- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Asustor NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gmail
- Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csp01
tag
Április 9.-ei Bladeshop rendelésről eddig semmi fejleményt nem kaptam. Ez szokásos?
-
csibe1
addikt
Valaki rendelt már erről az oldalról? : [link]
Lehet csak én nem találom, de nekem nem sikerült regisztrálni az oldalra. -
csibe1
addikt
válasz
busman #13591 üzenetére
Az első az nagyon durva; az jutott eszembe amikor megláttam, hogy igen, ez nagyon kellene.
A nyél az szarvasagancs?
Érdekes a nyitópöcök, de szerencsére nem üt el a pengétől.
Viszont a penge tengelyénél lévő csavar fejét, azt nem ilyen fényesen hagynám, hanem olyan szürkére cserélném, mint a többi szegecs meg a penge.
Lehet a baknit is mattabbra venném.
Nagyon jó a hangulata a késnek, olyan mintha egy több éve használatban lévő kést látna az ember. A bal oldalon lévő sötét csíkot nézve is ez jutott eszembe; hogy mintha használt lenne, látszanak az apró tökéletlenségek és nagyon jó, hogy nem tükörfényesre lett polírozva a penge.
Ki a készítő? -
busman
veterán
Most két ilyen készül.
-
User_2
tag
a hétvégén sikerült beszélnem egy olyan valakivel, aki üzemszerűen használt a képen is látható bőrt.
elmondása szerint nem használtak semmi pasztát vagy hasonlót,
csak a kemény felületű bőrt.
célja a sorja eltávolítása volt, tehát alapvetően nem a fenés vagy élezés. azaz nem anyag eltávolítása vagy az élszalag helyrehozása.
többet nem tudtam kihúzni az interjúalanyból, az élethelyzet nem úgy adta ki.saját gyakorlat alapján az oltókés valóban elképesztően élesre sorjátlanítható a bőrrel.
borotvaélességhez nagyon-nagyon közeli állapot elérhető vele,
de ehhez valószínűleg kell az is, hogy az oltókés szénacél, azaz nem rozsdamentes, nem korunkbeli ultramodren acél.
a mozdulatok azért nem ennyire lazának tűnő sitty-sutty mozdulatok, a felvételen talán látszik, hogy elég sok odafigyelés, betanultság, határozottság és folyamatosan csökkenő erő is van a simításokban.
A szőlő Kézi és gépi oltása
Agrárszakiskolai Hálózat
https://youtu.be/Y4DaACvPR5s?t=220
kb 3:40 től -
FBLLMAG
senior tag
válasz
Snoop-y #13583 üzenetére
Kocsiba is rendes szerszámokat raktam. Otthon is márkás szerszámaim vannak. A garázsban / műhelyben. Viszont szerszámokat nem hordok magammal. Erre van a multi, mindig nálam lehet.
A VIC csavarhúzói jobban megfogják a csavart mint sok olcsó csavarhúzó. Nem ugranak ki, nem teszik tönkre a csavarfejet. Reszelő, fűrész, lyukasztó ár is van a készletben. A drótkerítést is vágja.
A LM 20 - 40 kiegészítő bit -tel rendelkezik. Nekem a csomagban ott van a racsnis toldalékja is. Ezzel a hagyományos 1/4" -os bitek is használhatók. Bútor is volt vele már összerakva. Nagyobbra nyílik a fogója, hosszabb a vágóéle (ami cserélhető). Szintén van rajta fűrész, reszelő.
A Gerber Center drive nagyobb pengével rendelkezik. Toldalék nélkül használja az 1/4" -os biteket. Rugós a fogója. Szög kihúzóval rendelkezik.
A SOG multija a legolcsóbb. A fogója áttételes, hosszú vágóéllel. Hagyományos 1/4" -os biteket használ, esetleg hagyományos bitbefogóval. A fűrészfogak itt a legnagyobbak. A fűrésze viszont a leggyengébb (a körmőt azért viszi), viszont csavarhúzóként is használható. Lyukasztó ár itt is van.
Konzervnyitó, sörnyitó, kés mindenhol megtalálható. Olló is van szinte mindenhol. Azért nem baj, ha kéznél van pár dolog.
-
Azt vettem észre, hogy a knifestockon tűnnek el a Made in USA kések(KA-BAR, Benchmade, Buck, Spyderco, SOG amiket néztem), nincs olyan ami megrendelésre rendelhető lenne, csak készleten lévők vannak. Konkrétan eltűntek a webshopból azok, amik nincsenek raktáron, a termék sem látszik.Szerk.: Hopp nem, most nézem, más származási ország esetén is ez van most náluk (Victorinox, Opinel, Mora). Egyszerűen eltűntek a rendelhető státuszú kések.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
lugosi #13577 üzenetére
Nem tudom az Opinel és az Icel acélok között mekkora különbség van, de az én Icel evőkésem is majdnem napi fenéssel megy úgy 10-15 éve és még lesz kb 30 mire cserélni kell. Természetesen mindennapi használat, asszony is ezt használja ha az ő kése nem alkalmas vágni valamit, és nem finomkodok, hanem kaszakővel, nem túlságosan rányomva, mert minimális anyagot kell csak leszedni ha ilyan sűrűn fenem. Hagyma aprítás előtt meg ferde tengelyű Fiskars kerámiakorongos 10 húzás vízzel. Ebből is látszik, hogy kézzel laposabb szöget fenek mint a kerámiakorongos, így hatékony.
-
válasz
Snoop-y #13572 üzenetére
Én egy Buck-ot rendeltem egyszer a knifestock-ról, ami nem volt készleten (amúgy mindig csak készleten lévő cuccokat rendelek), arra 10 munkanapot írtak akkor. De nem így lett, valószínű pont érkezett be utána egy szállítmány mert pár nap alatt itt volt. Amúgy ennél többet nem is várnék rá, inkább vennék olyat ami készleten van.
De most rövid távon szerintem nem fog kelleni semmi. A 8-as méretű opinelem amit napi szinten használok, évek óta, az sem kopott el, pedig kb. 2 hetente élezni kell. Ha az ilyen ütemben fogy, akkor kb. 5-10 év múlva fog elvékonyodni annyira a penge, hogy át kell váltanom vagy egy másik 8-asra, vagy a tartalékban meglévő 9-esre (7-8-9-10-est vettem annak idején).
Minden más olyan kis mértékben használódik csak, hogy szükségem nem lesz másikra, csak akkor "kéne" vennem ha kitör a birtoklási vágyami előfordulhat.
Az egyik leatherman-en gondolkoztam még a penge cseréjén, nem tudom, hogy árulnak-e cserealkatrészt, legfeljebb az merült még fel. -
Snoop-y
veterán
Rendeltem egy kest kb 20 munkanap mig ideer (kb a fele eltelt mar) Tukon ulok.
Ki mennyit vart legtobbet, hogy megerkezzen az ahitott bokoje? -
l@ja2
csendes újonc
válasz
Digitalpimp #13559 üzenetére
nemrég vettem egy civivi incisort... annak az éle gyáriként is jó volt, igaz az olyasmik élezéséhez még gyűjtöm a rutint
-
csibe1
addikt
válasz
gyapo11 #13565 üzenetére
Amikor meg elvágod vele az ujjadat az elég csúnya tud lenni, és sokkal nehezebben gyógyul be a seb, mert rondán szétroncsolja a húst.
A sima vágás se kellemes, de az legalább szépen begyógyul, és nem is nagyon marad nyoma.
A hullámos élű késekkel sincs nagy gond, ha megvágod magad. -
l@ja2
csendes újonc
rendszeresen élezem egy étkezde késeit.
kb havonta, kéthavonta keresnek meg, de majdnem minden alkalom után a főnökasszony elvágja az ujjait.
persze hozzáteszi, hogy a baj vele/-ük van, mert ha sűrűbben hoznák, akkor nem lenne akkora használat/váltás, és amúgy a frissen élezett késekkel szeretnek igazán dolgozni,
...csak az a fránya rutin.
mondjuk ők legalább éleztetnek. -
Snoop-y
veterán
válasz
Digitalpimp #13559 üzenetére
Zwilling kesek mind borotvaelesre fenve jonnek. En nagy fan vagyok. Nekem is van par toluk (3 Santoku meg egy hagyomanyos szakacskes) Minoseghez viszonyitva meg eleg elviselheto arban vannak 100-150 EUR kozott. Hogy miert van ennyi? Mikor szakacskodtam akkor nem kellett annyit mosogatni meg torolgetni. Egyik kedvencem toluk a rocking Santoku ami egy hybrid kes a Santoku es a hagyomanyos szakacskes kozott.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
csibe1 #13561 üzenetére
Van neki pár fűrészélű kése, azokat én nagyon utálom,
Egy rokonnak adtam karácsonyi ajándékként aprófogú szeletelő kést. Valami nagy darab sülthúst kellett volna fölszeletelni. Na az egy vicc volt. Az első húzásnál az összes apró rece megtelt a hús szálaival és onnantól semmit nem vágott, csak nyomta szét a húst. De jó, hogy nem magamnak vettem.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
csibe1 #13561 üzenetére
Ne élezd meg nekik, mert elvágják a kezüket, mint a huzat.
Egyik kollégámnak megéleztem egy kését, és szó szerint azt mondta, hogy még az asztalterítőt is elvágta a szalonnabőrrel együtt. Elképzelhető hogy milyen erővel kellett nyomni előtte. Hogy miért nem deszkán vágta azt nem tudom. De ott vannak az amatőr főzős műsorok, egy csomóan elvágják az ujjukat.
Nagy általánosságban a legtöbb háztartás tele van életlen késekkel, és általános az a nézet, hogy az új késen a gyári él az igazi, a szuper, az utolérhetetlen. -
csibe1
addikt
válasz
lugosi #13560 üzenetére
Ne élezd meg nekik, mert elvágják a kezüket, mint a huzat.
Ismerősnek akartam segíteni, csak a sima 2 fázisos húzogatós élezőn járattam meg a kést. Gondoltam jobb lesz, mert olyan tompa volt, hogy attól féltem amiatt lesz majd gond.
Másnap mondta, hogy elvágta az ujját, mert nem gondolta, hogy ilyen éles lesz a kés.
Aztán az a tök egyszerű élező nem egy világszám, de legalább a paradicsomot normálisan el lehetett vele vágni utána.
Van neki pár fűrészélű kése, azokat én nagyon utálom, de azt nem kell élezni.
(meg normálisan vágni se lehet velük) -
Olyan legömbölyödött élekkel találkozok családon belüli késeknél, hogy csodálkozok hogy ezzel mit lehet ugyan elvágni. A vajat szobahőmérsékleten, meg a vékonyra vágott parizert, körülbelül. És mikor megmutatom, hogy milyen egyszerű megélezni, akkor bólogatnak, de legközelebb ugyanúgy tompa.
-
gyapo11
Topikgazda
A fogyasztói társadalomra offtopic példa. Valamilyen főzős kisfilmben láttam olyat, hogy gazdaságosan főzni vagy valami ilyesmi, és kimentek házhoz, mi van a hűtőben, annak felét kidobták mert már kiszáradt, penészedik stb. Belenéztek a kukába és fél doboz vaj kidobva, amúgy semmi baja. Miért dobtátok ki? Morzsás lett. Na ezt nevezem én fogyasztóinak meg pazarlásnak. Anglia 5-10 évvel ezelőtt.
-
l@ja2
csendes újonc
válasz
gyapo11 #13552 üzenetére
nekem volt már régebbi gumis fiskars is kezembe (élezni hozták) ami csúnyán mállott/ragadt. igaz, azt nem tudom, hogy az 'functional forms' típusú lett volna, de biztosan nem a most kapható új design szerint gyártott volt....
google keresés alapján nem teljesen egyértelmű, hogy a FF sorozat mikor került piacra, de amit találtam, hogy 24ben átalakult az általuk felhasznált anyagok használata, és PFAS mentessé tették a markolataikat... kíváncsi leszek hosszútávon hogy fogják bírni.a legrégebbi fiskarsok amik a konyhámban vannak, még édesanyám vásárlásai, és köszönik, jólvannak huszonéve(nem gumírozott markolattal) és az Essentials sorozat ezekre a régikre hasonlít, ezért is ajánom ezek jószívvel bárkinek.
-
Krakkinson
friss újonc
válasz
milan26 #12391 üzenetére
Na pont ezt csináltam, hogy vizes köszörűvel, élszögvezetővel sikerült 5 db ikea kést megélezni nagyon jól, viszont a türelmetlenségem miatt rányomtam közben, így lett mindegyikben szürke csík marás sajnos. Arra esetleg van tipped, hogy hogyan lehet eltüntetni, vagy az marad már ott örökre és kész? Köszi előre is a válaszod.
-
l@ja2
csendes újonc
én olcsóból fiskarsokat meg a dick-szerű henteskéseket szoktam ajánlani,
(fiskarsból csak az essential sorozatot, amin nincs gumimarkolat.)
tény hogy ezeket sűrűn kell élezni, de inkább minthogy kipattogjon. -
Snoop-y
veterán
válasz
gyapo11 #13544 üzenetére
A magas ho a viznyomas es a mosogatoszer kombinacioja a finom elet tonkreteszi kb ugy viselkedik mintha csiszolopapirral kicsit megmunkalnad plusz teljesen kulon rekeszben kellene tartanod a kest, hogy ne utodjon neki semminek mosas kozben (pohar, kes, kanal, villa etc) A kes nyelenek sem tesz jot. A mosogatoszer amugy olyan agressziv, hogy meg a rozsdamentes keseket is megtamadja megfogja az acelt.
-
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
MadGame #13543 üzenetére
Saját tapasztaltot tudok mondani. Fiskars puha, gyakran kell élezni, de gyorsan megy. Kerámia felejtős. Icel szintén puha, hasonló a Fiskarshoz. Kínai Qing 67 rétegű jó, tovább tartja az élét, ha időt szánok rá akkor nagyon jó élet lehet rá tenni, vaskosabb pengéjűek vannak, egy evőkés és egy nakiri, ez utóbbi kicsit már nehéz. Tramontina van egy 20 centis vékony pengéjű, rettentő jól élezhető, a puha paradicsomokra ezt használom, más durvább dolgokra nem mert nyeklik-nyaklik, viszont könnyű, sajnos nem a klasszikus séfkés forma, annál keskenyebb, így deszkán nem is fér a markolat alá az ujjam.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Snoop-y #13541 üzenetére
Előre bocsátom nincs mosogatógépünk. Ha rozsdamentes, akkor a mechanikai koptatáson kívül hogy tudja az élet tompítani a mosogatógép? Mert hogy rozsda nem keletkezhet, pedig a fémet a késekről az tudja eltüntetni.
A készlettel egyetértek, nászajándéknak jól néz ki, de nem praktikus. Kettőnél azért több félét használok, de egy egészen kicsikét késmániás vagyok, ez is lehet ok. -
MadGame
senior tag
válasz
Snoop-y #13541 üzenetére
Na, akkor jól belenyúltam volna
Pont ezzel szemeztem ár-érték miatt, meg gondoltam, hogy miért ne, hiszen az edényei jók... legalábbis én javarészt Tefal edényeket használok.
Ha a Tefal kilőve, akkor esetleg tudnál márkát ajánlani, hogy merre érdemes nézelődni?
Eddig nem nagyon ástam bele magam a témába, hogy mire érdemes a késeknél figyelni, úgyhogy kicsit még vakon vagyok
Köszönöm a segítséget! -
Snoop-y
veterán
válasz
MadGame #13540 üzenetére
Melyik modell? Az eversharp-ot skippelheted. A rozsdamentes sorozatuk meg dishwasher safe ——-> ez onmagaban is ertelmezhetetlen. Konyhakest kezzel mosunk vagy elezheted kb minden alkalommal.
Igertem egy konyhas leirast csak ramszakadt egy csomo melo.
Szummazva:
Keskeszletet felesleges venni a konyhaba. 1 max 2 kessel boven el lehet lenni abbol erdemes jot venni. A mi a jo konyhakes kerdesre:- Edzett acel
- Full tang (a kes anyagaban vegiger a markolat vegeig)
- Ki van egyensulyozva (ez tipusfuggo en speciel kedvelem ha nem kozepen van a balance hanem kicsit elore tolva) Ha nincs preferencia akkor kiindulaskent legyen kozepen. -
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki Tefal késeket? Véleményt szeretnék kérni, most ezekkel szemezek.
Köszönöm
-
milan26
senior tag
Tudom, hogy nem annyira ide tartozik, de volt már téma a célszerszám vs multitool. Én most szeretnék két célszerszámot, egy nagy kombináltfogót és egy oldalcsípőt. Tudtok a Knipextől jobb választást?
-
Snoop-y
veterán
Ha ugy erzed hasznos lenne a munkadhoz a spyderco robosztusabb kesnek tunik pl egy farmert levagni valakirol azzal biztosan jobban lehet, ahogy nezem pont ugy van kialakitva, hogy nem szurod meg vele alanyulsz es szepen vegighasitod. Viszont normal keskent meg ertelmezhetetlen. Hjam meg aki kitalalta rajta azt a sipot hat nem vennem a szamba mert azon a kesen lesz minden is
-
válasz
FBLLMAG #13525 üzenetére
Egy multifunkciósat, valószínű egy victorinoxot, amin van olló, kispenge, dugóhúzó, csavarhúzó és csipesz, nagyító. Van egy swisschampem, valószínű azt. Én városban lakok, szerintem kb. nekem ez kellene 72 órára, hogy konzervet tudjak nyitni, gézt vágni, szálkát kiszedni meg egyéb apró dolgokat bontogatni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
FBLLMAG #13525 üzenetére
Fix pengest ovre akaszthato tokkal. Ha valoban tulelni kell akkor a nyithato kesekkel max a fejfadat faragod ki
Tuleleshez olyan kes kell amit kb mindenre lehet hasznalni (pl rakotheted botra es hasznalhatod dardakent vagy szigonykent. A pengeje eleg vastag, hogy kovel megusd es hasitani is tudjal vele.
En hatizsakos turara is ket kessel szoktam menni:
fix penges + svajci hunter bicsak. -
FBLLMAG
senior tag
72 órás túlélő csomag. Milyen kést vinnétek?
-
busman
veterán
Egy jó Szálkai valakinek?
-
csp01
tag
Spyderco-t honnan ajánlanátok rendelni? Assist-ja van esetleg valakinek?
-
prsq
aktív tag
Honnan lehet egy Leatherman Super Tool 300-ról biztosra tudni, hogy eredeti?
Hozzám került egy darab, a dobozában van egy Audaxtrade-es magyar nyelvű leírás, az jó jel, nem? -
H-Zol
senior tag
Amire figyelj , hogy a klip.vegig érjen , itt egy példa ez a Puma Tec késem
ennek nagyon nincs eltalálva a clip
a kés vége ki csüng a zsebből ( nadrág széléből is , mert sokszor oda fogatom ) de viszont jön a Ganzo
ez a jó megoldás
, ki sem látszik a zsebből, mert a klip vége egy kicsit fentebb van mint a bicska széle !
Amit fentebb a kolléga mutatott azt szerintem a karikát teszik bele a kés végén abba lyukba ! -
Laby
őstag
válasz
orbit76 #13502 üzenetére
Ezt nem is tudom értelmezni hogy van ez?!
Logikátlan helyen vannal a lyukak, nem?#13501H-Zol
Valószínűleg ez lesz a megoldás amit mondtál, köszi az ötletet! Fúrás megy, menetet is tudok bele, úgyhogy elvileg nem lehet gond. Ha lesz elég falvastagság hogy megtartsa akkor jó lehet. Lehet aliexpress-en keresek valami kisebb clip-et mint amit linkeltél, ez lehet kicsit nagy lenne rá és ostobán nézne ki ez a kicsi zsebkés.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Opel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest