Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stofy
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy olyan gépet, ami a lehető legkevesebbet fogyaszt. A felhasználási terület leginkább netezés, kisebb teljesítményigényű programok futtatása, fényképnézegetés, néha video nézés stb. Jó lenne, ha lenne rajta SATA, illetve PATA csatlakozó is, integrált VGA-val. A grafikus gyorsítás végülis nem feltétel, hiszen nem játékra lesz. Olvasgatva ezt a témát láttam egy szimpatikus konfigurációt, mégpedig az Intel® Desktop Board D945GSEJT-et, csak itt különösnek tartom azt a 12 Voltos külső adapteres tápellátást, nincs ilyesmi kiszerelésben olyan, amihez rendes belső táp kell, de a fogyasztás azonosan alacsony normál tápnál is? Mert tápom az van, SATÁ-s winchesterem is, meg egy PATÁ-s DVD-íróm, ezeket nyilván nem szeretném kidobni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zodo
nagyúr
Igen a 2 slottos HD5770 beférjen. 1 db hdd hely mindegy a helye és felfogatása.
Slim odd hely ami vízszintesen marad. Pl. mint a Chieftec BT-02 ház fektetve. Amúgy kb. ilyen házat (nem nagyobbat) keresek, mint ez csak a vga miatt kellene modolni.
Talán direkt csinálják ilyen bénákra ezeket a házakat. Ebbe is miért oda tették a hdd helyét ahova?
Nem ott lenne akkor a lapot teljesen fel tudták volna tolni a ház tetejéig és , talán befért volna egy 2 slottos vga.PCq07 , szintén ezzel a bénasággal van megáldva.
Igazából nem is keresek, mert jó az Ipaq-om csak mindig ránézek a kínálatra, hátha végre találok egy házat amibe át tudok költözni vga-al együtt.
-
toldy
őstag
Egyébként konkrétan milyen házat keresel?
amit tudok az hogy kb akkora legyen mint az sg05 ( vagyis max 30 mély poptika hdd hely milyen?) 2 slottos vga beférjen pl? mekkore teljesítmény 5770? esetleg 5850?Jut eszembe PCq07-be lehet tenni 5750-et, ép belefér, csak arra kell ügyelni hogy ne dual dvis legyen hanem ilyen sima ( van asus, his, powercolor tól ilyen)
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
zodo
nagyúr
Igen. Az SG02 tényleg a "legjobb" választás lehet, de csesszék meg.
Szerintem visszakérem anyukámtól a "majd csak jó lesz még valamikor "-ra eltett Lego készletemet és építek egy olyan házat, hogy csak na.
Fantáziám végtelen!Szerk:
Nézegettem ( canniball végett is ) a "kocka" építményeket.
Nintendo Gamecube, már majdnem jó ötlet volt csak épp egy pár centi hiányzik, hogy beférjen a lap.[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Nos mostmár hivatalosan is itt van 450w SFX táp, nem rossz de lehetne moduláris
zodo: Nekem is ez a bajom ezekkel az SFF házakkal, szerintem feleslegesen mélyek. Még mindig csak egy van ami tetszik, dizájba, árba ( 18k) és nem 42-45 cm mély hanem "csak" 39. Egyébként erről a kuckóról beszélek.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
zodo
nagyúr
válasz SQX_Barto #1692 üzenetére
Igen, végül is ezeket tudtam. Csak amit nem említettem, hogy a 30k és fölötte kicsit húzós ár részemről.
Az ilyen jellegű házak, mint pl. a Lanbox(ok) vagy az M40 árai már jobban hangzanak, de ezek meg elfoglalják az egész asztalt, mélységben.(#1693) urbanjozsi
Az jó lesz, kíváncsi vagyok!
-
SQX_Barto
addikt
A már meglévő Silverstone SG-k is fogadják a 2 slotos VGA-t (SG05 és 06) de azokban csak 300W-os táp van (meg nekem nem tetszenek), én megvárom ezt a házat mikor kiadják, mert durva gépet akarok összerakni, meg úgyis lesz egy csomó idő mire összegyüjtöm a pénzt a konfigra...
Hogy más mITX-es ház támogatja-e a 2 slotos VGA-t azt nem tudom.If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #1684 üzenetére
Ez gyors volt!
Nem gondoltam volna, hogy a Rottel-be teszed.
Várjuk a fejleményeket! -
SQX_Barto
addikt
Azt hiszem meg van minden ebben a gépben, ami nekem kell
[Silverstone SG007 Prototype]* Intel Core i7 860
* SilverStone custom 600W PSU
* DFI Lanparty MI P55-T36
* A-DATA XPG Plus Series DDR3-1600+ 2G x2
* ATI Radeon HD 5970
* SilverStone TOB02 Slim Blu-Ray driveOké pár változtatás, de a koncepció nagyon a kedvemre való
[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Iga007
tag
válasz urbanjozsi #1684 üzenetére
"Hétvégén beüzemelem és majd preferálok"
Vagy elírtad, vagy nagyon sz@r szóvicc...Nehogy megkergesse az a mini lap a ventillátort abban a nagy házban! Pofás lesz nagyon!
-
urbanjozsi
senior tag
Na megérkezett a "nagy" Ő. Hétvégén beüzemelem és majd preferálok!
-
user137
őstag
értem én, de ezek, a rengeteg film, meg a képek és zenék, igazából tök jól elvannak egy 2TB-os külső vinyón vagy NAS-on is, nem? ha már pici gépet csinálunk, merjünk kicsik lenni! nekem egy 120as SSD van a gépemben, és nem hiányzik egy gigabyte sem (80G egyben, 40G "sratch", letölteni), a minden más kinn figyel storageon.
-
Geby69
csendes tag
válasz user137 #1680 üzenetére
Igen, én is valami ilyesmi beszerelési megoldásra gondoltam.
Mondjuk, lehet maradok én is a 2*HDD-1*ODD kiépítésnél, és a többi lemez külső USB-s mobil rackben...OFF:
Ami a tárhelyet illeti, rengeteg zeném, filmem (DVD, HD) van a gépen, mert nem szeretem a lemezeket keresgélni, ráadásul a meghajtóban pörgő lemez hangos, és az elérési ideje is lassú...
És akkor még a családi fényképalbumokról nem is beszéltünk -
user137
őstag
ez azért elég korrekt lenne arról nem is beszélve, h "oldalt" jönne ki a csatlakozótenger ebből. HArdverkerben van 800Ft-os nettó áron 2-in-1 3.5"=>2.5" átalakító, abba 1x SSD, a másikba egy notebook vinyó, a többit szerintem is storage-on érdemes tartani
(OFF, de mi lehet olyan fontos, amit mindig magunkkal kell vinni, és nem fér el 500GB-n??)
-
HookR
addikt
.mf: "Remélem észrevetted, hogy a "3-4 db 500GB 2,5" HDD" nem fog beférni "1 × 3,5" HDD" helyre."
Éppenséggel 4 db is elfér a helyén, csak (nem lévén gyári 4 az 1-ben beépítőkeret) minimális barkácsolással jár és esetlegesen szellőzési és kábelezési problémákat vet fel.
3.5"-os HDD: ~146 x 102 x 26 mm
2.5"-os HDD: ~100 x 70 x 9.5 mm (A magasság az modelltől, tányérok számától függően elvileg 7-15 mm is lehet, de pl. a 2.5"-os Samsung 500 és 640GB-os példányai 9.5 mm-esek. A gyártó honlapja szerint.)[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Geby69
csendes tag
A beszerelés megoldható kis "házibarkáccsal", illetve van olyan 3,5" szerelő keret, amiben elfér 2 kis vinyó. A kisebb fogyasztás reményében gondoltam 2,5" HDD-kre, konkrét fogyasztási értékekkel nem vagyok tisztában...
Vidkari nem kell, IGP megteszi még sokáig. HD-re elég, Diablo II-nek bőven sok, a Diablo 3 megjelenéséig meg még bőven változhat a konfig, feltéve ha megélem, hogy kiadják...
A Spire házat néztem már, csak nem tudom a táp alatt mennyire férne el egy rendes procihűtő (nem túl alacsony a hely?) Sugo SG05-ről már láttam képet, amiben egy Scythe Big Shuriken éppen elfért a táp alatt, de az magasabbnak tűnik.
Mindenesetre alapjáraton elég lehet a 150W, ez jó hír. -
.mf
veterán
Remélem észrevetted, hogy a "3-4 db 500GB 2,5" HDD" nem fog beférni "1 × 3,5" HDD" helyre. A 150W-os táp amúgy sztem beleférne, ha csak lap + RAM + proci + ODD + HDD lenne, videókártya nélkül.
3-4db 2.5"-es HDD helyett javaslok 1 (vagy ha RAID5 miatt írtál 3-4-et, akkor RAID1-ben 2db) 3.5"-es 1-1.5TB-os 5400RPM-es HDD-t (pl. WD GP vagy Samu Ecogreen) -- feleannyiba kerül, ez is elég halk, és alacsony a fogyasztása.
CFI házak kicsit homályfolt, lehetett panaszokat hallani a táp ventilátorára (40mm, tehát pörögnie kell, hogy légszállítás legyen) és nem szabvány méret a táp.
Érdemes lehet megnézni még Spire Powercube házát is, 2db 3.5"-es fér el benne és 300W-os szabvány SFX méret, viszont itt is láttam már panaszt táp ventijére (ami itt 80mm-es, csere megoldja). De sok ház van még ezeken kívül is, pl. Cooler Masternek és Chieftecnek is van mITX háza SFX táppal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Geby69
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem én is az áttérést a "helytakarékos" megoldásra. Mindenes gépnek ki is néztem ezt a lapot, megtámogatva egy Core i3 procival, 4GB memória, plusz menne bele egy DVD-RW és legalább 3-4 db 500GB 2,5" HDD, hogy a hosszú évek során összegyűlt adattömeget is magammal vihessem - jelenleg IDE vinyókon élek.
(Tuning nálam nem téma, platform csak Intel...)
Itt szeretnék egy kis segítséget kérni. Az általam kinézett ház csak 150W-os táppal van szerelve. Ez alapból felejtős? Vagy érdemes lenne cserélni nagyobbra? Esetleg Sugo SG05 300W-os táppal, csak az meg ugye 2,5X ennyi.
Nehéz ügy...Minden segítő jellegű hozzászólást szívesen veszek, esetleg jöhetnek más ötletek is.
Előre is köszönöm!
-
.mf
veterán
válasz user137 #1672 üzenetére
Nézz tesztet pl. storagereview-n. A PCI-kártya már az 5400-as lemezeket is visszafogja, tehát bőven elég azokat használni. Ha a kártya tud staggered spin-upot, akkor egy gonddal kevesebb, menet közben már kevesebbet fogyasztanak a winyók.
Ennyi meghajtó mATX házba is befér.[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
zodo
nagyúr
válasz user137 #1672 üzenetére
Atx házas kérdésre, igen a válasz.
Alaplap tartó lemezen a távtartó csavarhelyeinek meglététől függ, de ha már egy matx lap minden rögzítési pontjához esik egy ilyen akkor tuti biztos.
Konkrétan erre a 4 db rögzítési pontra van szükség a mini-itx lapokhoz. -
user137
őstag
Egy kis segítséget kérnék. D510MO-ra építenénk egy "NAS-t" Windows Home Serverrel. A felállás az 1x optikai, 1x SSD és max kiépítésben +4x SATA HDD egy PCI RAID kártyával.
A kérdésem a tápra vonatkozna, szerintetek mit szólna egy 120W-os picoPSU egy ilyen 5 meghajtós rendszerhez bootidőben áramfelvételileg? Én hajlok rá, h inkább egy jó hatásfokú ATX táp kéne bele, úgyis a HDD-k miatt nagy helyigényű házba lesz szerelve - ilyet tudtok esetleg értelmes áron ajánlani?
és a végére egy lehet, h hülye kérdés: a mini-ITX alaplapokat bele lehet rakni az ATX házakba is, ugye?
-
.mf
veterán
Fogalmam sincs, hogy hol kapható épp, google-lel röviden ránéztem, de "nincs raktáron" státuszokat láttam csak; ez a termék oldala DTK-nál, van ott egy viszonteladók listája elérhetőségekkel; meg a terméklistánál van egy kosárábra, meg egy "Hívjon!" felirat, főoldalon pedig telefonszám.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #1667 üzenetére
Most nézem a "találtam olcsóbban" alá nem is tettem linket. Erre a boltra gondoltam.
-
urbanjozsi
senior tag
Ez egy f@szkalap cég! Három hete ígérgetik a Zotac N330-as lapomat, hogy napokon belül küldik
Persze, hogy lehetne összerakni(van is), de ami olcsóbb az mind ventilátoros, tehát hangos!
Venti van a tápban, a procin, és a házra sem árt legalább egy! Ha mindezeket passziválni akarod, az nem olcsó mulatság! Nem beszélve a fogyasztásról! -
zodo
nagyúr
ASRock A330GC 18k
PSU120W + ACDC12060 13k
PC távirányító 5kBevágod a Rotel-be akkor még a psu-t is megspórolod. Wi-fi kártyád is van.
23k-ból megúsztad a témát. Na jó, ha nagyon kell akkor veszel +3k-ért egy Bluetooth adaptert. Végösszeg: 26k(#1667) urbanjozsi
Ha ennyire ragaszkodsz a passzív közeli géphez akkor valóban ideális választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #1661 üzenetére
hito kérdésére is van válasz.
Magában a lap az Asrock A330ION-hoz képest "se drága". 34k környéki árával.Szerk:
(#1664) urbanjozsi
Ezekre a feladatokra való gépet olcsóbban is összerakhatsz vagy nem ?
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #1659 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #1661 üzenetére
Ha elegendő a proci teljesítménye !?
Azt hiszem még nem derült ki az Ion + diszkrét vga páros teljesítménye.Mindent összegezve, mármint a lap és kiegészítőit nézve, jó választás.
De kérdezz rá a forgalmazónál, hogy mit rejt a Mo.-i pack.
Nehogy meglepetés érjen, sose lehet tudni. -
zodo
nagyúr
válasz urbanjozsi #1659 üzenetére
Képeket is alig találtam, tesztet egyet sem.
Csak annyit, hogy a gyártó új technológiás " Cool3+" hűtőjét alkalmazta." Stack Cool3+ Completely Quiet
Effective Fanless Heat Dissipation at 0dB
Stack Cool 3+ is a fanless cooling solution offered exclusively by ASUS. It effectively and noiselessly transfers heat generated by the critical components to the other side of the specially designed PCB (printed circuit board) for effective heat dissipation - making temperatures cooler by up to 20°C. "Viszont egyik packban sem látni a gyári csomagban ventit, így talán nem is kellhet rá.
Mondjuk én biztos tennék a házba egy halk darabot, mert az a tuti.Lappal kapcsolatos, hozzászólásokba "leggazdagabb" topikban sincs semmi extra info.
-
zodo
nagyúr
ZOTAC NM10-DTX WiFi lapocska Upgrade packban.
New ZOTAC ION™ kits
Next-Generation NVIDIA® ION™ technology
ZOTAC ION™ graphics card
Engine Clock: 589 MHz
16 Unified Shaders
Shader Clock: 1402 MHz
512MB DDR3 memory
Memory Clock: 790 MHz
64-bit Memory interface
PCI Express x1
Low profile form factor
NVIDIA PureVideo™ HD technology
NVIDIA CUDA™ technology
HDMI, DVI & VGA outputs
HDMI 1.3a compliant
xvYCC Color and Deep Color support
HDCP compliant
Microsoft® DirectCompute ready
Adobe® Flash® Player 10.1 decode acceleration
OpenCL compliant
Microsoft® DirectX® 10.1 with Shader Model 4.1 compatible
OpenGL® 3.2 compatible
Microsoft® Windows® 7 with premium Aero® user interface ready
ZOTAC ION™ Upgrade Kits includes ZOTAC NM10-A-E, NM10-B-E, NF610i-K-E, or GF6100-E-E platformsSzerk:
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Lehet a "márka név" árát is meg kérik, mert még mindig sokan azt hiszik, hogy az.
Igaza van urbanjozsi-nak, ha megnézzük a teljes packot, már nem is olyan vészes az ára. Ház és memória kell és kész is a gép.
Persze odakint 40k környékén kapni + szállítás. Link -
hito
nagyúr
válasz urbanjozsi #1653 üzenetére
Megőrültek ezek? Nagyon drága...
Asrock A330ION 28eFt. Nem ugyanazt tudja? Szép lenne ha ennyi pénzért még a HD videókkal se bírkózna meg!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
urbanjozsi
senior tag
válasz urbanjozsi #1653 üzenetére
KÖzben lejárt a szerkesztés..........
Ebben van BT+ távírányító -
zodo
nagyúr
ASUS AT3IONT-I DELUXE Árcetli.
-
zodo
nagyúr
Most találtam egy régi ( talán 2002-ből való ) kockát. Netbox Cubit
hito
Igen, ezek a szerver házak valóban elgondolkodtatóak.
Kár, hogy nem mind olyan mint amilyet linkeltél. Vannak egész pofásak köztük, de ebbe pl. nem tudsz mini-itx lapot tenni. -
hito
nagyúr
Találtam egy-két érdekes kuckót:
- elvileg szerver ház, lehet, hogy hétköznapi használatra is alkalmas (szerintem ez a legjobb)
- nagyon durva Antec ház, de sajna nincs helye az ODD-nek és nagyon drága
-
törölt tag
sziasztok,
kicsit kimaradtam ebből a témából miután meglett az egész cuccom ... viszont felmerült egy kis bővítési dilemma. Mit érdemes követni (melyikkel lenne magasabb az fps-ek száma):
- HD3200 on board + egy olcsó HD3450 (kb7-8000 HUF)
- HD3200 disable (mert minek ha úgysem megy más VGA-val) + HD5670 (kb 22e HUF (egyslotos hűtésű XFX ATI Radeon™ HD 5670 512 MB), mivel MX31 be nem fér bele vastagabb hűtéssel rendelkező kártya)[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Helló.
Beszéltem a tulajjal és abban állapodtunk meg, hogy felküldöm Pestre a lapot extremdigital szervizében és fizeti a futár költséget. Szerintem ez elég korrekt. BIOS-t nem egyszer be reszeteltem és az utóbb kapott memóriák más gépben teszt okés volt.
Olcsó itx-es házat hol lehet kapni esetleg ha saját magam akarok építeni belevaló mini tápot honnan lehetne beszerezni?
Zoleee
-
zodo
nagyúr
Tényleg a hdd helye lesz csak nem vettem észre a 4 db felfogatási pontot.
Most így kora reggel az alsó merevítő elemen gondolkodtam, hogy nincs-e útban a vga-nak, de csak csalóka a kép.
Viszont az odd beépítő keretét nem láttam.
Egyre jobban tetszik, ahogy minél többet nézem, de akkor el kellene búcsúznom a HD5770-től. Azt azért mégse. -
zodo
nagyúr
canniball-nak, lehet jó lenne ez a chieftec házikó.
240 mm mély, határeset.Egész jó.
Kár, hogy nem 2 slottos a vga hátlap rajta.
Kicsit feljebb tehették volna az alaplap helyét, ha kihagyták volna a ház tetején lévő üres teret. Amit nem is értek mi célból lett kialakítva.
ill. az odd-ot is tehették volna vízszintesen. -
-
HookR
addikt
- 92 x 99 x 36 mm ventivel együtt (venti: 80 x 80 x 15 mm)
- 1200 ~ 2400 RPM
- Max. Air Flow: 10.814~22.35CFM
- Max. Air Pressure: 0.458~1.93mm-H2O
- Noise: 20~26.9 dBA
- Weight: 180gKözben látom, hogy PH hír is van róla: <Alacsony és csöndes hűtők a láthatáron>
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
toldy
őstag
Itt egy kis teszt az ECS h55 megoldásáról.
Valamint, elég ütős kis szerkezetnek tűnik, bár elég nehéz ilyen Hűtőt találni ami befér és elegendő is.
Mostmár itt is lehet kapni a chieftec házat és itt egy teszt róla.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
hito
nagyúr
válasz Zoleee89 #1630 üzenetére
Egy ramcsere teszt tényleg javallott, illetve az előző tulaj felkeresése hasznos infók érdekében.
Még valami: BIOS beállításokat reseteld (bár nem tudom egy ilyen atomos lap biosa mennyire állítható el), mert lehet, hogy az előző tulaj valamit személyre szabott benne a hardvereihez.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Az eladóval felvettem a kapcsolatot. Azt mondta, hogy nála tökéletesen ment a lap Silicon Power memóriával használta. Én próbáltam Kingston,Samsung,pqi és corsair memóriával. Útobival el sem indult alap.
hito: Új ára 15k. Azért vásároltam meg a lapot, mert az eladónak eddig csak jó pontjai voltak és nem pár hónapja van fent az oldalon. Remélem, hogy én néztem el valami beállítást.
Valakinek van ilyen lapja? Esetleg valakinek más tanácsa/ötlete??
Zoleee
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy vásároltam egy J&W Minix Atom 230-GC alalpalpot használtan innen ph-rol.
Akár milyen memóriát rakok bele mindig megfagy operációs rendszer telepítés és memória(memteszt 86+) teszt közben. Memória teszt közben 512mbos memóriánál általában 4 perc után 1gbos memóriánál 8 perc után.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
toldy
őstag
Abból hogy a CPU tok ennél a lapnál is le van tolva a PCI-e csatihoz. Így egy normális ( termetes) léghűtőt felszerelve nem lehet vga kártyát behelyezni. Egyébként olyasmi ár van külföldön ( a zotac h55 lapja Nes wifivel pl 150$). Egyébként ilyen olcso PCI-e x16 lapok közül még a zotac g43 itx-e tetszik pl egy e3200,2gb ram és egy 5750 egy pcq07 kuckóban, teljesen elfogadható. Egyébként pár lap, van AMD is, csak rá kell keresni.
Zodo: Gratulálok, jól sikerült a kis szerkezet, leld benne örömöd sokáig.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
hito
nagyúr
Tiszteletem Itt bizony...ha asztali akkor leginkább ITX. És most notiról visszatalicskázok asztalira.
Ez a melegedési probléma miből derül ki Miért ne lehetne léggel hűteni + VGA-t is használni? Tényleg jónak tűnik, főleg ha végre 30eFt alatt lenne az ára egy ITX H55 lapnak.
-
hito
nagyúr
Egy kis érdekesség:
Csudijó Asus DTX deszka, akinek a házába befér erősen ajánlatott. 95W-os Phenom support, x16, stb...
10eFt-ért 775-ös ECS lap, x16-os sínnel. Én valószínüleg ilyet rendelek, akit érdekel privizzen, mert ha szépen mosolyog rám akkor hozzácsapok 1-et az enyémhez
Igéretes H55-ös ESC lap (bár ez már tutti volt linkelve)
Egyik nagy kedvenc: J&W 785g Minix
Ezen kívül egy rakat Atomos Foxconn lapot is láttam (D410, 230), Aopen is gyárt ITX lapot (valami x8-as AGP-ről is magyaráz a hírdetés...)
Szóval van itt választék rendesen, csak mintha a magyar-osztrák határnál lenne egy láthatatlan ITX blokkoló fal
-
canniball
nagyúr
Nem is kell nekem asztalost keresni, te vagy az én emberem...az igényeimet soroltam korábban!
ZCoyote!
Hát a forrasztás sajna nem az én műfajom. Azért köszönöm az ajánlatot, lehet később élek vele.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
hito
nagyúr
Siralmas Egy dologban viszont nagyon elpicsázza az X2 240-et...fogyasztásban
Nem nagyon követtem mostanában az ITX újdonságokat. Valami új alap-játszós lap jött ki x16-os sínnel? Lényeg, hogy lap és egy gyengusz proci kiférjen 30k-ból. Használtan természetesen.
-
zodo
nagyúr
Nem tudom, de ebben a tesztben igen kicsi pontszámot kapott a proci az integrált videóhoz képest.
(#1602) ZCoyote
Egy db ddr2-es slott nem elég?
pl. Intel D945GCLF2
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Hali!
Megint itt a nagy visszatérő Ehhez esetleg hozzá tud valaki szólni? Pörög a topic, de nem kaptam választ, szerintem ők se nagyon tudják.
El kell adnom a notimat, helyette összehányok egy jó kis Codegen MX-31 konfigot Asrock Ion lappal.
-
zodo
nagyúr
Lassan elkészül a kis gépem, majdnem kész állapotba sikerült hoznom.
Szóval egy PIII-as Compaq Ipaq Desktop pc házába költöztettem a rendszerem.
J&W MINIX 780G-SP128M,
Amd X2 4850E@2500mhz,
Kingston 2GB 800MHz DDR2 Sodimm,
Samsung HD642JJ,
DPS-300AB-9CHiányosságait igyekszem mihamarabb befejezni, mint pl. az előlapi audio szekció bekötése. Mondjuk nincs rájuk szükségem, de az Usb-re igen, viszont azokat sikerült bekötnöm.
Odd nyílására kell még valami ötlet, mert az nem lesz benne és el sem férne, mert a hdd került a helyére.
Sajna a festés nem lett az igazi, ahogy vártam, mert ez volt életem első próbálkozása.
Matt pirosra akartam az előlapot, de nem kaptam, bár ezzel sem rossz.
Talán, majd ha a matricák is felkerülnek, megtörik a dominanciája.
Venti lapátjait szerettem volna még szintén pirosra, de nem mertem nekiállni.
Féltem, hogy elcseszem a világ legjobb ventijét és vehetek egy újat.Ne kíméljetek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest