Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz #79335424 #2597 üzenetére

    Igen, én is így gondolnám, meg így is megy ez.
    A probléma az, hogy eleddig nem volt egységes megoldás, amivel bármilyen rendszert kiépíthettél volna, az egyes gyártók termékei köszönő viszonyban sem voltak egymással, úgyhogy jobb híján a mindenhol működő Ohm-szabványra kellett hagyatkozni.
    Ez lassan talán változik, egységesítik a protokollokat, aminek az kell, hogy legyen az eredménye, hogy olcsóbbak lesznek a végpontok, a kapcsoló kikerül a központi egységből és rádión irányítva közvetlenül a vezérelt egységnél lesz.

    Ez jó, mert nem kell bonyolult vezetékezés, rugalmmasabb lesz az egész, nm lesz helyhezkötöttség, egy csomó fejlesztéshez elég lesz egy sw-update.
    Ugyanakkor bennem is van egy olyan, sokak szerint tarthatatlanul elavult szemlélet, hogy amit lehet, oldjunk meg vezetéken.

    Lassan tíz éve tipródok az automatizáláson, egy ezzel foglalkozó barátom már féltucat hardvert megmutatott, de sose vitt rá a lélek, hogy szétfúrjam a házat. (Helyesebben: sajnos elkezdtem szétfúrni...)
    Ha a rádiós megoldások valóban jók és olcsók lesznek, akkor nagyon boldog leszek, de a helyhez kötött funckiókhoz örülnék egy vezetékez központnak IS.

    Üdv: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák