- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Linux kezdőknek
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- OpenWRT topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Sweet.tv - internetes TV
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- TP-LINK routerek
- VMware
-
IT café
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morphin
tag
válasz
#40935168 #36708 üzenetére
eSata-m van még ami szintén elég gyors USB2-höz képest, viszont ez nem sok mai külső lemezen van az USB3 mánia miatt. Alaplapot emiatt nem fogok cserélni akkor legyen lassabb...ráérek végül is.(új lap meg majd egyszer) Amúgy xbox vinyójához vettem olyan kábelt, hogy egyik vége Y-os USB másik pedig sata+satapower csak ez elég csúnya megoldás.
Ami neked van azt hol vetted és mennyiért? Mert gyors kereséssel én nem találtam USB 3-as házat ami támogat 1TB-os vinyót is 3-4ezerért. Kb ennyi a diffi egy 2.5"-ös vinyó és egy komplett külső között.Ezeket néztem ki:
WD My Passport ~22k
WD Elements ~21k
Hitachi Touro - ez akciós ~21k
Toshiba ~21kHitachi régen nagy név volt nem? Kollégám mondja a Toshibát, mert neki pont ez van...de egy itteni ph-s kollégánál voltam TV-t nézni neki szintén ez a Toshiba volt és kattogott meg minden baja volt. Szerintem azóta vissza is vitte. Toshit annyira nem szeretnék...inkább WD.
3.5"-re visszatérve...igazából pótolható dolgokat szeretnék rárakni. Filmek,zenék, Xbox ISO-k. Szerintem veszek majd egy használt külsőt az lesz a legjobb megoldás és ha kell akkor rádugom PC-re és lementem amit kell.
Üdv
-
morphin
tag
válasz
#40935168 #36706 üzenetére
Szia!
Elméletileg (gyakorlatilag nem tudom pontosan, hogy melyik rev) EZ a laposom. Tudom, hogy kék színűek, de emlékeim szerint az enyémek nem. Előlapra úgy gondoltam, hogy valamilyen előlapi motyót rakok az egyik szabad helyre (floppy v odd) ha más nem akkor a gyárit valahogy átfabrikálom. (CoolerMaster Silent v Silencer 500 azt hiszem...de már 2-3 éve nem foglalkozom PC motyókkal nem nagyon ismerem az újdonságokat)
2 terrás csak azért kell, mert jó ha van még + hely és nem olyan nagy a diffi az 1 és 2 terrásak között árban. Hála a jó Istennek nekem még nem halt meg egy vinyóm se, pláne nem életbe vágóan fontos pótolhatatlan adatokkal...hűtöm őket mindig...hibátlan mind2 pedig a 250-es lassan 7 éves, a 320-as pedig 3-4. Olyanon is gondolkoztam, hogy nem lenne áram alatt mindig a 2 terrás csak amikor kell róla adat. Ezt, hogy a legkényelmesebb megoldani sebesség (SATA) vesztés nélkül.(ergo nem akarom külső házba rakni)
Én is csak USB3-ban gondolkodom. Árakat nézve, nem annyira biztos, hogy olcsóbb összerakni...pláne ha azt nézem, hogy elég csúnyák a házak amik 2-3e körül vannak. Ha drágább akkor meg már ott vagyok, mint egy gyárilag összerakott és szép házikó-vinyó páros.
Jah még valami...olvastam erről az Advanced Format mizériáról. Ezt hol tüntetik fel amikor vásárolni szeretnék, mert én sehol nem láttam eddig erre utaló kiírást. Vagy pl a WD-k mind azok már?
Köszönöm a segítséget és a türelmet!
Üdv
-
-
Agyzuzo
addikt
válasz
#40935168 #36571 üzenetére
Ilyen esetben oda kell telefonáltatni az egyik üzletből a másikba, én is jártam már többször náluk, nekem fel is ajánlották hogy áttelefonáljanak-e, ugyanis azt nem látja egyik bolt hogy a másikban mi van félretéve... De mindegy, mert úgy látom végül is megvolt a happy end.
-
vond
MODERÁTOR
-
Jack@l
veterán
válasz
#40935168 #27890 üzenetére
Pedig lehet egy format kellett volna az elején, ki tudja hogy vannak mágnesezve ezek az ultramodern winyók...
A másik dolog amit mondtak nekem szervízbe, hogy van valami WD HDD repair cucc, Windlgdiag a neve, azzal szépen meg lehet javítani a bad sectorokat, nekem is kijött 8K-nyi, már küldtem volna vissza gariztatni...
Ráuszítottam, végigellenőrizte, kijavította azt a pár bad-ez, azóta fullos, 0 bad. (elvileg van valamennyi + hely még a vinyón, ami pont erre a célra van fenntartva, bad sector át lesz címezve arra a helyre)
UI: akkor szokott igy belassulni, ha bad-re fut és próbálkozik... -
nagyvixi
tag
válasz
#40935168 #27887 üzenetére
Szívemből beszéltél pedig nem beszéltünk össze!Minden egyes sorodon jót mosolyogtam mert igaz...Amúgy mondom nekem is seagate van adattárolásra 5 db 2 tb green.tökéletes,csendes halk,nem melegszik.
Egyiken mp3 másikon film harmadikon util negyediken games stb stb van.Elegem lett a dvd-kből és már csak vinyókat használok,nagyon király.
-
Tomczyk
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Vicces képek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest