Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Ha .pdf állományt akarok megnyitni akár a Quantummal, akár a Developer Editon-el, sok esetben (nem mindig) a böngésző ámokfutásba kezd, és végtelen sok új ablak nyílik meg, de az állományt nem mutatja.
Mi okozhatja ezt?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Somatom
veterán
Az Androidos Firefoxot (62.0.2, Teclast T10 tablet, Nugát) hogy tudnám rákényszeríteni az állandó asztali kliens módra? Pl. ha a fejlécbe beírok egy Google keresős szöveget, akkor nem az asztali Google találati listát kapom. Ha rábökök az "asztali oldal kérése" opcióra, akkor újratölti asztali nézettel, de ezt utána "elfelejti". Minden keresésnél meg kell ismételnem.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Tiger.
nagyúr
Nem értem, mostanában vannak olyan oldalak amit nem nyit meg, pl ez.
Ötlet?
Win10 64 bitIntel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
törölt tag
na, kivettem a pipát, elindítottam, utána visszatettem, és molyoltam a config-ban is, újra becsuk, elindít.
egyelőre nem csinálta még.
végül is, ha lehetne külső letöltésvezérlővel kezelni a letöltéseket, normálisan, mint régen, akkor lehet maradnék már mellette. de amit ezen össze lehet hozni, az hiányos.
meg azért továbbra is zavaró, hogy a mouse gestures csak a weboldalokon megy, de majd csukogatom fent. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Tegnap volt esetleg valami frissítés? 62.0.2 fut most.
Azért kérdezem, mert tegnap bezártam a Firefoxot majd fél óra múlva, amikor újra megnyitottam, akkor az összes oldalról kilépett, ahova automatikusan be vagyok jelentkezve. Soha nem csinált ilyet még.
Okozhatta ezt esetleg egy frissítés?[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
-
Syl
nagyúr
-
törölt tag
van arra valami tuti módszer ezen az új rüszves ff-on, hogy minden kattintás új tab-on nyíljon meg, nem új böngészőben? feltettem pár addont, meg túrtam valami beállítást, amit a neten találtam, de semmi sem orvosolta eddig.
-
Syl
nagyúr
uBlock Origin - nem csak Firefoxra, mindenre.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
brugo
aktív tag
Most melyik a legjobb reklamblokkolo Firefox-ra ?
-
notika77
senior tag
válasz notika77 #57034 üzenetére
Mondjuk az kérdés, hogy valóban szüksége van-e akár 1 csúszkára is, én megvagyok nélküle, mert videót és zenét csak 1 tabon szoktam egyszerre lejátszani. Úgy van beállítva az FF, hogy el sem indulnak automatikusan, csak, ha rájuk kattintok és még utána sem teljes hangerőn. Nem tudom már milyen az élet reklámblokkoló nélkül, szóval a hangos reklámok okozhatnak még gondot, de gondolom ott sem a hangerőcsúszkát használnám, hanem a fülecskén lévő némítást.
-
veterán
Hát nem tudom, kíváncsiságból nyitottam egy YT videót és Soundcloudot külön fülre, de nekem egyben van (63-as dev), nem csinált több hangsávot.
Van rá amúgy bejegyzés bugzillán, szóval nem egyedi eset.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
-
Krystal_s
addikt
Ó, köszönöm szépen. Akkor nem a megfelelő módon néztem.
Úgy állítottam be a Process Explorert, ahogy itt a képen is volt.
Esetleg abban tudnál segíteni hol tudnám pontosan megnézni az FF által írt adatokat?
Itt melyiket kellene bepipálni?
..vagy elég lenne a Windows beépített Feladatkezelő I/O írások? Az nem sokkal mér kevesebbet, mint a P.E. I/O Write Bytes. -
válasz Krystal_s #57021 üzenetére
I/O Write Bytes - The number of bytes written in input/output operations generated by a process, including file, network, and device I/Os. I/O Write Bytes directed to CONSOLE (console input object) handles are not counted.
Tehát a network is benne van.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha valaki érti ezt magyarázza el nekem legyen szíves, érthetően mert nem vagyok egy nagy számítógépes hozzáértő. A képen lévő állapot előtörténete, megnyitom a FF-ot, majd abban a Startlapot és azon belül belépek a gmailembe van-e új üzene?, Utána kilépek a levelezőből és belépek a jófogás oldalára, ott kicsit szétnéztem ott majd onnan is kiléptem. Maradt az eredeti állapot, a Startlap. A Feladatkezelőben meg ezt látom. De ez most már így megy néhány napja. Mitől van ez a nagy FF "fogyasztás"?
A legfrissebb FF van fent.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Krystal_s
addikt
válasz Avicularia #57017 üzenetére
Szia, én nem használok Ghosteryt.
A Session Restore feature értéket én is átállítottam, de még nem volt időm megnézni. -
Krystal_s
addikt
válasz Dragon3000 #57013 üzenetére
Szia, te mivel nézed, hogy mennyi adatot ír a lemezre?
Régóta nem figyeltem, de tegnap kíváncsiságból ránéztem Process Explorer-el.
Nálam általában 2-4 lap van megnyitva...és sokszor hagyom magára a gépet. Tehát nem nyitogatok újakat folyamatosan. Mégis a betöltött lapok mellett is ilyen sokat ír a PE szerint. Az a számláló elég gyorsan növekszik.csicso82: "Szerintem azok sírnak akik 0-24-ben 40 Tab-bal 20 kiegészítővel tolják és csodálkoznak."
Pff ez a stílus...No komment inkább... -
Fandango
veterán
válasz Avicularia #57017 üzenetére
Nem tudom mióta és mennyire követed ezt a topikot, de már többször le lett írva, hogy a Ghostery nagyon nem ajánlott kiegészítő már egy jó ideje. Szóval jó is hogy megszabadultál tőle.
-
Cs1csó
félisten
válasz Avicularia #57016 üzenetére
Igazad van kicsit lekezelő voltam, bocsánatodat kérem. De tény hogy rá kell jönni mi a gond nem feltétlen az FF, extrém sok lap extrém sok kiegészítőnél produkálhat furcsa dolgokat.
Óránként a 2 GB sok, ez tény.
-
Avicularia
veterán
válasz Cs1csó #57014 üzenetére
Ez miért sírás? Szerinted rendben van az, hogy óránként 2 gigát kiír? Vagy ez nem az a topik, ahova lehet írni a ff problémáival kapcsolatban?
Pont lesz@rom az ssd árát, 25K-ért vettem a 480-as nvme ssd-t 5 év garival, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy szvsz ez nem normális, hogy ennyit ír úgy hogy az ember hozzá sem ér a géphez. -
vince
őstag
Azt miért csinálja a ff, hogy ha csak egy képet jelenít meg (tehát nem egy html-be beágyazott kép, hanem maga a png/jpg/akármi fájl akár webről, akár a helyi gépről), akkor rátol némi fényerőt (meg talán még egyebet is) az aktív fülre? Nem csak a képre, a teljes ablakra, tehát a könyvjelzősáv ikonjai is világosabbak lesznek.
Egy android képernyőfotónál vettem észre ezt a remek effektet. Ha beágyazom, rendben megjelenik (látszanak a szélen a kapcsolók), ha csak a képet nyitom meg, akkor az első pillanatokban látszik, aztán szépen kilúgozza a böngésző.
Ez mi? Miért jó, ki lehet-e kapcsolni?
Próbáltam letiltott kiegészítőkkel és teljesen új ff profillal is, de akkor is így működik. Win10 x64, ff 62.0.2 (64 bites)"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Cs1csó
félisten
válasz Dragon3000 #57013 üzenetére
Nálam sincs semmi extra. Szerintem azok sírnak akik 0-24-ben 40 Tab-bal 20 kiegészítővel tolják és csodálkoznak. Többször ki lett tárgyalva, hogy az SSD-k bírják a terhelést sokkal többet mint amit gondoltak róluk az emberek, már 7500Ft-ért kapható 120GB-os SSD 3(!) év garanciával. Nem is nagyon tudok olyan PC alkatrészt amit ennyiért lehetne venni, és ezen megy a sírás.
Korábbi hozzászólásokban volt egy hasonló eset és ki is derült, hogy egy konkrét kiegészítő generált sok adatforgalmat az ilyen kiegészítőktől meg lehet szabadulni és már csökkent is az adat írás.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Krystal_s #57009 üzenetére
Nagyából alap beállításokkal használom az ff-t, kiegészítők internet download accelerator privacy badger (ez a kettő csak próba miatt lett felrakva mert más írta, hogy nem megy, engedélyezve vannak, de akár törölhetném is), Mega, UBO, To Google Translate, meg egy tiltott video downloadhelper. Megnéztem most is 1-2 óra alatt kb semmit nem írt az ff az ssd-re. Az ssd 4-5 éves és még csak 10,47TB írás van rajta, nem foglalkozom vele mi mennyire írja, nem babusgatni vettem, játékok is vannak rá teleépítgetve.
Na a kérdésem, az, hogy nálam, hogyhogy nem jön elő ez a bug? Pedig, amikor itthon vagyok megy a gép és az ff is, ez kb napi 8 óra és a facebook is sokszor nyitva van egy lapon. -
Syl
nagyúr
Igen, automatikusan. A téma "alapértelmezett" állásban volt és most is abban van: [kép] Mégis, amikor az OS felületét váltom (világos/sötét), akkor az FF is igazodik hozzá, méghozzá azonnal, nem kell újraindítani a böngészőt
Ja, FF 62.0.2Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Krystal_s
addikt
válasz Cs1csó #56990 üzenetére
Nagyon nem mindegy. Az elv a lényeg, hogy ez nem normális, amit a Firefox művel egy ideje. Nem csak SSD-re, hanem HDD-re is rengeteget ír.
Köszönöm Avicularianak, hogy erre felhívta a figyelmet.
Tele van a net ilyen panaszokkal. Alig neteztem éjjel és nekem 2,7 GB.nál jár most. Semmi köze a kiegészítőkhöz.
csak pár oldal a sok közül:
-Bug 1419053
Firefox may write more bytes on disk compared to Chrome-Firefox writes megabytes of data per minute to disk, why?
-Is the firefox issue with writing too much data onto the SSD fixed?
-Firefox is eating your SSD – here is how to fix it
Állítólag a Session Restore feature okozza a gondot. 15 percenként készít mentéseket és ilyenkor mindent lement újra és újra, nem csak azt, ami megváltozott. Ezeket pedig a lemezre menti.
-
veterán
Mármint hogy automatikusan? Mihez igazodott?
Azért kérdezem, mert a 63-as verzióban lesz egy ilyen Windowshoz:
"Improved Windows 10 integration: your Firefox theme now matches your OS Dark / Light mode "Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Cs1csó
félisten
válasz Avicularia #57002 üzenetére
Kicsit túlzás ennyi kieg. UBO-hoz van coinminer szűrő ami letölthető innen és az UBO szűrői között be lehet kapcsolni a disconnect-et is.
-
Syl
nagyúr
A Firefox OSX-en automatikusan váltott dark üzemmódra
(#57004) SP4C3
Ha már idézel és fordítasz, akkor tedd pontosan!
Az nem szenny, hanem egy másik sz betűs szóNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Apaxp
senior tag
Zsiványkodik a konkurencia
[link]Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
Avicularia
veterán
válasz Cs1csó #57001 üzenetére
Ghostery úgy néz ki kivesz rendesen az adatforgalomból, de nem csak ő a bűnös, mert két és fél óra alatt 900 megát írt így a ff, ez még közel sincs a 2 giga/órához.
Ublock origin, Nominer és Youtube High Definitionnal nincs gond.
Van még hátra Disconnect és Cookie autodelete, illetve Noscript, de az ki volt kapcsolva eddig is. -
Cs1csó
félisten
válasz Avicularia #57000 üzenetére
A hibás kiegészítőt megtalálod írd már meg melyik volt az. Lehet, ha újratelepíted az is megjavul.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Retail kulcsok 999 Ft-tól Windows 10/11, Office 2024/21/19 és egyéb szoftverkulcsok
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Pc játékok
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest