Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz Benőke #31999 üzenetére
Igen, azt írták az Iponos hozzászólásoknál is, hogy rövidek a kábelei, de ez egy ilyen kicsi házban inkább előny, mert kevesebb kábelt kell begyömöszölni a ház üres részeibe. Emiatt is lett szimpatikus nekem ez a táp.
Szerk.: így néz ki egy jó kis kábelgyömöszölés, hogy legyen mihez viszonyítani:
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Benőke
őstag
válasz Goose-T #31998 üzenetére
Egy FSP 350W tápom van és tulajdonképpen jó, csak a kábel hosszak voltak határesetek, igaz ez normál ATX házban figyel. A Táp venti viszont elkezdett ciripelni viszonylag hamar, nem bajlódtam a garanciával, vettem egyet és kicseréltem magam, 2 órával a ciripelés után nem ciripelő venti volt bent Egyébként jó kis táp.
-
Goose-T
veterán
Elegem lett a Chieftec BT-02B által nyújtott szűkös lehetőségekből, és megrendeltem helyette egy fekete Raijintek Metis Classicot. A be quiet SFX Power 2 300W-os tápot sem költöztetem át, marad a házban, és majd megy le anyósomhoz a régi Trinitys konfigommal, ha megjelenik a Raven Ridge, addig meg behajintom a szekrénybe. Így vettem még egy FSP 350W-os tápot is, az talán halkabb lesz, mint az SFX.
Ezektől várom a csendesedést:
1. 12cm-es ventijű ATX táp a 8 centis SFX helyett
2. 12cm-es házventi a 8 centis helyett
3. Remélhetőleg nem cicergő táp (meglátjuk)
4. A Metis gyári 12 centis házventijét kapásból lecserélem egy Coolink SWiF2 120P-re, ami a procin volt korábban, csak lecseréltem egy Enermax Twister Pressure-re.Ezt a konfigot költöztetem:
* AMD A10-7850K APU (95W)
* Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
* 2x4GB DDR3-2133 RAM
* WD Red 2TB
* Intel 520 SSD 240GB
* Scythe Big Shuriken 2 rev.b hűtő az Enermax Twister Pressure-relMajd referálok, ha megjött a cucc, és összedobtam.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Benőke
őstag
válasz instantwater #31994 üzenetére
-
törölt tag
ITX-hez a 2,5" illik és abban a WD10juct alkalmas erre.
Amúgy javasolnám HP micro-szerverek között szétnézni, mert "mindent tud"-hat ami neked kell, és 24/7-es üzemre vannak kitalálva. Asztali gépnek és szervernek is használható egyszerre, van benne megfelelő táp, 4db 3,5"-os hdd keret, usb3 csatlakozó. -
radi8tor
MODERÁTOR
Merevlemezeknek sem itt van leginkább a helye. Sok infót találsz abban a topikban keresőt használva.
Táp az már határeset, mert ITX-be szeretik az SFX tápokat venni.
BeQuiet megbízható tápokat gyárt nem olcsón.⭐ Stella
-
addikt
Oké, akkor most már total confused vagyok.
A WD Redet a 24x7 miatt gondoltam, mert menne éjjel nappal.
Mit jelent az a "nagyon lassú"? Mihez képest? Milyen célra?
Be Quiet tápokról mi az ítélet?[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz instantwater #31983 üzenetére
Majd jó sokan elmondják a dolgokról a véleményüket én a vinyóról beszélnélek le igazából. A RED nem otthoni felhasználásra van, és mi több még lassú is, lassabb mint egy green. Tartósságra építenek 7/24 -ben ez igaz, csakhogy egy Raid tömbökre van kitalálva. 0 és 1 értelem szerűen nem igazán de a többi már igen. Na most éppen ezért az fw benne máshogyan is működik. Black vagy blue jobb választás, kivéve a tartósságot... Viszont okozhat a RED meleg perceket, fagyások kék halálok látszólag ok nélkül. Ami nem a HW hibája lesz hanem az fw eltérő működése.
(#31990) varmi2
A topicban megmondják a frankót, a téma fele elvakult samus , szóval fogják ajánlani. mondjuk nem rossz darab. A kingfast nem véletlenül került a tiltólistára, vacak, lassú és sok meg tönkre garancia meg samus. Papíron van meg jól mutat, de ha valóban odakerül akkor csak kifogást keresik. A Kingston V100 szintén méltán kerül oda lehet vele szívni, V200 és V200+ már jelentősen jobbak. V300 majdnem minden tekintetben jó, egyszer végrehajtottak egy nand cserét, amit nem hirdetnek, de emiatt a sebessége vissza tud esni, amúgy megbízható darab. HyperX -et nyúzok 2 éve és hát meg vagyok vele elégedve. Van egy samus 840 pro ami szintén jó, csak a papírhoz képest elmarad a valóságban minden paramétere, nevezetesen a HyperX kiüti a nyeregből sebességben. Na de a topicban ajánlottak bármelyikét megveheted még a samu 850EVo -t is. Lehet dobálózi sebességadatokkal a valóságban bármelyik ajánlott gyorsabb lesz a HDD nél a red nél meg pláne...
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz radi8tor #31989 üzenetére
Látom, hogy a kingfast ssd-k nem ajánlottak. De olcsóságuk miatt megkérdem, hogy egy htpc-be, ami heti pár órát megy, win10+kodi páros futna rajta, hálózati filmlejátszás a cél, mondjuk egy 32 vagy 64Gb verziója, erre sem lehet jó az említett ssd, mondjuk msata kivitelbe?
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz instantwater #31986 üzenetére
Itt találsz egy listát az ajánlott és nem ajánlott SSD-kről.
⭐ Stella
-
btudos
nagyúr
Na, pont a legolcsóbb Kingstont kerülném a lehető legmesszebbről.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
shteer
titán
A 840 EVO-kkal volt gond, lassulás főleg.
szerintem jónak tűnik..
-
addikt
válasz Goose-T #31984 üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Én pedig akármilyen SSDvel kapcsolatos beszélgetést ovastam, mindenki istenítette a V nand os 850 es samsung SSDket.
Milyen gond volt konkrétan velük?
(Végén lehet megveszem a legolcsóbb kingstont aztán szevasz.)A ház pedig azért ez, mert tetszik, de lehet, hogy a valóságban tényleg kicsit nagy.
A Cooltek U2 is egész korrektül néz ki.Egyelőre csak egy 2.5ös SSD és egy 3.5ös HDD lenne benne, de később ha igény van, lehet, hogy beraknék plusz egy 3.5ös hddt még.
Tápokhoz pedig semennyire nem értek, sem teljesítmény, sem ajánlott márka terén, ezért kérdezek itt.
Köszi
-
Goose-T
veterán
Még valami: a tápos topikban találtam ezt a hozzászólást. Az általad kinézett EVGA táp gyártója a HEC, ami nem igazán ajánlott gyártó. Csúszócsapágyas venti, préselt rács? Kőgagyi.
-
Goose-T
veterán
A vinyó és a RAM elmegy, a többi fos.
Komolyra fordítva a szót:
1. Minek ekkora böszmenátor ház annak a 35W-os procinak? Egy Cooltek U2-t sem tudna felfűteni, ha nem raksz mellé VGA-t.
2. Ez csak az én személyes preferenciám, hogy a Samsungtól legfeljebb mikrosütőt vagyok hajlandó venni. Épp elég gond volt az EVO SSD-kkel, hogy továbbra fenntartsam ezt az előítéletemet. Crucial vagy Intel, azokhoz nincs sok köze a Samsungnak.
3. EVGA táp? Sosem értettem azokat, akik átmatricázott tápokat vesznek. Ugyanazt megkapod FSP/Chieftec/Seasonic néven, amit az EVGA/Corsair/Thermaltake és társai árulnak, csak olcsóbban. Legfeljebb nem lesz fekete, de úgyis a házon belül van, nem tökmindegy? Amúgy a 430W is overkill, ezt a konfigot egy laposelem is elviszi. Ha túl erős a táp, akkor az optimális teljesítmény-intervalluma alatt dolgozik, és nem lesz olyan csendes, amit elvárnál tőle. A legkisebb értelmes ATX táp az kb. a 350W-os FSP, de akár még PicoPSU is szóba jöhet, vagy egy ilyen ház esetleg.Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
addikt
Tudnátok kérlek erre a konfigra vetni egy pillantást?
CPU: Intel Core i3-6100T 3.2GHz Dual-Core Processor (£91.10 @ Amazon UK)
Motherboard: ASRock H170M-ITX/ac Mini ITX LGA1151 Motherboard (£87.59 @ More Computers)
Memory: Corsair Vengeance LPX 8GB (2 x 4GB) DDR4-2133 Memory (£37.49 @ Ebuyer)
Storage: Samsung 850 EVO-Series 120GB 2.5" Solid State Drive (£49.89 @ Amazon UK)
Storage: Western Digital Red 1TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive (£51.53 @ Aria PC)
Case: Thermaltake Core V1 Mini ITX Tower Case (£34.46 @ Amazon UK)
Power Supply: EVGA 430W 80+ Certified ATX Power Supply (£33.48 @ Ebuyer)
Total: £385.54
Prices include shipping, taxes, and discounts when available
Generated by PCPartPicker 2016-03-05 22:23 GMT+0000Ez az EVGA táp mennyire halk? Egyéb javaslat, tipp tanács? Mit változtatnátok, cserélnétek rajta?
-
HookR
addikt
válasz Iginotus #31981 üzenetére
Elég sokféle 3D nyomtatási technológia létezik (többek közt fém alapú is) ahhoz, hogy ne tudjam kizárni az elméleti lehetőségét.
Gyakorlatilag mindig az adott technológia sajátosságaihoz, kötöttségeihez kell igazítani a szerkezetet, amit műanyag esetén minden bizonnyal alaposan újra kellene gondolni. Ilyenkor nem a nyers vastagságot növelik, hanem a várható terhelés mértékében üreges struktúrát alakítanak ki. A menet nagy felbontású nyomtatást igényel, nem tudom mekkora a realitása a gyakorlatban. Szerintem egyszerűbb csak 'előfuratot' nyomtatni és azt utólag menetfúróval véglegesíteni.Egy időben kacérkodtam a lehetőséggel: ITX-Box v3 - 3D
Tulajdonképp 4 műanyag részből (alj-, tető-, hátfal- és az előlap mögött egy kívülről nem látható belső, függőleges tartószerkezet), az alu alaplapi tálcából, valamint az U-alakba hajtott alu burkolatból állt volna. Végül nem dolgoztam ki részletesebben. Ha jól emlékszem elsősorban a várhatóan magas költségek miatt és mert a magasság/szélesség aránya nem adta ki az ihletül szolgáló WD My Book Duo-ét. Ellenben ez a legutóbbi szélesített alkatrész-elrendezés már kb akkora. Lehet érdemes lenne leporolni és aktualizálni a tervezetet. Ma már azt is tudom, miként készíthetném el itthon a trükkös ívű előlapi hajtást, és az U-alak két szárának végére a rögzítési lehetőséget.A francba! Most addig nem fogok nyugodni, amíg le nem modellezem...
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Iginotus
addikt
Te figyi elméletben ezt a z ITX-box-ot ki lehetne nyomtatni egy 3D-s nyomtatóval?
Tehát ha nem fém hanem műanyag lenne az egész lenne valami gond vele? Vagy a lemezek vastagságán kellene akkor növelni a stabilitás miatt? Vagy a csavarokkal lenne gond?Plug and Pray... :)
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #31974 üzenetére
"Ha eddig nem így volt bekötve, akkor teljesen normális jelenség amit tapasztaltál, és mind két táp hibátlan."
Azért nem teljesen, mert sokáig közel sem volt ilyen mértékű az esés:
- Nyugalmi állapot (12,480V)
- CPU LinX-szel terhelve (12,352V)
- GPU Furmark-kal terhelve (12,096V)
- LinX + Furmark együtt (12,224V)
De most, hogy mondod igen, már akkor is látható volt, hogy a GPU-t terhelve nagyobbat esett, mint csak az akkori CPU-t (I3-530 - 73W TDP) megjáratva. Bár a képeken csak pillanatnyi érték látszik, 12V alá nem nagyon eset le egyik esetben sem, ezért nem is gyanakodtam, hogy bármi gond lenne.
Köszönöm az észrevételeid! Hasznosítani fogom őket a javított adapterkábelnél.(#31979) KaiotEch:
Ez lenne a haditerv, igen. Járatlan ösvény, lesz mit kitaposni. Szereztem egy szalagnyit az európai dióból kísérletezni. Ez fakóbb és valamivel sötétebb a valóságban, így összhatását tekintve komorabb, mint a 3D modellen látható textúra. Utóbbi enyhén narancsos árnyalatú, ami a háttérként használt kék (aminek a sárga a komplementer színe) színátmeneten látványosabb tud lenni. Megjelenés szempontjából nagyon sok múlik a beszerezhető furnérlemezen. A forgalmazó kínálatában az európai dión kívül elvileg van még fekete dió, tík, mutenye és bambusz, mint közepes barnás, szép erezetű alternatívák, amire leszűkítettem a kört, ám ebből a helyi lerakatban csak európai dió lelhető fel. A nekem szükséges kis mennyiség miatt meg nem fognak a minimális tételnek megfelelő 1 raklapnyit berendelni.
Hajlítás szempontjából is talán ez a legrosszabb a felsoroltak közül. Az erezetre merőleges hajtás már így natúr valójában is könnyen megy, ám erezettel párhuzamos esetben (ahogy körbefuttatnám a ház palástján) sokkal merevebb, a kívánt kis rádiuszt megközelíteni sem tudom törés nélkül. Úgy néz ki, mindenképp fel kell főzni és úgy melegében az áhított formájú présbe rakni, hogy aztán lehűlés és száradás közben megtartsa az alakját.
Eredetileg a szomszédos rétegeket (3mm vastagság a cél, és 0,5mm-t mértem egy rétegre) egymásra merőlegesen képzeltem egymáshoz ragasztani, de ez már csak a kiindulásul szolgáló szalag formátum mérete (durván 190 x 15-16 cm) miatt sem lehetséges. A köztes ragasztó vastagságának függvényében az összes (4-6?) réteget párhuzamosan leszek kénytelen összeragasztani. Remélhetőleg az alapul szolgáló 2mm vastag alu lemez miatt ez nem okoz majd bonyodalmat.
Frissítettem az ITX-Box v7.2 albumát 8 újabb képpel, ami a 145mm-re felhizlalt változatot szemlélteti a 2db TY-147-es ventilátorral. Valamint az is látható, hogy az L-alakú merevlemezrögzítő profilok segítségével nem csak az aljlemezre lehet 2,5"-es, vagy 3,5"-es merevlemezeket felfogatni, de az alaplapi tálca mögé is 2,5"-eseket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz shteer #31975 üzenetére
Nyákba forrasztott ajzatnál:
"GND" lábak14-es zölddel bekeretezett ajzaton a 12-13-14-es lábak) legyenek egy vastag vezető sávval összekötve és onnan "egy pontból" ágazzanak szét a fogyasztók felé a GND vezetékek.
Illetve ugyan ezen a csatlakozón a "+12V" és "SENSE" lábak: (3-4-5-6 lábak) legyenek egy vastag vezető sávval összekötve, és onnan "egy pontból" ágazzanak szét a fogyasztók felé a +12V-os vezetékek.
két ekkora felületre már be lehet biztonságosan forrasztani akár a nyák aljára az elmenő vezetékeket, a helytakarékosság jegyében.Lengő ajzatnál: a jelölt számú pontokból12-13-14 és 3-4-5-6 érkező vezetéket össze kell sodorni külön-külön, érvég-hüvelyzeni. Ezeket egy-egy sorkapocsba kötni, a sorkacsok szabad pontjára az fogyasztókhoz elmenő "GND" és "+12V" vezetékeket bekötni szintén érvég-hüvelyezve.
A külső táp Indításhoz a 11-es lábat kell a 12-13-14 "GND"-re zárni egy kapcsolóval.
Olvastam, hogy, nem miniden esetben indul el, ha az AC dugó csatlakoztatása közben, a REMOTE össze van kötve fixen a GND-vel, és egyből terhelést is kap a táp. Ezért érdemes a kapcsolót is betervezni hátra, a szívás elkerülése végett... -
Pete55555
addikt
válasz #16939776 #31974 üzenetére
Ez most olyan, mintha egy táp két 12v ágát összekötnéd?Közben átolvastam, látom nem.Szóval itt eredetileg 1 ágról van szó, ami 6 vezetéken jön, és úgy szedte szét a kábeleket, hogy egyik oldalt 2 vezetéken megy a +12V és 1-en a GND, másikon meg fordítva?
Az kicsit gáz
...Szeretem leracsniztatni...
-
törölt tag
Az adapterből 2 pár vezeték megy a CPU tápcsatijához, és csak egy a PicoPSU-ba. Ha a PicoPSU vacakolna, akkor miért esik önmagában a CPU-t terhelve?
Igen ám, de nem mindegy hogy milyen eloszlásban és hogyan kötötted be a csatlakozót...
Ha így osztottad két részre a 6 szál vezetéket, ami a teljesítményt szállítja, akkor az egyik "kötegben" fele akkora kábel keresztmetszet van a GND-nek és +12V-nak, szóval -már a DA-2 kábelein- lehet akár 2x akkora feszültség esés, mint a másik kötegen, ugyan akkora áram terhelésre.
Arról nem beszélve, hogy az egyes ágakon levő +12V feszültségről fogalma sem lesz a SENSE csatlakozónak, így nem működik a tápkábelen eső feszültség, terhelés függő kiegyenlítése.Ajánlanám az összes GND egyesítését az ajzat tövénél -amibe illeszkedik a DA-2 dugója-, illetve az összes 12V-os pont egy pontban való egyesítését, a SENSE csatlakozási pont-tal, szintén az ajzat tövénél.
Ha eddig nem így volt bekötve, akkor teljesen normális jelenség amit tapasztaltál, és mind két táp hibátlan.
Bocs szerkesztettem.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Csak az I5-760-at (95W TDP) terhelve 0,2-0,3V a feszültségesés, míg csak a HD7750-et (elvileg hivatalosan 55W TDP, de a DDR3-as és GDDR5-ös változatra is ugyanazt írják...) terhelve 0,8-0,9V körüli (a kettőt együtt terhelve a +12V ~11V körüli értékre is leesik). Ha az AC adapter lenne a ludas, akkor a több, mint másfélszer nagyobb terhelés esetén kellene nagyobbat esnie. Azt tudni kell, hogy az adapterből 2 pár vezeték megy a CPU tápcsatijához, és csak egy a PicoPSU-ba. Ha a PicoPSU vacakolna, akkor miért esik önmagában a CPU-t terhelve?
Hol a hiba a gondolatmenetbenMás: Azon morfondírozom, hogy nem kellene-e az ITX-Box v7.2 szélességét megnövelni, akár 145mm-re? Az alábbi CPU-hűtők jöhetnek számításba:
- Reeven Steropes (48mm)
- Phanteks PH-TC12LS (~48,5mm)
- Be Quiet! Shadow Rock LP (~51mm)
- Raijintek Pallas (55mm)
- Thermalright AXP-200 Muscle (60mm)A jelenlegi 135mm-es szélességgel a CPU-hűtő számára max. 77,5mm magasság áll rendelkezésre, ami 25mm vastag ventilátor esetén (vagy 26,5mm, ha marad a Thermalright TY-147) kb. 50mm-es hűtőt jelent, így a mostani AXP-200-at le kellene cserélni az első három valamelyikére.
Ha a szélességet megnövelem 140mm-re, akkor már a Raijintek Pallas is elfér.
Míg ha a szélességet 145mm-re növelem, akkor maradhat a mostani AXP-200 + TY-147 kombináció, ráadásul alulra már nem csak 120mm-es venti férne el, hanem 140mm-es, akár oda is egy TY-147(A)
- 240 x 240 x 135 mm - 7,78l
- 240 x 240 x 140 mm - 8,06l
- 240 x 240 x 145 mm - 8,35l
Ez a ház már nem annyira a köbcentivadászatról, mint inkább hardverkompatibilitásról, csendesebb működésről, felhasználóbarátabb szerelhetőségről és a megcélzott külső megjelenésről szól.
Mit gondoltok?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q34 - auspcmarket.com.au
A hivatalos oldal egyelőre jelszó által védett. Normális méretű képeket meg csak a fenti boltban, az arany színű változatnál találtam.(#31971) Benőke: Majd 3 évig gond nélkül használtam. Bár logikailag egyelőre nincs kizárva a lehetőség, hogy mindkét AC adapternek kvázi ugyanaz a baja, valószínűbb, hogy a köztes kábelezésben keresendő a probléma forrása. Következő lépés annak átvizsgálása lesz...
...majd valamikor
(#31969) Benőke: "Ezt a H110I-PLUS D3/MS ASUSt nem találtam máshol..."
Igen, még nagyon friss és ropogós. Feltételezem válaszlépés az MSI H110I Pro-ra, mint M.2 foglalattal felvértezett H110-es deszkára.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #31932 üzenetére
Megvan a másik DA-2-es. Gyorsan összeraktam a rendszert (Hahh! mennyivel csendesebb az SFX táp ventije nélkül! ).
- Csak a procit (I5-760) terhelve Lynx-szel ilyen 12,224V körüli értékről 11,9V körülre esett.
- Csak a VGA-t Furmark-kal stresszelve meg 11,4V körül ingadozott .
- Ha Furmark és Lynx egyszerre ment, akkor meg 11,2V-ra is leesett.
Legalábbis ezt mutatja az AIDA asztalra kitett Win7-es gadget-je. Lehet igazad lesz, és a köztes kábelezést, csatlakozókat fog kelleni alaposan átvizsgálni, kezelésbe venni. Elvégre meglehetősen szűk helyre vannak begyömöszölve és gyakorlatilag bármely szerelés alkalmával kilazíthattam egy-egy csatlakozást. Ma már nincs kedvem vele foglalkozni, de holnap visszadugom rá a korábbi adaptert, hogy lássam van-e érdemi különbség, illetve szűkítsem a kört.(#31967) bombibmw: Valószínűleg jobban jársz, ha a többi topiklakó véleményére hagyatkozol, mert kissé kívül esik a komfortzónámon a gyári házak e szempontból történő megítélése. De ha mindenképp meg kell jelölnöm hármat, akkor talán ezeket mondanám:
- Corsair Graphite 380T
- BitFenix Prodigy mini-ITX (a fekete, perforált előlapú)
- Thermaltake Core V1
És ezek is ott loholnak a fentiek nyomában:
- NZXT Manta
- Corsair Obsidian 250D
- Fractal Design Define Nano S
Érdemes róluk teszteket vadászni, mert lehet a gyakorlat rám cáfol.[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Annyit talán érdemes hozzáfűzni, hogy mindegyik lapnál érdemes megnézni, hogy milyen típusú M.2 SSD-t támogatnak, ugyanis vannak olyanok, amikbe csak PCIE-s M.2 SSD megy. Például az egyszerűbb MSI lapok is ilyenek...az olcsóbb Sata-s M.2 SSD-k nem mennek bennük.
[ Szerkesztve ]
...
-
HookR
addikt
válasz Benőke #31963 üzenetére
M.2-s SSD-t fogadó (CPU-foglalatos) alaplapok listája:
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac (2260/2280)
- ASRock Z97E-ITX/ac (2232/2242)
- Asus B150I Pro Gaming/Aura (2242/2260/2280)
- Asus B150I Pro Gaming/WiFi/Aura (2242/2260/2280)
- Asus H110I-Plus D3/MS (2260/2280) (Honlapjukon már fent van, de képek nélkül)
- Asus H170I-Plus D3 (2242/2260/2280)
- Asus Maximus VI Impact (2242/2260/2280/22110)
- Asus Maximus VII Impact (2242/2260/2280/22110)
- Asus Z170i Pro Gaming (2242/2260/2280)
- ECS Z170IU-C43 (2242/2260/2280)
- Gigabyte GA-B150N Phoenix (2260/2280)
- Gigabyte GA-B150N-GSM (2260/2280)
- Gigabyte GA-H170N-WiFi (2260/2280)
- Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5 (2260/2280)
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi (2260/2280)
- MSI B150I Gaming Pro (2242/2260/2280)
- MSI B150I Gaming Pro AC (2242/2260/2280)
- MSI H110I Pro (2242/2260/2280)
- MSI H170I Pro AC (2242/2260/2280)
- MSI Z170I Gaming Pro AC (2242/2260)(#31965) shteer: Thx, javítva.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
Hát jövőnek szánták. Választék még most sincs belőle.
Aminek lehet oka a túl nagy rugalmassága és sokféle méretet kéne tartania a boltoknak de nem fognak.
Nézegettem én is és gondolkodtam rajta a leginkább 2242 -s méretből aztán nem hogy választék nincs alig lehet találni. Minket azért érint mert itx -lapokra ezt akarják majd rászorítani nem a 2280 darabokat amiből már van választék bár még az sem ütötte meg a mércét. -
HookR
addikt
válasz bombibmw #31956 üzenetére
Feltételezem az a szempont, hogy nagy méretű léghűtő elférjen benne, és a CPU-foglalat fölött ne legyen útban a tápegység. A vízhűtés kapcsán eddig felsoroltak eredendően ugyanúgy megfelelnek e szempontnak, rajtuk kívül ezeket is érdemes meglesni:
- Antec ISK 600
- Fractal Design Node 304
- Jonsbo U2 (alias Cooltek U2) **
- Lian Li PC-Q07N **
- Lian Li PC-Q33
- Silverstone SG08-Lite
- Spire Powercube 712
Némelyik erősen korlátozott VGA hosszban.** Azon kevés gyári házak egyike, amik helyett nem feltétlenül akarnék sajátot tervezni.
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Csak egyet mondok ami nincs a Core 500-hoz. Hangszigetelés. Az nekem meg most kell
Cooltek W1 ez sem fogom szeretni nem tetszik az ha vízszintesen van az alaplap. Ebben a házban is az nem tetszik meg nagy.Nem sajna kívülre nem tehetek radiátort, van egy kutyám is.
A q35 meg egy kicsit nagynak tűnik nekem.
Szerintem maradok az eredeti koncepciónál
De nagyon köszi az ajánlatokat.Plug and Pray... :)
-
HookR
addikt
válasz Iginotus #31955 üzenetére
Kis kedvcsináló a Core 500-hoz:
- Gyári bemutató animáció: youtube
- Kitguru video review: youtube
- Hibrid hűtési megoldás dupla nagy toronnyal és 120mm-es radiátorral: pcpartpicker.com"De megnézem a felül felsorolt házakat is hátha."
A #31936-ban is találsz még 2-t.Ami a főbb komponensek elhelyezését illeti (alaplap, dVGA, táp, 240mm-es radiátor), tulajdonképpen a
- Cougar QBX
- Cougar QBX Kaze
- Fractal Design Core 500
követik a NCASE M1 által kitaposott ösvényt. A Core 500-zal a Fractal Design a rájuk jellemző ötletes merevlemezrögzítési megoldással egy picit tovább is gondolja az alapkoncepciót. Szerintem a maga módján nagyon rendben van a kuckó. Külsőt tekintve viszont valóban nem veszi fel a versenyt az NCASE M1 letisztult, elegáns megjelenésével. Most, hogy így belegondolok, eszembe jutott még a
- Cooltek (alias Jonsbo) W1
ami le se tagadhatná, hogy az M1 inspirálta. És most lám csak, hogy ebben is lehet a tetőlemez alá 240mm-es radit rögzíteni. Lehet pont ezt a házad keresed.M1 inspiráció tetten érhető még néhány újabb Lian Li házon is (ha már egyszer ők a bérgyártók ):
- Lian Li PC-Q10
- Lian Li PC-Q17WX
- Lian Li PC-Q35
Az első kettő tetejére szintén rögzíthető 240mm-es radiátor, ám csak kívülről.(#31956) bombibmw: Kis türelmedet kérem.
(#31957) Duracellm...: Ha minden igaz péntekre lesz még egy DA-2-esem, azzal legalább be tudom határolni, hogy a kábelezésben, vagy magában a tápban keresendő a hiba.
-
törölt tag
válasz bombibmw #31956 üzenetére
Igaz hogy itt OFF de majd 70L házról elsőre inkább ilyesmire válts ~30L. Mert: kevesebb vele a macera, tud szellőzni a léghűtéses VGA, kényelmesebben pakolható, jobb cable-managment, és később elférhet benne a vized is.
Ja és nem is méreg-drága. ITX-es lapot ebbe is tehetsz, és ha megbékéltél a méretével, körvonalazódik hogy milyen kompromisszumokat kell kötni, egy ITX-es, 20L körüli házzal, csak akkor lépj tovább.Amiket korábban linkeltem azok is ugyan ezzel a mérettel/elrendezéssel bírnak, csak több díszítéssel, és négy kivágás helyett két hellyel.
Kisza25 kollégának van, kérdezd őt, ha első kézből akarsz tapasztalatot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Alaphangon 2-3 munkaóra. Ha nem forrasztod át az egészet alaposan, észre sem veszed ha eltörött egy alkatrészláb, vagy felvált egy forszem, fagyasztó spray nélkül. Ha ez nem segített, utána át lehet mérni a kondikat.
Szóval pepecs-meló és még nem is biztos hogy megtalálja a hiba okát. Ne csodálom hogy nem vállalta el. Egy rutinosabb SMPS-tápszakit keress, ne TV szerelőt.Amúgy ha ad 12V-ot vagy a körül, nem lehet nagy baja, de melósabb megtalálni, mintha egyértelmű(mérhető) alkatrész hibája lenne.
-
HookR
addikt
válasz Iginotus #31950 üzenetére
Ha néhány hozzászólásnyival visszább görgetsz (#31940), találsz 240mm-es radiátort fogadó házakat. Ott van rögtön 'házon belül' a Define Nano S-nél 8l-rel kisebb térfogatú Fractal Design Core 500 / [bolt] / vízhűtéses [képek_1], [képek_2]
(#31952) AxBattler:
- Fractal Design Define Nano S (203 x 330 x 400 mm - 26,8l)
- BitFenix Phenom mini-ITX (250 x 330 x 374 mm - 30,85l)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Iginotus
addikt
Na akkor elmondom az egészet mert látom nagyon aktívak és segítőkészek is vagytok.
Terv:
Fractal Design Define Nano S
M.2 es SSD 1 TB-s (vagy msata, aprón már kapni 65-70 ezerért.) m.2 est még csak drágán.
ÉS egy I7 es CPU is kéne valami alap csak játékra. Még nem tudom hogy 1155 vagy hogy milyen foglalat legyen. Ha 1155 marad akkor a vizes cuccom egy az egyben átszerelhető.
16 GB ram ha lehet Mushkin
A VGA meg a vizes cuccok maradnának az aláírásomban lévők.HDD kimegy szerverbe azon lenne SSD- backupja. Még azon gondolkozok, hogy kábeles vagy Wi-Fi-s internet legyen, hogy az mennyire zavaró játékban, ha csak vezetékmentes. ennek fügvényében vagy Wi-Fi-s vagy sima lap kell, hogy nézzek.
Burny: Köszi jó oldalak.
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
HookR
addikt
válasz Iginotus #31947 üzenetére
M.2 - Tudástár
Röviden: az mSATA a múlt és a jelen, míg az M.2 a jelen és a jövő.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Iginotus
addikt
Izé mi a különbség? Szeretném, ha az alaplapon lenne az ssd. Lehetőleg az alaplap hátulján.
Fractal D nano s-es házat tervezek egy újabb itx es rendszerrel. Meg a komplett vízhűtő rendszeremmel
Itt van a küldönbség már látom m.2 meg msata közt... Itt hagyom hátha valaki még olyan sötét mint énshteer : Köszi nézem. 30 alatt már elfogadható.
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
shteer
titán
-
HookR
addikt
válasz Iginotus #31944 üzenetére
Például ezeken van mSATA:
- ASRock B150M-ITX/D3 (A /D3 végződésű, ami DDR3 memóriát fogad.)
- ASRock H170M-ITX/ac
- ASRock H170M-ITX/DL
- ASRock Z170M-ITX/ac
- Gigabyte H81N (Nem keverendő a H81N-D2H-val!)
- Gigabyte B85N
- Gigabyte B85N-WiFi
- Gigabyte B85N Phoenix
- Sapphire Pure Platinum Z77i
- Zotac H77-ITX WiFi
- Zotac Z77-ITX WiFi
- Zotac H87-ITX WiFiAmúgy M.2-es nem jó?
Update: Közben látom shteer linkjén, hogy ASRock-nál a feljebb pozicionáltak is támogatják. Beírtam azokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Iginotus
addikt
Tudtok mondani egy olyan lapot amin van m-sata is? Inteles szokásos "jó és olcsó". Tuning nem kell
Külön borda a melegedő alkatrészéken előny.Plug and Pray... :)
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #31932 üzenetére
Elvittem egy TV-szerelőhöz, ahol lőttem pár képet a belsejéről, de visszaadta, mondván ez neki túl bonyolult (lehet, hogy csak így rázott le).
(#31933) bombibmw: A Duracellm... által említetteken kívül például:
- BitFenix Colossus mini-ITX
- BitFenix Phenom mini-ITX
- BitFenix Prodigy mini-ITX
- Corsair Graphite 380T
- Corsair Obsidian 250D
- Cougar QBX (240mm-es radiátor, de csak 1db ventivel)
- Cougar QBX Kaze (240mm-es radiátor, de csak 1db ventivel)
- Enermax Minimo.Q / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Gyanús, hogy 240mm-es radiátorral 3,5"-es HDD-ből csak 1db fér el)
- EVGA Hadron Hydro (Saját, gyári vízhűtés való hozzá)
- Fractal Design Core 500
- NCASE M1
- Thermaltake Core V1 (240-es helyett tehetsz bele vastagabb 140mm-es radiátort)
- Thermaltake Supressor F1 (240-es helyett tehetsz bele vastagabb 140mm-es radiátort)
- Zalman M1(#31937) Pöttön: Biztos magasabbak lesznek a hőfokok, mint egy szabadabban szellőző ház esetében. A linkelt 'teszt' elég kurta lett, berakta ugyan a tápot fordítva, de nem véletlenül nincs kép felrakott oldallappal. És így sajnos mérvadó hőmérsékleti adatokat sem közölt. Kutass még teszt után, hátha készült informatívabb is.
-
Pöttön
őstag
A szellőző nyílás kreálást lehet meglépem majd, ebben a tesztben is úgy tették bele a tápot, ahogy én gondoltam, egyébként hasonló hardvert szeretnék majd én is bele gyömöszölni.
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Köszönöm szépen!
Azt hiszem akkor meg is van a szerencsés nyertes, a PC-Q21 személyében, mivel az A4-SFX-et még nem tömeg gyártják, még mindig csak prototípus fázisban van...
A PC-Q21-nél mondjuk valóban nem túl jó ötlet közvetlen a proci fölé helyezni a tápot...
Azon gondolkodtam hogy ez lehet orvosolható lenne egy minimális kis modding-al, úgy hogy az oldalára csináltatni-csinálni egy szellőző nyílást, és a tápot megfordítani ventilátorral kifele, így a táp közvetlen friss levegőhöz tudna jutni, a kérdés inkább az hogy ez a procira nézve milyen hatással lenne, lehet hogy akkor meg az fülledne be?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Gondolkodok egy ITX gépen.
Az adatlapon lévő konfig menne bele, csak kis lappal.
Milyen lapot ajánlanátok és milyen házat, amibe esetleg beleférhet egy 240-es radiátor+pumpa+100mm-es tartály?
Köszi előre is! -
törölt tag
Ha 3 évig össze volt dugva, akkor lehet akár kitágult csatlakozó hüvely, vagy a "táp toldó" egyik "gyári" krimpelése is probléma forrása.
Amit azóta kitermeltél, és csak a DA-2-höz használtál, az üzembe állított SFX táphoz nem, azt mind alaposan nézd át.Ha van türelmed kibontani, és lehámozni a burkolatot a tápról:
Akkor javaslom hogy nézd meg a kimeneten levő dupla-dióda forrasztásait, elképzelhető hogy a nyákon a vezetősáv is fel van válva/el van szakadva. itt elég nagy a hőingás és elég rövid lábakkal van beforrasztva, idővel valami enged...
Illetve a transzformátorra ragasztott kis méretű elektrolit kondi egyből cserélendő. -
Oliverda
félisten
Köszi, de azt hiszem inkább a 12 voltot választom majd egy minőségibb kis téglával. Egyébként szerintem a 3 év annyira nem katasztrófa, ráadásul lehet csak egy kondi hülyült meg benne, az pedig elég könnyen orvosolható.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #31928 üzenetére
Asztali gépekhez készült. Hogy a Dell Optiplex 760 USFF-en kívül máshoz is használták-e, azt nem tudom*. Mindenesetre meglepne, ha notira is tettek volna 8pin-es Molex Mini-Fit Junior csatlakozót.
Az eddig fellelt képek alapján legalább 5 revíziót élt meg (A00 - A04), az enyém A01-es. Nem tudom min változtattak.* Update: Az USFF széria modelljeihez.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #31924 üzenetére
Ebay-en újként volt anno hirdetve és a műanyag burkolat is ezt a benyomást keltette, persze egyik sem perdöntő. Kvázi nonstop ment. Áramszünet, vagy gépbuhera idejére volt csak leállítva.
Nem örülök a meghibásodásának, ám messzemenő következtetést sem érdemes egy esetből levonni.(#31922) Oliverda: 12V-osban azóta sem találtam ígéretesebbet. Legalábbis burkolattal rendelkező, külső, 'kulcsrakész' kivitelben.
Amiről tudok még:
- Delta ADP-240AB (19,5V / 12,3A)
- Delta ADP-330AB (19,5V / 16,9A)
- Delta ADP-350AB (20V / 17,5A) (HP Firebird 350W, HP 466954-001)[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Goose-T
veterán
válasz Oliverda #31922 üzenetére
Pont most írta HookR, hogy nála 3 év után kezd megfingani a DA-2. Ennél még egy Vargáné is tovább bírta régen, a P4 előtti időkben.
-
félisten
válasz shteer #31913 üzenetére
Gari nélküli ebay-es cuccra nem biztos, hogy rábíznám a játékos gépem tápellátását.
Esetleg Streacom ST-NANO150?
Tudom, borsos az ára, de benne van a notitáp is, és 130W-ot folyamatosan le tud adni (hazai PicoPSU-160XT-vel sem jönnél ki olcsóban). Egy 35W-os fogyasztású i3-mal, vagy Pentium-mal (kérdés, mivel akarsz játszani) + GTX750Ti-vel elmegy az idők végéig.
Ha a megbízhatóság is szempont, akkor szvsz pico- és paneltáp esetében még mindig mélyebben kell a zsebbe nyúlni (hacsak valaki nem ért jobban a buherához, és megbütyköli otthon, olcsón, magának)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
így van, a majd 1,6x-es áramigény miatt koszosabb a 12V-os megoldás
Ha CPU/VGA marad a csak a 12V-on mint fogyasztó, pl.: nem használsz 3,5"-os HDD-t,
akkor nem okozhat gondot, mert a CPU és a VGA rendelkezik saját konverterrel, és mindkettő elég nagy zajforrás magában is.(#31912) Benőke: Hosszútávra tervezve érdemes megvenni az eredetit a Pico-Psu-ból. A kínai utánérzések nem biztos hogy megkapják a megfelelő terhelhetőségű, kis veszteségű alkatrészeket.
Kis terhelésnél nincs kimérhető különbség, de ha elérték az alkatrészek a határaikat, akkor onnantól drasztikusan romlik a hatásfok, és el kezd melegedni a konverter.
Ha van benne megfelelő védelem akkor lekapcsol időben, ha nem, akkor viheti a gépet. Szóval a 1/2 1/3 áron nincs 100%-os másolat, vagy jobb termék. Ha mégis kínait veszel, ne a legolcsóbbat vedd, az biztos nagyon drága lesz. a drága kínai már használható de az annyival olcsóbb hogy nincs garancia vagy neked kell postázgatni, szóval a végén az eredeti, boltban, garival vásárolt a legolcsóbb.És 1x kell megvenni. így néz ki:[link] A Pico Psu kialakítása megnevezés a gyártó szabadalma, de "átvették" a konkurensek is.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
erről a picoról tudtok mondani valami bíztatót? merjek belőle rendelni?
DC PC ATX Power Supply |For Car ATOM HTPC mini ITX Pico PSU unit In 12V Out 180W
építenék egy mini mid-gamer i3 gépezetet tápcsati nélküli 750ti-vel, dell da2 külső adapterrel
ahol HookR korábbi megoldása alapján a cpu betáp közvetlenül a dellről kapná a delejt. más fogyasztó nem lenne az M.2 SSD-n kívül[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Benőke
őstag
válasz #16939776 #31910 üzenetére
Hűha.
Köszönöm.
Ez így megvilágított pár dolgot.12V tápból azért kevesebbet láttam, úgyhogy majd szétnézek. 19V és 19,5V os tápból azért akadnak.
30-35W max terhelésnél nem szeretnék többet. Ettől függetlenül 60W nál nagyobb PSU -t szeretnék.
Bár AMD Kaveri is előtérbe került az meg ugye minimum 45W -os. Bár alul feszelve az is tudja majd a legtöbb esetben karcolni a felső határt. Ez még nem kristályosodott ki bár 150/160W os PICO -ban gondolkodom elsőre. Legyen benne tartalék.A zaj miatt akkor 12V nál maradék. Szünetmentesre lesz kötve, szóval ez megfogja majd a nagy ingadozásokat.
Már csak a külső táp fogja nehezíteni a dolgot.Várásolni PICO PSU -t ki hol? Nézelődtem és hát húzós árak vannak. 14k is figyelt.
ebay vagy alin azért már barátibb árak vannak.
Szerintem ugyan ott gyártják mindegyik PICO PSU -t. -
Ribi
nagyúr
válasz #16939776 #31910 üzenetére
A 12Vos ahogy eddig láttam rosszabb feszt ad ki, mert az direktben átadja a tápkocka 12V-ját ami rendszerint elég szarul néz ki. Míg a wide range plusz konverziója elég kis zajjal tudja létrehozni a 12Vot. És általában a wide range pcio vagy paneltáp drágább. És annak kb. mindegy milyen ramaty tápkockát veszel, mert úgyis konvertálódik, míg 12Vból nem árthat egy nem legalja minőség.
-
törölt tag
válasz Benőke #31906 üzenetére
Hatásfok szempontjából nincs nagy különbség, de a 12V-os megoldás az előnyösebb, ha helyben vizsgáljuk a dolgot:
1db kapcsoló-Fet veszteségeit kell figyelembe venni a 12V-os ágon, ami ~>98%-os hatásfoknak felel meg.
Wide input-os megoldásnál helyette egy teljes DC-DC(Fet+induktivitás+dióda+kondenzátor) fokozat kell ami 95%-os hatásfokot tud maximum felmutatni.A Többi feszültség előállítása közben jelentkező veszteségek nem jelentősek, mert maga az áramterhelésük sem az, de a 12V-ból előállatva valamivel kisebb a veszteség az alkatrészeken.
Amiben jobb a Wide-input-os megoldás, az a feszültség-ingadozásra való kisebb érzékenység, illetve jóval vékonyabb kábel elég a betápláláshoz, nagyobb a megtengethető feszültség esés ez persze rontja a hatásfokot.
Hátránya: hogy zajt bocsájthat ki magából a 19V->12V-ért felelős induktivitás, mert elég nagy áramimpulzusok terhelik ahhoz, hogy "megszólaljon". Lehet ez sziszegés/sípolás/kattogás, függően a terheléstől.
Ha távolabbról nézzük, belevesszük AC-DC-t is a hatásfok vizsgálatába, akkor el juthatunk oda, hogy a 19V-os kimenetűvel praktikusabb és olcsóbb ugyan azt a teljesítményt előállítani.
Mert a kisebb áramterhelés mellett, kisebb a tápegység hő vesztesége.
Vagy bonyolultabb és drágább kapcsolás kell a 12V-os kimenethez, ha meg szeretnénk tartani a korábban szerzett ~3%-os hatásfok előnyt.Általánosságban ha olcsó külső tápot keresel kis teljesítményekhez 60W-ig bezárólag akkor a Wi megoldás az ajánlott hatásfok szempontjából.
Ha 100W és fölötte nézelődsz és úgy is drága külső tápot veszel akkor a 12V-os rendszer a megfelelőbb választás.A zaj szempontjából pedig kizárólag a 12V-os, alacsony átlagos terhelés mellett is!
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Benőke #31906 üzenetére
Sajnos lassan gyűlik a tapasztalat az AC adapterekkel kapcsolatban, az eddigiekre elhamarkodott lenne statisztikát alapozni.
A hatásfok kérdéskör e topikban inkább Duracellm... vadászterülete.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz Pöttön #31904 üzenetére
Például Lian Li PC-Q21. Ugyan nem a legszerencsésebb, hogy az SFX táp a CPU-hűtő fölé kerül, de ha mérsékelt hőtermelésű processzorban gondolkodsz, akkor megfelelő hűtővel ezzel együtt lehet élni.
Valamivel 10 liter fölöttiek például:
- Lian Li PC-Q27
- NCASE M1
- Silverstone ML07
- Silverstone ML08
- Silverstone RVZ01
- Silverstone RVZ02Vagy ha megfelelne külső USB-s DVD-író, akkor a Fractal Design Node 202-t is érdemes megemlíteni. 10l és elfér benne nagyobb dVGA is.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem olyan htpc házat, ami nagyon pici, (10l alatti) és lehet bele tenni 12,7mm-es laptop dvd írót, illetve teljes magasságú vga-t?
Ez nem lenne rossz, csak sajnos dvd iró nem tehető bele..
És nem tudom, hogy lehet e egyáltalán ilyet kapni még... Írtam a srácnak, de még nem reagált rá.
A tökéletes számomra az lenne , ha valamilyen dvd író bele tehető lenne, és számomra nem olyan fontos, hogy teljes hosszúságú (kb 30cm hosszúságú) vga bele menjen, nekem bőven elég, ha egy gtx970 mini bele fér.
A segítséget előre is köszi!A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
HookR
addikt
válasz Oliverda #31901 üzenetére
A Streacom kuckóit amúgy a Wesena gyártja.
(#31902) Benőke: Xbox 360 tápja nálam kiesik a benne lévő pinduri légkergető és az általa keltett zaj miatt. A Dell DA-2-esem meg úgy néz ki nem egész 3év elteltével feladja a harcot. Néhány hét alatt fokozatosan egyre nagyobb feszültségingadozást tapasztaltam a procinál, és miután már nem csak komolyabb terhelésre, de sima netezés mellett is előfordult, hogy emiatt kifagyott a rendszer, kénytelen voltam egy tartalék SFX táppal kiváltani. Egyelőre nem volt indíttatásom vele foglalkozni, de majd tápos topikban rákérdezek, lehet-e vele valamit kezdeni, illetve érdemes-e, vagy egyszerűbb másikat szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
"Ez a topik millió forintos kérdése. Nem tudom, Dell DA-2-vel és az Xbox 360 tápjával van csak tapasztalatom."
És mi a tapasztalat?"Azt gondolom tudod, hogy nem a különböző ágak összesített névleges teljesítményét kell nézni. Hanem, amire az adott konfig leginkább támaszkodik. A mai PC-kben a legtöbbet fogyasztó hardvereknél (CPU/APU, GPU, 3,5"-es HDD) ez jellemzően a +12V-os ág."
Persze. Alacsony fogyasztás a cél. Valami max 25-35W -os proci. Bár Kaveri vel is szemezek. Ott ugye hivatalosan 45W a max, meg talán tudom csökkenteni a feszt és az órajelet. A teljesítmény nem elsődleges.
Integrált Inteles N3700 is képben van ott meg 6W a TDP jó persze ez nem a max fogyasztás inteléknél... 3,5 vinyó nem lesz benne csak 2,5" -es bár abból 4db is Meg egy valamilyen kis SSD max 128-as. GPU integrált lesz csak. -
Oliverda
félisten
Köszi, mostanra átnéztem az összeset!
Az ASKTech ZENO3 jópofa, és a Travla F526 sem rossz, illetve utóbbit nézegetve futottam bele az F531-be, kár hogy aranyáron mérik őket. Ennek fényében marad az FC8 Alpha Fanless, elég jó kompromisszumnak tűnik, és szerintem az összes közül ez a legletisztultabb.
Utóbbinál úgy nézem nem megoldott a nem közvetlenül alaplapba dugható paneltáp normális rögzítése, így marad a PicoPSU-160-XT.
Duracellm: Mármint az FC8-ba nem lehet bármit beletenni? Ahogy nézem a CPU disszipációjának jelentős részét a házon kívülre vezeti, belül meg legfeljebb kettő (de lehet csak egy) 2,5 colos HDD lesz, azokból sem 15 milliméteres dögök.
A VRM csak elbír már egy szerencsétlen 65 wattos procival, annyit szellőzik a ház, ráadásul vízszintesen áll a NYÁK és az azon lévő komponensek. SSD-ből valószínűleg M.2 lesz, ezeknek pedig nem igazán fáj a 80-90 fok sem, bár ilyen hőmérsékletre jellemzősen csak hosszabb szekvenciális írásnál mennek fel, ez pedig ritka, tehát én nem aggódok.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Autós topik
- Spórolós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lexus, Toyota topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest