Esetleg nézz egy másikat ami használt, de 5 év gariból van még 1-2 év legalább. Lehet egy 10-essel drágább lesz, de a gari biztonság érzetet ad....szvsz természetesen!!!
-
törölt tag
válasz Throme #14831 üzenetére
Nem tudom mennyi lehet az árkülönbözet új (5 év garral) és használt (0 garral), de ha nem kell sokat spórolni érdemesebb lehet újat venni. Az 5 év elég komoly, nikon a felét se adja!
+1, ilyen értékű obinál még ha nem is vadiújat néz, de amire van regisztrált (=aktivált) 5 év gar, és csak pár ezerrel több, azt kell inkább megvenni. Ezen spórolni nem érdemes.
-
Throme
veterán
válasz r3dsnake #14819 üzenetére
Utólag nem lehet ilyet szerintem. A gyártónak nem is érdeke.
Még olyan szóba jöhet bizonyos termékeknél, hogy további éve(ke)t vehetsz +ban, de ezt általában a vásárláskor és nem utána x idővel teheted.Nem tudom mennyi lehet az árkülönbözet új (5 év garral) és használt (0 garral), de ha nem kell sokat spórolni érdemesebb lehet újat venni. Az 5 év elég komoly, nikon a felét se adja!
Tamron is szokta frissíteni az obijait. Pl 18-270 VC.
Szóval még az is előfordulhatsz, hogy az újjal ezen a téren is jól jársz. -
törölt tag
válasz Gulyopapa #14825 üzenetére
Annál a srácnál valami nagyon nem oké (monitorkalibráció téren), ha 100-as shadow-t ad neki és ezt így receptként tálalja. Még alkalmanként is csak tudatosan csinálva a dolgot max, ha az ember tudja tényleg, mit csinál, de így ökölszabályként orbitális hülyeség.
Nálam a sorrend a NEF megnyitásától:
- Camera Raw-ban obikorrekció be (főleg épületnél fontos)
- wb állítás
- crop
- 100% nézet, CA szűrés ha szükséges
- vissza zoom teljes nézetre, jönnek a csúszkák
- még előttük gyorsan AUTO gomb. Mindig rápróbálok, mit dobna a gép pusztán matek és bitek alapján (mert ő ugye így "gondolkodik" aztán vagy azon lepődöm meg, wow, de jó lett, vagy azon, hogy semmi nem történt, mert ahogy én lőttem, azt tartja jónak).
- képtől, témától függően lehet követni is a hisztogramot, vagy el is térni tőle ha úgy kívánja az ember, de én szoktam nézni, ne csináljak nagy baromságot a csúszkákkal.
- zajt nagyon ritkán szűrök Camera Raw-ban, mivel tudom h webre dolgozok ki és 1920-ra leméretezve rengeteg zaj "eltűnik" a leméretezés miatt is már, az infóból pedig nem akarok elvenni már leméretezés előtt is.
- clarity, vibrance, saturation motyókat nem bántom, mert azokat megoldom programon belül is és lehet ott még egyéb effektet is dobok rá, akkor pedig natúr kép legyen a kiindulási alapom, ne egy már eleve szénné húzott valami
- Open Image(s) (És nyílik a PS, de addig a folyamat ugyanaz sztem)Pont ma mutattam Kleroo-nak, ő is hasonlót lőtt és hangolgatta az ő képét. ISO400-on már például ha húzod tovább a shadows-t, jön a zaj, 100-nál k.o. lenne (meg a kép is egy buta HDR-nek tűnne). Pixel nézetben. Netre jó a 100, csak vicces Nem szabad..
Ott van fent a hisztogram. Jelzi, ha kiég, bebukik valami (feltéve, ha nem már eleve olyat lőttél, megesik). Ha mindig olyan beállítást szeret a szemed, ahol a hisztogram már üvölt, hogy kiég, vagy urambocsá, vaksötétség kezdődik, akkor gyanakodhatsz arra, hogy a monitorod nagyon félre van menve (vagy szimplán csak gyári, erős kontrasztos beállításon van). Alkalmanként lehet keményet cibálni a képen a szemnek jó eredménnyel, de mindig inkább kerülendő.
Kis példánkban pl. highlight-ból vettem le annyit, hogy az arca világossága baloldalt csökkenjen valamit de a függöny mögötti infó még fedve legyen, hogy a shadows-ban ráhúzott 35-höz közelebb legyen (ami pedig a sötétebb jobb oldalát emeli). A cél nem az, hogy egyenletes mértékben legyen bevilágítva az arca (itt legalábbis), hanem ne legyen akkora orbitális kontraszt a két arcfél között, legyen balról egy puha fény és látsszon a jobb is szépen, de ne annyira. Ennyi röviden.
A LR-ról nem tudok nyilatkozni, mennyire időigényes. A PS borzasztóan az tud lenni.
Megvettem ezt a könyvet vagy másfél éve lassan.. [link] .. hát.. egyet mondok: beteg. (Jó értelemben). Jó ideje retusálgatok, de nagyon lassú tempóban halad az ember. Kemény meló. A zajszűrés vs. bőr pedig külön fejezetet érdemelne itt a fórumon annyi nyűg van vele. -
Kleroo
veterán
Ken Rockwell egyszer 101-ig húzta a shadows csúszkát.
-true story-Hodor. Hodor? Hodooor!
-
spanyoll
addikt
-
m3ss
veterán
válasz Gulyopapa #14820 üzenetére
hogy lehetne ezt elore meghatarozni? mivel altalaban minden kep mas fenyviszonyok kozott keszul, na meg nem mindig ugyanolyan eredmenyt akarunk kihozni egy kepbol nem lehet elore megmondani hogy pl highlight mindig 0-ra...
ez olyan mintha azt mondanad, hogy minden etelbe ket csipet sot raksz. attol fuggetlenul hogy hany kilo husbol keszul...kalibrald/kalibraltasd be a monitorod, aztan aszerint utomunkazz amit az adott raw megkivan, meg amilyen vegeredmenyt el szeretnel erni.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
r3dsnake
nagyúr
Vajon a 2012-ben Edigitalban forgalmazott tamron obikra is 5 év jótállás volt? Szeretnék most venni egyet használtan, de a mellékelt Tamronos garilevélen "'1 Jahr Garantie", alatta meg az Edigi-s pecsét. És elbizonytalanodtam így, mert ediginél meg minden tamron obihoz 5 évet írnak.
Köszi!
-
JohnyBlue
addikt
válasz Gulyopapa #14813 üzenetére
Betöltöm a rawot.
Megvágom a képet.
Bőrhibákat javítom.
Hátteren ha valami nem oda való megpróbálom kigyomlálni.
Expo, contrast bla bla ezeket megrángatom.
Soften skin ecsettel megparáholom amit meg kell.
Újból expo, contrast bla bla szinek.
Ha kell még egy hangyabokányit élesítek.Exportálom 100% minőségben pl. hosszú oldalra leméretezve 1920 ra. Képernyőre vagy papírra élesítve.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Gulyopapa
addikt
Olvastam egy pár tutorialt a LR-hoz de mégis kérdezném hogy ki hogy szokott hozzákezdeni egy portréhoz ?
Kösz! -
dabgergo
őstag
Megérkezett a Yongnuo RF-603 N3 flash trigger és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Egy dolgot nem értek csak: csak akkor megy ha az adót és a vevőt is TRX állásba állítom (transmit-recieve). Ez nem gond, de miért van akkor a TX (single-transmit) állás? -
Larry303
addikt
válasz Digger #14805 üzenetére
Auto FP -Focal Plane vagy High-speed sync...nem nagyon lesz rá szükséged szvsz...amúgy meg csalóka, mert a high spednek nem sok köze van hozzá (vakut tekintve) meg a synchez sem
egy folyamatos fény inkább ami végig kíséri a redőnyt kb... -majd más leírja szebbenhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
flash-
veterán
válasz cipofuzo87 #14806 üzenetére
" Egyrészt nagyon könnyed, jó könyv, másrészt nagyon hiányolom a fizikai magyarázatokat"
pont ezért jó, mert az alaphokhoz szükséges információt ad, nem terhel még azokkal - az amúgy persze majd a haladó tudáshoz már kellő - részletességekkel.
ha a iso-záridő-rekesz összefüggést és pár dolgot megértesz még mondjuk ilyen leírásból akkor már alklamazható a könyvben található információ.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cipofuzo87 #14806 üzenetére
#14657-ben én ajánlottam Neked egy könyvet. Ugyanonnan indultam, ahonnan Te. Szükséged van a magyarázatokra, az elméletre is, mi az a DOF, mitől alakul ki, hogyan lehet szabályozni, hogyan alkot képet a szenzor, mik az objektívek elején a számok, jelölések, mik a szenzorméret közti különbségek, aranymetszést is taglal talán mint legalapabb kompozíciós dolgot, de leginkább a rekesz- és záridő prioritás lényege ami fontosabb (kezdőként), ilyesmik.
A Kelby könyvek (és a többi) kb. azt tanítja, hogyan kell szépen mellúszni, pillangót úszni, gyorsúszni, ilyesmik. De alapvetően bután néz rájuk a kezdő ember, aki e világgal ismerkedik, mivel ő a vízbe dobva elsüllyed. Én is hülyén néztem volna Kelby akármelyik könyvére tök kezdőként, nem is akkor olvastam el.
Tehát lehet próbálkozni a többi könyvvel, de ha nem adja be az sem, vagy nem leszel okosabb tőle, #14657-ben megtalálod a linket továbbra is. Írd fel egy cetlire, max kidobod.
-
cipofuzo87
tag
Végül Scott Kelby: A digitális fotós könyv I. részét dolgoztam fel. Felemás érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Egyrészt nagyon könnyed, jó könyv, másrészt nagyon hiányolom a fizikai magyarázatokat, de szerencsére a legtöbb helyen nagyon könnyű rájönni az ok-okozati viszonyokra.
Holnap kapok egy Nikon D70-es gépet kölcsön, egy random objektívvel. Azon kipróbálgatom a dolgokat. Most beleolvasok a Fényképészet című könyvbe. -
Digger
senior tag
Remélem nem leszek nagyon offtopic! Illene a kérdésem a D90-be és a vaku topicba is, de ez a topic pörög legjobban és itt vannak a legtapasztaltabb guruk, ezért írok ide!
A minap jött meg a YN568EX vakum és most olvasgatok ebben a témában, a D90 eredeti manualját és a magyar fordítását nézegetve ütköztem némi anomáliába, amiben segítséget kérnék. A gépem most nem elérhető, így nem tudok kipróbálni dolgokat rajta.
Szóval szerintem a magyar fordítás némi bakit tartalmaz az e5 menüpont fordítása körül, bár angolból enyhén szólva nem vagyok perfekt! A menü szövege "Auto FP". Az FP F-je itt nem a "fast" rövidítése? (De akkor mi a P?) Az Adobe Reader keresőfunkcióját használva kerestem a szövegre és ezt a menüpontot több helyen fordítják automatikus fókuszpontnak(172), de előfordul automatikus vakuértéknek (235) és automatikus élességállításnak (252) fordítva is. A 195-ös oldalt nézve én arra hajlok, hogy ez a menüpont inkább a nagy sebességű vakuszinkront állítja, de ahogy írtam, most nem tudom kipróbálni.
Szóval gondolom a vakut feltéve ezt az opciót érdemes bekapcsolni! (?) -
törölt tag
Freddy, a Nikon1 V3-rol mi a velemenyed?
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest