Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kerobi #49199 üzenetére
Ha jól értelem, az mITX lapod és az elméletileg minél laposabb bordázatú top-flow borda a tápegység rácsos oldala alá kerülne, és ezeken keresztül a tápban lévő ventilátor egymagában intézné a levegő mozgatását, így oldanád meg a "passzív CPU" hűtését a tápegységgel?!
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Sziasztok mini htpc-t szeretnék építeni. Olyan gépet akarok csinálni minimális összegből, hogy a 4k 60 fps videókat tudja vinni lagmentesen. Rajtam maradt egy nullkilometeres aorus z390 gamer mini itx lap eladni meg úgysem tudnám. Olyan intel cpu-t akarok beletenni, ami passiv hűtéssel alacsony bordamagassággal befér egy olyan házba, aminek van beépitett tápja. Milyen cpu-t bordát és case-t javasoltok? Köszi
-
djnice
veterán
Sziasztok!
Ehhez hasonló házat lehet kapi itthon?
[link]
A lényeg a minél kisebb méret és 1 db Low Profile VGA kártyának (GT1030) legyen benne hely. Előny, ha fehér vagy ezüst. -
félisten
Silverstone Milo ML10 - gyári oldal
Moduláris, VESA rögzítős, paneltápos ITX ház, immár a SS kínálatában is! Jónak tűnik, bár a 3db 50x10-es venti kicsit vicces + érdekes, hogy pico-/paneltáp kell bele, de az meg nincs a gyártó kínálatában.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
adammeyer
csendes tag
Türelmetlenül várom, hogy végre vehessek valahonnan egy B550 ITX boardot amik pár napja jelentek meg, de sajnos mini-ITX méretűt még nem találtam sehol. Alzán van fent egy gigabyte de még nem elérhető. A weboldalon azt írják várható időpont június, de az emailemre válaszolva már 14 napot mondtak ma:
"Köszönjük a türelét.
Sajnos nincs visszaigazolt dátumunk a beszállítótól a termék elérhetőségét illetően. Illetékes kollégáink visszajelzése alapján előreláthatóan 14 napon belül a termék rajtáron lesz." -
félisten
válasz Speed® #49187 üzenetére
Tényleg! Az viszont a TPU tesztje, én meg a Guru3D-ét akartam linkelni... itt is van!
Más: ismét elérhetőek itthon a Jonsbo C2, és C3 Plus házak, emészthető áron!
CM + HP Omen mATX konfigok... kár, hogy a 25L-es házat nem lehet külön megvenni!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AxBattler #49186 üzenetére
Ez egy Strix B550-F link,
itt a B550i Pro AX linkje.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Guru3D - Gigabyte B550i Aorus PRO AX review
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz #16939776 #49183 üzenetére
Pfff. Bocsát, bocsát.....bocsát. Csak 2,5×-en lőttem túl a tényleges értéket... Még a TCP200 is jobb lenne.
Azért egy ilyet feltenni a vrm-re a "tervezett elavulás" non plus ultrája.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz #16939776 #49181 üzenetére
Az csodás. Aztán mennyit tud az a gap pad? 2-3W/mK?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
hegegabi80
addikt
Azt hiszem maradok egy jó darabig itx fronton a 450-nél. Aztán a kövit majd meglátjuk, de ilyen árak mellett lehet matx lesz majd (nagy bánatomra).
-
törölt tag
milyen logikus erv szol inkabb egy asrock ab350 kimaxolasa ellen pl egy 3900x-szel? most egy 1700 van benne es vagy igy ahogy van kene eladnom, vagy csak procit cserelni. nagyobb hutonek van hely.
-
Plexicushio
senior tag
válasz Oliverda #49177 üzenetére
Haha, pont pár órája néztem ezt a lapot...de az árát csak most látom egyetlen problémám, hogy nincs (direkt) optikai kimenet rajta .
Az B550 VISION D meg egyszerűen gyönyörű! csak ez ATX, lehetne egy mini verziója is, 2.5Gbites lannal dual GbE helyett
Csak a Giga vagy AsRock számora is. -
Oliverda
félisten
Gigabyte B550I AORUS Pro AX Review
The Gigabyte B550I AORUS Pro AX is available for US$179.99.
Némileg barátságosabb ár hasonló feature setért."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
HookR
addikt
Biztos hamar felbukkannak a magyar kínálatban is.
- scan.co.uk
- geizhals.eu▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
válasz wmarci #49170 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz olcsóbb, sőt!...
x570-böl végül kiszálltam, (elálltam ) illetve az az igazság, hogy most megint desktop gép nélkül vagyok és nem hiányzikSzellemet vegyetek
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
mpierre
veterán
válasz kzoltann #49163 üzenetére
Az újdonság
varázsaára.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HookR
addikt
válasz kzoltann #49163 üzenetére
Árnyalja a képet, hogy a B550-esekre már jellemző a 2,5Gbit-es LAN* és az előlapi USB Type-C csatlakozó**.
* Kivétel az olcsóbbik ASRock Mini-ITX lapja.
** Kivétel az olcsóbbik ASRock és a Gigabyte Mini-ITX lapja.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
wmarci
senior tag
B550 Alza
Ez lehetséges, hogy ennyi? -
HookR
addikt
válasz Archttila #49161 üzenetére
Viszonyításképp az Asus ROG Strix B550-I Gaming itt $230.-
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
válasz adammeyer #49160 üzenetére
Azt nem tudom, de tegnap a Guru3D hozott valami cikket, h dragabb lesz mint a b450 valami 60-70 dodoval... (most lusta vagyok keresni) illetve RSS-be lattam, szoval lehet hulyeseget beszelek
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
adammeyer
csendes tag
Tudni hogy nálunk mikortól lesznek elérhetők a b550-es lapok?
Ugyanitt: Esetleg nem tervez valaki megválni a b450-i lapjától fejlesztés miatt? -
Mclovin
senior tag
válasz exoduss #49155 üzenetére
Esetleg érdemes lehet a slim ventit úgy felrakni alulra, hogy az alaplap felé tolja a levegőt, ergo megfordítod. Alpenföhn Black Ridge + Noctua NF-A9x14 esetén így nyertem 4 fokot gaming alatt. Szvsz 66 celsius nem rossz, nekem ilyen 67-68 korul szokott lenni (2600x) és Te ventid szerintem csendesebb.
Szerintem a felülre veszel slim ventit akkor az meg túl közel az az oldalához és azért lesz zajos.
[ Szerkesztve ]
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Adott egy rvz03-as haz es egy noctua l12s processzor hűtő. A slim venti alulra van felszerelve a bordara ami szivja befelé a levegot. Warzone alatt 66c-re is felkuszik a hőmérséklete, amivel nem vagyok megelegedve.(valószínű hogy messze van a venti a haz oldalan lévő perforaciotol, igy nem jut eleg friss levegőhöz.. ) Szerintetek mennyit jelentene, ha a slim venti helyett egy rendes ventit raknek a borda tetejére es úgy szivna a levegőt? -
adammeyer
csendes tag
válasz kzoltann #49151 üzenetére
Lehet hogy gyorsabb ha itthon gariztatod, a helyedben megérdeklődném a boltot és ha túl bonyolult akkor Corsairnél.
Igen, az a batch feltehetőleg valami pára vagy hőmérsékleti hatásnak volt kitéve és jelentkezhetnek problémák, de nem feltétlenül jelenti hogy hibás lesz. Bővebb info az előző kommentem linkjében.
-
-
kzoltann
aktív tag
válasz hegegabi80 #49149 üzenetére
Be sem volt kapcsolva, siman csak be volt dugva. Ültem a nappaliban nagy villanás és csattanás. Biztositekot is leütötte azon az oldalon.
#49148 adam: basszus beleesik 1953...
Köszi, visszaküldöm nekik akkor. (vagy vigyem vissza gariban?)[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kzoltann
aktív tag
Mai friss story, dolgozok (szerencsére a laptopomon).
Hatalmas villanas és csattanas a gépem felöl. Tápom (corsair sf600 plat) jo esellyel eldurrant be nem kapcsolt helyzetben.
Ugyhogy most mehet az imadkozas hogy minden mas tulelte... -
félisten
Ígéretes kilátások:
"- A ház anyaga acél...
- Alapból SFX/SFX-L tápot fogad...
- Felső, alsó és az oldal panelek egyrétegű, mágnesesen rögzülő porszűrővel vannak ellátva....
- compatible with different types of outer paneling, glass, mesh, steel, etc."Várós nagyon!
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #49139 üzenetére
Redditen kommentelget az egyik CM alkalmazott, aki saját bevallása szerint:
"I was in change* of most of the internal mechanical design and frame elements, I really want to see what you kind of builds you guys will create :D" (* charge)
Elárulja többek közt, hogy:
- Várható megjelenés (az SFX táp kínálatukkal együtt) a harmadik negyedév végén. Tehát szeptember magassága. Eredetileg év eleje környékén érkezett volna, ám a vírushelyzet közbeszólt. Már most van kész példány néhány partnernél és médiaszereplőnél.
- A ház anyaga acél, nem alumínium. Költségcsökkentési és gyártástechnológiai/környezetvédelmi megfontolásból.
- Alapból SFX/SFX-L tápot fogad. (Tervezésnél számoltak az ATX táppal is, ezért nyitottak a külön megvásárolható, kompatibilitást biztosító kiegészítő lehetőségére. Az érdeklődés mértékétől és a visszajelzésektől függően.)
- Felső, alsó és az oldal panelek egyrétegű, mágnesesen rögzülő porszűrővel vannak ellátva.
- Az NR200-as megnevezést latolgató tipp nagy valószínűséggel helyes, mert így reagál a hozzászólásra: "you are a true detective my friend ;)"
Tervezési prioritások:
- 360° degrees of accessibility (case is fully dismantable, mostly toolless, no rivets used, like the Cosmos line of cases)
- custom watercooling native support, it even integrates native support for some 3rd party watercooling companies hardware
- unrestrictive intakes and outtakes
- support for up to 7 fans (at the same time)
- support for (all) AIO (we could possibily fit, hint)
- compatible with different types of outer paneling, glass, mesh, steel, etc...▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
mpierre
veterán
válasz Qkackca #49142 üzenetére
Ez megvolt. Ezek közül a max értékek (180×280×360 mm) elég biztatónak tűnnek, de a pontos lenne igazán érdekes.
Ráadásul a lába kb 20-25 mm magasnak tűnik, így abból pont lehetne faragni egy jó 10-15 mm-t.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Qkackca
őstag
válasz mpierre #49141 üzenetére
Erwartet wird für das Modell eine Breite zwischen 160 und 170 Millimetern, eine Höhe von 280 Millimetern und eine Länge zwischen 350 und 360 Millimetern.
combuterbase cikke ennyinek várja, de valóban jó lenne a pontos méreteket tudni.
Mivel CM, bízok egy emészthető árazásban.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
mpierre
veterán
válasz AxBattler #49139 üzenetére
Hmm, erről a CM házról jó lenne a méreteket tudni. Így nagyon babának tűnik...
-
félisten
Cooler Master NR200 - computerbase.de, Reddit képek
A CM válasza az NCase-re, ezúttal acél lemezekkel, és barátibb árszabással... elvileg.+ már kapható idehaza az ASRock RX 5500 XT Challenger ITX 8G, bár egyenlőre kicsit túlárazottan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz KaiotEch #49130 üzenetére
A csavar mérete az M2,5x2 vagy M2,5x2,5 vagy M2,5x3 philips, attól függően hogy karimás, sima, vagy sülyesztett a távtartónak felső része, ha csak az hiányzik.
Mert lennie kell hozzá egy távtartónak is, amit bele hajtasz az alaplap megfelelő furatába, és abba hajtod majd a philips fejű csavart.
Távtartóból van legalább 6 féle különböző kivitelű azon felül, hogy (karimás, sima, vagy sülyésztett), attól függően hogy milyen magas az M.2 csatlakozó (min. 3 féle létezik) és van-e beforrasztott menetes M2,5-es hüvely az alaplapon amibe a csatlakozó felőli oldalról betekered azt, vagy esetleg nincs és az alaplap másik oldalról kell becsavarozni, egy másik csavarral.[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Oliverda #49126 üzenetére
Szerintem ez tök random, hogy ki milyen lappal szív. Nálam az Asus a legpozitívabb minden tekintetben igaz én Intel vonalon nyomulok főleg. Leginkább Gigabyte deszkákkal/vga-kkal szívtam, pedig azt mindenki dicséri, nálam meg relative sok tönkrement. De pl nem rég adtam el egy Asus lapot, nálam 1,5 évig ment betonstabilan többféle kittel, a vevő meg beletett egy 2x2-es ramot aztán nem indult neki. Először elindult neki 1 modullal, de kettővel nem volt hajlandó, aztán egyszer csak csiribú-csiribá elindult neki a másik is. Igazából abból ahányféleképpen előidézhető valami hibajelenség csak nagyon keveset fed le egy-egy user átlagos használat során.
Minőségre (ha lennének ilyen jellegű infóim) inkább egy nagyker gariztatási statisztikái alapján következtetnék, hogy egyénileg kinek mivel van gondja az kb semennyire nem reprezentatív. -
Archttila
veterán
válasz Oliverda #49121 üzenetére
En az Asus-al vagyok igy. Gyakorlatilag ha nem out of the box kuka az egesz akkor ilyenek nem mennek neki, hogy restart. Gondolom nem tetszik neka az XMP, ezert dob egy blck screent. Persze utan mar megy, szoval tiszta Simson moci feeling.
Az elozo generacioban az MSI b450 buszkelkedhet a legcombosabb VRM-el. Viszont a feleselgesen magas VRM borda nagy fail...
-
dugo_
veterán
válasz robcsekwow #49118 üzenetére
Nem.
-
Oliverda
félisten
válasz flashpointer #49117 üzenetére
A többi modellen szerencsére nincs. Az MSI-t amúgy is érdemes kerülni szvsz.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
robcsekwow
tag
Hali.
A 1151 v2 socketes lapok attól még viszik a 7. Genes procikat? Ugye a 1151 kifutó szériája
-
HookR
addikt
MSI MPG B550I Gaming Edge WiFi hivatalos oldal - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz hegegabi80 #49113 üzenetére
Egy atx tápos variánsba sfx táppal még egy kisebb matx lap is bevarázsolható lenne.
Ilyen nem jut eszembe, példát tudnál mondani?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Qkackca
őstag
válasz hegegabi80 #49113 üzenetére
Aprón szokott lenni elviselhető áru (10-15k)
Oliverda: pedig elvileg igen,lehet limitálni azokat is [kép] Szoktak lenni custom pstate-ek is a lapokon.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
hegegabi80
addikt
Ezek a keskeny silvertsone házak nekem is tetszenek, csak az árcédulával nem vagyok kibékülve. Egy atx tápos variánsba sfx táppal még egy kisebb matx lap is bevarázsolható lenne.
-
Oliverda
félisten
-
törölt tag
válasz Oliverda #49109 üzenetére
eleg jo mar ezeknek a tapoknak a hatasfoka, a jominoseguek alig futenek. persze szep zart hazikoba az is sok :)
a 240-es slim dell-t meg nem lattam, csak a kisebbeket. a tartossagukrol nem tudok nyilatkozni, 65W-osat mar lattam meghalni, de az egyedi eset volt. ahogy Duracellmumus is irja, a klasszikus 240-esek (es a 330-as) bosszantoan nagy felteglak.
-
Oliverda
félisten
válasz #16939776 #49108 üzenetére
AMD-nél tudtommal nem lehet leszabályozni a turbó fogyasztási keretét, csak az alap TDP-t, de nem is nyúlnék majd hozzá, ha a hűtés bírja. Az pedig nem akkora tragédia, hogy nehéz a külső táp. Nem fogom hetente magammal cipelni, illetve az a 800 gramm sem annyira vészes, hogy nagy ritkán ne lehessen elmozdítani.
Az &rew által javasolt belső AC-DC-t pedig inkább kerülném, hogy a táp disszipációjából minél kevesebb "ürüljön" a házba.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz Oliverda #49104 üzenetére
Azon a kompromisszumon elgondolkodtál-e, hogy az alaplap TDP beállításaival bekorlátozd mondjuk 150W-ra a CPU által felvehető max. teljesítményt, hogy egy kissebb max. terhelhetőségű tápegységgel is működjön?
Csak azért mert nekem van 200W (12V-os) és 240W-os (24V-os) Dell tégla tápom. Mindkettő b@szott nagyok és ba@szott nehezek, ha meg tudod valahogy kisebbel oldani, akkor én kerülném ezek használatát.
-
pils00
tag
válasz Oliverda #49106 üzenetére
AKASA AK-PD120-03MEU 120W utolsó darab 4.390-ért.
Ha mégis elég lenne a 120W.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #49104 üzenetére
aha, igy ertem miert kell. szerintem a 150W-os jo valasztas lehet.
P/N:4SC18AA - HP 150W Slim Smart AC Adapter (4.5mm) a teljes neve, de talan a product number jobb. van tobbfele is, a slim dizajnjat is valtoztatjak idonkent.
uj DELL 240W vagy a 130W-os , csak gyozze oket megfizetni az ember, esetleg talalni hasznaltat.
-
Oliverda
félisten
válasz #25954560 #49102 üzenetére
65 wattos proci lesz a konfigban, viszont turbóval ezek már a többszörösét is simán bekajálják 10-30 másodperc erejéig. Plusz két SSD, memória, apróságok. Inkább biztosra mennék, ezért gondolkozok 200 watt körüli tápban.
Azokra a 150-es slim tápokra viszont ránézek, ha linkelsz vagy mondasz pontos típusszámot.
-
Qkackca
őstag
Igen, a silverstone-ok azonosak belsőleg, a sima nevűek áltálában sfx tápot, a '-E' kiegészítő típusnevű változatok pedig atx tápot fogadnak.
Nekem FTZ01 van, arra alulra-felülre is rakhatod a talpat.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
törölt tag
válasz Oliverda #49097 üzenetére
kell mind a 200w? 150W korul vannak slim kulso tapok hp-tol es delltol is, szerintem sokkal szebb, ha szamit. bar nalam a tapok tipikusan eldugva laknak.
ahogy mar irtak is, esetleg belso ac-dc-ben is gondolkodhatsz, ha van hely a hazban. a ledszalagok 12V-os meghajtoja kicsi es hatekony tud lenni, de akkor masik dcdc kell neked. de leteznek pl 24V-os belso kockak a meanwell-tol is, az jo a hdplexhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 6x32GB DDR4 3200MHz desktop RAM
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
- Corsair VENGEANCE LPX memória, 16 GB DDR4, 2666 MHz CL16, négycsatornás készlet
- Corsair VENGEANCE LPX 4 x 8GB DDR4 3600Mhz
- Kingston 2x1GB DDR2-800 CL5 hűtőbordás ram párban eladó olcsón
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest