- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
válasz
nagyvixi #27966 üzenetére
Ennek legalább van értelme és információtartalma a te végtelen hosszú önismétleseddel szemben, arról nem beszélve hogy ha valaki rászáll a 100HDD-nyi cuccaidra amit úton útfélen hirdetsz, akkor szoftver és egyéb lopásért még a következő életedet is börtönben töltheted. :-)
-
zolynet
veterán
válasz
nagyvixi #27950 üzenetére
Az van hogy ezt csak egyedül fújod, hogy csak a seagate. Megnézted már az 1.hsz-t? Ha még nem akkor ne is tedd, mert azt hiszem infarktust fogsz kapni az ott látottaktól.
Örülünk az örömödnek hogy a sok dvd-d immár 5 kiváló seagate vinyón pihen, gratulálunk, nice job! Lépjünk tovább ezen is... -
Jack@l
veterán
válasz
nagyvixi #27876 üzenetére
Alul, felül, ildalt ott az illesztés, kippattinható vagy kicsavarozhato és kihajtható, ha jól tippelek. Belül még jó hogy oda van csavarozva, milyen lenne, ha elkezdenéd rázni és csörögne...
Mindenesetre gari biztos ugrik, mert általában egy matrica alá szokták rejteni a csavart, vagy kinyitási lehetőséget. -
Jack@l
veterán
válasz
nagyvixi #27872 üzenetére
Meg mindent elhiszel egy szervizesnek..., nyilván azért visznek be sok samsungot, mert a népek több mint fele azt veszi, mert olcsó. Sok termék->arányosan magasabb selejtdarabszám, meg hozzátenném a boltos is jó fej, csak közbe leszarja mi a jó neked, csak el tudja adni a rajta maradt szarabb cuccot, vagy amelyiken több a haszna.
-
Jack@l
veterán
válasz
nagyvixi #27871 üzenetére
Na most akkor csavarozva van, öntve, meg földelve, vagy melyik? (szerintem magad se tuod mit beszélsz...) Nyilván gariba nem fogják bebaszni dobozostól a sarokba, azt adnak egy zsír újat, ne legyél ennyíre sík. (nem mondom teljesen biztosra, de 90% hogy kiszedhető törés/repedés nélkül az a vinyó onnan, főleg 3,5 colosnál)
Ami a hangot illeti, engem érdekel a motorhang mert rohadtul idegesít ha valami zúg.
Nem te vagy az aki 5 seagate vinyót meg se hall?)
Hallhatatlan a prociventim, tápom, a videokártyám passzív, igen, a vinyó motorhangja vagy 4x hangosabb bármilyen hihetetlen. És nem lakunk autópálya mellett. -
Vodar
senior tag
válasz
nagyvixi #27852 üzenetére
Pedig 4 házventivel nagyon jó hőfokokat lehet elérni és ha arra is figyelsz, hogy 20 dBA körülieket tegyél a házba, akkor hallani se fogod.
A hardverek szempontjából nagyon hasznos, ha min. 4 venti van bent és a nyári kánikulában, játék közben se fog az egekbe szökni a hardvereid hőmérséklete.
Ilyet ír nekem az AIDA:
CPU: 32 °C
GPU dióda : 34 °C
ST3320418AS (HDD): 28 °CVan két 12 centis venti elöl, ami befújja a házba a levegőt (az egyik a HDD-k, a másik a processzor magasságában), van egy 12 centis hátul, ami kifelé szív, van egy 8 centis az oldallapon, a VGA magasságában, ami a VGA-ra fújja a levegőt. Minden venti mögött van porszűrő, így a porosodás miatt se kell félnem.
(Ezen felül persze van venti a videokártyán és a processzoron.)
Ha berakom a kezem egy akármilyen másik gépbe, ahol max. van egy venti a gépház hátulján, akkor érzem, azt a hőt, amit a hardverek termelnek és huzamosabb használat utána HDD-k felülete szinte süt. 4 ventivel és egy jól szellőző gépházzal ezt el lehet kerülni.
-
Hitman
aktív tag
válasz
nagyvixi #27842 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de nemrég írtad, hogy le kellett venni az oldallapját a gépnek, mert 47-50 C-ra emelkedett a hőmérsékletük, ezek alapján nem igazán hűvösek azok a seagat-ek, azt meg nem hiszem el, hogy 5db 2TB-os akármilyen hdd halk legyen egyszerre.
A megbízhatóságról; mennyi ideje is mennek ezek a hdd-k nálad? 10-100-1000 üzemóra? Majd gyere vissza, min 3 hónap (0-24h üzem) múlva smart értékkel és akkor visszatérünk a megbízhatóságra... -
gg72
veterán
válasz
nagyvixi #27818 üzenetére
Arról beszélünk, amit hallunk, ha te nem hallod, akkor szerencsés vagy, de ettől még ne vond kétségbe a véleményemet, meg másokét sem. Én is elfogadom a tiédet, hogy te nem hallod.
Be tudnék idézni még számtalan fórumot, ahol erről a jelenségről van szó, az előző kettő csak példa volt, az egyik a hivatalos Seagate fórumról.
-
-
maross
nagyúr
válasz
nagyvixi #27736 üzenetére
nem tudom. en lusta vagyok leszedni a polcrol. szerintem ez alatt az 5 ev alatt amit kibirnak annyira lecsokken az ertekuk, hogy nem eri meg igy bohockodni vele. en amugy 2 evente eladom oket (pl most eladtam az 1 terrasakat 10-ert, es 20ert vettem 2-ot, ezen nyertem 2 ev hasznalati idot,2 ev garit, es egy csomo aramot). 5-6 ev mulva mar 15 terrasak lesznek a gepunkben, az 1 terras mar pup lesz a hatamon.
-
Zlin50
senior tag
válasz
nagyvixi #27725 üzenetére
Azért ennyire ne bízd el magad. A Sentinelnek teljes ellenőrzést kéne végrehajtania ahhoz hogy nyugodtan kijelenthesd, nincs probléma. Vinyónként 6 azaz hatos óra. A Sentinel egy rövid tesztet végrehajtva mondja ezt. Annak idején nálam egy olvasási hiba lépett fel. A HDTune rövid tesztje probléma nélkül lefutott, aztán a teljes ellenőrzésnél meg szépen kimutatta a hibát.
Gombóc le a torkon aztán pihenj, folytasd tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital