-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mercutio_
félisten
Egy kis nyálcsorgatnivaló
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
válasz #90996736 #517 üzenetére
"egyébként meg olyan mikrohullámú sütő kinézete van"
Ez nagyon jó duma volt!!!
Nekem van sima 7"-os TFT panelem, inverterrel együtt. Azt be lehet építeni 5.25-ös helyre. A régi videókártyákon volt LVDS kimenet is, onnét egyszerűen meghajtható.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hito
nagyúr
Na picit felkavarjuk az állóvizet. Én most így festek per pillanat:
Felül egy OCZ memóriahűtő csücsül, elől pedig egy multikártya-olvasó. Már csak egy jófajta ODD köllene, meg egy single slot Galaxy GTX260 Razor
A SilenX táp remélem jövő hétre már landol ferihegyen
MOD: most látom, a kártyaolvasó madzagját illett volna eltűntetni
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Az álatttya Szétvizezett Shuttle ITX konfig Mit meg nem művelnek ezek....
-
hito
nagyúr
válasz Mercutio_ #523 üzenetére
Köszi A látvány miatt is, de egyébként is így szokott lenni szegénykém az esetek 99%-ában. Amennyit variálok rajta hülyeség lenne folyamatosan visszatenni.
Pedig csavarhúzómentes csavarjaim vannak, sikerült "lelopnom" egyik eladott házamrólSajnos az OCZ hűtő ki fog kerülni belőle (az egészben az a legjobb), mert még a rövid ODD se fog elférni tőle, ráadásul az új tápom is 2cm-el hosszabb lesz. Viszont annyira feldobja egy ramhűtő az egészet, hogy egy HyperX fan-nel fogom pótolni
Ez a Luxa2 mini egyre jobban bejön. Bár hc ITX biztos nem építhető belőle sajnos, nem nyel el normál VGA-t
-
törölt tag
válasz KillHates #518 üzenetére
mondjuk ez jó ötlet, csak nem válasz a kérdésemre egy dolog, hogy meghajtható, de mondjuk használnátok? vagy tudtok felhasználási területről? (mondjuk az előbb linkelt "mikró" esetében ahol FULL HD (wtf?!) felbontást raktak rá a gépre)
esetleg autóban tudnám elképzelni .... az ilyen kis képernyőt, meg esetleg konyhában, másodlagos TV/mozizó kijelzőnek (volt is logouton egy cikk egy ilyen mod-ról, nagyon igényes írás volt)
-
Mercutio_
félisten
válasz #90996736 #526 üzenetére
Ha a házimozi erősítőre kötöd rá, és csak zenét akarsz hallgatni nem kell a tvt/monitort bekapcsolni, hogy a számok között mászkálj
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hito
nagyúr
Köszi Ezt kifejtenéd? Bevizezed az ITX gépedet? Ha igen, megosztanád velem/velünk is a részleteket? Én is tervezek hasonlót...nem hagy nyugodni amit vr-zone fórumon láttam.
Lehet, hogy csak vissza kellene olvasni az előzményekhez
-
helkis
veterán
igen ez a terv, mert elég hangos szegényke, hiába van némi ventiszabályzás a biosban, nem elég hatékony, így meg azért alig lesz hangja, valamint némi kihívást jelent, hogy egy 1U magas rack-ben kell vizezni sajna az már most létszik, hogy nem fogok elférni, mert a radiátor szélessége 45mm, így lesz némi cső, + venti ami kilóg, ezt majd megpróbálom igényesen megoldani
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
hito
nagyúr
Esetleg Corsair H50 + ultrahalk slim venti? Én erre készülök Utána már csak egy halk VGA kell, vagy egy olyan vizesrendszer ami csak a VGA-t hűti...ha egyáltalán van ilyen (de miért ne lenne?).
Vagy így ez azért komolytalan? Nekem gőzöm nincs a vizezésről, el kéne olvasni némi szakirodalmat.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
helkis
veterán
nem, személy szerint óczkodom a kompakt gyári megoldásoktól, valami elromlik és lehet kidobni az egészet, illetve nem annyira jó a teljesítményük sem, nekem ez már a 4. h2o-s gépem lesz, válogatott anyagokból, blokkokból, cpu és chipset hűtéssel, később talán a HDD-ket is befogom.. egy dupla radival, tartályos pumpa, 2db chipsetblokk lesz a rendszerben, bőven túl van tervezve, lehet passzívan is el fog ketyegni.. majd kiderül jövő hét végére, utána hét elejére érnek ide a komponensek, utána nekilátok összerakni, természetesen beszámolok róla képekkel is.
külön vga nálam nem lesz, elég az alaplapi, ez egy 24/7-ben működő router+torrent+nas funkciókkal ellátott gép lesz, itt inkább a fogyasztás és a halk működés a szempont..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
hito
nagyúr
válasz Mercutio_ #533 üzenetére
Jájj fiúk...mi van ha pont a búrámon landol egy orosz kémműhód?
Így nem lehet gépet építeni Bátorság nélkül nincs győzelem.
Helkis: esetleg ha van kedved priviben adhatnál tippeket a komponensekre nézve (nagyon hálás lennék, mert sok közöm nincs a témához). Minél kisebb legyen és minőségibb H50 meg megállja a helyét hidd el...nézz meg róla teszteket (volt egy külföldeni teszt, nem találom, de a világ élvonalába tartozó léghűtéseket nem egyszerűen verte pofon). Engem meggyőzött.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
-
helkis
veterán
eloszlatnám a kétejeket, ha nem baj régebben mikor még nagyon gyerekcipőben járt a h2o a pc-ben, és házi blokkokkal operáltak az úttörők, akkor el tudom képzelni, hogy történtek balesetek, illetve vannak/voltak/lesznek mostanában szériahibás blokkok, de normális hozzávalókból épített rendszerrel nem lehet baj, főleg ha odafigyel az ember, és lepróbálja mielőtt ráindít élesben..
itt is vannak szabályok, ahogy pl: k7-re, hogy kell úgy coolert tenni, hogy ne sarkazd szét egyből vagy ugyanez él GPU-ra is..
akinek van egy kis technikai vénája annak gyerekjáték, akinek nincs, legjobb ha segítséget kér, vagy beleolvas a viztopicba[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Emberek, szolgálati közlemény:
Lehet szétkapkodni az ITX-es cuccaimat (lehet, hogy a moduláris 400W-os SilenX táp is eladó lesz, elvileg jövő héten jön meg), én kiszálltam. Túl sok a kompromisszum nekem, nyargalok vissza mATX-re Jó volt veletek, köszönöm mindenkinek a segítséget
Azért még majd be-benézek, itt legalább béke honol
-
hito
nagyúr
Nuku: SLI/CF, normál vízhűtés, sok vinyó (szellősen), Blu-ray, előlapi vezérlők (imon és tsa-i), normális hardverválaszték. Így hirtelen ennyi. Egyenként még csak-csak meg lehet ezeket valósítani egy ITX konfigon belül, de egyszerre...
mATX az én méretem, ITX a kedvencem
-
Mercutio_
félisten
Ez a fazon vagy egy jólfizetett nyugdíjas, vagy ebből él, de brutális ami gépparkot összedobott
hito: Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egyedi építésű házak, amit a fazon gyárt(at?)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest