-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
crissprivat
senior tag
Linksys wrt54gl-t a Shibby féle Tomatoval használom. Ma kíváncsiságból állítgattam a transmit powert. 0,20,42,84,100 és 150mW volt az összehasonlítási érték. A lényeg annyi lett,hogy semmi kihatással nincs a wifi erejére ennek az opciónak az állítgatása. Tök felesleg vele foglalkozni ennél a router típusnál.
Hagytam is nullán,ez a gyári alapérték. -
crissprivat
senior tag
válasz
Peterhappy #13374 üzenetére
Helo.
Akkor végül is minden működik és az a lényeg.
Örülök -
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13373 üzenetére
Ez tortent vegul, mint kiderult, gond volt a routerrel is.
Most - koppkoppkopp - elvileg minden mukodik!
Koszonom szepen
Szep estet!
Peteru.i.: bocsanat a megkesett valaszert, most tudtalak csak olvasni, nem kerultem a legutolso hozzaszolasom ota net kozelbe.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Peterhappy #13372 üzenetére
Szia.
Nincs mit igazán. Igen,az lenne a legjobb,ha egy T-s hozzáértö megnézné nektek személyesen.
Le tudná kontrolálni a bekötéseket és a beállításokat is.
Remélem végül minden jó lesz,amilyen volt -
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13371 üzenetére
Koszi a segitseget, sajnos ugy nez ki, nem Aposom szurta el, hanem a t-mobilos modem/router egy hulladek vacak...
Remelem legalabb meg a heten kitoljak a pofijukat hogy helyrehozzak. Eddig minden ragyogoan mukodott...Meg egyszer koszonom!
Peter -
crissprivat
senior tag
válasz
Peterhappy #13370 üzenetére
Ha minden igaz,akkor semmi sem változott.
Mennie kellene azon a beállításon amin volt. -
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13369 üzenetére
Meg egyszer koszonom a segitseget! Kiprobalni nem tudtuk a modszert, mert idokozben Aposom atpakolt ezt-azt, igy router helyett hub van a modemre kotve es a hubra a mi routerunk.
Igy elvileg mar a hagyomanyos modon, PPPoe kapcsolattal kellene csatlakozni a mi routerunknek, mintha direktbe a modemre lenne kotve, ugye? Vagy tevedek? A DHCP is marad enable, vagy az igy mar disable?
Elore is koszonom a segitseget, szep napot kivanok!
Peter -
crissprivat
senior tag
válasz
Peterhappy #13368 üzenetére
Ok,nincs mit.
De valaki azért megerősíthetné neked,hogy jó lesz e így. -
Peterhappy
őstag
válasz
crissprivat #13367 üzenetére
Koszonom szepen, kiprobaljuk (lehet hogy csak holnap) es jelentkezem!
Szep estet!
Peter -
crissprivat
senior tag
válasz
Peterhappy #13366 üzenetére
Szia.
Ha másik routeren van a Linksys akkor a DHCP-t tiltsd le rajta. Azt az elsö router szolgáltatja.
Az alapértelmezett átjárót (default gateway) és a DNS-t állítsd be az elsö router IP címére.
A linksysre pedig egy statikus IP-t kell megadnod. PL. 192.168.1.254
Mask-255.255.255.0
Nálam így van. Müködik.
Remélem nem felejtettem ki semmit és érthetö. -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
A t-home ujratelepitette a halozatot, azota nincs internet. A doboz immar nem az en 54GL routeremre van rakotve, hanem egy masik routerre, amely csatlakozik az enyemhez.
Igy is PPPoe modon kellene csatlakozni az eddigi user/pass parossal, vagy valtoztatnom kell?
Opciok: automatic configuration, DHCP, Static IP, PPTP, Telstra cable (gyari Cisco szoftver, 4.30.15)Ha jo igy, akkor mi lehet a gond? Kabelezes elvileg rendben.
Wifi miatt lenne fontos (laptop + telefonok)A dolog pikanteriaja, hogy en meg hetekig nem leszek otthon, a Felesegem probalja beallitani a routert, ugyhogy ha esetleg tudtok segiteni, megtennetek hogy eleg szajbaragosan irjatok le, mi a teendo?
Elore is koszonom, koszonjuk!
Peter -
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13363 üzenetére
Igen,ezt tudom. Tetszik is,de nekem felesleges ilyen mordály
Én erre az egyszerü ám mégis prappáns külsöbe szeretnék modern belsöt. ARM proci, 2,4-5Ghz és N vagy akár AC szabványosat. Sokat akarok
Ja és max 50€ -
beller
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13363 üzenetére
Megnéznéd a 23551-et a router gondoknál?
-
válasz
crissprivat #13362 üzenetére
Fejlesztették azt, csak az a baj, hogy a színein kívül már semmi sem a régi, más a chipset, és kurva drága!
-
crissprivat
senior tag
Miért nem fejlesztették tovább és csináltak volna ebből "N"-es változatot erősebb hardwerrel?? Nagy sikere lett volna az tutkó.
-
crissprivat
senior tag
válasz
katalin888 #13360 üzenetére
Ezt miért kérded?
-
katalin888
aktív tag
Talán az új eszközök újra jó, megbízható minőségűek lesznek vagy nincs rá sok esély?
-
Ladislaoca
tag
válasz
Intruder2k5 #13358 üzenetére
Cable Signal: Ready
Tuning: Complete
Ranging: Complete
Data Service: Ready
Connecting: Complete
Configuring: Complete
Registering: CompleteCurrent State: Operational
Highest State Obtained: OperationalConfiguration Parameters:
Computers Allowed by Service Provider: 1
Computers Detected by Modem: 1 -
válasz
Ladislaoca #13357 üzenetére
-
Ladislaoca
tag
Kábelmodemen hogy nézzem meg a jelszinteket?
-
válasz
Ladislaoca #13355 üzenetére
Aham! Azért nézd meg a kábelmodemen a jelszinteket! Ha rendben van, akkor az is lehet, hogy döglődik a Linksys router, vagy esetleg a tápja...
-
Ladislaoca
tag
válasz
Intruder2k5 #13354 üzenetére
Próbáltam a Linksys router kiktatásával is netezni mikor elment a net!
Átdugtam a kábelmodemet az asztali gépre. Reseteltem és egyből volt net!
Visszaállítva a Linksys routert egyből nem volt net csak sűrű újraindítgatások után! -
válasz
Ladislaoca #13353 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy ez a DNS hibaüzenet már csak a következmény, az eredeti ok pedig az, hogy egyáltalán nincsen net? Így persze aztán logikus módon a DNS szerver sem érhető el...
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Van egy 25 megás Inviteles kábelnetem.
Ez pedig egy Linksys WRT54GL 1.1 típusú wireless routerrel van megosztva.
Pár hete az alábbi hibaüzenetek jönnek:DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET
ERR_CONNECTION_TIMED_OUTÁllítottam már be rá egyedi DNS szervert is!
Raktam már fel Tomato fw-t is!
Abból is a legfrisebbet!Tomato Firmware 1.28.0005 124 ND VPN
(Korábbi hozzászólásokban olvastam hogy ne USB-s verziót tegyünk fel erre a routerre.
Lehet rossz verzió van fent? A rendszer nevénél ugyanis ez áll: TomatoUSB)Ma este megint levágott a netről a fentebb említett üzenettel.
Nagy nehezen újra helyreáll ha vagy a kábelmodemet vagy a Linksys routert újraindítom!
De van amikor többször is újra kell indítanom vagy az egyiket vagy a másikat,hogy jó legyen!
Már nem tudom mi tévő legyek.
Van valakinek valami használható ötlete? -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13350 üzenetére
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13350 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
szaniszlokar #13349 üzenetére
Szia!
Erre a routerre tehetsz 2.4 és 2.6 kernel alapú MIPSR1 verziót egyaránt, és ezekből olyat kell válassz, ami nem USB-s routerhez van, tehát a nevében ne legyen benne az USB, illetőleg a file mérete 3.8MB alatt legyen! Egyéb kikötés nem nagyon van...
2.4 kernel alapúból jelenleg aktuális verzió...
tomato-ND-1.28.5x-124-VPN.trx2.6 kernel alapúból jelenleg aktuális verzió...
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-124-Mini.trx -
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13329 üzenetére
Hello!
Megnéztem a Shibby féle tomato romokat. Felteszem a routeromra kipróbálom. A későbbi frissebb keresése viszont gondot okozhat. A weboldalon 1000 féle romokat találtam.
Hogyan tudom kiválasztani, hogy melyik firmware lesz jó a Linksys WRT54GL 1.1 hardver verziójú routeremhez? Nehezem boldogulok azzal a keresővel, annyi minden van ott.Köszi
-
krealon
veterán
-
robi1976
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Linksys Wrt54g routerem van.Semmi gondom alapban vele 7 éve vásároltam eddig el is látta a feladatát , de most bekerült a hálózatba egy philips smart tv amelyhez a laptopomra telepítettem serviio média szerver progit ...nos amikor a tvn (wifin laptopról)) nézek filmet akkor a netem behal a wifin( més eszközön laptopon stb) és utána sem jön vissza amikor leállítom a tvt csak ha kihúzom és visszadugom a router tápját.Az lenne a fő kérdés hogy vegyek e egy újjabb jobb routert vagy esetleg a beállításoknál van e mód vmi lehetőségre? Egyébként kipróbáltam egy másik routerrel a dolgot azzal nem volt ilyen probléma . -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #13343 üzenetére
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #13343 üzenetére
Szoval, semmivel sem lenne nagyobb a hatotav?
Amugy a linksys-re, van valami FW?
-
válasz
Intruder2k5 #13334 üzenetére
köszi, ha lesz egy kis lelkierőm, nekiugrok. rosszabb úgyse lesz
-
-
matyi19
őstag
Annak van ertelme, hogy egy D-link di-524-hez veszek egy erosebb antennat?
Pl, egy ilyet?
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=131374934292 -
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #13340 üzenetére
Akkor valoszinu, csere lesz...
-
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #13338 üzenetére
Sajnos valtozatlan a helyzet az uj tappal is...
Ujra megszakadt a kapcsolat.
Reset mar volt. -
válasz
matyi19 #13337 üzenetére
OK, akkor meglátjuk mit okoz a tápcsere!
Esetleg reset-et nyomhatsz neki, áram alatt 10mp-et, vagy menüből egy gyári visszaállítást... Ha van újabb firmware, azt is felteheted rá, vagy lehet próbálkozni custom fw-vel is! Bár ha ilyen instabil a vas, akkor maga az fw csere is rizikós...
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #13336 üzenetére
Volt egy itthon, kiprobalom azzal is...
A ledeket nem lattam, mivel masik szobaban van a routter... -
-
matyi19
őstag
válasz
Intruder2k5 #13334 üzenetére
Szia!
Mivel itt a legnagyobb a forgalom itt teszem fel a kerdesem...
Szoval, van egy ilyen routerem:
A problema az vele, hogy random megszakad a kapcsolar, ugy WiFi-n, mint kabelen.
Van, hogy tobb oran kereszrul hibatlanul mukodik, de van hogy 5-10 percenkent megszakad.
A kapcsolar, olyan 10mp-et szakad meg, utanna mukodik...(mintha ujraindulna a router)
A szolgaltatot hivtam, azt mondtak naluk minden rendben van, ha direktbe dugom netet a laptopba nem szakad meg...szoval a routerrel van valami. -
helló,
van egy wrt54gl, amin villog a power, és világít a lan1 meg lan3. reset megvolt, semmi változás. ha jól értem, akkor ez csak jtag kábellel javítható, ugye?
-
alexstone
újonc
Sziasztok!
Ha a számítógépemen megosztott tartalmakat nézegetem a TV-n (DLNA), akkor megszakad az internet kapcsolatom minden eszközön. Csatlakoznak a WRT54G routeremhez, de egyiken sincs internetelérés.
Ha ez számít Firmware Version: 7.2.00 build 003, Nov. 13, 2007
Van valami ötletetek, mi lehet a baj, merre keresgéljek, állítgassak?
Előre is kösz. -
válasz
szaniszlokar #13330 üzenetére
Akkor én javaslom frissíteni, aztán menüből NVRAM törlés, beállítás, és próba.
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13329 üzenetére
Eredeti verzió van rajta.
-
válasz
szaniszlokar #13328 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen Tomato van rajtuk? Az eredeti verzió?
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy a 2.6-os kerneles Shibby féle builddel próbáld meg, ha jelenleg is ez van rajta, akkor nem sok ötletem van!
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-123-Mini.trx
Ha fw cserére kerül a sor, akkor utána NVRAM törlés, és manuális újra konfigurálás ajánlott, tehát nem mentés visszatöltése!
A Power LED akkor szokott villogni, amikor boot-ol a router, tehát lehet a konfigurálás miatt újraindul! Persze az egyéb random újraindulásokat ez nem magyarázza meg! Esetleg még a tápegység lehet gyengülőfélben, ha van másik kompatibilis darab, esetleg kipróbálhatod azzal!
-
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy iskolában dolgozom és van 3 db Linksys wrt 54gl routerunk. Tomato van rajtuk. Eddig működtek rendesen, nem volt gondunk velük. Viszont a diákok valahonnan mindig megtudták a wifi jelszót és az iskolai, amúgy is lassú netet használták.
A routerban beállítottam a wifi filtert és felvettem az engedélyezett eszközök (25 db) MAC címét. Arra lettem figyelmes, hogy random módon valami történik a routerral, nem lehet netezni és a konfigurációs felületét sem érem el és a power led folyamatosan villog. Ha leáramtalanítom a routert és újraindítom, akkor megint működik egy jó ideig.
Azt is tapasztaltam egy párszor, hogy amikor beírom a MAC címet és rákattinok az add majd save gombokra, akkor a böngésző azt írja, hogy nem jeleníthető meg a lap. Ilyenkor, ha megnézem a routert, akkor azt látom, hogy a powert led villog. Csak az áramtalanítás segít rajta.
Mindkét eset teljesen random módon következik be.
Az előtt, hogy elkezdtem volnak beírni a MAC címeket, nem volt ilyen gondom az eszközökkel.Tudnátok egy két használható tanácsot adni, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm!
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13326 üzenetére
Remek! Köszönöm!
-
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13324 üzenetére
Köszönöm a választ! Jelenleg 12533-as verzió van rajta. Ez az általad linkelt FW rátehető a meglévő dd-wrt web-es felületéről is (firmware upgrade)?
-
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GL v1.1-es routerre melyik a legújabb, feltehető dd-wrt? Webgui-ról simán frissíthető is?
Köszi előre is!
-
vargalex
félisten
válasz
crissprivat #13312 üzenetére
Szia!
Ezért. Azaz a belső switch 3-as portja a LAN1.
-
And
veterán
válasz
crissprivat #13318 üzenetére
Ezt még nem láttam, de kifejezetten tanulságos több okból is. Eleve érdekes, hogy a routeren beállított teljesítmény nyomán a kliensen keletkező vételi térerő a router firmware-ének függvénye (azaz három különböző görbét látni). Bár ez simán lehet 'mérési hiba' is, mert szvsz. elég valószínűtlen, hogy az egyes Tomato-kiadások eltérően értelmeznék / számítanák / vezérelnék az adóteljesítményt. Az 1..250 mW adóteljesítmény-tartomány 250-szeres viszonyt jelent, ami decibelben jó közelítéssel 24 dB, akkora tartománynak pedig nyomát sem látjuk a vételi térerő változásában (bár a kliens és az inSSIDer továbbra sem alkot pontos műszert). Legjobb esetben is mindössze 3..4 dB-nyi javulást (lineáris teljesítményben számítva 2...2,5-szeres növekedést) érhetünk el a teljesítményben a gyári alapértékhez képest, vagyis szó nem lehet nagyságrendi javulásról, amit a beállítási lehetőség sugall. Persze jó volna erről látni egy valódi spektrumanalizátoros mérést is, nem csak egy inssider-es indikációt.
-
crissprivat
senior tag
Ma megnéztem a wi-fi jelet egy mobilos alkalmazással. (wrt54gl,tomato1.28 shibby)
Most a Linksys System helyett valami EPIGRAM,inc van kiírva és a MAC address is változott.
Ez helyén való dolog? -
crissprivat
senior tag
Itt a grafikonon elég jól látható a dolog.
http://tomatousb.org/tut:increasing-wrt54g-transmit-power
De ti ezt már biztos olvastátok -
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #13315 üzenetére
Megmondom őszintén, mikor régebben WRT54GL-ek közötti kb. 1 km-es távú kapcsolatom volt, próbálgattam állítani a TX-powert. A routereken DD-WRT volt, de ez ebből a szempontból valószínűleg teljesen mindegy, ugyanazt a regisztert írkálja a SoC-on belül mindegyik firmware. Namost a webfelületen látható "mérés" (amiről ismert ugyan a véleményem, de fel/le mozgást, változást azért talán lehet indikálni vele) szerint a vételi térerő lényegében alig változott attól, hogy a túloldalon változtattam az teljesítményt. Régebbi DD-WRT-k talán 30 mW körüli alapértéket adtak, de 1..100 mW között állítva is alig volt változás a távolról vett jel szintjében. Ez ugye konkrétan 20 dB (100x-os) változás volna a beállított teljesítményben, de a vett jelszint a 'mérés' alapján alig nem mutatott változást, vagyis nem jobban, mint az alap, pár dBm-nyi oda-vissza mozgást, és a gyakorlati átviteli sebesség sem nagyon változott.
Erről a témáról elég sokat írtak már külföldi fórumokon, én pedig azt szűrtem le ezekből, hogy a TX-power (ennél a hardverkategóriánál) lényegében parasztvakítás, ahogy egy ismerős mondta, "csak egy érték egy regiszterben" és nem több. Tehát a firmware egy bizonyos referencia alapján ugyan lehetőséget ad a teljesítmény piszkálására, de ennek a jelentősége minimális, ha a végfokozat (ami független a processzortól) ezt az értéket konkrétan lesz@rja. Nagyon úgy tűnik, hogy itt is ez a helyzet. De hogy a beállítható maximumot nem tudja, az egészen biztos, teljesen kizárható. Mindenesetre szépen mutat. Egy alap félhullámú (2,15 dBi nyereségű) dipólantennába különben legfeljebb 60,95.. mW adóteljesítményt szabadna pumpálni, hogy nem lépjük át a 100 mW-os EIRP-határt.
Mod: Kültéri Ubiquiti eszközökkel azért értékelhető vételi szintváltozást okoz, ha a kapcsolódó ellenállomás teljesítményét változtatom. Igaz, ők egyrészt elég szigorúan is veszik a régiós limiteket, másrészt a hardver deklaráltan tudja a 200 mW-os adóteljesítményt, és a beállított (adott típusnál listából kiválasztható) antennával szépen korrigálja is a TX-powert, hogy az eszköz ne lépje át az engedélyezett EIRP-t. -
crissprivat
senior tag
Nagyon szépen köszönöm mindkettötök válaszát.
Akkor a WAN portot még megbüvészem és azt hiszem nem fogok már semmit állítgatni.
A wifi erejét is akkor hagyom ahogy van.
Köszi,szép napot. -
A végén a WiFi-ről írt dolgokban nagyrészt egyetértünk, annyit tennék hozzá, hogy Tomato-ban ez az érték alapbeállítás szerint valóban nagyon le van véve, típustól függően volt 17mW is már! Ezért is szokták többen írni, hogy gyáriban és DD-WRT-ben erősebb a WiFi jel! A 0-s hardver default érték fogalmam sincs mennyit takar, de tapasztalatok szerint a 75-100 körüli beállítás megfelelő!
-
And
veterán
válasz
"A router webes felületén mégis a 3-as LAN-t mutatja aktívnak. Miért?"
Erről a vezetékes router gyártóját kellen kérdezni, mert ezt csak ő tudhatja.
"Az ETHERNET portok beállításnál mit lehet állítani pontosan?"
Ez igazából nem 'portbeállítás', csak a tulajdonságok megjelenítésére szolgál, ha jól értem: mutatja a linksebességet illetve megfordítható vele a portok sorrendje (tehát a 3-as helyett a 2-es LAN-t fogja aktívnak mutatni, miközben az 1-es portra csatlakozol).
STP: Spanning Tree Protocol, erről itt olvashatsz többet: [link]. Alapesetben hagy tiltva, nincs rá szükséged.
"Mennyi a legoptimálisabb Transmit Power. Nálam most 84mW van belöve."
Optimális, ha a default értéken hagyod. Sokat sajnos nem oszt, nem szoroz, legalábbis egy olyan SOHO-kategóriás routernál, mint a WRT54GL. Annál nagyobbat úgysem igazán tud a hardver, hiába lehet 250-ig beállítani egyes firmware-ek alatt. -
válasz
Sok mindent nem tudsz állítani, a három jelölő közül a felső szolgál az egész port állapot infó ki/be kapcsolására, az alatta lévő a sebesség információ megjelenítésére, a legalsó pedig a sorrend megfordítására! Ezzel talán próbálkozhatsz, bár nem tudom, hogy a hármasból így egyes lesz-e...?!
De ha switchként használod, akkor én inkább be is állítanám normálisan switch módba! Ez a következőképpen néz ki!
WAN portot kikapcsolod, és a LAN-hoz bridgeled...
A LAN beállítások maradhatnak úgy, ahogy már be is állítottad, tehát IP cím lehetőleg a fő router DHCP tartományán kívülre, a Tomato DHCP szerverét kikapcsolni, és az elsődleges routert megadni Gateway-nek...
És kell még ez a Gateway beállítás is...
WiFI-nél pontosat nem tudok, de egyébként valahol ott, 75mW körül van a gyári érték, és 100mW az engedélyezett maximum itthon!
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Lenne pár kérdésem. Ez a kis router nekem egy wifi nélküli routerre van kötve az 1-es LAN bemenetelbe. A router webes felületén mégis a 3-as LAN-t mutatja aktívnak. Miért?Az ETHERNET portok beállításnál mit lehet állítani pontosan?
És még annyi,hogy a LAN beállításnál lehet engedélyezni vagy tiltani az STP funkciót. Az mit takar?
Egyelöre ennyi ami érdekelne. Ja és még valami. Mennyi a legoptimálisabb Transmit Power. Nálam most 84mW van belöve. Az arany középútra lennék kíváncsi. Nálatok hogy van?
Köszi. -
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13310 üzenetére
Köszi.
Simán sikerült az upgrade,minden müködik ahogy kell.
Ha lenne még kérdésem,akkor még írok
Jó éjszakát mindenkinek. -
válasz
crissprivat #13309 üzenetére
Szia!
Elvileg mehet simán, de ilyen nagyobb verzióugrások esetén én mégis azt szoktam javasolni, hogy fw upgrade előtt, és után is nyomjunk egy reset-et, ebből baj nem lehet! Persze reset helyett az nvram törlés is megteszi, a végeredménye mindkettőnek ugyanaz...
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Van egy wrt54gl routerem ezzel a fw-vel:http://www.polarcloud.com/tomato
Tomato_1_28.zip (16MB / SHA1: 5bd25717048abb6b58d316f622bfd79434fe6451)Szeretném rátenni az újabbik Shibby-s fw-t. Mit kell elötte csinálnom? Reszeteljem a routert és utánna,vagy simán mehet a régire reszet nélkül is. Utána meg nvram törlés?
Köszi. -
djapor96
senior tag
Sziasztok!
Van egy wrt54gl routerem dd-wrt-vel. 5-6 éve hibátlanul üzemel. Tegnap éjfélkor még neteztem és működött is rendesen, ma reggelre viszont a power+1,2,3,4+ az internet led egyszerre ütemesen villogni kezdett. Nincs net, nem tudok belépni, se resetelni. Próbáltam másik adapterrel is, azzal is ez a jelenség. Szerintetek? Kész vége kuka?
-
gedikart
aktív tag
Csináltam egy wifi scan-t a router (bal oldali oszlop a képen) és a wet oldaláról (jobb oszlop). Szerintetek melyik csatorna a leginkább ajánlott? A 6-os csatorna nem jó, mert a routerhez közel van még egy kliens, és ott a szomszéd a 6-oson áll.
1-es vagy 11-es csatornát használjak, vagy inkább átfedésben lévőt, pl 4, 8, 10,stb?
Nálunk jelenleg 22-es a link quality
köszi
-
válasz
billyjean #13304 üzenetére
Attól, hogy nincs NAT, még használhatod a LAN portokat, csak nem lesz tűzfala a Linksys-nek, így ezt a funkciót a CISCO fogja betölteni! Még annyival jobban is járhatsz, hogy az egész hálózatod egy egész lesz, ugyanúgy a CISCO-ra, és a Linksys-re kötött gépek is! Az IP címeket a CISCO osztaná! Ha jól értettem amit leírtál, akkor megfelelhet Neked az a felállás is!
Jómagam a TP-LINK-et nem szeretem, így ajánlani se nagyon szoktam, én ASUS párti vagyok! Abból a Gbit-es modellek, amin Tomato is megy, RT-N66U, RT-AC66U, RT-N18U, RT-AC56U, RT-AC68U! Nem BroadCom alapú, tehát Tomato futtatásra nem alkalmas, de jó típusok még, az RT-N56U, és az RT-N65U! Ezekre is van Linux alapú fw...
Azért a Linksys átállítását még megpróbálhatod!
-
billyjean
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13303 üzenetére
Hát van dilemma. Kellenének a nat funkciók, mert mindent nem tudok ráaggatni a cisco-ra.
Az alap felállás az, hogy a 3 iptv és linksys van a cisco-ra kötve kábelesen wi-fi nélkül, a linksys-re 2 sz.gép közvetlen kábellel + a linksys wi-fi-jén 2 telefon +a noti. Csak ugye a fő problémám a sebesség, mert az egyik sz.gépre kellene a gyors 120-as net amit ugye a linksys nem tud sajnos, mert csak 100/100 asok a lan portjai, és ezért gondoltam megcserélem az egyik iptv-t és sz.gépet.De nem sikerül...
Köszönöm a segítséget!
Ha cserére szánom el magam mit ajánlanál? Egy linuxos linksys vagy asus, esetleg egy olcsóbb tp-link-es router? -
-
billyjean
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13299 üzenetére
Szia!
Sikerült a linkről mindent letölteni, feltenni azt az fw-t, nvram törlés,a belinkelt kép alapján kitöltöttem, de semmi. Ugyan az a jelenség, ha bedugom az iptv-hez menő kábelt, az adás akadás mentesen elindul és egyből lehal a wi-fi. Innentől a telefonomon az index.hu betöltése 14 perc! Ha kihúzom a iptv-t akkor ugyanez 20-25 másodperc! Nem csak telefonnal egy notival is ugyanez a helyzet, mindkettővel kb 50 cm-re a router-től.
Kezdem feladni... Lehet jobban járnák egy újabb router vásárlásával !?! -
gedikart
aktív tag
Kipróbáltam mindegyik oldalon WET1 illetve WET2 egy csere routerrel, de semmi nem változott, sőt a központi routert is kicseréltem (a vadi újat is) egy teszt erejéig.
Annyit sikerült még kipróbálnom, ha csak a távolabbi WET-re menő antennát állítom be, akkor valamivel stabilabbak a pingek, de így a közelebbi botantennés WET-en nagyon kicsi a térerő (yagi antennának hátat fordít ezen oldali WET). A sebesség még így sem váltzotott, alig üti meg a 140 kbyte-ot WET1-AP-WET2 viszonylatban. Kérdés továbbra is, hogy miért ment az elmúlt 10 évben 1200 kbye/sec sebességgel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- EA Sports WRC '23
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest