Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omni
aktív tag
Az eee900-ban van ventillátor?
-
Heian
csendes tag
Nemtudom, én elég szőke vagyok ehhez és hülye lesz a kérdés is...
de ha 3 cellás windet veszek, abba rakhatok később 6 cellás aksit is vagy nem? -
furic
csendes tag
Szia Dzsez_!
(Mi ismerjük egymást a Drupal révén )
A Wind fedelének rúgózása nem tetszik, és csak 3-cellás akksival kapható.
Nem tudom lehet-e a Wind-et nálunk XP nélkül venni... ja és nincs benne n-es WLAN, meg valami más is volt még, ami miatt 1000H-t inkább vennék... de most nem jut eszembe.[ Szerkesztve ]
-
becksim
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a sima eee 1000-ret (nem vinyós, hanem 8+32 SSD) lehet-e vhol kapni az országban? Mindenütt csak H-t és HD-t látni...
Nindzsák?? Hol?
-
Zola007
veterán
De azért gondolom előre meg vannak írva mondjuk az ingatlan adásvételik/ajándékozások, stb
ON: Én főleg szövegszerkesztésre használom és nekem tökéletesen megfelel.
Nem nagyon tudom részletezni a dolgot és hogy mire vagy kíváncsi, de 10 col szerintem pont használható, különösebb kompromisszumok nélkül.~ 215 mmm széles a wind kijelzője, állíts be úgy bármilyen másik monitoron egy dokumentumot, hogy ~190-200 széles legyen a látható lapméret (vonalzó+görgető mgé férjen mellé) és akkor be tudod lőni, hogy egy 10 colos kijelzőn kb mekkorák lesznek a használatos (gondolom 12 TNRoman) betűk
Én mielőtt megvettem csak natúr XP-vel ellátott verziót tapiztam, s mikor először dolgoztam rajta wordben, akkor kimondottan meglepett a használhatósága. Őszintén kisebbre számítottam.
De mint mondtam, könnyen kiderítheted, hogy mennyire zavaró, hisz elég szubjektívMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Mindenféleképpen linuxosat akarsz?
Eleve 22 dolárral kerül csak kevesebbe, mint az xp-s verzió, szerintem ennyit megér egy jogtiszta ikszpéEgyébként itt nézd meg még:
[link]
Rendes a srác, edigitalos rendszer, ingyen szállítás
a másik: [link]illetve nála megkérdezheted: [link]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
L.C.S.
tag
"Egy ügyvédnek nem tökmindegy mekkora képátlón nyitja meg az előre megírt doc-jait vagy ír pár sort egy szerződésként?"
Ügyvédként kikérem magamnak, hogy csak pár sort írnék egy szerződésbe... max. 1-2-t
De bennem is felmerült, hogy 10'col alkalmas-e irodai munkára (mainly szövegszerkeztés), akinek van ilyen elmesélhetné az ezzel kapcsolatos tapasztalatait. -
furic
csendes tag
Nem találok sehol linuxos Asus 1000H-t (160GB HDD, 6cellás, 95-98e Ft).
A neten úgy néz ki, mintha sok helyen árulnák, de már a harmadik cég mondja, hogy a nagykerben/beszállítónál nincs.
Tudtok egy helyet (budapesti vagyok), ahol kapható? -
Gergő_
őstag
Szerintem ez nem így van. Nem én vagyok az egyedüli akiben ez összeált. 12-13 col, 12 óra akkuidő, 1 Kg körüli tömeg és kicsi, elegáns külméret. Szerintem ez 2009-ben nem jelenhet gondot a gyártócégeknek. Miután a 7-10 colos piacot learatták, kelleni fog másik aratási terület. Hidd el, lesz.
ibm x200 dokker nélkül 300! alatt beszerezhető szóval olcsó(és azzal 4 évig biztosan elvagy)
macbook air szintén... -
Gergő_
őstag
te jó élet úgy látom megint köztünk van...
azt elfelejtetted hogy 3000$
azt hiszem itt lezárhatjuk
elárulom nb arra való hogy megnézd a leveleid,blogokat,fórumot látogass,tanulj,msn skype etc[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
"Ki kell mondani: Fenőttnek a 10 col munkára alkalmatlan"
versus
"Játszani meg teljesítménye folytán nem alkalmas"
lassan ideje lenne akkor eldönteni, hogy mi is a fontosAttól függ egyébként, milyen munkát végez a felnőtt.
--> Egy ügyvédnek nem tökmindegy mekkora képátlón nyitja meg az előre megírt doc-jait vagy ír pár sort egy szerződésként?
--> egy tanárnak, hogy mikor bemegy előadni egy 200 fős terembe, nem tökmindegy miről indítja
--> egy üzletkötőnek, aki vesz hozzá egy mini ledes 3M projit (12x6x2 centi) és meg van oldva minden körülmények közt a prezentáció, akár egy cég vagy család otthonában is, hiszen semmi egyéb nem kell hozzá
--> egy egyetemistának (azt hiszen nyugodtan sorolhatjuk a felnőtt kategóriába, mind intelligencia, mind munkaképesség terén) is fontos, hogy könnyen tudja hurcolni. Nekem például kifejezetten jó, hogy be tudom csúsztatni a fiókba, illetve kis helyet foglal a bench-en.
--> egy hivatásos fotósnak, aki a puszta közepén is meg tudja nyitni a képeit számítógépenEz pár példa, pedig mindegyikük csak annyit akar, hogy be tudja csapni a gépet a hóna alá és semmi egyéb technikai bravúr.
Na nekik is készült a netbook kategória.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Egyébként ezt a definíciót:
"Egyszerűen az van, hogy a netbook egy könnyen hordozható gépet akarna jelenteni amivel jól lehet netezni"miben rúgja fel a keret vastagsága?
Minden benne foglaltatott kívánlom teljesül attól függetlenül, hogy 0,5 vagy 2 centis kerete van a kijelzőnek.Egyébként azért is fél milla, mivel drágább egy ilyen kijelző előállítása, persze nem arányosan, de az autós példával élve a Ferrarinál is lehet érdeklődni, hogy a régi magyar poénnal: "Mi kerül ezen ennyibe"
A 10 col persze nem 3D-re lett kitalálva, de egészen jól használható. Ehhez talán leginkább a magyar módszer illik.
Hogyan növeld olcsón a láthatót képfelületet ---> ülj közelebb
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Hoppá, most nézem, hogy valamiért nem jól adja a linkelt képet a fórum. Na mindegy, nyomjatok "kép megjelenítése"-t
Az addig rendben van, hogy összeállt, bennem is hasonló gép fogalmazódott meg anno.
Én speciel subnotit indultam le keresni, már majdnem meg is rendeltem egy Pr210-t, mikor a fórumlistában rátaláltam a wind topicra.
Ekkor volt július eleje és odébbcsúszott a vétel, olvasgatás, gondolkodás, mérlegelés követte, majd augusztusban pedig lett belőle egy U100.A hidegenhagyás pedig csak a business class gépeket nem/kevésbé érinti, de azért ott is jól megfizettetik az újításokat és hogy azt érzi a vevő, hogy ezt pont neki találták ki.
Ebből a sávból szoktak az új dolgok szépen lassan lecsorogni a consumerbe.Az a baj a kívánalmakkal, hogy a mostani állás szerint ezek az igények
- 12-13 col
- 1kg
- 12 óra akkuidő
ééés a legvégére
-mindezt 150k-értNa ez kemény falat lesz, s még mindig azt merem állítani, hogy nem azért mert nem tudják megcsinálni, hanem mert nem fogják!
Illetve szépen apránként.
Az ára csak a végén fog közelíteni az elvárthoz. Tehát az egy dolog, hogy a vevő mit mennyiért szeretne
Nagyon sokáig megélnek még ezekből a netbookokból, ne legyen igazam, de ezt a hozzászólást majd kéretik visszanézni 1 év múlvaMondjuk ha így áll a dolog, hogy 2 notid van már, akkor tényleg ráérsz várni. Én speciel első notinak vettem, egyetemre és nem bántam meg, főleg hogy még most is ugyanannyiért osztogatják
[ Szerkesztve ]
-
Dzsez_
tag
"de szerény véleményem szerint nem biztos, hogy érdemes várnod ezekre a gépekre"
De! Én megvárom. Nyugi. Lesz.
"Az a baj, hogy hiába összeállt benned, hogy milyen gépet szeretnél, ez finoman szólva hidegen hagyja a gyártókat."
Szerintem ez nem így van. Nem én vagyok az egyedüli akiben ez összeált. 12-13 col, 12 óra akkuidő, 1 Kg körüli tömeg és kicsi, elegáns külméret. Szerintem ez 2009-ben nem jelenhet gondot a gyártócégeknek. Miután a 7-10 colos piacot learatták, kelleni fog másik aratási terület. Hidd el, lesz.
"Én javasolnám egyébiránt megtekinteni a kis 12 colos [fujit], ha eddig még nem olvastál róla."
Ezt már kétszer is elindultam megvenni, de lebeszéltem magam róla az utolsó percben. Fu-Si. Ez egyenlő a gyakori szervízzel. Nekem mindenapi munkára kell, nem pedig arra, hogy a szervízben pihengessen hetekig a javítandó halom alján.
Egyébként kettő, az az 2 darab notim van jelenleg is, amivel dolgozom. Egy amivel mászkálok, és egy ami othon az asztali gépemként funkcionál, de egyben tartalékot is jelent ha a hurcolós valamiért megadná magát. Szóval annyira nem égető nekem a dolog, hogy agyonizguljam magam rajta. Megmondom mi van 150-et szánok egy olyasmire mint amit példának hoztam. De még jobban örülnék, ha megvehetném fele ennyiért. 300-at vagy 500-at akkor sem fizetnék érte, ha holnaptól kőgazdag lennék. Mert akkor nem kellene dolgoznom se és akkor egyáltalán nem kellen, csak othoni nagymonitoros asztali gép.
http://szabadforum.com/
-
Dzsez_
tag
válasz fanthomee #868 üzenetére
Félreérted. Nekem nincsen erre pénzem és nem is azért hoztam a példát mert hű de nagyon kellene. Egyszerűen az van, hogy a netbook egy könnyen hordozható gépet akarna jelenteni amivel jól lehet inetezni. Eredetileg. Mai szemmel viszont a netbook = otrombán vastag keretet.
A hozott példában a 12 col kontra külméret volt a lényeg. Ez egyben vékony, elegáns keretet jelent.
Nem feltétlenül azért félmilla egy ilyen, mert vékony a keret. De nekem ez a feltétel. Én kipróbáltam, nekem a 10 col kevés. Talán azért mert már nem vagyok 10 éves gyerek. Szerintem csak ők látják rendesen. Küzülük is csak azok, akiknek nincsen baj a látásával.
Ki kell mondani: Fenőttnek a 10 col munkára alkalmatlan.
Játszani meg teljesítménye folytán nem alkalmas. Én nem is értem hogy akkor miért lett sikertermék. De ettől én még várhatom hogy megújul és lesz 12 meg 13 colos belőle. És lesz is, mert meg lehet csinálni. Mert 10 collal, bunkó vastag kerettel nekem még akkor sem kellene, ha fele ennyiért kínálnák.
-
Zola007
veterán
a keret egyébként 6 milliméter, nem 3
ezen egy kicsit jobban látszik[ Módosította: Bordoi ]
-
Zola007
veterán
Azt hiszen most már tényleg kellene valami határt húzni, hogy ne hasonlítgassunk 100 és 600k-s gépeket.
Mi elfogadjuk, hogy neked kevés a 10 col, nekem se tetszett asztali 19 és 22 után, de azoknál a gépeknél a billentyűzet nagyobb, mint az egész Windem. Neked valóban a 12 colos kategória való, de szerény véleményem szerint nem biztos, hogy érdemes várnod ezekre a gépekre.
Az u300-t én 200 fölé tippelem, nem fognak konkurenciát állítani a saját netbookjaiknak (Microsoft után szabadon), hiszen az u110, 115, 120 típusokkal és a többi árcsökkenésével telítve lesz a 40-120 ezerig való kategória.
40 eee700
60-70 eee900
80 aspire one
95-100 wind, 1000H
110 (tipp) u115
120 (tipp) u120Az a baj, hogy hiába összeállt benned, hogy milyen gépet szeretnél, ez finoman szólva hidegen hagyja a gyártókat. Legtöbbször még a nagyközönség igényeit sem veszik figyelembe, főleg ha abból némi profitkiesés származna.
Vegyük például a windet: még most is 3 cellás akkuval nyomják, nagyker listákon már felleltük az u120-at is, de szerintem ez is 3 cellával fog magyarhonba érkezni.Pedig mindenki 6 cellással szeretné, de ez nem érdekel senkit rajtunk kívül, viszont így is viszik mint a cukrot, a 6 cellás verziót meg majd el lehet adni ismét.
Végülis ez nem a máltai szeretetszolgálat, hanem kőkemény biznisz, mi meg úgyis megvesszük, "há má olyan kici meg cép"Szóval kompromisszumokat kell keresztbe-kasba kötni még most is - így 2008(lassan 9)-ben - ha még ebben az életben gépet szeretnél venni magadnak.
Én javasolnám egyébiránt megtekinteni a kis 12 colos [fujit], ha eddig még nem olvastál róla.
100 körül gyakorlatilag ez az egyetlen noti, ami közelíti az igényeidet[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz fanthomee #868 üzenetére
3000 bazzeg, azért nem tudom, hogy milyen marketingesek ülnek a Fujitsunál, de azért elég durva lesz, hiszen mire ideér(ne), addigra elérhetné a 700.000 forintot figyelembe véve a szállítást, áfát és a magyar kereskedők telhetetlenségét.
-
fanthomee
tag
Azért az árát is megkérik szépen: "A Fujitsu a 280x207x27,3 milliméteres noteszgépe nem tartozik a legolcsóbbak közé, ára 3000 dollár körül alakul, de egyelőre csak Japánban lehet megvásárolni."
Ha ilyen gépet szeretnél, tényleg nem jó helyen jársz. Hasonlót a főnököm is vett már vagy négy éve kb. 500.000 Ft volt akkor. Csak mint ahogy te is mondtad, az ASUS feltalálta már ugyanezt egy kicsit butítottabb változatban, és jóval olcsóbban.
És hívod aminek akarod, de ez egy más kategória. 12"-osat ebből pedig soha nem fogsz kapni, mivel az Intel, és a Microsoft is megszabta a gép határát: 10"-ban. Ennél nagyobb gépet ők is subnotebooknak hívnak. -
fanthomee
tag
-
Dzsez_
tag
"Értsd meg pls.hogy ez már nem netbook,hanem subnotebook"
Te meg azt értsd meg, hogy hivatalosan nincsenek is kategóriák. Asztali gépek és hordozható gépek vannak. Éles határokat ezen belül nem tudsz kialakítani, mert a piac, a gyártócégek úgyis keresztbeverik.
Tehát nincsenek kategóriák, csak tudálékos újságírók vannak, meg makacs emberek vannak. Ezt meg neked kell megértened.
"és méregdrágán mérik az ilyet 170-200 KHUF körül számolj"
Számolhatok, de az ár sem kategorizál.
"Minden nagyobb gyártónak van ilyen,de az árukért nagyobb notebookot simán vehetsz nagyobb teljesítménnyel."
Ez is igaz, de ez sem indok arranézve, hogy valaki kategóriákban vásárolhasson csak. Olyat vesz amilyet csak akar. Ebben nem szabad hogy holmi újságírói ráaggatott, buta kategórianevek megakadályozzák.
Egyébként az ASUS találta ki. A bemutatón a cég vezérigazgatója ultrahotdozhatónak (UMPC) titulálta, nem pedig netbooknak. Már bocsánat, de akkor mitől lenne netbook?
-
rakal
senior tag
Értsd meg pls.hogy ez már nem netbook,hanem subnotebook,és méregdrágán mérik az ilyet 170-200 KHUF körül számolj.Ugyanis ebbe a méretkategóriában szinte minden van,ami egy normál notebookban benne van.(pl. PCI Express card foglalat,DVD író etc.)
Minden nagyobb gyártónak van ilyen,de az árukért nagyobb notebookot simán vehetsz nagyobb teljesítménnyel.[ Szerkesztve ]
-
Dzsez_
tag
Hoppá! Közben a Fujitsu megcsinálta amiről beszéltem:
12 colos képernyő. Tessék megnézni micsoda vékony két oldalon a keret. És a külméret magáért beszél:
280x207x27,3 mm
Mennyivel is nagyobb ez mint egy Wind vagy e EEEPC1000?
Amúgy baromi drága lesz, nem azért mutataom, csak a méretek miatt, hogy bizony ezt meg lehet csinálni. ASzerintem mások is meg fogják csinálni. Remélem lesz 12"-os netbook is hamarosan.
Ja és a tipous: Fujitsu új, Biblo Loox R
-
fanthomee
tag
válasz BloodRay #835 üzenetére
Szerintem sincs semmi gond az ASUS-okkal, bár természetesen egyedi hibák minden gépnél előfordulhatnak. Én erről az akkus hisztiről is csak ebben a fórumban olvastam, máshol nem is említik ezt a dolgot. Arról nem is beszélve hogy az még tényleg a 900-as gépekről szólt anno. A Wind-nek is vannak hibái, az új tapipadot sokan nem szeretik, a ventilátor is szeret zajongani. Példa...
-
Dzsez_
tag
Igaz. Óriásiak az árkülönbségek. Most megnézem a renew HP-kat, amit a noti topikban kaptam válaszul. Óriási leárazások vannak. lényegében harmad-negyed árak ahogy nézem. Kézbe kell venni és megnézni. nekem fontos, hogy ne legyen karcos. Ha jívították, kerülhet rá könnyen. Meg a HP-k képe nem valami olvasható. Megnézem, de azthiszem mégiscsak megvárom az MSI U300-át. Nem igaz, hogy ha idáig vártam még két hónapot ne tudnék várni.
-
Dzsez_
tag
Nem akartalak megbántani a szakember kifejezéssel. Nem tudom miért vetted magadra.
A számolásod meg hiába helyes, engen nem zavarna ha a Wind méretei egy-két centivel nőnek. Ha mondom, hogy nekem a 10 col kevés, akkor azt fogadd el. Ilyen a szemem és kész. Ezen okos érveléssel nem fogsz tudni változtatni.
Egyébként nagyon jó az összefoglalód!
-
Zola007
veterán
Hát ha őszinte akarok lenni, akkor én sem vennék u120-t. Az egy nem mellékes dolgo, hogy nem tetszik külsőleg, az meg hogy n-es wifi és talán nagyobb vinyó, valahogy nem hat meg. Az egyetemi wifi így is jó sebességgel megy, illetve vinyóból meg nem kell nagyobb. 3,5g-re nincs szükségem. Jó lesz nekünk a gagyi u100, nemde (2gb nekem is)
-
Zola007
veterán
Rakal: u120 lassan rendelhető, nézz be a wind topicba
De szerintem ezekből is 3 cellásakat küld majd az msi ide parasztfalvára közép-eubaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rakal
senior tag
Remélem az árakat is megnézted!
A 2 Ghz-es 335 KHUF,a 2,4 Ghz-es 418 KHUF.
Őszintén mondom Neked,és semmiféle mobil gépért nem adnék ennyit,hacsak nem céges inveszticióról van szó.
Az OSX Leopardtól pedig nem kell hasraesni,én is használom,semmivel nem nyújt többet,mint a Windows XP,vagy Vista,igaz barátságos a használata,de sok funkcióra jobb a Windows.
A legjobban jársz,ha veszel egy MSI Windet,vagy Asus EEE 1000H-t.
A 10 collos képernyő még jól használható(gyakorlati tapasztalat,kb. 3 hónapja vagyok Windes).Árban is ezek az optimálisak. -
Zola007
veterán
Ha a wind külméretét vesszük alapul, akkor az 260x180 mm
Ehhez nem kell más, mint a Pitagorasz-tétel vagy legegyszerűbb módon egy vonalzó és máris megvan, hogy ekkora méretben milyen kijelzőt bír el egy ilyen noti.Ezek szerint 316 mm lehet a teljes átló, 13,3 collhoz 338 milliméter kellene, de abban nincs benne a keret.
Azaz nagyon maximum egy 12"-os kijelzőt lehet beletenni, s ebben az esetben is alig 3 milliméter lenne a keret, ami finoman szólva is semmi.
Ez igencsak messze van mind a 13,3 colltól, mind a törésmentességtől és legfőképp a 100ezer forintos kategóriától.A 13,3 coll pedig azért kellene teljes értékű gépet jelentsen, mivel ekkora méretbe a jelenlegi technika alkalmazásával már akár optikai meghajtót is lehetne építeni, amit persze nem muszáj, de szerintem minden tulaj jó néven venné.
Ki fognak jönni ilyen modellel is szvshz, azonban egyelőre a mostani telítéssel foglalkoznak. Ha később hozzák ki, akkor újra el lehet adni azt is.
Egyébként ha látnál a szemedtől, a hozzászólásom végére írtam a ne beszélgessünk róla többet dolgot, azaz zárás képpen.
Nem a szakemberekkel van a gond és mivel nem kötekedni vagyok itt/nem azért fórumozok, ezért nem is mondom, hogy veled van baj.
Ha összeírod egy hozzászólásban, hogy pontosan mik az igényeid vagy csak, hogy mire szándékszol használni, akkor szívesen válaszolok részletesenIgaz, hogy nekem még csak 4 hónapja van netbookom, illetve előtte is utána is láttam már az összes típust, de nem muszáj hinni nekem.
Egyébként az opeles topicban sem fognak sohasem Ferrariról beszélni, pedig mind designban, mind sebességével, mind stílusban odaveri, de ettől még nem lesz belőle családi autó.
-
bypet
tag
És máshol (külföldön) hol láttál?
Amazonon néztem, csak US shipping..
Romániában közben már van: http://www.intend.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=68&products_id=16545
de nem találtam szállítási lehetőséget ide.
Más ötlet esetleg?**
-
rakal
senior tag
A neten pár infot elolvasva nekem olyan érzésem van,mintha az MSI az Apple-ről akarna koppintani(mármint a Macbookot-ismerős a 13,3 collos képernyő,forgácsolt alumínium chassis,ultravékony etc.,ultraportabilis---csak nyilván fele áron nyomják majd,mint a Macbookot,a Macbook Air-ről nem is beszélve)
-
Dzsez_
tag
"13,3 col már nem a kicsi kategória, hanem egy teljes értékű gépet kellene, hogy jelentsen."
Kellene? Aztán miért kellene? ha vékonyabb a keret, majdnem ugyanakkora lehet a külméret mint a Windedé. Akkor mi az hogy kellene?
Szóval azt mondod ne beszélgessünk kategóriákról, de az egész beírásodat annak szentelted. És mint látod nm volt benne túl sok ráció.
Az igények és a szakemberek. Na ezzel is megbuktam itt. Először mentem a milyen noebbookot vegyekbe. Ott azt mondták, illetve éreztették, hogy amit akarok az inkább ebbe a fórumba tartozik. Itt meg tessék, ez van. Erre nyitok egy külön szub topikot. Azt meg törölte a moderátor és átirányított oda, ahol szintén nem az én igényeimről van szó.
nekem az a véleményem, hogy lehet hordozható gépet csinálni még 15 colos kijelzővel is. Csak nekem nincsen annyi pénzem, hogy megfizessem. De lehet. Még a kisőccsére sem igazán lenne. Pedig szép, és vékonyságával, tömegével hordozhatóság terén agyonveri azokat amikről itt folyik a társalgás. Példa: http://www.macbolt.hu/macbook/
-
Zola007
veterán
pár definíció normálisabb helyekről:
pcmag: "A subnotebook computer that costs less than $400. The term was coined by Intel in 2008 for computers that use the Intel Atom microprocessor. However, it may refer to small PCs that use non-Intel CPUs such as those made by AMD and Via"
best buy: "netbook is a streamlined mobile device designed for the Internet, so you can stay connected on the go. Get up-to-date news, the latest scores and weather information, access your e-mail and social networking sites, and enjoy digital videos, photos and music.Netbooks may look like laptops, but they don't have the full capabilities of a computer. Instead, a netbook specializes in mobility and the Web, so it's great for travel or as a supplement to your main PC."
-
Zola007
veterán
Valóban fölösleges vitatkozni arról, hogy milyen kategóriába soroljuk ezeket.
Mindenki döntse el, hogy mire van szüksége és ha ezeket elmondja egy hozzáértőnek, akkor kategóriafüggetlenül tud neki konkrét típust javasolni.Alapvetően méret alapján célszerű a laptopokat csoportosítani, elég objektív jellemző.
a 10 colos gépek pedig valóban egy átlagos könyv méretét mutatják .Attól még nem neveznék NETbooknak egy gépet, ha
- van benne webcam
- nincs benne odd
- mondjuk 1,5 kilóde:........ van egy 20"-s kijelzője
Pedig technikailag meg tudják csinálni. Az U300 egyértelműen subnotebook kategória, bár tömege valóban alacsony.13,3 col már nem a kicsi kategória, hanem egy teljes értékű gépet kellene, hogy jelentsen.
Speciel azt sem értem, hogy miért kellett kihagyniuk az optikait, hiszen ekkora méretbe már bele tudnak rakni egyet, ugyanis készítettek már iszonyat vékony (<1cm) optikai meghajtót korábban is.Subnotesz kategóriás gépet már vehetsz 100e ft alatt, de pl az MSI Pr210 szériája is sokáig futott 135k körül, amit az u300 lazán túl fog lépni.
De tegyük félre ezeket a fölösleges dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
bypet
tag
900HA hol kapható / rendelhető?
**
-
Dzsez_
tag
Azt mondod a kijelző átlója szerint vannak csoportosítva? De akkor a NET-könyv elnevezés butaság volt. Meg aztán engem egyébként sem érdekel a kategórianév.
A lényeg, hogy könnyű legyen, olvasható legyen, sokat bírjon az aksija, legyen benne webkamera és olcsó legyen. Felőlem aztán olyan kategóriába sorolhatják amibe akarják.
Egyébként akkor az MSI U300 mégis mi lenne? Szub-notesz-könyv megint nem ez a kategória, mert abban van DVD-író és az egyébként is piszok drága.
Valahogy az az érzésem, a kutyához kötjük a karót amikor így kategorizálgatunk. A kutya meg elszalad vele.
-
Carline
őstag
Újra támad exy
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Keva22
csendes tag
Neked mi bajod van? Eddig is voltak 13,3"-as gépek meg ezután is lesznek, csak nem értem mi köze ezeknek a netbookokhoz ami max 10"? 12" már subnotebook. Szal nagyon ügyes vagy, hogy megmondtad. Csak nemtom mit. Ottvan a MacBook Air, 13,3" és 1.36kg. Attól még nem hívjuk netbooknak.
-
Zola007
veterán
Nekem speciel számított az esztétika és ez qvára szubjektív. Mindenkinek az tetszik, ami.
Ezzel nem lehet vitázni, normális embernél bebeszélni se. Meglátod és azonnali csodálat/undor, ami sose vakarsz ki többet a fejedből.
Vaciláltam én is anno, de eldöntöttem, hogy nem veszek olyan gépet, ami nem tetszik.
Vékony és tetszik, már 6 cellással is otromba, nem kéne, dettó a vetélytárs.
A kategória ellenben szükséges volt, mivel elfér a mappámban, de kisebb hátizsákban mindenféleképp, ami már 12col mellett is zaccos.
Asztalon sem foglal sok helyet, nekem csöndes, nem hangosabb, mint az 1000h, kb egál.üzemidő: 2 óra még mindig elég volt, mondjuk gyakran járok konnektorközelben.
Akinek kell a min. 4 óra naponta huzamosan, annak egyértelmű, a többiek mérlegeljenek.
Ha leülsz 5 percre és átgondolod, hogy mire is használod még a mostani céljaidon kívül, akkor pár év számtech után ennek belövése nem szabad, hogy problémát jelentsen.
Én mondjuk nem nézek filmet rajta, netezni sem folyton, inkább magángép/saját környezetet jelent egyetemre. De itt gyakorlatilag 100 méteren belül mindenhol van gép, ha netezni kell és áram is.Melegedés: én nem ágybafekvősnek vettem, így az alja nem érdekel, viszont a billentyűzet hűvösebb volt, mint az Asusoknál.
Mondjuk annak örülnék a legjobban, ha még hűtése is lenne:-) Na de én már csak ilyen jegesmedve-projekt vagyok.Kijelzőnél cipeléssel azért vigyázzatok, hol nyomjátok meg, gyönyörű felhős képe tud lenni egy laptop tft-nek, ha maradandóan sérül.
Tehát nem ennél fogva kell cipelni és nem leejteni. Nem vödör és nem tégla.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Sajnos nagyon parázok az Asustól a róluk írt problémák miatt.
Meg nem is biztos, hogy feltétlenül szükségem van így átgondolva 3 óránál nagyobb üzemidőre együltében. Gyakorlatilag suliban lenne csak távol konnektortól, de ott is ahol nincs, ott általában nem is rendeltetésszerű a használata."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
Akkor kb annyi amennyiért én is láttam.
Ma megtapogattam egyébként mindkét készüléket, egyikkel sem volt különösebb gondom.
MSI-nek szimpatikusabb, hogy matt a felülete a billentyűzet alatt.
A wind-tapipad meg nem tűnt gázosnak, igaz hogy kisebb mint Asuson. Bár azt be kell vallani tényleg jobbnak tűnik egy fokkal 1000H padja és a hozzá tartozó gombok kiképzése.
Billentyűzetével egyiknek sem volt gondom, bár Wind-nek kicsit passzírozottabbak a kurzorgombjai."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
Cyrin
addikt
válasz BloodRay #826 üzenetére
Hát nem tudom, de a múltkor amikor megvizsgáltam a Windet a fedél himbálódzása kifejezetten gagyi hatást keltett bennem. Hozzátenném, sokszor előfordul, hogy az 1000H-t nyitott állapotban a kijelzőpanelnél fogom meg, és viszem arrébb, és semmi sem történik, meg se mozdul egymáshoz képest a két rész, ugyanez Windnél a fedél gyengébb rögzítése miatt lehetetlen, továbbá kétszer már leesett, semmi baja, szóval rendesen össze van rakva, ezt egyébként sok tesztben is kiemelik.
-
BloodRay
veterán
Valószínűleg én is emellett fogok dönteni, dacára a jóval gyengébb üzemidőnek.
Sokkal szimpatikusabb és minőségibb benyomást kelt bennem a Wind.
Maximum később ha lesz fölös pénzem megveszem hozzá a nagy akksit.
Először mindenesetre egy külső dvd íróra fogok beruházni pluszban."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Sipi16
őstag
Sziasztok!
Elkezdett érdekelni ez a kicsit laptop. Csak az a problémám, hogy két gép között vacilálok.Az első: - Intel Atom N270, 512MB arbetsminne, 8GB NAND Flash (ez egy Acer lenne)
A második: ASUS EEE PC 900 (900Mhz, 1Gb ram, 16GB flash SSD)
Mind a kettő linuxos és egy külső 320Gb-os mobil winchestert szeretnék használni. Torrent, MSN, Skype, MP3 hallgatás és kevés filmnézésre használnám. Szerintetek melyik a jobb választás?
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Cyrin
addikt
Hát én pedig pont arra gondoltam ma reggel, amikor kézbe vettem a gépemet, hogy sose vennék ennél nagyobbat netezésre, sőt kisebb irodai munkára se (céges munkagépnek is ezt használom). Minden tökéletesen olvasható, és nem is kell közelről nézni, 80 centiről is tökéletesen el tudom olvasni. Sőt ha a bnőmnek vennék ilyesmit, akkor inkább a 901-est választanám, mert az is elég lenne neki (nekem a kis billentyűk miatt már nem, de képernyőméretben az is megfelelne).
Az aksiproblémákról semmit sem tudok mondani, nekem semmi gondom vele, és nem is emlékszem hogy ez általános probléma lenne, kivéve a korai 900-as modelleket.
-
-
Dzsez_
tag
Nagyon fontos az akkuidő, de van annál egy fontosabb szempont is szerintem. Mégpedig az olvashatóság. A 10 col szerintem kicsike. Nekem a 12 col, esetleg a 13 col lenne az optimális. Tudom-tudom, az meg nem netbook kategória. Szerintem meg hamarosan az lesz. Mérd meg a tiédet. Ha a képernyőkeret nem öt centis, hanem csak fél centis, akkor az pont 13 col. No comment.
-
BloodRay
veterán
Sziasztok!
Elnézést előre is ha már feltették páran a kérdést esetleg, de érdekelne szerintetek melyik lenne jobb vétel azonos áron:
-Asus EEE PC 1000H, XP-s, 80GB-os vinyóval,
vagy
-MSI Wind U100, XP-s, 160GB-os vinyóvalNekem eredetileg szimpatikusabb a Wind a kicsit hűvösebb működés és a nagyobb winchester miatt, de ha jól tudom itthon a kisebbik akkumulátorral árulják, az Asus 1000H-ját pedig a nagyobb 6 cellással.
Jól tudom? Más észrevételt, tanácsot is megköszönnék.Üdv: BloodRay
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
icezozo
addikt
Toshiba NB100-al küzd valaki rajtam kívül ?
http://qwankido.hu/
-
mob_zzz
aktív tag
válasz kapcs-ford #801 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de eee PC-re van olyan szoftver, amivel kiválóan szabályozható (kikapcsolható) a venti. Az eeectl-ről beszélek.
Nálam úgy van beállítva, hogy csak 55C-n kapcsoljon be a hűtés, így alapállapotban egyáltalán nem jár a venti, csak a HDD zúg. -
PNP
őstag
válasz kapcs-ford #807 üzenetére
Dell-ről úgy beszéltek, mintha egy nagyságrenddel drágább lenne, pedig 400euro körül van, mint a legtöbb netbook. Az hogy itthon néhányszürkeimportos gépet drágábban kínálnak, megszokott jelenség nagy kereslet esetén. Asus hangosságáról: nekem 901 van, kifejezetten halk ventivel is, bár tény hogy a Dell kivételével más netbookot nem használtam (és annak viszont van némi elektromos alapzaja).
-
Dzsez_
tag
válasz kapcs-ford #807 üzenetére
Én hiszek neked. Akkor legyél kedves nekem rangsorolni őket a következők szerint:
olvashatóság
csendesség
melegedés
akkuidő
-
kapcs-ford
őstag
Ne haragudj de pont nem én rinyáltam az miatt hogy melegszik illetve, hogy melegebb....
A Dell-t azért nem hoztam fel mert az drágább gép, biztos jó mert csendes feltéve ha ssd-s persze nem mondok róla semmit mivel még nem volt nálam az msi/asus sorozat/aspireOne viszont igen, tehát bocs, hogy ha a tapasztalataimat írtam le és nem azért írtam mert szófosásom van mindenféle alapok nélkül.
Azoknak írtam le akik gép vásárlás előtt állnak.Egyik gép sem annyira hangos hogy megsüketülj de ha van jó hallásod és szeretsz csendes környezetben gépezni akkor lehet pofáraesés az MSI/ASUS-nak a zümi gépei mint nekem az AspireOne volt. Szerencsére az AspireOne-ra kijött pár homemade ventiszabályozó progi amivel akár teljesen is le lehet kapcsolni a ventit illetve automatára is ami csak akkor kapcsol be ha a proci elér egy bizonyos hőfokot. A gép valóban melegebb ebből kifolyólag de kit érdekel. A core2-es laptopok ventivel fullon melegebbek.
Aláírás
-
Dzsez_
tag
Valahol láttam róla egy képet, ahol hőmérsékleti adatok voltk feltüntetve. És láttam már ilyen képet más Netbokokról is. Meglepő számomra, de nincs nagy különbség. Venti nincs, de van valami más hőelvezető technika helyette. Hogy pontosan mi, azt nem tudom. Illetve az engem nem is érdekel. Nekem az számít, hogy mit tud a masina. Hogy hogyan és mitől tudja azt, az nem szokott annyira érdekelni.
Jelenleg az számít, hogy két héten belül melyik lesz a legjobb ajánlat. Valószínűleg a Dell nálam kiesik, mert túl picike a 9 col. Nekem olyan 12-13 col lenne az ideális. De ugyanígy, LED-es háttérvilágítással, mert azzal nagyobb a fényerő és tovább bírja az akksi. Aztán lehet hogy megbékélek a 10 collal is.
-
Cyrin
addikt
válasz kapcs-ford #804 üzenetére
Akkor leegyszerűsítem, hátha megérted, hogy mire írtam:
- Asus? Jajj, az MELEGSZIK.
- nem melegszik, csak langyos
- Asus? Jajj, az HANGOS
- nem hangos
- Dell? Nincs venti, nincs hang.
- Nincs venti?
- Jajj, az MELEGSZIK....És még egy adalék:
Azért mert a 2 fokos víz kétszer olyan meleg, mint az 1 fokos, attól még mindkettő kurvahideg. De attól még le lehet írni, hogy a 2 fokos biza kétszer olyan meleg, csak értelmetlen különbségekről van szó, és ezt ugye már senki semm teszi hozzá. És megmarad a félinfó. Ugyanez a helyzet a Dell venti nélküli gépével, az is melegebb, de nem annyival, hogy érdemes lenne emiatt kizárni.
Apropó ventinélküliség, tudtátok, hogy a ventis gép iszonyatosan sokszor hangosabb az enélkülinél ? De hogyan lehet az, hogy akkor mégsem süketülünk meg tőle? Fogós kérdés, vitára érdemes.Ezzekkel csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy ilyen alapon, sose lehet kiválasztani semmit, és ezek annyira kis különbségek, amiken teljesen felesleges ennyit dilemmázni, és felnagyítva tárgyalni róluk, kijelentve, hogy ez MELEG, az meg HANGOS.
-
Dzsez_
tag
válasz kapcs-ford #801 üzenetére
De van. A Dellében egyáltalán nincs venti. És winyó sem. Elméletileg akkor csak a gépeléssel lehet vele zajt csapni. Asszem ha 12 colos lenne, és kapni is lehetne, az lehetne nekem a nyerő.
-
kapcs-ford
őstag
Nem hangos. Csak az üzletben nem hallatszik az ami otthon a szobában csendben igen... ha jó a füled akkor kellemetlen tud lenni a zümi ventilátor.
Az aspire one a leghangosabb és utána következik az msi és asus társa. Az aspire one-ra van szoft amivel szabályozható illetve ki is kapcsolható a venti, a többi gépre ilyen nincs.
Aláírás
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest