- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz unyadavid #11299 üzenetére
hatalmas hátrány a renew, ne vegyél renew terméket... mondjuk csak 3 hozzászólással feljebb írt róla kb. milliomodszorra róla Dave.
látsz az operációs rendszernél winfost feltűntetve? freedos van a linkeltnél.
tehát nincs.de ha szépen megkéred megkéred az eladókat.... vagyupszilon kollega Linuxát felhasználodamugy jobban tetszene a HP 510x netbook, ha a zsanérja nem ez a vékony fajta lenne, hanem olyan szélesebb fajta, mint a biznic notijain.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
unyadavid
senior tag
Hali,
szerintetek mennyire hátrány egy renew termék , illetve billentyűzete, amugy a linkelt HP-hoz adnak Win7-et?Most perpill 2 netbook között vacilálok, az egyik egy HP MINI 5102 (renew) illetve egy új ASUS 1015P között (ebbe viszont vennék 2gb ram-ot).
érvek:
HP: - HD képernyő
- gyorsabb (meg nagyobb) HDD
- jobban néz ki
- 99 950.- HUFAsus: - nem renew
- hosszabb akku idő
- szerintem ez se csúnya
- 2 év gari
- 83 500 + kb 13 000 - 96 500.- HUFJöhetnek a vélemények!
[ Szerkesztve ]
-
bushi
csendes tag
A magnézium ötvözetű ház és a szálcsiszolt alumínium burkolat önmagában is elég meggyőző. Az árával kapcsolatban is tájékozódtam - csak hasonló felszereltségűt találtam - és nagyon meglepődtem! Ez megint csak egy igen nyomós érv a renew készülék mellett. Ehhez még hozzájön az, hogy sokan vettetek ilyen HP-t és jók a tapasztalatok vele kapcsolatban, akkor ez tényleg jó vételnek tűnik.
Visszaolvasva a fórumon találtam olyan hozzászólást, hogy az 5101-nek sokat pörög a ventilátora és egy kicsit hangos. Tudsz arról, hogy ebben a típusban ezt gyárilag korrigálták volna, vagy marad a már említett kétféle megoldás a probléma orvoslására?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz hossszú #11290 üzenetére
Netbook méretben érdemes a Fujitsu Lifebook P vagy a Sony Vaio T/TX szériájában nézelődni. Hardveraprón is van eladó pl. P7010-ből. Ha 12"-sal is kiegyezel, pl. a Toshiba Portege M300 is jó választás, vagy pl. a HP 2510p/2530p.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dave™
nagyúr
Anno az 5101 is akciós volt renew-ban, elég sokan vettünk belőle itt, senki sem panaszkodott, hogy nem vadi új lenne. Szóval bátran meg lehet venni. Én mindent összevetve is a HP-nál maradnék, ez gyakorlatilag egy kis ProBook (kialakításra), szóval a minőségre nem lesz panasz. A HP ezt direkt az üzleti szegmensbe pozicionálta, szóval nem viccből van olyan masszívra tervezve.
-
bushi
csendes tag
válasz Bogyó bá' #11279 üzenetére
Köszi a véleményed. Tulajdonképpen hasonló gondolatok foglalkoztatnak engem is. A felszereltsége alapján a HP-t választanám, de tartok attól ha véletlenül valami gond van, nem tudom kicseréltetni ugyan ilyenre! A Toshiba tetszik, és mint márkában, abban bízok a legjobban (már van egy itthon, L650-148), csak kár, hogy fényes a kijelzője. A Samsung majdnem minden szempontból jó lenne, de a zsanér megoldása nem nagyon tetszik. Nehéz lesz a döntés, talán túl nagy a választék, és igazából egyik sem tökéletes. Vagy én vagyok túl macerás!? Úgy látom Dave neked van tapasztalatod a renew készülékekkel kapcsolatban. Ezek szerint nem kell tőlük tartani, gyakorlatilag új készülékekről van szó.
Esetleg tudsz, tudtok ajánlani más gyártótól is? Nem ragaszkodom feltétlenül ezekhez a márkákhoz.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Bogyó bá' #11291 üzenetére
Ja hát ez Compaq, amit a HP tudatosan lebutított a budget kategóriába. Az msi-t én meg sem nézném, valahogy még nem láttam belőle nem gagyit, az Acer is tömegtermék.
#11290: 12"-ban nagyon ritka, de ha a 13" belefér, akkor pl. HP 4310. Renewban egész jó ára van, bár igaz, hogy ez már nem netbook, ahogyan a 12"-os gépek többsége sem.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem fém volt a HP, dehogy. Ha nem tévedek nagyot, akkor ez lehetett:
[link]
Na ez nagyon gagyi volt. ahogy az MSI meg az ACER is.Olcsó, de masszív pici gépet kerestem, nagy akksival, matt kijelzővel és jogtiszta Windowssal, és egy szép sötétkék Samuval mentem vissza a munkahelyemre.
de már tényleg nagyon OFF-ok vagyunk... mondom: OFF
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dave™
nagyúr
válasz Bogyó bá' #11287 üzenetére
Nem csak ő, sokan mások is, akik vettek már renew HP-t. Ugyanis csak két dologból derül ki: a dobozon lévő címkéről, meg a jóval alacsonyabb áráról. Egyébként teljesen új. De a notebookstore-ban meg is nézheted vétel előtt, ott bontják ki előtted. Nem tudom milyen HP-t néztél a Samsung mellett, de az 5101, 5102 és 5103 a legminőségibb, legmasszívabb netbookok. Nem tudom a Samsungban mennyi fém van - gondolom semennyi - , az említett HP-k magnézium és alumínium borításúak, elég durva zsanérral, kopásálló billentyűzettel. A samsung meg így elsőre ugyanolyan műanyag, mint az egyébként kiváló Toshiba NB300. De akkor sem fém, ha érted, mire gondolok.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Magnum_ #11286 üzenetére
1., Tudom, te "renew"-mániás vagy, én meg valahogy irtózom tőle. Igazad van, ebben nem kellett volna véleményt nyilvánítanom.
2., Mikor a céges netbookot vettem vagy másfél hónapja, akkor az Edigital üzletében összesen 6 különféle 10"-osat néztem meg közelebbről. Párat ki is próbálhattam. Ez tetszett meg, szerintem nem véletlenül. A HP-hoz, MSI-hez (nem tudom a konkrét típusukat, bocsi) képest MESSZE ez tünt a legmasszívabbnak. Ja, meg ez matt kijelzős volt, a fényeset alapból rühellem. Pedig ez sem tökéletes: a webkamerája egy rossz vicc, BT-s adaptert meg külön kellett venni bele (kemény négyszáz forintért, itt a PH-n)
Eddig még nem bántam meg.Na, de ez már nagyon OFF...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én is teljesen meg vagyok elégedve az egymagossal, még PhotoShopra is elég, ha nagyon muszáj. Melóra van amúgy a gép, ezért lett 10"-os. Egy kicsi aktatáska sarkában kell elférnie, minél hosszabb akkuidővel.
De egy kétmagos Atom, 2 GB rammal, Win7 64 bittel nem volna rossz....azt egyenesen imádnám!
-
hossszú
őstag
Ajánljatok nekem olyan 12"-os netbookot amiben van optikai meghajtó.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Dave™
nagyúr
válasz Bogyó bá' #11281 üzenetére
Szerintem 720p-t fognak csak bírni, kevés lesz az Atom az 1080-hoz. De nem látom, hogy őt izgatta volna a HD filmek lejátszása. Azért a két mag sokkal gördülékenyebb használatot tesz lehetővé minden területen, pedig én azoknak a táborát gazdagítom, akik szerint az egymagos is elégséges Atomból. Két mag viszont kétszer jobb
-
Dave™
nagyúr
A három közül egyértelműen a HP 5102-t venném, de tágabb értelmezésben egyiket sem, mert jönnek hamarosan a kétmagos modellek, amik jóval használhatóbbak lesznek, vagy más megközelítésben olcsóbbá fogják tenni az egymagosokat. Ha azonnal kell, akkor viszont az 5102-re egy szavazat, 5101-em volt és imádtam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ezek nem egy kategória:
- HP nem új, csak "renew", viszont HD felbontású, 6 cellás akksija, 2 GB ramja előnyös.
De sajnos jogtiszta Windows nélküli.- A Toshiba nagyon szimpi az akciós árával és a Win7-tel, de csak 3 cellás az akksija, és nem HD a felbontása (mondjuk 10"-nál ez nem nagy hátrány)
- Samsungnak is elég jó az ára, matt kijelző, nagy akksi, strapabíró, masszív kivitel, Win7, de szintén csak 1024x600 pixel.
Proci és VGA teljesítménye miatt filmnézésre korlátozottan lehet bármelyiket is használni.
- Én speciel a Samsungot venném, nekem az van (N150), annál jobban összerakott masinát ritkán látni. (Mondjuk az enyém csak XP-s, és 84 ezer forintos). Az NB 30 meg különösen strapabíró kivitelű.
- A Toshiba a kicsi akku és a fényes kijelző miatt nálam kiesne, hiába olyan jó az ára.
- HP ? Nem is tudom.... A 2 giga ram meg a nagy felbontás OK lenne, ha nem 10"-on lenne elkövetve. Ehhez még oprendszert is kell venni, vagy rettegni a BSA-tól.
De el tudom fogadni, ha valaki ezt választaná...[ Szerkesztve ]
-
bushi
csendes tag
Sziasztok, üdv a csapatnak!
Netbook vásárlását tervezem, a tanácsotokra lenne szükségem.
Ami számomra fontos: 10" lehetőleg matt kijelző, hosszú üzemidő (min. 5-6 óra), masszív felépítés, jó support és szervízháttér. Összeghatár 100k. Eddig az alábbiakat néztem ki a lehetséges befutók közül:első, második, harmadik. Teljesen általános dolgokra használnám( net, msn, skype, email), max néha egy-egy divx filmet megnéznék.
Várom a véleményeket, hogy melyik lenne jobb vétel, illetve ha van más javaslatotok szívesen fogadom. -
Magnum_
nagyúr
válasz upszilon #11271 üzenetére
én megnéznék valami jó kis kapacitív 7-10 (inkább 10) colos táblát (mondjuk HP-t ) jó áron. de jó áron csak ezek a kínai rezisztívek lesznek, ezekre meg sajnálnék 50.000Ft-ot.
bár ha megy 10éves telefonért kiadok 20.000-et...
[link]I humbly and respectfully decline™
-
upszilon
őstag
válasz Gergő_ #11270 üzenetére
"direkt szarul beállított netbook és durva ferdítések vannak benne"
Én ezt nem véltem látni. Szerintem jó, mi-több színvonalas összevetés. Szerintem megéri a durván dupla árat az iPad, ha arra kell amire való. Már alig várom hogy tömegével megjelenjen a konkurencia is. Valahogy az az érzésem, végre megjött az ókori palatáblák mai kornak megfelelő utódja.
Szerk: Talán ez?
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
-
Dave™
nagyúr
válasz upszilon #11266 üzenetére
Netezésre szánták (netbook), igen, de azért vígan megy rajta pl. az MS Office, tehát vonaton-repülőn vagy bárhol lehet szerkeszteni a dokumentumokat, az ipadon nem. Azon túl szinte bármilyen szoftver feltelepíthető rá, és ha nincs túl nagy hardver igénye, használható is lesz. Az ipad funkcionalitása erősen korlátozott. Pusztán netezni vele gyorsabban lehet és látványosabban, de pl. webcímet begépelni megint a netbookon lehet jobban, hasonlóan emailt írni is. Az ára pedig: mint minden apple termék, ez is erősen túlárazott. A win-es és androidos tabletek jóval olcsóbbak lesznek, kevesebb korláttal, tehát aki nem szerelmes az apple-be, azoknak simán jobb választás lehet.
Amúgy a kórházas példádhoz: akkor viszont gondban leszel, ha valamiért nem tudod vagy nem hajlíthatod fel a lábad, ugyanis támaszték nélkül rövid időn belül marha kényelmetlen lesz. Építhetsz mögé valami támasztékot.
Egyébként van egy a családban, de továbbra sem varázsolt el. Immúnis vagyok a twice as amazingre.
-
upszilon
őstag
Én másképpen látom. Szerintem mindkettő netezésre való. Az összehasonlító filmecskéből számomra egyértelmű, hogy melyikkel lehet jobban netezni. Ha meg mondjuk az ágyból szeretnék netezni (pl kórházban), akkor már egészen egyértelmű a választás. Az ár sem zavaró szerintem. Én szívesen megfizetem azt ami valóban jó.
-
Dave™
nagyúr
Várjuk ki a végét, amíg mindenki elárasztja vele a piacot, elég gyorsan netbook árban lesznek a tabletek is. A HW szinte ugyanaz, leszámítva hogy kapacitív a kijelző, meg esetleg valami kisebb SSD van benne (16-32 gigás, nem egy drága tétel). Le fognak ezek menni közel netbook árba, amikor már a csapból is a tablet fog folyni. Márpedig ez nem lesz sokára.
-
Dave™
nagyúr
válasz upszilon #11261 üzenetére
Kb. mint egy vonatot összehasonlítani egy biciklivel. Mindkettő jó valamire, csak nem sok átfedés van a kettő között.
Az ipad céleszköz, erősen korlátozott tudással, magas felhasználói élménnyel (mínusz flash), a netbook meg bizonyos szempontból egy ultrahordozható laptop, ami 100x annyit tud, csak kevesebb élménnyel párosítva, jóval olcsóbban.
A win 7-es tabletek meg a kettő között lesznek, szóval mindenki megtalálja a megfelelőt. Amúgy engem abszolút nem hoz lázba az alma, ha féláron lenne se kellene, nem értem egyeseket hogy változtat át zombivá
-
upszilon
őstag
Egy érdekes összehasonlítás.
-
Dave™
nagyúr
válasz Gergő_ #11256 üzenetére
Hát ha gyorsabb is, biztosan nem sokkal, közel egál lehet. Viszont ez azt feltételezi, hogy több szálon számol, mert ha csak egy szál marad, HT nélkül gyengébb az 1.5-ös atom mag, mint egy gyakorlatilag Core 2-es 1.2-n. De én is csak tippelek, túl nagy különbség biztosan nincs. Kivéve HD fronton.
-
Dave™
nagyúr
válasz pumuckl #11247 üzenetére
Szerintem teljesen jó, a processzor valamivel erősebb lehet, mint az N550-es atom, a kijelző felbontása is kényelmesebb 11,6-on mint 10"-on, akku 6 cellás, az X4500MHD viszi a full HD filmeket is, szóval rendben van. Nem lesz akkora üzemideje mint egy netbooknak, de minden más területen jobban domborít.
-
Zeratul
addikt
-
Dave™
nagyúr
válasz pumuckl #11243 üzenetére
Amiről én tudok broadcommal az csak néhány Dell 1012HD, de lehet van több is. ION-osokból sem követem nyomon, mert soha nem foglalkoztatott a dolog, a HP mini 311-ben azt hiszem ION volt. Végignézed a kínálatot egy márkából és látni fogod, bár a helyedben első körben a notebookstore.hu hp renew szekciójával kezdenék, meg nézném rendszeresen, mert előfordulnak egészen komoly ajánlatok.
-
pumuckl
csendes tag
Köszi a részletes választ! Ezek szerint nem feltétlenül érdemes októberig nélkülöznöm a netbookot... A 10,1" elég fontos lenne, mindennap hordani fogom, és minél kisebb, annál jobb. Fel tudnál sorolni nekem egy-két olyan ION-os vagy Broadcom Crystal HD-s netbookot, ami kapható jelenleg itthon? (soha nem tudom megállapítani a cikkekből, melyik példány kapható vagy lesz kapható a közeljövőben...:S)
-
Dave™
nagyúr
válasz pumuckl #11230 üzenetére
Szerintem van esély rá, hogy október elejéig kijönnek, csak ugye mivel újdonság lesz, eleinte érezhetően drágább lesz, mint az egymagos, tehát nem bölcs dolog rögtön bevásárolni belőle. Azon túl az Atom N550 szerintem elég lesz 720p-re, de 1080-ra tuti nem, márpedig arra továbbra is csak az ION vagy a Broadcom Crystal HD-s netbookok maradnak. 2-3 program azért az Atom N270-N280-N450-el is elmegy, annyira nem gáz, bár tény, hogy az N550-en ez biztosan olajozottabb lesz. Nem tudom mennyire fontos a nagy üzemidő, de megnézhetnéd pl. a HP ProBook 4310s-t, alig nagyobb mint egy netbook (13"), súlyban is csak fél kilóval több, teljesítményben viszont sokszorosa, gond nélkül megy a Full HD is, bár akkuban jóval kevesebbet tud. Szerintem nem lesz sokkal olcsóbb az N550-es netbook sem.
-
runner 125
nagyúr
válasz theartofdota #11234 üzenetére
Nézd meg a használtakat, de igazság szerint okosat mondani senki nem fog tudni. Az azonos árkategóriájú netbook-okban csontra ugyanaz a belső van. Szóval kb. amelyik jobban tetszik, és szimpatikusabb.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
-
theartofdota
tag
sziasztok!
abszolut nem vagyok a témában jártas, viszont egy nagyon kedves ismerősömnek szeretnék segiteni.
milyen netbookot ajánlanátok 40-50 ezer forintig? -
upszilon
őstag
-
pumuckl
csendes tag
Helló! Egy kis tanácsot kérnék netbook-ügyben. Viszonylag sürgősen szükségem volna egy netbookra egyetemi és egyéb célokra, lehetőleg minél jobbra, amin elfut legalább 2 program + internet egyszerre, és nem készül ki egy hd videótól sem (magyar billentyűzet sem ártana).
Október elejéig tudok várni, de tovább nem nagyon: szerintetek van reális esély arra, hogy addig megjelenik egy atom n550-es Magyarországon? Eléggé fenem a fogam pl. a Samsung nf310-re... Ha ez lehetetlen, melyik netbookot javasoljátok? Köszi -
Mr.Grincs
veterán
válasz runner 125 #11218 üzenetére
Ment PÜ.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #11220 üzenetére
Nem esélytelen, de tudnod kell, hogy a legnagyobb akadály az elmén belüli akadály. Oktalanul hárítod el a feléd nyújtott segítő kezet. A magam részéről többször nem is próbálkozom.
-
Zeratul
addikt
válasz runner 125 #11224 üzenetére
Vagy várd meg a jővő év elejét, amikor kijönnek az Ontario magos modellek, annak biztosan vinnie kell a 1080p.
-
runner 125
nagyúr
válasz leeate #11225 üzenetére
A Dell minőség, ez tény. Általában mindig drágábbak, mint a többiek.
Nem értem, h nem találhattad, google első találata. 9,5 órát írnak rá, szóval 7-8-at tuti elmennek ezek is. Egy netbook-ban a wifi szvsz manapság nem lehet kérdéses, amiket eddig én próbáltam mindben nagyon erős volt."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
leeate
senior tag
Sziasztok!
A Dell netbookokról (inspiron) mik a benyomások általában üzemidő és wifi vétel tekintetében? Megéri az árát? Egy Inspiron 1011 v. 1012 vételén gondolkozok. Az összes notebook közül, amit néztem, a Dellek néztek ki egyedül valahogy, és a márka már bizonyított - de üzemidőről, wifiről szinte sehol semmit nem írnak..Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
runner 125
nagyúr
Értem, köszi.
Felmerült bennem pár hónapja, h megválok tőle, és veszek egy picivel nagyobb 1201N-t, úgy rémlik ez már 2 magos (2x 1,6GHz) és Nvidia VGA van benne, de sajnos ebben az esetben a teljesítmény az üzemidő rovására megy, első sorban annó azért is választottam ezt a típust. Elmegy aktív használat mellett 7-8 órát, míg egy olyan talán 3-3,5-et..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dave™
nagyúr
válasz runner 125 #11220 üzenetére
Bármilyen ma kapható nem atom processzor (meg persze nem VIA) elviszi gond nélkül. Atomból az új N550 (kétmagos) elvileg meg fog ezzel birkózni, meg jön az új chipset egy év múlva, az DXVA-val fogja dekódolni a HD-t (akár 1080p-t is). Húzni csak néhány netbookot lehet az AsRock Utilityjével, keress rá, és próbáld ki, eléggé lutri, bár mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy csak az Ionosokat lehet, igaz ebben nem vagyok biztos. Sajnos gyenge az atom, ennyire.
-
pescara
aktív tag
válasz Chris Kiki #11208 üzenetére
Nagyon szepen koszonom,sikerult!
-
runner 125
nagyúr
Rábsztam.
A tegnapi tisztogatás után, ma gondoltam megnézem, 10 percet végigvetített szaggatás nélkül, aztán utána elkezdte. Esélytelen ezzel az N280-nal.
A fentebbi - procihúzásos dolgot, itt mennyire lehetne bevetni, ha egyáltalán van rá mód? Mi a minimum "gépelvárása" egy ilyen 720p-s akár avi-nak, akár mkv-nak?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dave™
nagyúr
válasz runner 125 #11203 üzenetére
Ja hogy divx, azt nem mondtad. Azt hittem mkv. 720-as mkv-ból (x264) van néhány, ami megy, de sokkal jellemzőbb az, hogy nem mennek. Ezért is lesz előrelépés az új platform.
#11212: akarod mondani a kétmagos N-esek (N5XX) D volt eddig is, bár netbookban csak elvétve, pl. Asus által.
#11213: igen, lassú. Ha nem sürgős várja meg az Atom N550-es verziót, lassanként kezdenek szállingózni, azzal kb. kétszer olyan gyors lesz, nem fogja a haját tépni. Minőségre a Lenovo netbookok teljesen rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
Lenovo IdeaPad S10-3S-ről mi a vélemény? egyik kolléganőm szeretne ilyen valami lilát, de netbookban annyira nem vagyok otthon. tudom, hogy atomos meg lassú, de úgy általában minőségre milyenek ezek?
-
Gergő_
őstag
válasz Tothgera30 #11211 üzenetére
Sürgős?
Lassan jönnek(nagyon) a D szériás Atomok... -
Tothgera30
Ármester
Netbookot vennék a "nagy gép" mellé. Én az Asus EEE 1005HA-t nézegettem, ehhez hasonló vagy jobb minőségű van-e, vagy egyáltalán mit érdemes venni?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
zippofcy
senior tag
válasz runner 125 #11203 üzenetére
Asus EEE 901-es (atom + intel GMU) h264 (gyk. mkv) 720p tapasztalatok XP alatt:
KM player: NEM bírja.
mplayer: NEM bírja.
BSplayer + ffdshow: pláne NEM bírja.
BSplayer + CoreAVC: ELBÍRJA (kivéve ha az egész kép mozog, pl. tengerben hánykolódó hajó stb, de olyankor is épphogy beröccen, illetve ez is csak akkor ha nagy bitrateval készült.) Mivel a codec a lényeg és nem a lejátszó ezért szvsz a win media player classic is vinné coreAVCvel de ezt nem póbáltam.Persze max teljesítményen, nem power saving módban
Hamarosan megy bele egy 8GBs SD kártya Ubuntu netbook editionnel, akkor megtudom a linuxos mplayer jobban optimalizált-e mint a windozos.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
crazybiker
csendes tag
Sziasztok netbook vásárlás előtt állok és némi keresgélés után 2 gépre szűkült a kör amiknek a technikai paramétereik és az áraik is elfogadhatóak számomra.
Igazából a két gép tudása teljesen ugyanaz, már mint azokat a részeket tekintve amik nekem lényegesek. Szóval inkább csak az a kérdés, hogy melyik gyártóban bízzak meg jobban a kettő közül.Ez lenne az egyik gép: http://www.minibook.hu/termek/msi-u135-630hu-04412
Ez meg a másik: http://www.minibook.hu/termek/asus-eeepc-1001px-blk023x-fekete-20160Kiváncsi lennék bármilyen hozzászólásra, tapasztalatra a két márkával kapcsolatban, de még inkább olyanok véleményére akik a két gép közül rendelkeznek valamelyikkel.
köszi
-
Chris Kiki
senior tag
-
pescara
aktív tag
Sos!Valamit elb@sztam es a taskbar atment a kepernyo baloldalara ,fuggolegesen.Hogy tudnam visszaallitani alulra,mert igy nagyon idegesito.
-
Mr.Grincs
veterán
runner 125:
Sony Vaio VPCW22M1E/W White W7 ilyen notit mennyiért tudsz?/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
róland
veterán
válasz runner 125 #11192 üzenetére
Mennyivel olcsóbb?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Mr.Grincs
veterán
válasz runner 125 #11192 üzenetére
Asus gépek jók. A mostani aztali gépem is asus barebone T3 és nagyon meg vagyok vele elégedve. Csendes, gyors, és keveset fogyaszt. Miket tudsz olcsóbban és mennyiért?
Windows 7es kéne mindenképpen, nagy vinyó esetleg 2GB ram de elég szerintem az 1GB is ekkora gépbe de a több sosem árt.
Magyar billentyűzetes természetesen és a gari az alap legyen.
Meg a kinézetes is legyn normális.
Várom az ajánlatokat és a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
runner 125
nagyúr
Ollé!
A kb 4 órás víruskeresés, és a töredezettségmentesítés meghozta hatását.
A vírusirtó 6 fertőzött fájlt talált, ezeket kitöröltem. Akadásmentes ugyanaz a 720p-s divx."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
..de, nekem úgy rémlik, h én néztem ezen 720p-s filmet annó. Igazság szerint azért is szpás, mert nincs nálam az asztali notim, csak ez, úgyhogy most ez a főgépem. Nod32 licenszem 134 napja lejárt Most frissítettem, meg elindítottam egy víruskeresést, 35%-nál, kártevők száma: 3.
Illetve az előbb csináltam egy töredezettségmentesítést is, az is ráfért már.
Reméljük kicsit gatyába tudom rázni, egyébként nekem N280 van, bár nem mint ha sok számítana.."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Diablo IV
- ASUS routerek
- Apple notebookok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest