- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
- Az OpenAI visszaperelte Elon Muskot
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Mesterséges intelligencia topik
- Ubuntu Linux
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows Insider Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
- VPN topic
- Facebook és Messenger
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Igen, és miután 20e Ft körül már lehet kapni értelmes médialejátszót, 25 környékén meg pl. WD TV Live-ot, ezért annak én már nem is javaslom a rendelést/vételt, aki elsősorban filmnézésre, torrentezésre és youtube-ozásra, és csak másodsorban játékra vagy netezésre szeretné, ugyanis az első 3 dologra egy minőségi célhardver ezerszer jobb vétel. Egy T-R42-es áfával együtt GB-ról rendelve is kb. 24e Ft, és médiaplayerként a WD TV lába nyomát sem csókolhatja meg, youtube terén kb. egálban vannak, torrentezni pedig a T-R42-es állítólag kicsit jobb, ilyen szempontból nem ismerem a WD TV-t, de azt tudom, hogy azon is lehet.
Nem pártoltam el a mini PC-ktől, csak a "plusz ÁFA" szerintem rengeteget ront az ár/érték arányukon, főleg azok számára, akik nem használnak rajtuk rendszeresen legalább 4-5 féle droidos alkalmazást (a fent említett feladatokon kívül, természetesen).
-
törölt tag
Ez nem a Neomode rom privilégiuma. Attól függ, hogy a rom - kernel páros milyen módszert használ a videólagg megszüntetésére. Sajnos, még nem vágom a módszerek közti különbséget, de a tapasztalat alapján úgy tűnik, hogy az egyik nem használható, csak HDMI -t fogadó megjelenítőn. De lehet, hogy ez csak 1080 -as kerneleknél jelentkezik. Az előző CC401BT -t (gyári, CC -s rom, 720 -as kernel) ha kikapcsoltam tálcáról, akkor nem standby -ba került, hanem teljesen leállt. Én a DVI miatt csak a dokkoló ki-be kapcsolásával tudtam újrabootoltatni, de ha HDMI -s megjelenítőhöz volt csatlakoztatva, akkor annak bekapcsolására bootolt. Ha belegondolsz, akkor nem kis dolog ez, mert ehhez valamilyen kétirányú kommunikáció kell HDMI -n keresztül, méghozzá a kütyü részéről nem is tudom, hogy milyen low level szinten, mert a jel megjelenésekor nem fut az oprendszer. Ebből az állapotból még alt+ctrl+del -lel sem lehetett bootoltatni.
-
Shader
aktív tag
válasz
#79335424 #1589 üzenetére
Köszi!
Érdekes, hogy csak egyes játékoknál, vagy a google play felülete villódzik? Eszembe jutott egy régebbi ötleted, egy floating network widgetet kitettem, mert megfigyeltem, hogy ha ablak nyílik a játékban (fekete), abba marad a szaggatás. Sajnos, nem jött be. :-)
Ezeket a neomode romokat merre találom? Nem biztos, hogy nem kompatibilis a Tincore-val. -
nextman
aktív tag
Köszönöm nektek, fél perce telepítettem a nova launchert, de már is sokkal jobban tetszik
Ehhez képest az eddigi egy szenvedés volt -
-
törölt tag
Lehet külön editorral, de én a RootExplorer txt szerkesztőjét szoktam használni. Egyébként is hasznos kis program. Csomó formátumot kezel. Még az apk -ba és az sqlite adatbázisfájlokba is bele lehet kukkantani.
Szóval megpróbálhatod a video overlay -t átírni, de sztem más lesz a bibi. Ez valami olyan megoldás, amit eredetileg a videólagg problémára találtak ki. Ilyen volt nekem ezen az újabb CC401BT -n. Korábban írtam róla és a CC topikban is írták, hogy HDMI -n teszi a dolgát. De nálam, DVI -n ugyanaz volt a hibajelenség, mint nálad. Volt, hogy 1-2 másodpercre is elment a kép és egyértelműen a képfrissítés hagyott ki. Én ezért cseréltem Neomode -ra. Csak nekem annyival egyszerűbb a helyzetem, hogy nem feltétel a játékvezérlés és 720 -as kernelt használok. -
Shader
aktív tag
Akkor én sem tartom magamban:
Elsőre az MK908 zsírnak tűnt FB 1.7 +OC kernellel.
Stick- HDMI-VGAkonverter - FHD LCD monitor a rendszer.
Hasított 1080p 60Hz-en.
De a Tincorekeymapper mint kiderült (a progi íróját kérdeztem) nem kompatible a FB ROM-mal.
A gyerkőcnek meg csak kell a Ninja Chicken...
Semmi más ROM nem indul el rajta... Se FB régebbi, se HFW. Egy stock elindult, meg egy kasty vagy milyen custom.
Ez van most, szép és jó, de 1080p-n egyes progiknál beszaggat a monitor. Nem a progik, hanem kihagy a video jel.
1280x720 60Hz-n jó.
FB romján nem volt ilyen jelenség.
Vajon mi lehet?
Build prop editorral lehet valamit kezdeni ezzel? -
RudY
addikt
válasz
nextman #1582 üzenetére
Ez tényleg érdekes, ma frissítettem pár céges telefonunkat cyanogen kitkat-re, kedvenc kollégnanőmnél pont ilyen furcsasággal találkoztam. Főképernyő szinte védelem alá került, se szerkeszteni, se módosítani, se lapozni nem lehetett... mint kiderült, az alapbeállításoknál már alaposan elkevert valamit, de végül sikerült az össze-vissza engedélyezett és/vagy tiltott dolgokat helyrehozni. Persze nem biztos, hogy nálad is ez lenne a probléma oka, de manapság már bármi megtörténhet
-
nextman
aktív tag
válasz
#79335424 #1583 üzenetére
Igen, ha hosszan rányomok, az alkalmazás beállításaira megyek, uninstallálni is tudnám innen.
A baj még az, hogy csak egy képernyő van, amit már telepakolt a rendszer, onnan meg törölni sem enged
Gyakorlatilag adott a kezdő képernyő, és az alkalmazásokat csak úgy érem el, ha megnyitom a menüt. -
törölt tag
válasz
nextman #1582 üzenetére
Na, olyat se láttam még. Ha az alkalmazások menüben hosszan nyomsz egy ikonra, akkor nem teszi ki a főképernyőre? Az "érdekes". Telepíts egy launcher váltót, mondjuk a Launcher Switcher -t, aztán egy másik launcher -t. Én Apexet használok (bár még a teszt miatt szenvedek egy kicsit ezzel a Neomode -os izével), de sokan szeretik a Nova -t is. De lehet más is. Pl. TV launcher, bazi nagy ikonokkal.
-
nextman
aktív tag
Ti tudjátok a főképernyőn megjelenő alkalmazásokat szerkeszteni? Valamint új appokat kitenni?
Nekem a gyári ROM-mal ezek a dolgok nem elérhetőek. Valamint alapból csak egy oldal van, a főképernyő, nem tudok jobbra lapozni, mint mondjuk telefonon vagy tableten általában.Csak én jártam így, vagy ez általános?
-
törölt tag
válasz
namilegyen #1580 üzenetére
Azt értem, csak adj neki valami inputot is a kérdéshez, mert ez így patthelyzet! Ő nem tudja, hogy mit kéne válaszoljon, Te meg a megfelelő válasz nélkül nem tudsz segíteni.
Az alaplap verzió nem olyan egyértelmű, mint a modulok. Én sem tudnám hirtelen megmondani, hogy 908 -nál mi a pontos leosztás. Azt tudom, hogy van valami v5, aminél más a szitu. Akinek ilyen kütyüje van, az nyilván jobban tudja a különbségeket.
-
törölt tag
Látom, nem én vagyok itt az egyetlen motoros
Ez nem ennyire egyértelmű. Volt már fullHD MKV, amit hibátlanul lejátszott, sőt olyan magas bitrátájú MOV is, ami még PC -n is állókép volt. Egyébként az MKV, vagy a MOV csak a konténer, a keret, azon belül sokminden lehet. Viszont tegnap beleszaladtam egy síma, SD XVID -be, ami szaggatott. Nem mélyedtem bele, de valószínűleg azért, mert MP3 volt alatta a hang, amit valószínűleg VBR -rel kódoltak (klasszikus szarvashiba) és ezért küzdött a kütyü a kép-hang szinkronnal.
-
kicsibacsi
csendes tag
Én sem tartom magamban, csalódtam, G910 gamepad 3-4 bekapcsolás után meghalt. Reset,szétszedés aksiról lehúzás sem segít...Úgy tré ahogy van! Persze párosítani egy pillanatra sem sikerült a T-R42 cuccal!
-
pusi1981
aktív tag
Helló mindenkinek!
Ma megkaptam az mk908-as sticket és nagyon csalódott vagyok:
Hogy miért???
Tessék:
A legtöbb játék megfagy még az indulás előtt.
A videók 720p-1080p még a legkisebb felbontású is akad. Tök mindegy milyen lejátszót telepítek rá a hiba jelentkezik továbbra is.
A wifi meghal kb. negyed óra használat után. Jelet mutatja de nincs internet...
Csak újraindítás segít rajta ...
Próbáltam már vagy három csatornával is a routernél de nincs változás.
Az antenna ami benne van szintén nincs a helyzet magaslatán: légvonalban kb.4-5 méterre annyira nincs térerő-úgy hogy nincs semmi akadály a router és a stick között-hogy használhatatlan...
Gyárit -amit adtak hozzá- és egy Samsung adapterrel is próbáltam de semmi változás nincs.
Rádiós egér is néha úgy belassul hogy 2-3 másodperc míg leköveti a stick.Srácok! Valami megoldás van hogy jó legyen a stick?
Vagy ezt megszívtam??? -
Gsx-rr
veterán
Szisztok! Alkalmas ez az eszköz arra ,hogy dlna-n keresztül egy routerre kötött hdd-ről lejátszon pl egy mkv-t?
-
nextman
aktív tag
válasz
donjohnson #1569 üzenetére
Koszi.
Ha valaki meg tervezi beszerzeset, MM-ben most olcsoert van.
-
Shader
aktív tag
Üdv!
Tudna valaki egy működő linket az MK908-hoz JJHMOD V2.2 universal ROM-hoz?
A freaktabon nem műkszik a link.
Előre is köszi! -
nextman
aktív tag
Gyari kinai tap helyett szerintetek egy ilyen megfelel?
Mondjuk ez is kinai termek, de melyik nem az? -
törölt tag
válasz
maszati #1563 üzenetére
A frissítés módja ebben a blogban le van írva. Az a kütyü egy 3066 -os, de a mód azonos. Nyilván a rom nem ugyanaz. Először a Freaktab.com -ról le kell tölteni egy Finless romot. Abban megtalálod a blogban szereplő PC -s driverek aktuális verzióját, valamint a flasheléshez használatos Flashtool megfelelő verzióját. Alapból minden be van állítva, csak akkor kell rajta változtatni, ha pl. másik kernelt szeretnél. A Finless romok tartalmaznak egy readme fájlt. Ez nem sztenderd szöveg, hanem az adott romhoz írja Bob. Érdemes tehát elolvasni. Nekem nem 908 -om van, így a konkrét miatutirom -ban nem tudok segíteni.
-
maszati
tag
Hello mindenki.
Ma jött meg egy mk908-as kütyü, telefon modban CWM-en keresztül otthon vagyok valamennyire, de ezt valaki leírná szájbarágósan, hogy hogyan kell, meg mivel, és melyik romot ajánljátok hozzá. Vagy lehet jó lenne egy topik összefoglaló.
Köszönöm
-
gghrtz
őstag
Melyik Cube-od van? Nekem U39GT. Amikor tele volt szemetelve, akkor valami irdatlan lassú lett valamiért, aztán újra raktam, és azóta okés
-
vlevi
nagyúr
Lenovo s750, a felbontasa 960*540. De nem az a lenyeg, most is az tortent a cube tableten, hogy meg kellett varnom a tapatalkfrissites befejezeset, addig, ne,hogy a bongeszo nem reagalt semmire, de meg a rendszer sem voltkepes kiirni, hogy nem valaszol... Ez nem fullhd, meg powervr kerdese, 320*200 felbontasban is ugyanilyen lenne.
-
gghrtz
őstag
Nekem semmi bajom sincs vele. Tudnak hivni mikozben megy a mobilnet, ha meg hivnak nem kell a net. Igazabol en arra hasznalom, hogy egyik SIM feltoltokartyas a masik meg 2GB-s mobilnet.
-
törölt tag
Azzal csak két gond van. Az egyik, hogy dual standby és nem dual active. Vagyis amíg az egyiket használod, addig a másikat dobja. Ráadásul prioritással, tehát ha az egyik kártyán a net van, akkor azt felejtsd el, amíg a másikon aktív a GSM. A másik gond, hogy ez egy ázsiai agyszülemény, az egész katyvaszt a SOC gyártói találják ki, semmilyen Android háttere nincs. Az Android SDK nem tartalmaz több SIM opciót, így programot sem lehet rá fejleszteni, legfeljebb a SOC SDK -ján keresztül. Már ha a gyártó enged hozzáférést és a miniPC -k kapcsán tudjuk jól, hogy a kínai gyártók nem nagyon partnerek a fejlesztésben. Hát csak ez a baj ezzel a dual SIM -mel. De nem akarok tovább OFF -olni.
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #1557 üzenetére
A két SIM kezeléssel nekem nincs bajom, és a GPS-szel sem. Igazából modulja és antennája válogatja, hogy jó-e, vagy sem. Volt FHD 6589-esem, és egész szépen vitte az FHD-t. Itt-ott bereccent, de jó volt. Most HD 6589-esem van, ezzel már hasít, mint a villám.
Egyébként igen, a Cortex A7 roppant energiatakarékos!
-
törölt tag
Hát azért azon is látszik, hogy kínai. Spec én egy MP3 -as PVR -t szívesebben láttam volna benne, mert az jobban illene a 4magos konfighoz. Az alap 6589 -ek nagy része ráadásul csak 1GB rammal jött ki. A 2GB inkább a T -modellekre (1,5Ghz) jellemző. A ram és energiakezelés viszont elég jól sikerült az MTK -nak. Annak ellenére, hogy csak párban dolgoznak a magok. Ha jól tudom, a T -verzióban már többlépcsős a frekvenciatábla, mint az alap 6589 -ben. Viszont a GPS modulok és a két sim kezelése....hááát....
-
gghrtz
őstag
Mekkora felbontású a Lenovod? Amúgy az MTK6589 nem rossz, főleg, mert PowerVR SGX544MP2 van benne
-
vlevi
nagyúr
"zért látszik, hogy a Cube vágja a témát"
Na, azért pl. a Cube egy Play Store frissítés közben abszolút használhatatlan kategória, csak áll és vár percekig, ellenben a Lenovo telefonomon észre sem veszem, hogy frissül, mert egy reccenésnyi lassulást nem veszek észre. Hiába, a Lenovo jobban ki tudta optimalizálni magának a 4 mag használatát
Pedig a telefonom egy állítólag gyengébb MTK6589 proci van. -
gghrtz
őstag
Hello! Felcuppantottam az MK908-ra az OC 1080p kernel(1,8Ghz-800MHz GPU,720MHz RAM) kernelt de a sebessége nekem még mindig nem elég meggyőző. Tabletemben is ugyanilyen a SoC, 1920x1280 a felbontása és az még húzva sincsen mégis sokkal folyamatosabb ott a kép(Egyébként érdekes a tabletem 1,3 GB RAM-ot eszik ez meg 500-at). Pedig az egy gyári ROM. Azért látszik, hogy a Cube vágja a témát
Van egy sejtésem, hogy a tabletemben jobb RAM chipek vannak. -
törölt tag
Elfelejtettem írni, hogy ha valakinek Zyxel NSA310 -ese van, akkor:
-készítsen egy web_prefix nevű fájlt, kiterjesztés nélkül, ezzel a tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/
-másolja a NAS admin/zy-pkgs mappájába
-az admin menüben, a programcsomagoknál indítson egy új keresést
Lesznek új programcsomagok (pl. a Dropbox mellé a Gdrive), lehet próbálgatni a kütyüvel, csak bírja ram -mal a NAS! Vszínűleg 320, 325 -ösökön is müxik. -
Lala100
csendes tag
HDMI-CEC működik ezeken a kütyükön. Ez az amikor a tv távirányítóját használhatod az eszköz távírányítására, mint a raspberry pinél.
-
törölt tag
Állítólag... Nekem sose volt külső antennás kütyüm. Egyébként is kábelbarát vagyok. A 3066 -os tapasztalat itt nem számít. A CC401BT -t három wifivel próbáltam. Az egyik a telóm volt, a másik kettő pedig router, de ezektől sem volt 4m -nél messzebb a kütyü. Ott teljesen stabil volt.
Böngésztem rajta.
FTP -n másoltam filmet úgy, hogy a stick volt a szerver.
Letöltésvezérlővel töltöttem le vele.
Lan kapcsolatra csináltam egy hotspotot és a telón böngésztem róla.
Lanon lévő NAS -ról, a kütyü hotspot -ján keresztül, a telón néztem SD filmstreamet.
Nem tapasztaltam botlást, nekem ennyi elég. Az antennával talán a távolság növelhető, de nálam ez nem szempont. -
törölt tag
Bocs, egy kicsit átsiklottunk a kérdés felett. Ez ugyebár egy Cseh cég, olyasmi, mint nálunk a Concorde. Ha csak a specifikációt nézzük, akkor lehet jó, bár kékfogat én sem láttam. Én mindíg is azt a nézetet vallottam, hogy csak olyat szabad venni, aminek van közösségi támogatása, mert a gyárit kenheted a hajadra. Onnan nem kapsz infót custom romokról, amik adnak némi plusz képességeket ezeknek a kütyüknek. A hazai tábort nézve, egyértelműen az MK908 (wifi igénytől függően I, vagy II), a T-R42, a CC401BT (alias Rikomagic MK802IV), illetve az MK809III az ésszerű lehetőségek. Ebből csak a T-R42 a dobozos és ezen kívül csak az MK908II a külső antennás. Ha számít a linux, akkor egyértelműen CC401BT.
-
törölt tag
válasz
donjohnson #1542 üzenetére
-
gghrtz
őstag
Melyik OC kernelt hasznalod MK908 ala?
-
Shader
aktív tag
Üdv!
Egy kis plusz info:
Megérkezett a gyerkőcnek az MK908.
Így van szerencsém összehasonlítani a T428-cal.
- anyagminőség jobb az MK908-nak
-MK908-on Finless 1.7+ OC kernellel idáig a legjobb rendszer
-Stabil képet ad HDMI-VGA adapterrel az LCD monitorra. A T428 csíkozódott Finless 1.5 és HFW-val is.
-7 méterről (betonfalakon át) az MK908 stabil wifit produkál, a T428 majdnem használhatatlan.
- Az MK908 nem "érzékeny" az USB eszközökre, a T428 OC kernelekkel a samu 2,4 rádiós egeret nem érzékelte.
Ami még hátravan:
Logitech 710 gamepad próba Tincore keymapperrel. T428-on elég jól ment, HFW-n, de volt néha fagyás.
Antutu. :-) A T428 150100 pontos volt. -
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
MK908-at tudom használni samu lcd tv usb szervíz portjáról?
Elég kraftot ad neki? Működhet zavartalanul , van veszélye ha így használom?
Direkt azért rendeltem sticket hogy így legyen megoldva a tápellátás...Köszi a válaszokat!
-
Zol77
aktív tag
válasz
sittes79 #1531 üzenetére
Ha letöltöd az 1.2.4-et, a zip-ben mindent megtalálsz.
Arra figyelj,ha régi (1.0) T-R42 a kütyüd, akkor az old jelzésű kernelt tallózd be, ha meg az újabb alaplapos akkor a new jelzésűt. ha felcseréled,akkor sem lesz baj,csak nem fog működni a wifi,lan,bt, de utána vissza tudod tenni a másik fw-t a megfelelő kernellel. -
Zol77
aktív tag
Feltettem a T-R42 -re (v1.0) a Wasser féle 1.2.4 -et, nagyon ott van a szeren.
Még gyorsabb lett,minden működik ugyanúgy mint eddig, + kipróbáltam az xbmc-t is.
Utoljára kb megjelenése után nemsokkal láttam,de az még borzasztó volt sebességben,és minőségben is.
Ez a mostani verzió már nagyon pörgős,720p-t simán viszi lanon akadás nélkül ,az 1080p-be már persze beledöglik,de ez érthető is a hw dekódolás miatt. Az Archos player természetesen az 1080p-t is rezzenés nélkül viszi nasról,sima smb megosztáson keresztül. Webkamera,gamepad ugyanúgy megy,a gyári böngészőben javították a hibát,a kedvenceknél most már ott van a távoli is,nem csak a helyi+ flash is van.
Eddig 1.2.1-es volt a gépen,de ez ahhoz képest is gördülékenyebb lett,és pörgősebb.
A gyári fw el-el ment,amíg nem láttam a Wasser féle romot,de a mostani update még tudott rátenni egy kis + sebességet az eddigi tempóra,és mindezt úgy,hogy a cpu csak 1.4GHz-en megy,nem is 1.6GHz-en,mint a hasonló eszközökben. A fenti sebesség tapasztalatok 1080p-s kernellel értendők,nekem jobban bejön mint a 720p,élesebb a képe + többet látok a böngészőben.Egy dolog van,ami meg van a kezdetek óta:
Ha rádugok menet közben valamit usb-n(egér,bill,webcam,bármi) ,akkor a belső sd-t eltávolítja,mindig újra kell mountolni. Annyira nem izgat,mert úgy kapcsolom be,hogy átdugom a pc-ből a webcamot,az egér+bill. vevőjét,és már menet közben már nem dugdosok semmit,mert minek,ott van minden ami kell.
Állítólag táphiba lehet,nagyobb táp kell neki,de erre nem költök,lehet vele élni így is -
próbakocka
senior tag
Habár többen írtak már róla érintőlegesen, most mégis konkrétan rákérdezek;
Logitech C270 működtetéséhez kell valamilyen speciális rom, vagy megy a gyárin is?
Kell e tényleg hozzá külső tápos usb hub, vagy menni fog 2A-s táppal?
-
Crytek
nagyúr
Nem mini tv box ,de hátha itt többen foglalkoznak vele.
Hogyan kell egy androidos játékon kontrollerrel játszani ? (xbox 360 kontrollerem van)
Olyan érdekelne ami pl alapból nem támogatott pl Modern Combat 4. -
törölt tag
A K-R42 ben más a wifi modul és nincs kékfog. A T-R42 -ben egy v4.0 -ás bt. van. Annak nincs akkora jelentősége, hogy 4.1, vagy 4.2, mint annak, hogy az X5 egy RK3066 -os, kétmagos, míg a másik kettő RK3188 -as, négymagos. Elég jelentős erőben is a különbség, de sztem talán még ennél is fontosabb az 1GB vs 2GB ram. Az X5 négymagos megfelelője az X7. Az MK220 -al mindegyik működik. Az online tévékkel viszont nem biztos, mert van, amelyikhez silverlight kellene, ez viszont winfos privilégium, nincs Androidos alternatívája. Ezen kívül néhány online játékhoz JRE (Java Runtime Environment) kell, de Androidon erre sincs megfejtés (sőt, általában arm -re sem tudok)
-
satmen
tag
Kedves Szakértők!
Készülök egy androidos kütyü beszerzésére. Leginkább YouTube, böngészés, online tv alkalmazások amire használva lenne. A kezelést wifi-s (Logitech MK220) bill/egér kombóval szeretném.
Két jelöltet néztem ki: K-R42 (T-R42 ugyanez?) ill. a MINIX Neo X5.
Ahogy olvasgatom, a Minix-en "csak" 4.1-es az android, a másik 4.2... Ennek van jelentősége?
Szerintetek melyik a jobb választás? -
fradelma
csendes tag
A 3188 tápellátásra gondolkozom egy megoldáson: Egy már nem használt PC-tápegység 5V-os kimenetét gondolom a megfelelő csatlakozóval "házasítani"...
Elfekvő táp van, vagy pár száz forint, csatlakozó sem kerül sokba...
Vélemény/javaslat?
-
törölt tag
Tekintsük ezt a választ tájékoztatónak, a téma első érintésének!
Kernel - rom függő ez a vibrálás. Érdemes a kernelt és a romot egyben cserélni, mert az újabb kütyükön már nem érvényesek a régi alternatívák. Pl. van, amikor a frekvencialépcsők kiosztását a system -be, vagyis a romba teszik, így hiába cserélsz kernelt. Ez általában a gyári romoknál szokott előfordulni. Nekem nem ilyen kütyüm van és ehhez már típusspecifikus tapasztalatok kellenek.
Ha jól tudom, a sleep mód a build.prop -ban egy -1 értékkel végtelenítve van (láttam a sort, de csak tippelek). Egyébként sem tartom jónak a kütyü "sleepelését".
Az usb -hang működni fog, mivel külön kimenet, független a monitortól. Ha kényelmesen szeretnél ilyen funkciókat használni, akkor javaslom, hogy kezdj megbarátkozni az automatizáló programokkal. E-Robotban Tamás (a fejlesztő) és én is tudok segíteni. Kétmagos kütyün nekem egy parancsikonra automatizáltan futtatott shellparancs kapcsolja ki a képkimenetet. Ettől a kütyü minden funkciója működik, csak nem ad képet, tehát a monitor sleepbe kerül. Ezt persze lehet mindenféle feltétellel variálni. Pl. ha a lejátszón van sleep és kilép, akkor annak eseménye is kiválthatja a parancsot. A vissza parancs pedig billkombinációra fut le. Négymagoson a kikapcs működik, de vissza már nem kapcsolt. Viszont az egy olyan romon történt, ami teljesen eltérő volt a többihez képest, ezen pedig még nem próbáltam. Ha E-Robotot használsz, akkor tudom neked exportálni a parancsot. Arra is van megoldás, hogy ilyenkor a kütyü ne reagáljon az egérre. Ezt úgy oldottam meg, hogy készítettem egy átlátszó widgetet, aminek nincs kattintási művelete. Ezt felnagyítottam teljes képernyőre és kimenetkikapcsolásnál automatikusan aktiválódik. Így az egér a widget fölött van, de mivel nincs kattintási funkció, ezért nem tud véletlen bevitelt produkálni. Hozzáteszem, hogy van még némi finomítani való a módszeren, mert a tálcára akkor is reagál, ha nincs tálca.
Szóval a lehetőségek végtelenek. I love this game! -
sazabi
aktív tag
Sziasztok
Mk908ii-el kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Gyári romot használok.Jól tudom, hogy a 1080p csak kamu, és 720p van upscaelelve?
Finless romokkal a 1080p kerneles változat pár másodpercenként elment a kép 1080p felbontásnál. Másnak volt ilyen gondja?
Alvás/standby időt lehet állítani? Rendszerbeállításokban levő timeout nem csinál semmit, valami random idő után szokott elaludni(10+ perc).
Monitor jack kimenetén keresztül megy a hang a hifibe. Ha kikapcsolom a monitort, hang is megáll.
Ha szerzek hozzá egy usbs hangkártyát, és standbyba megy a monitor vagy kikapcsolom, hdmin elaltatja a gépet és továbbra sem lesz hangom ugye? Lehet valahogy kikapcsolt monitor mellett zenét hallgatni? -
Mike88
senior tag
Valóban, ha átírjuk a build.prop-ban a video orverlay sornál az 1-est 0-ra, akkor fullHD-ban indul az android, szal kösz Somatom, hogy felhívtad erre a figyelmem.
pgeza! Pár másodperc eltelte után is éles volt a kép? Nálam kb. 5-10 mp után ramaty minőségbe "megy át" a HD.
Fura a dolog, mert sebesség van elég, de ugyanez van MK808-nál, ugyanez volt UG802-nél, s ugyanez van most T-R42-nél is, ezzel szemben a Hyundai T7 tabletemen meg minden rendben van. -
gghrtz
őstag
Igaz. Bar ezek a flashek amugy is hitvanyak. Alapbol rosszul taroljak az adatokat, es vannak bennuk plusz chipek tartaleknak. Ha nem lenne bennuk nagyon eros hibajavito kodolas hasznalhatatlanok lennenek. De attol meg erdemes vigyazni rajuk.
-
törölt tag
válasz
sittes79 #1505 üzenetére
Nem, mert a "PSU" sajnos kevés a Freaktabon a kereséshez (most próbáltam), én pedig most nem nyálazom át a topikokat, hogy találjak ilyen adapter linket. Általában ez úgy néz ki, hogy:
- jajj, nem indul ez a rom és ha igen, akkor csíkos a kép!
- milyen adaptert használsz?
- a gyárit. Miért, milyet kéne?
És jön a link. Keresgélj bele a topikokba, vagy hátha linkel vki egy tutit. -
törölt tag
válasz
nextman #1502 üzenetére
Én is úgy tapasztalom, ahogy gghrtz írja. Kivéve akkor, ha külsőre linkelsz át vmi alkalmazást. De ennek nincs sok értelme miniPC -n, mert a belső tárhely mérete is variálható a felhasználói és a programok számára létrehozott között. Én 32GB -os, Samu C10 -et használok, ami alapból FAT32. A 64 -es viszont EXFAT -ra van formázva, ami kerneltől függően vagy támogatott, vagy nem.
-
törölt tag
válasz
sittes79 #1499 üzenetére
Én vettem egy pár fix fejest a Geekbuyingtól. A kütyü egy dokkolóban van, aminek két tápbemenete van. Szóval ha rá van aggatva még ez-az, akkor megküldöm 2db 2A -s táppal. De mivel a kütyü és a dokkoló kimeneteire dugott kiegészítők is innen kapnak, párhuzamosan áramot, ezért a plusz kakaó nem megy át a kütyün. Az össz áram lesz több, amiből a stick is többet kaphat. Mintha aktív HUB -ról kapná a delejt és az aktív HUB kapna többet. Egyébként a Freaktabon 3A -s tápot szoktak linkelgetni hozzá és több helyen láttam, hogy a dobozosakhoz gyárilag 2,5A -st adnak. PcCar -nak biztos van tippje, mert ő vizsgálódott táp -ügyben. Én úgy látom a hozzászólásokból, hogy az energiahiány miatti zavarokat, leállásokat rosszul viselik a kütyük. A legtöbb "nembootolbe" ennek a következménye.
-
gghrtz
őstag
En nem ertek hozza annyira, de szerintem nem szamottevoen. Inkabb akkor mutatkozik meg az elonye a class10-nek, ha masolsz ra, foleg nagyob meretu file-okat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mesterséges intelligencia topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- GTA V
- Ubuntu Linux
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Robotporszívók
- MIUI / HyperOS topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- MSI X570 Gaming Pro Carbon Wifi + Ryzen 7 5800X + AIO, RAM, SSD opcionalisan
- Cserélném vagy eladnám patika állapotú karcmentes redmi note 10 pro 6/128 gb-os telefonom.
- Eladó, egy alig használt , Gyári Xiaomi 67W-os gyári töltő + a hozzá tartozó usb type-c kábel
- HP LaserJet Pro M26a monochrome lézer nyomtató eladó
- Motorola G32 8/256 - Bontatlan
- Iphone SE 2020 64GB 100% akku, nagyon szép
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest