- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kriptovaluták és az adózás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- OpenWRT topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- eBay
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korpicschess
veterán
Áh, 4$ alatt van egy pár... Szóval nem nagy tétel. Csak nem tudom még, hogy hogy néz majd ki jobban.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
akos3
addikt
válasz korpicschess #35196 üzenetére
szép a karbonos. Áh, sztem tartsd meg, sose lehet tudni mikor kell. felfogót meg aprokálsz majd rá nyáron
-
huszi.gyb
senior tag
válasz molnarpeter #35193 üzenetére
Na akkor még egy történet, szintén motoros találkozó, ugyanaz a gyerek, meséli, hogy a haverjának milyen f@sz@ Babettája van és hogy megy, csak nem tudott eljönni vele találkozóra, mert elszakadt a kuplung bovden...
Na ott volt az a pont, hogy felsírtam hangosan a röhögéstőlwww.dongosofor.hu
-
korpicschess
veterán
Bocsi, átsiklottam felette. A karbonosat ("snake" náluk, nem tudom miért ) vettem. A többiből van picivel olcsóbban is egyébként.
Kíváncsi vagyok tudok-e valamit kezdeni a jobboldalival... Ha csak itt fog állni, akkor lehet, hogy felrakom, csak akkor annak is kell egy felfogató.
Plusz színt már nem akartam, a piros úgyse lett volna olyan, ez meg tetszett.huszi.gyb:
Most nem tudom mit mondod... Jól megy a babetta.....ha elég gyorsan tekered.
[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
Ugyan már... Biztos van ilyen gép...
2 hete hallgattam végig, hogy az egyik srác Gilera 2T robogója 1L-t eszik, és a végsebessége 90km/h terepen Persze ez a fogyasztás azért sok, mert terepezik vele...Futottam röhögni...
@kcsa: Ez tetszett...
@kcsa: Áhh... Jó motor nem eszi az olajat... Nincs széthajtva
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
Micsurin
nagyúr
am figyi : 50 cm³ > 4 KW 50cc-nél nagyobb de 4kw-nál kisebb ami amúgy tök élet szerűtlen... egy meg piszkált aerox is több
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
longwild
aktív tag
válasz SzlobiG #35183 üzenetére
Közben nagy nehezen megtaláltam azt, amit aminek megfelelőt anno ajánlott a gyár.
olajshop.hu-nszoftver szakmabeli && Beverly250
-
Micsurin
nagyúr
Múltkor szó volt az am-ről és a gyors jogsi 16 írt e-maileztem velük és :
Kedves ..... :
Köszönjük észrevételét, megtisztelő bizalmát, és korrekt alaposságát. Valóban ellett írva. Közelesen javítani fogjuk. Az itteni táblázaton már javítottam is.Multimédiás programjainkkal otthon is tanulhatsz, tantermi foglalkozás estén a lentiekből válogathatsz.
KRESZ-tanfolyam (28 tanóra) költsége - Minimális vizsga életkor: 13. év 6. hónap
PROGRAM NEVE IDŐTARTAMA KÖLTSÉGE (Ft.)
Expressz tanfolyam 1 hét 40000 Ft.
Intenzív tanfolyam 2 hét 36000 Ft.
Gyors tanfolyam 3 hét 32000 Ft.
Normál tanfolyam 4 hét 28000 Ft.
Vezetés-oktatás (12 vezetési óra) költsége - Minimális vizsga életkor: 14. életév
PROGRAM NEVE IDŐTARTAMA KÖLTSÉGE (Ft.)
Expressz tanfolyam 2 hét 12 vezetési óra x 3000 Ft. = 36000 Ft.
Intenzív tanfolyam 5 hét 12 vezetési óra x 2700 Ft. = 32400 Ft.
Gyors tanfolyam 7 hét 12 vezetési óra x 2400 Ft. = 28800 Ft.
Normál tanfolyam 14 hét 12 vezetési óra x 2100 Ft. = 25200 Ft.
Jogosítvány járulékos költségei
KÖLTSÉG NEVE BEFIZETÉS IDEJE ÖSSZEGE (Ft.)
1. KRESZ vizsga Beiratkozáskor 4600 Ft.
2. Rutin vizsga Vizsga előtt 3600 Ft.
3. Rutin vizsga vezetési órája Vizsga előtt 3000 Ft.
4. Forgalmi vizsga Vizsga előtt 3600 Ft.
5. Forgalmi vizsga vezetési órája Vizsga előtt 3000 Ft.
6. Elsősegély tanfolyam Tanfolyam kezdetekor 8500 Ft.
7. Elsősegély vizsga Tanfolyam kezdetekor 6500 Ft.
8. Okmányiroda Jogosítvány kiállításakor 4000 Ft.
Összesen: 36800 Ft.1. Mire jogosít az EU kompatibilis „AM” nemzetközi jogosítvány?
● A minimum 50 cm³ > 4 KW segédmotoros kerékpár vezetésére.
● Kerti traktorra.
● Állati erővel vont járműre.
● Az elsőként szerzett jogosítvány két évig kezdő vezetői engedélynek minősül.
● Belföldön 14. életéved betöltésétől vezethetsz.
● Külföldön 16. életéved betöltésétől vezethetsz.
● Segédmotoros kerékpáron utas nem szállítható.
2.) A tanfolyamra jelentkezés feltételei
A tanfolyamra abban az estben jelentkezhetsz, ha
legalább 13,5 éves vagy és, ha;
nem tiltottak el a járművezetéstől.csak egy kis érdekességként.....
Ez a motor válogatás nyavalya annyira idegesít nem találok normális állapotú pantheontThe Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
longwild
aktív tag
válasz korpicschess #35175 üzenetére
Szia!
Akkor talán a Piaggio nemtudommilyen oldalán
Gilerát találtam anno, amikor kerestem a magamét, Aprilia ugyanaz, tehát talán meglesz. Türelem az kell hozzá, mert valamilyen érthetetlen kódokkal vannak ellátva a mappák, semmi nem utal a bennük rejlő tartalomra.
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
longwild
aktív tag
De ha már olajozunk, akkor legyen egy kis motorolaj is.
Gyári ajánlásom:
Agip City Hi TEC 4T (SAE 5w-40, API SL, ACEA A3, JASO MA Synthetic oil)Ezzel szemben vettem most:
Repsol Moto Scooter 4T (SAE 5w-40, API SJ, JASO MA Semi-synthetic)Hozzátenném, hogy az az AGIP úgy ahogy van megszünt. Agip helyett már eni van ugye és a konkrét termék is ki lett kukázva.
Az itteni keresővel ajánlott a motoromhoz minden olajat, közöttük a motorblokkba ezt: ENI i-Ride PG 5w-40
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz korpicschess #35159 üzenetére
menős. milyen színben?
-
longwild
aktív tag
válasz korpicschess #35164 üzenetére
Szervízkönyv, mármint az, amelyikben a márkaszervizeseknek vannak leírva a fogások.
Service Manual vagy Workshop Manual a kulcsszóMilyen géped van?
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
válasz DigitXT #35139 üzenetére
Én is gondolkozom a burgi ülésének átvariálásán ( nem csak húzatni szeretném hanem a tömésén is variálnék ) hogy hosszabb úton kényelmesebb legyen. Ha valaki csináltatott ilyet egy körülbelüli ár engem is érdekelne
Hirdetési oldalakon ( pl.[link] ) van több ajánlat is ez a szomszéd faluban lenne.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
longwild
aktív tag
válasz SzlobiG #35149 üzenetére
Az tiszta, hogy a jobbtól baja nem lesz
Amit linkeltél azt én is nézegettem, de az enyémbe 250ml kell, tehát két tubust kellene vennem.
Ellenben pl motul 80w-90 ?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz korpicschess #35159 üzenetére
Az időjárás tényleg "király"... Reggel jövök szandálban (sebes a lábam, rendes cipőben fáj ) Motoros mellettem a pirosnál nagyot nézett Kicsit hideg volt...
www.dongosofor.hu
-
korpicschess
veterán
Na megvettem a tükröt: [link]
15,13 AUD-ért, ami ~14,64$. Most kicsit olcsóbb, még 2 óráig elvileg. Nem fogom megbánni szerintem.
Valamikor elmegyek váltóolajért is, de ma is esőben kellett mennem... Hihetetlen ez az időjárás.
-
Rico45
őstag
Akkor keresek másikat .-)
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
Rico45
őstag
Gyerekek itt aztán van ám KRESZ :-DD
Igen direkt. Miért?
akos3 : eléggé.De van 250 környékén is! Runner 180-as blokkal jó lenne ez a kaszni :-)
[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
Valakinek van tapasztalata milyen lehet ez?
Nagyon tetszik
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Robogóba hajtóműolaj cseréhez milyen olajat ajánlotok? Az elvárás 80w-90 API GL3 szabvány szerinti, jelenleg a piacon csak a modernebb GL4és5 kapható.
Márkára mit javasoltok?
A hajtóműolaj cserénél van valami, amire figyelni kell?szoftver szakmabeli && Beverly250
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Kolondrum #35142 üzenetére
Én úgy tudom, hogy elsőre nem. Van valami szabály, de nem emlékszem pontosan. Valami ilyesmi rémlik: Ha megbuksz és 3 hónapon belül meglesz, nem veszik el... Vagy hogy ha többször megbuksz, akkor veszik el... Anno utána néztem, de már nem emlékszem pontosan...
www.dongosofor.hu
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kolondrum #35142 üzenetére
Ha - autós gyakorlattal - megbux KRESZ-en, akkor nagyon szégyelld magad!
(#35144) SymbianOS: Gyakorlóprogramon tanulsz? Gyakorolni kell ész nélkül! Én - 32 év autós rutinnal, 400k km-rel a lábamban - kb. 50-szer csináltam végig a KRESZ-tesztet (itt nem CD volt, hanem online gyakorlási lehetőség), eleinte hibázgattam (de mindig átmentem volna, a szükséges pontszám meg volt), a végére már "nem tudtam" hibázni. Minden este 1-2 órát csináltam.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Mit csicseregnek a madarak? Ha megbukok kreszen akkor ugrik a B jogsim?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
GodHeart
senior tag
válasz AndrewTdi #35136 üzenetére
Amúgy jó pár külföldi oldal a viszonylag alap motorokhoz a fehéret ajánlja. Mivel nekem se 70-es henger, csak tényleg egy malossi multivar, stage 6 szíjjal.. fene tudja.
Mondjuk scooterracing-on a Gianelli extra kipuff 25k.. most valami akció van, azon pl nagyon agyalok.. Valaki e tekintetben adna egy plusz lökést, annak nagoyn örülnék
-
GodHeart
senior tag
válasz AndrewTdi #35136 üzenetére
Én is pont valami hasonlóra gondolok.. Tudom, hogy ha szétszedném és lemérném egy mezei mérleggel, akkor lenne biztos a dolog, de mivel a kuplung szétszedése elég macera egy varió cseréhez képest, így lehet, hogy hagynám, ha Ti a gyakorlatban is a színekre ezt tapasztaltátok.
-
GodHeart
senior tag
halihó!
Szeretnék megint kérdezni..
Múlt héten megjött a multivar-om 50ccm-hez (Malaguti F10), a varió részét fel is tettem, és teljesen elégedett vagyok vele. A hátsó nagy rugót, nevezze mindenki aminek szeretnék (fordulat szabályozó rugú (torque spring)), még nem cseréltem ki. A rugó színe sárga, és ez az ami most elbizonytalanított.. A szetthez fehér rugót adtak, ami elvileg gyengébb mint a sárga, ami most van benne. Nem szeretném, hogy a fordulatszám lejjebb essen, viszont fogalmam sincs, hogy az milyen sárga rugó ott.. a motor 1 éve van nálam és nem tudom, hogy egységes-e ezeknek a festése, vagy ettől még ugyanúgy lehet gyári.. Van erre valami tippetek?
-
AndrewTdi
addikt
-
-
Rico45
őstag
válasz runner 125 #35121 üzenetére
Ja háát igen!
Régi malám videója!De jó is vóót :-) Precíz kis gép volt !+ a régi Runnerom ----Kép 2---- Kép3
Ezeket is a kocsi miatt kellett eladnom.Kellett az a ku.v@ pééééz
Majd olvassátok a hozzászólást :-DD[ Szerkesztve ]
-
jFox
addikt
válasz runner 125 #35097 üzenetére
A variátir tárcsát hogy a legegyszerűbb levenni a főtengelyről? A barátom Keeway-éről seperc alatt lekaptuk, a Piaggiómról nem bírtuk leszedni.
Lehet kapni valami spéci szeraszámot, amivel meg lehet fogni a fogazott tárcsát? Vagy a berugó racsninál lehet megakasztani?--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
runner 125
nagyúr
válasz DonThomasino #35099 üzenetére
Ahogy Szlobi írta, van karbira közvetlenül szerelhető, és van a klasszikus kormányra szerelt bowdenes. Utóbbi szerintem jobb, kényelmesebb, és mégis praktikusabb.
Rico45
..persze renccám azon sincs.
Nem h visszafogottan motorozna vele, még rátesz 10 lapáttal, h azért észrevegyék.
Az meg, h ilyen hang mellett bármilyen zsaru elhiggye, h 50-es egyenlő a 0-val.
(Sisak hiánya meg hab a tortán.)A hang persze kellemes.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
huszi.gyb
senior tag
válasz urbi73 #35119 üzenetére
Szerintem 100k környékén lehet használhatót kapni... Persze nem 2005-ös évjáratút... Én mondjuk 75-ért kifogtam egy '95ös Honda Tact-ot. Most lett felújítva, hozzá se kellett nyúlni. Olaj bele, aztán kész. Most annyi lesz még, hogy első fékbowden-t cserélek, és kész. De ennyiért fel kell adni azt, hogy szép. És akkor jó lesz
Pont a hétvégén tettem bele az 1000. km-t amióta megvan (kb 1 hónap )www.dongosofor.hu
-
urbi73
senior tag
válasz tvse1995 #35100 üzenetére
100 k környékén nem lehet olyan robogót(Motort) kapni amire nem kel költeni ezt le kel nyelni. Én is e körül vettem ,sajnos anyagiak ennyit engedtek . Viszont apránként fellehet újítani ,legalább tuti új alkatrészek lesznek benne . Használt motort venni mindig zsákbamacska . Vagy Kínai robogók vannak ennyiért ,de az meg ipari hulladék az összes . Volt szerencsém egy Kínai robogóhoz ,soha többet .
-
-
Rico45
őstag
-
minden fxr és vxr karbis?
-
SzlobiG
félisten
válasz DonThomasino #35111 üzenetére
Meglehet venni több féle verzió is van. Van a bowdenes meg olyan is amit a karbira kell tenni.
-
DonThomasino
veterán
válasz runner 125 #35014 üzenetére
Megint találtam egy elég befogni cikket.
[link]Felesleges 30-szor rárugni, ha nem jó az automata szivató. Van egy alternativ megoldás: Elég befogni a légszűrőház bemeneti nyilását pl. egy kis rongyal és igy inditózni, pik-pak indul mivel a levegő beáramlásának útja lezárásával benzin több jut a motorba és ezáltal indulni fog!
Én egy telet nyomtam le ilyen inditási módszerrel miután valamiért a második automata szar is megadta magát és már nem volt kedvem harmadikat venni." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
molnarpeter
nagyúr
válasz DonThomasino #35111 üzenetére
Én sok típushoz láttam már szettet, az a legegyszerűbb. Lesz egy plusz karocska a kormányon, a karbinál meg az automata helyett be kell tekerni a kézi dugattyúcskát, ha jól tudom.
-
válasz runner 125 #35097 üzenetére
Ez durva, mármint, hogy bovdenen keresztül működteti. Akartam is kérdezni valaki lefényképezte e ezt már.
-
korpicschess
veterán
Durva az F1... Massa ugyanott töri a kocsit, Maldonadot falra kenik.. Piros zászló.
-
tvse1995
senior tag
válasz Bogyó bá' #35104 üzenetére
Csúnya, rossz-rossz fiatalok...
Ha úgy vezetek akkor egy segédmotorral is ugyan olyan eséllyel okozok balesetet mint ezzel, szóval szerintem nincs hatalmas különbség.B-L-A-C-K: Ismerősök közül többen járnak, AF1-el, NSR-el évek óta és nem volt még bajuk belőle ezért mertem volna bevállalni.
akos3: Köszönöm a kioktatás mentes választ.
Szereléssel nem lenne gond, többször mondta már, hogy szívesen segítene. -
molnarpeter
nagyúr
válasz korpicschess #35105 üzenetére
Élőben kéne láni, de most alaposabban megnézve tényleg nem szimmetrikus, eeeenézést
-
korpicschess
veterán
válasz molnarpeter #35101 üzenetére
Szerintem nem egyforma a szár 2 oldala. Még mindig nem döntöttem, hogy melyik lesz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Okmányok nélkül?! Ugyan, mihez kezdesz vele? Reméljük, hogy közigazgatásunk egy-két éven belül rendet tesz az "ötvenesként használt", jogsi - és érvényes biztosítás - nélkül vezetett 125-150-250-es bajkeverők között, és utána max. alkatrésznek lesz jó...
Tudom, ezzel most sokak utálatát kiváltom, de sebaj! Ez egy ilyen nap...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
akos3
addikt
válasz DonThomasino #35099 üzenetére
lényegében igen. Te szabályozod, h mennyire húzod/nyitod ki, így mennyi benzint kapjon a motor. Én nagyon élvezem, h manuális van a ciberében, ha teheted cseréld le mindenképp az autómatát!
-
akos3
addikt
Azért ez a Honda nem lehet baja sztem nem igaz már ezekre. Nem mai gyerekek és 2 üteművel amúgy is több a gond, ki tudja milyen előélete volt. Persze, ha a barátod által a folyamatos karbantartás megoldható és van is hozzá kedved/merszed/türelmed akkor érdemes lehet belevágni, anélkül ne tedd. Egyébként valóban menő, elhiszem h szerelmes lettél
ui. Ráadásul nem tom menynire akarsz belemenni ebbe az 50/125 témába..sztem nem éri meg, mert ennek papírja sincs az tuti
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz korpicschess #35073 üzenetére
Ez a Koso logós szerintem megfordítható pl.
DonThomasino: A manuális szívató egy kis karocska gyakorlatilag, a működéséről itt olvashatsz, legalábbis Simsonnál így van.
[ Szerkesztve ]