Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz #16939776 #31099 üzenetére
VGA-t a levegő alulról is akadálytalanul kerüli
Ezt néztem én is, de szvsz nem lesz sokkal rosszabb, ha odaraksz egy tápot, pláne ha másik oldalt lenne egy kifele fújó venti. Ennyiért nem éri meg risert használni, nem jutsz annyi előnyhöz amennyi szívás a riserrel van. A kábel managementet meg meg lehet oldani az alaplap fölött is, akár egy külön kis dobozzal - a táp folytatásaként - vagy rövidebb kábelekkel.
...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
válasz #16939776 #31091 üzenetére
Ez az elrendezés semmivel nem jobb, mint ha a táp a MB felett lenne, csak még kell hozzá plusz riser is. A ház magasságán pedig nem csökkent a riser. Annyi, hogy felülre tehetsz egy plexit, és
látsziklátszana, ha nem lenne ott a nagy venti a VGA/ proci hűtő.Szerk: Aki nem ismeri még, ajánlom EZT a topikot. Sokmindent leraktunk már ide, ötletként, lehet szemezgetni
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
HookR
addikt
válasz shteer #31087 üzenetére
Olyan alaplappal, mint az Asus B85M-View Paker, vagy hogy?
(#31085) Ispy: Amazon azért csöppet más költségvetésből dolgozik; a nemzetközi hírnévre is jobban kell ügyelnie; és nemzetközi céghez 'méltó' módon 'adóoptimalizálnia' is könnyebb.
(#31088) Pista0001: "210×260×130-as méretbe"
Ha jól értem, ez esetben a dVGA kiegészítő tápcsatlakozója a ház eleje felé kell nézzen; a 260mm a ház hossza; az alaplap a ház oldalára rögzül külön tálca nélkül és 8mm-es a távtartócsavar alatta; az SFX-L táp pedig elől van.[ Módosította: radi8tor ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
Bármelyik verziót nézzük, a táp a legnagyobb helypazarló, valamint az egyetlen alkatrész, amit büntetlenül száműzni lehet a házból. Nyilván dc-dc megoldásokkal még nem lehet a csúcskategóriát megcélozni, de azért vannak már jó megoldások. Flexi risert tuti nem alkalmaznék, a nyákos biztos problémamentesebb, viszont szerintem nem szükséges az sem. Piszok keskeny gépet lehet vele építeni, viszont általában a kocka praktikusabb szerintem. Kb 210×260×130-as méretbe
táp nélküldc-dc+külső kockával már komoly konfig belefér tisztességes hűtéssel. A saját építésű házam "lényegi" része kb ekkora volt, ebbe még 2 db 3,5-es meg egy 2,5-es merevlemez/ssd kényelmesen befért volna. -
HookR
addikt
válasz shteer #31074 üzenetére
"Én azt nem értem miert nem fix risert alkalmaz - a pcb gyártatás is ilyen költséges lenne? "
Először kanyarodik 270 fokot, majd átmegy az alaplap alatt annak túloldalára, ahol a másik irányba kanyarodik 180 fokot. Kíváncsi vagyok arra a fix riser-re, amivel ezt ki lehet váltani. [kép]Egy ideje már motoszkál bennem is a kisördög, hogy mi lenne, ha a 750Ti-nél erősebb dVGA-t kellene elhelyezni? Milyen alkatrész-elrendezés eredményezne viszonylag kompakt külső méretet, anélkül hogy sokat kellene áldozni a hatékony hűtés (kellően nagy hőleadó felület, jó szellőzés) és a csendes működés (nagy, leszabályzott ventik) oltárán? Illetve melyek ültethetőek át a legutóbbi házkonstrukcióra (rétegelt fafurnér és alu lemez kerekített sarkakkal C-alakba hajtva)?
Három fő alkatrész a meghatározó: CPU-hűtő (mérete, kialakítása, elhelyezkedése), dVGA (mérete, elhelyezése) és a tápegység (mérete, elhelyezkedése).
Ha 750Ti-nél erősebb dVGA, akkor teljes magas kialakítás. Ha csendes működés, akkor olyan, lehetőleg hőcsöves hűtő, amin könnyen lecserélhetem a gyári ventiket nagyobb (120/140x25mm), csendes darab(ok)ra. Kérdés van-e ilyen rövid nyákos (~170-190mm) változatban, vagy inkább érdemes a következő elterjedtebb kiterjedésre, olyan ~240mm körüliekre méretezni és akkor már 2db 120mm-es venti is legyen mellette?(A) Ha teljes magas dVGA, riser nélkül, akkor a kártya magassága és a kiegészítő tápcsati orientációja miatt máris ~130mm körüli magasság áll rendelkezésre a CPU fölött (pl. Be Quiet! Dark Rock TopFlow, Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1, Noctua NH-C14, vagy toronynak az unalomig ismételt Alpenföhn Atlas). Amire nincs feltétlenül szükség, mert szvsz reálisan CPU-t választva (max. 95W TDP) egy AXP-200 is bőven megbirkózik a hűtés feladatával alacsony fordulaton járatott 120/140 x ~25mm-es venti társaságában, aminek meg elegendő 90mm is a CPU fölött. 190 x 300 x 225 mm (12,82l) - ITX-Box v8 - 3D.
(B) Ha az AXP-200-at veszem kiindulási alapnak, akkor a dVGA-t máshogy kell berakni, kizárásos alapon riser segítségével. Ha fix PCB-s változatban gondolkodunk, hogy ne szálljanak el a költségek, akkor például 1U-ba való riser adja magát [link], ami szintén meghatározza a dVGA elhelyezkedését. 160 x 330 x 215 mm (11,35l) - [kép_03], [kép_04].
(C) Ha szintén az AXP-200 a kiindulási alap, de az SFX táp az alaplap elé kerül, akkor a dVGA már lehet ~24cm hosszú, illetve érdemes kicsit eltolni az alaplap mögé. Így viszont flexibilis riser és tápkábel kivezetés is szükséges. Cserébe a ház lehet 150 x 250 x 280 mm (10,50l) - [kép_01], [kép_02].Kb ezek a főbb irányok.
Persze el lehet vinni az elrendezést Silverstone ML07/ML08/RVZ01/RVZ02, Fractal Design Node 202, vagy akár DAN A4-SFX irányba, de akkor a vékonyságért a korlátosabb CPU-hűtő hellyel kell fizetni. Előbbiek esetén a kompakt vízhűtés jelenthet megoldást, mert úgy a minimum vastagságot lényegében a tápegység határozná meg (SFX esetén min. ~70mm; ATX esetén min. ~90-95mm).
Kíváncsi vagyok az észrevételeitekre.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz radi8tor #31084 üzenetére
Nekem a világítós billentyűzet nem ment a KVM switchel, ezért akartam venni egy másik (drágább) switchet, de nem vették vissza. Így most marad a switch és vettem egy olcsóbb billentyűzetet
Igaz ez nem világít, de remélem most már jó lesz.
Amazon meg visszaveszi, és még a postát is visszaadja, nem úgy, mint a magyar cégek.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én meg egy emailben rendelt terméket akartam vissza adni, azt mondták mivel megrendelésre szerezték be nem állhatok el. Persze nem személyesen rendeltem meg, szóval vissza kellett volna venniük 14 napon belül, de nem ért meg nekem ennyit (fogyasztóvédelem) a dolog.
Amikor meg akartam rendelni náluk egy másikat, már előleget kértek. Nem rendeltem meg.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Ispy
veterán
Múltkor én is el akartam állni, majd közölték, hogy mivel cégre vettem, ezért nem állhatok el. Szívás.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Archttila
veterán
Alaplap jotallasi ugyeintezese:
Üdvözlöm!
A jótállási ügyintézés menete három munkanapon belül vásárolt termék meghibásodása esetén:
1. A fogyasztó a lejelenti a jótállási igényét
2. Eljuttatja üzletünkbe a terméket, jótállási jegyét, és a hiba pontos leírását.
3.Amennyiben a termék megfelel a fent leírt jótállási feltételeknek, (nincs rajta fizikai sérülés, processzor foglalatban lévő tüskék nem görbültek égett alkatrészek, kondik stb ) kollégánk átveszi a terméket jótállási ügyintézésre. Az átvételkor kollégáink egy szervizjegyet állít ki az átvételrõl, késõbb azzal veheti át a javított, cserélt, jóváírt termékét.
4. A hibás terméket minden esetben a forgalmazó szervizében bevizsgáltatjuk.
5. Ha a bevizsgálás tanúbizonysággal szolgál a termék hibásságát illetõen, a terméket egy új termékre cseréljük. Ha a termék nem beszerezhetõ, a termék árát az ide vonatkozó érvényes jogszabály szerint visszatérítjük, vagy a termék árát teljes egészében levásárolhatja a fogyasztó.
Valoszinuleg a lapnak semmi baja (proci gond lesz) szoval egyszerubb lenne ha csak elallok a vasarlastol nem?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
sg22
senior tag
-
sg22
senior tag
Vettem egy TV-t, feldobtam a falra, vegre nem kell a monitoromat forgatni az asztal es az agy kozott ha filmezni/jatszani akarok. Viszont igy mar nem akarom ugyanazt a gepet hasznalni filmre/jatekra. 10m-es HDMI kabelek annyira nem dragak, de inkabb egy kis dobozt varazsolnek a TV ala, es akkor 2 kulon masinarol menne a TV meg az asztali gep.
Most is ra van kotve a TV-re egy kis HTPC, de elvault, regi core2duo mobilos verzioju kis proci+itx lap van alatta. kicsit lassucska is meg kerreg a ventije is meg tenyleg oreg mar.
A haz + tap egy : LC-1400mi. Nem a legszebb, de a celnak megfelel, ezt nem akarom lecserelni. A tappal sincs baj, nem hangos.
Munkabol van egy Xeon-E3-1245v3 ES procim. Eddig csak allt a polcon, de most akkor koltsegcsokkentes miatt ezt hasznalnam. (nem kell uj procit venni). Alaplapot is talaltam olcson egy Gigabyte GA-H81M-S1 szemelyeben.
A kerdesem az volna, hogy ha egy ilyen bivaly procit (kb 4770 szint) hasznalnek film-re, akkor hany w-ot fogyasztana kb? Ezeknek a haswell prociknak mar nagyon jo az energia menedzsmentjuk ugye ?
Ehhez szorosan kapcsolodik a masodik kerdesem: Van egy Scythe Kozuti proci hutom. 65w-ig ajanlja az oldal, de 95w-ig is elviszi a procikat max RPM-en. Nyilvan nem akarom hogy visitson a venti, de ha csak filmezek rajta meg max youtube, akkor szerintem meg 65w-ot sem eszik a proci es eleg lesz ra, jol gondolom?
Kosz a segitseget
what should I do about this?!
-
törölt tag
válasz Archttila #31061 üzenetére
A korábban linkelt képen látszik hogy mennyi hely van a szigetelő("plexi") és a PCB között a kérdéses helyen, ha teljesen betekerte akkor sem okozhatott problémát.
Valami más volt a gond, mint a 3db csavar behajtása...
(#31060) sati : nézd meg hogy mennyi hullott el ezekből...Újtojás visszajelzések
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Igen, de valojaban tovig csavarva sem tud kart tenni a tapegysegben, mivel meg akkor is a muanyagon fekszik a csavar, es latszolag nem er hozza semmilyen alkatreszhez.
Lehet a kerdeses meghibasodott tap meg 1.0-as volt... nem tudom.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HookR
addikt
Primo P115EA hivatalos oldal - [link] / expreview.com / moutaowang.com
- 165 x 280 x 345 mm (15,94l)============================================
BSMODS - AMD Nano I-Beam - pcpartpicker.com
============================================
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #31056 üzenetére
Fogod a hozzá adott csavart beletekered koppig, kézzel a csupasz tápba,
ne legyen áram alatt!!4!négy
Ha így nem ütközik bele semmilyen alkatrészbe a csavar, akkor a beépítésnél a kerettel együtt sem fog...Nekem a kerdeses csavarhelyek elott egy rugalmas, muanyag plexi talalhato a tapegysegben. Ha elkezdem betekerni a csvart, akkor kb feluton eleri a plexit gondolom ezzel megakadalyozvan a rovidzart.
PSU rev.1.1 (2014.08.15 manuf. date)
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz AxBattler #31043 üzenetére
És még 40k-val beljebb is vagy... mire fogod költeni?
Xanax, vagy alkohol?Most kb 6k-val dragabb (30 merlineknel) a SilverStone SX500-L tap mint amikor vettem szoval arra gondoltam, hogy el kellene adni (szinte alig hasznaltam) es venni egy fanless motyot. A 4 Noctuaval eleg csendes kis gepet lehetne osszehozni.
Persze a GTX970SC 2 ventije nem a leghalkabb, de jovore ugy is teljesen MSI-be oltozik a gep, mert valljuk be a best jelenleg megint csak MSI mar ami a VGA 970-es szegmenset is illeti, (rengeteg elegedett tulaj van itt a PH-n is) de valoszinusitem, hogy 980 es TI fronton is ez a helyzet. MSI GTX970 60 fokig fel sem porognek a ventik, de 60 fok felett is hihetetlen halk a kartya! Tuingolhatosaga megint csak atlagon feluli, szoval (ha csak nem kur el vmit nagyon a ceg PASCAL/hutes fronton) akkor a kovetkezo VGA-m MSI lesz.
Talan amit jobban tud az EVGA (BIOS mokoloas nelkul) az a 0-100 kozti ventiszabalyzas. (akar fokonkent is megadhatok fordulatokat)Tegnap utana jartam az MSI z170i VRM dolognak es nem olyan szurnyu a helyzet sot! (este kifejtem)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
Fogod a hozzá adott csavart beletekered koppig, kézzel a csupasz tápba,
ne legyen áram alatt!!4!négy
Ha így nem ütközik bele semmilyen alkatrészbe a csavar, akkor a beépítésnél a kerettel együtt sem fog...Ha így is parázol, akkor konfig nélkül a PSOn érintkező földre(COM) zárásával elindítható a táp.
Remélem segítettem.
(#31057) AxBattler: Ób+
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha van rá tömeges igény, akkor megkérdezhetem, hogy hogyan lehet, OFF dolgot tartóssan bent tartani a topikon belül, közösségépítés és ismerkedés címén.
Üdv: Maláj-nak is!
(#31051) sati: Egy fekete hollót kérj majd avatárnak, légyszi
Képek alapján csak a túúl hosszú csavar okozhat zárlatot:
[link], [link], a bepirosított pontokon ki van hagyva normál méretű tápcsavarnak a hely, ha hosszabb akkor azt észre lehet venni/ nehezebb tekerni a pcb-be/ és a GND-be vagy szűrő kondiba lehet bele tekerni a csavart."Kicsit" szkeptikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Te,....házmester
All: A giga GA-B85N Phoenix képességeit milyen 1151-es lap hozza, nem sokkal drágábban? (giga, msi, Asrock)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Archttila
veterán
SilverStone SX500-LG: rovidzart okoz a csavar? [link]
Darn! I'm afraid the same thing just happened to me! Screw shorted the power supply! I hate it because I was aware your post reporting this problem so I made sure to use the screws that came with the PSU and did my best to look thru the vent holes for circuit boards or wires inside the screw holes. I didn't see anything so I thought I was safe. I sure hope Tony Ou can help me because my situation is MUCH worse.
Per an earlier post a couple days ago I mentioned I was waiting for a replacement PSU due to the fan noise problem. I got the replacement and it was super quiet. My case is a Silverstone ML07 so due to the cramped quarters I left it everything disassembled and running for three days until I was sure the PSU didn't act up. All was good, no fan noise. So I decided to finish the build. I put the PSU into the ML07 PSU frame that comes with the case. And assembled the entire PC. Powered it up and BANG... (sounded like a firecracker) and a little curl of smoke came out of the PSU. EVERYTHING went dead. No power light, no fans... no nothing. Remember, everything was running fine for 3 days... unit I mounted it in the PSU cage.
Good news and more BAD news... I hadn't returned the noisy PSU yet. So I disassembled everything, then reassembled the PC with the noisy PSU (only this time I didn't use any screws). Hit the power switch. PC lights came on, all case fans, CPU fan, PSU fan started running, but thats it... no post, no BIOS beep, no display. I'm freaking out. I have no way of knowing but am afraid the PSU short took out my brand new motherboard.
My even bigger fear is... if the motherboard got zapped by the short it may have taken out the memory, or processor, or my m.2 SSD card, video card! Everything was brand new and running so well. I'm just sick. I've built so many PC's in my life that I've lost count. This is the first build failure I've every had. Everything was purchased new for this build and its all mini ITX related so other than the PSU I have no parts I can swap out to try and isolate what got fried. If the PSU did short out the motherboard... am I screwed? I'm afraid I can't afford to buy anymore parts. Any suggestions, ideas?
Valamelyik review-ban szet volt szedve a tap ott lehet, hogy latszik a kerdeses terult.
Szerencsere nekem is ilyen tapom van (amit mellesleg imadok)
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
én + sem szólalok
-
HookR
addikt
Szeretettel várunk minden kedves topiklakót az Anonim Addiktok Gyűlésén. Ha kérdi valaki, mondjátok azt, hogy fórumtalálkozó!
-
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #31046 üzenetére
Korábban én is így csináltam:
Összeraktam egy számomra kielégítő konfigot, aktívan használtam egy hétig, letámasztom a fal mellé két hónapra, majd 2/3 áron elment, mint amennyibe nekem került+a munkám... Két hónap múlva újra jött a vakaródzás, hogy kellene egy gép ami...Ennek a problémának a megoldására szépen-lassan összejött 5db ITX konfig, mindent meg tudok oldani velük, mindegyik pont arra jó, amire éppen kell, bekapcs, működik, nem romlik el.
Ebből 4-et lehet folyamatosan reszelni, ha, jön valami ötlet pl.:találok hozzá olcsó és jó alkatrészt. (pl.: LCD panel+vezérlő )
Összességében: egyenletesebb sikerélményt ad, nem veszik el a befektetett munkám, és sokkal olcsóbb fenntartani így a hobbit.Mellette még egy hangfalat, egy csöves erősítőt, és egy dac-ot is fejlesztek nagyjából párhuzamosan.
Pénz keresetnek a szervizbe befutó dolgokat javítom, és mellette dolgozom.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ne is mondd, ott az a metis ház az aprón, de annyira elegem van már a c*gánykodó vevőkből... és engem csak addig mozgat egy cucc míg összeszedem a komponenseket, összerakom és beüzemelem a konfigot.
Szóval inkább emlékeztetem magam, hogy leálltamEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
félisten
-
HookR
addikt
válasz Archttila #31041 üzenetére
Az utóbbi néhány hardverbeszerzésem a vártnál nekem is kalandosabbnak bizonyult.
Keep calm and carry onA végén nagyobb lesz az öröm és jobban értékeled a működő rendszert.
-
Archttila
veterán
Nos neki itt gurult el az a bizonyos gyogyszer:
...
I got my Asus Maximus Hero VI few days back. I installed everything correctly and very carefully. Everything went fine about three hours and then Maximus hero VI suddenly just shutsdown. I was just idling on my desktop, temps below 28C, no overclocking, everything on default. I was like WTF, what now? Computer didn't POST at all, fans just spinning. First I thought that my power supply failed, but it was working fine with my previous setup few hours earlier, so I ended up pulling everything off except cpu and cooling, but still same CoDe 00! I wasted hole weekend searching answers from the web and try to fix the problem. Then someone from the overclocking.net forum said that if you get that code 00 error get rid off that board fast, it won't work ever. So I contacted Amazon.uk customer service and explained the situation, they promised full refund and were very sorry for the trouble.So I ended up returning the maximus hero VI, got my money back, bought MSI Mpower Max board, put everything together again, pressed power button and voilà! everything lights up and no problems! No Asus boards in this household ever again.
Jovoheten jo az uj proci. (~szerda) de ugy dontottem, hogy visszakuldom az alaplapot is es rendelek helyette egy MSI z170i -t. Ha minden rendben lesz akkor boldogok leszunk, ha nem, akkor eladok mindent az utolso csavarig!
jo ejt!
ps. Faj a szemem a sok olvasastol
-
Archttila
veterán
Minel tobbet olvasok annal biztosabb vagyok benne, hogy nekem is CPU lesz!
A srac vegigzongorazott mindent, Flash-elt BIOS-t is ugy mint most en, de vegul a CPU csere oldotta meg a problemat."I went to replace the CPU and that was the faulty part. I took the opportunity to upgrade it to an i7 as well"
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Egy valamit meg megnezek (masra nincs lehetosegem)
Szepen visszafele feltolom a BIOS-okat ugy, hogy mindegyik utan tolok egy CMOS-t.
-
Archttila
veterán
válasz AxBattler #31033 üzenetére
Igen siman megeshet, de az ellenkezoje is oreg vagyok en mar ezekhez, es bevallom ferfiasan az utobbi fel evben mar csak tomeny bosszusag volt a desktop, rendelgetesek, sok oras forumozgatas, futarrendeles, aztan csalodas TALAGATAS mi lehet a gond...
10-15 eve is rendre 50K adtam egy lapert csak akkor biztos voltam benne, hogy minoseget is kapok nem csak valami szemet vackot...
Ez az egesz Socket mizeria a lehelet tuskeivel,(kaptam mar ilyet is) az Intel sporolos PCB f@szsagaval meg mar egyenes szanalmas. 5 ev mulva mire lehet majd upgradelni?Vegyek NCASE M1-et? minek, hogy vegigrugdossak a hajon 50x mire ideeer, aztan nyissak RMA-t es mar hipp-hopp el is ment 6 honap mire az asztalra kerul a haz.
Tudom, hogy unalmas pelda, de itt van elottem ez a lassan mar 4 eves Thinkpad T420 de ebbe VAN ANYAG, es csak mukodik es mukodik es mukodik barmikor amikor kell. Pedig kap mert az asszony nem kimeli (sokszor veszekedes targya emiatt)
Holnap meg gondolkodom, de nagyon arra hajlok, hogy kiarulom ami van es pont.
ps.: Igy utolag mar banom, hogy DDR4-re valtottam! de meg azt is, hogy ujra desktop vasarlasra adtam a fejem!
Dura: termeszetesen irok majd egy listat!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #31031 üzenetére
Érthető
Ha a második mellett döntesz, a lapot ott vedd meg, ahol a CPU-t is vetted, ha lehet a Memóriát is csekkold/cseréld el előtte, ha túlfeszt kapott a CPU, az is veszélyéjforrás lehet... Biztos-ami-tuti.
Nincs mit, sajnos jobbal, célravezetőbbel nem tudok szolgálni
Ha szabad, fekete listára tennénk egyelőre, az általad kipróbált lapokat, és azt amit neked privátban megírtak, Ha megteszed hogy írnál egy hsz-t, ezeknek a megnevezésével, az másnak nagy segítség lenne
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #31030 üzenetére
Oszinte leszek: mar felek barmit venni. Kaptam 1-2 privit ph-s felhasznaloktol akik szinten 00-as qcode-ra panaszkodtak. Az egyik azt irta, hogy a szervizes szerint a BIOS kinyirta a chipsetet az meg a procit. A masiknal siman megolte a procit a lap.
Nagyon azon gondolkodom, hogy ennyi szivas utan mar nem rendelek semmit, megy vissza a lap, jon az uj 6600k amit meghirdetek ujkent, a tobbibtol meg hasznaltkent (mar amennyire hasznaltam ugye) megvalok.
Vagy: legariztatom a procit, visszakuldom a lapot, ennek az arabol veszek egy MSI-t es meg marad 30K-m.
A tap ment havernal normalisan... 1155 (i3) igaz oda csak 1x4 pin kellett a procinak
Koszonom a tanacsokat, de a legtobbel az a gond, hogy hopnapokig huzodna es rengeteg sok penzbe lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #31029 üzenetére
Én is, de ha igaz, az gondolkodásra adhat okot:
le-szögezendő: Sz@r CPU-t nem árulnak, csak azután tokozzák, miután átment egy csomó teszten.
Tehát eddig volt 2db "rossz" lapod, amik elküldtek 2db CPU-t. Szériahiba(lap) vagy táp(kompatibilitási)hiba
Szerintem most már mindegy, hogy valójában jó-e a mostani CPU-d, gariztasd le.
A mostani lapodat küld vissza ellenőrzésre, ha OK, akkor vidd oda az új CPU-t és hagyd hogy a szervizes belerakja, és kipróbáljátok közösen. Ha megy akkor a jelenlegi tápot elküldeném szakihoz aki tüzetesen át ellenőrzi, leteszteli kínpadon. Ha ez is OK, akkor hazasétál vele, és összedug. Ha ezután sem megy akkor baltával apróra kell vágni a tápot, és újra nekifutni a körnek.Én rálőcsölném a Szervizre, akár külön díj fejében. Mert szerintem messze túlmutat azon, amit egy usernek, "otthon", "kísérletezéssel" meg kell tudnia oldani...
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Megnezte a szervizes srac egy ASROCK-ba (DDR3 DDR4 kompatibilis deszka) a jelenseg 3 fele RAM-mal is ugyan az mint itthon, megporgeti a ventit es kesz, leall.
Rakott be 1 modult, probalta dualba masik modulokkal semmi. Megnezte az enyemmel ua.Ettol fuggetlenul meg mindig hihetetlennek tartom hogy hibas a proci.
Dura
Reggel mindent megneztem amit irtal , feluleti nyomok rendben. (kezi magasfenyu munkalampaval nagyito alatt)!
Megtakaritottam szepen a proci alljat de semmi...kb 1 honap lenne a proci gariztatasa, de 5000 Ft letet elleneben tudnak kuldeni ujjat, hogy ne legyek gep nelkul.
-
törölt tag
Igen, a többi gyártó ezt az elvet követi, a legalacsonyabb, általa támogatott jedec szabvány órajellel/feszültséggel kell elindulnia a ram-nak(2133Mhz 1,2V), de ASUS "külön utakon jár" a tuning lapoknál...
Mindenkinek:
Egyelőre rekesszük be a dolgot, megvárjuk mit tesz sati. Ha megy az alaplap, ír a supportnak, hogy más is megtalálja a megoldást erre, és együtt örülünk vele.(#31026) und (#31027) bocs
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Archttila #31021 üzenetére
Igen, elvileg ki kellene írnia hogy nincs ram a Qcode-on... de ez asus...
Amit a szervizes mondott, arra én is gondoltam már.
Az asus lapok tuning-ram támogatása kezdetektől förtelmes, de ezt korábban is írtam.
Egy olcsó rammal(1 modul) feléleszted, beállítod, berakod a tuning-ramot... és reménykedsz, hogy ne felejtse el a beállításokat, sose fagyjon meg cpu tuning miatt... annyit szopt@m vele több alaplapon/processzorcsaládon keresztül hogy hihetetlen. Meg ilyenkor jött elő, hogy a hidegen random 2x indíja el magát, vagy fekette a kép, de a Win betölt, meg ilyen finomságokMár a harmadik ASROCK lapomat koptatom az utolsó ASUS-ok óta, és a RAM tuning sem érdekel azóta.
Béke és nyugalom költözött a PC-s életembe[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #31020 üzenetére
Sajnos nem egy helyrol vannak a cuccok, igy ez kivitelezhetetlen.
Bementem 2 szamtech boltba 1.-ben nem volt lehetoseg mivel nincs nekik DDR4, a masikban azt sem tudtak mi a francrol beszelek (q-code).
Felhivtam az egyik szervizt (sajna lassan zarnak) ott azt mondta a srac, hogy volt mar ilyen problema amit ugy oldottak meg, hogy beraktak egy 2133-as DDR4-es RAM-ot, bejott a BIOS belotte manualisan a problemas magasabb tartomanyban uzemelo ramot es ennyi.
Csak egy dolgot magyarazzatok mar meg nekem legyetek szivesek: elvileg! ha kiveszem a ramokat akkor mas hibakoddal jelezni kellene a rendszernek, hogy nincsen RAM. 5x ha jol emlekszem a kodtablara. vagy DDR4-nel mar nincs ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #31017 üzenetére
Helyedben ezt tenném:
Ha egy helyről vannak a cuccok, vagy legalább lap+cpu akkor beleb@...nám egy kartondobozba, elküldeném nekik táppal együtt(leltárt írnék több példányban+fotó) probléma leírás:nem jó...,és akkor küldjék vissza ha már legalább el tudják érni, hogy be-bootol... Plusz 2 naponta felhívni a szervizet, hogy mire jutottak, hogy ne üljön le a dolog.
Így lenne a leghamarabb vége a kálváriádnak. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Archttila #31017 üzenetére
igen ez a cumi a legújabb vasakkal, hogy másnak még nincs, én nem is mertem rárepülni ezért is lett haswell azzal már volt sok tapasztalat, évente hozzák az új motyót nincs idejük rendesen kitesztelni a vasat piacra dobás előtt
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
törölt tag
válasz imibogyo #31009 üzenetére
31014 látja mire gondolok, az is igaz hogy az ott lévő venti nem keretes, és a semmin keresztül van hozzácsavarozva az előlaphoz.
...mert kapok az arcomra.
Na ilyen, itt nem lesz
(#31011) viperabácsi:
Nincs a táp vezérelt csatlakozójára kötve venti. Az alsó venti a cpu hűtővel(táp felett) van lepárhuzamosítva. Terhelés 300-350W körül lehet, és 620W-os a táp, szóval pont a tőle telhető legnagyobb hatásfokot 84% tudja produkálni.
Folyamatos terhelés után, egyedül az egyenirányítást-hűtő-borda lehet 45-50C° körül (tapintva kb 8-10 sec után kellemetlen), az összes többi alkatrész léghőmérsékletű.
A 140-es venti ad bőven légáramot, nem lehelő üzemben megy, a doboz cső kialakítása miatt nem is tudná kikerülni az alkatrészeket, és a táp nyákja fölött is el tud áramolni felgyorsult levegő, ahol a bordák kiterjednek.
Amíg alatta volt a hőcserélő aggódtam miatta /lekorlátozta a légáramot/, de nélküle teljesen jól érzi magát[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz viperabácsi #31016 üzenetére
Meglehet, csak ugye a gond az, hogy nem tudom kizarni mivel itt senkinek nincs DDR4-es konfigja, ha van is akkor meg gondolom nem szivesen szedi szet.
Minden cuccom garis csak kerdes ugye, hogy mit gariztassak...Siman lehet, hogy az van amit Dura es Kisza is irt, kula az Asus ahogy van, mas socketet hasznal nem tudom.. de az is lehet, hogy jo volt az elozo lap is, csak a memoria szopat.
-
kisza25
félisten
válasz Archttila #31004 üzenetére
Én is nagy varia mester vagyok és igen, az elmúlt pár évben olyan szintű minőségromláson ment át pár gyártó, hogy el sem hiszem. Az asus is köztük van és a felára meg maradt. Arctic cooling is nagyon gagyi lett, pedig nálam egyet jelentett az olcsó, de jóval, idén kb 10 ventiből 6 volt hibátlan a többi selejtes. Vga-ból 5ből 2 cicergett, táp 4-ből 3 kattog a venti vicc
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Archttila
veterán
Jooo eddig birtam [link]
kesz kiszallok
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #31002 üzenetére
Hagyjuk.... Valószínűleg vak vagyok.... De én még a közeliken sem látom, amiről beszélsz és az oldalról készült képen sem (bár, hogy hogy a fenébe lehet ilyen kis felbontású képeket feltölteni egy worklogba, az örök rejtély marad a számomra). Mint mutattam, dolgoztam már ilyen anyagú házzal és nagyon csalóka tud lenni fotózáskor.
Továbbra is kétlem, hogy egy 2 mm vastag alumínium lemezt "be lehet húzni" pár M5-os csavarral, főleg úgy, hogy ha megnézed a hátsó képet, akkor jól látszik, hogy a venti gumibakjaiba tekeri bele a csavarokat, lényegében nincs mihez feszítenie. Azt még el tudom képzelni, hogy a munka egy másik fázisában (logikusan fúrásnál) rátehénkedett a fúróval az előlapra és "megnyomta", de hogy ezt nem a csavarozás okozta (ha van is ott valami), abban biztos vagyok.
A héten túlestem a 84. házépítésemen. Ebből nagyságrendileg 20-23 darab volt full alumínium, nagyjából 10 darab részben alumínium. Soha nem tudtam szimpla csavarozással (nem is próbáltam és nem is akartam persze) eltorzítani egy 1,5-2 mm-es lemezt, főleg úgy, hogy legtöbbször valamilyen másik anyaghoz szorítod hozzá, nem az "üres térbe" feszíted/húzatod be. Lényegében így össze kellene nyomnod az anyagot, ami egyrészt baromi nehéz lenne, másrészt pedig nem "betüremkedésként" jelentkezne, hanem "mállásban", iránytalan vastagsági torzulásban.
Szóval összegezve: lehet, hogy én nem látom a sérülést, amiről beszélsz, de hogy ha van is és nem csak a fénykép csalóka, akkor azt szerintem akkor sem okozhatta a csavarozás maga, hanem csak valami más. És ígérem most már befejeztem, mert kapok az arcomra.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Azon is filoztam, hogy talan nem tudja lekezelni a CL12-es DDR4-es modulokat. De akkor ertelemszeruen arra vonatkozolag kellene dobnia a hibakodot, legalabbis en igy gondolom.
Holnap meglesem amiket Dura javasolt, aztan remelem a hetvegen sikerul inteznem valakit ahol kizarhatjuk a problemas alkatreszt.
Ha ez nem sikerul akkor fel ev szop@s utan feladom, eladok mindent es marad a laptop[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz AxBattler #31005 üzenetére
Es ha rossz a CPU, vagy a PSU? teljesen mind1 milyen lapom van, valami mas lesz a gond.. Szerintem iPon-ek meg sem neztek az elozo lapot csak visszairtak, hogy rossz megy vissza a penz.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #31003 üzenetére
Olyan mintha nem kapna 12voltot a CPU. Abbol gondolom mert sokan beirnak a forumokon es kiderul, hogy csak lefelejtette a 2x4pin-t.
Hasonló erő kell a kallantyú lenyomásához mint korábban tapasztaltál más lapolnál, vagy könnyen jár??
Hasonlo ero kell hozza.
Egy vonalzóval nézd meg hogy nincs-e kicsit is elgörbülve a cpu-n a pcb.
Igaz nem vonalzoval csak szabadszemmel de neztem, nekem egyenesnek tunik.
CPU-alját alkohollal/féktisztítóval alaposan zsírtalanítsd.
Ezt szinten megcsinalom reggel, es az egyenletesseget is megnezem.
Koszonom szepen a segitseget.
Megint kihez rohanjak egy Skylake konfiggal... ki kellene zarni egyesevel az alkatreszeket, de megmondom oszinte lassan felhanyok mar attol, hogy egy tobbszaz K-s geppel ezt kell muvelni.
SOHA ismetlem SOHA nem szintam a kozel 20 alatt ennyit mint most, az utobbi felevben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #30998 üzenetére
Ahogy látom az összes drágább asus lapot érinti, és lga 1150-nél is gyakori, ugyan úgy RMA körök és hibátlan CPU...
Olvastam ilyenről kupak nélküli CPU-nál, ahol nem volt megfelelő az érintkezőkre kifejtett erő és nem bootolt, míg kupakot visszarakva igen.
Vagy sz@r a foglalat amit asus használ, vagy vastagabb szigetelőt raknak a leszorító keret és a pcb közé mint mások.
Hasonló erő kell a kallantyú lenyomásához mint korábban tapasztaltál más lapolnál, vagy könnyen jár??
Egy vonalzóval nézd meg hogy nincs-e kicsit is elgörbülve a cpu-n a pcb.
CPU-alját alkohollal/féktisztítóval alaposan zsírtalanítsd.Várom a "nyomok" egyenletességéről a beszámolót.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #30995 üzenetére
Én akárhogy nézem a képeket nem látom, hogy behúzná a lemezt, elég vastag amúgy is (legalábbis az U2-mnek az volt ezt még nem néztem ilyen szemmel, de a képek alapján ez is elég vastag (most nincs kedvem szétszedni)), kétlem hogy egy sima venti felfogatás el tudná torzítani, már ha nem egy gorilla húzza meg a csavarokat.
Szerintem amire te gondolsz az csak fényjáték a lemezen. Amúgy nem közvetlenül fogatnám fel a ventit, hanem gumi alátétekre. Sőt ha sikerül a tervem, akkor továbbra sem lesz állandóan mozgó venti a gépben. Nem szeretnék visszalépni a teljes passzivitás szintjéről. Egy hőm. vezérelt venti lenne csak, ami a belső hőmérséklet 45 fokra emelkedésekor kapcsolná csak be a ventit. Ezekkel a komponensekkel ez kb. a procinál 60 fokot jelent, a többi alaplapi komponensnél pedig ~45-50 fokot hőmérsékletben (a fa házban így volt, ezzel a házzal még nincs tapasztalatom).
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest