- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az első az önvezető Volvo kamion, utána jöhet a humanoid robot
- VPN topic
- TP-LINK routerek
- Windows 10
- Microsoft Excel topic
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
Graphics #61958 üzenetére
De, most is van fent, de natívan az igazi. Egyszer már áttértem teljesen linuxra egy évig, csak aztán vettem egy videokártyát...
Az a baj, az MX500 az már majdnem 19e lenne itt, és rendelve sem járnék jobban a szállítási díj miatt 😕 10e-et röhögve kiadok, 14-ig 'nemszeretve', de gond nélkül, de 20 környékén már nem szándékozom most venni. Marad a BX500 akkor így, köszi
HR24.hu
-
zseko
veterán
Üdv, a kérdésem kicsit hasonlít az előző kolléga kérdéséhez. Szeretnék feltenni újra linuxot, ehhez kellene ssd. Egyelőre kísérletezni vele, ezért a legolcsóbb megoldásban gondolkodnék, vagyis 120GB és 8e vagy alatta, de ez természetesen közel lehetetlen, ahogy informálódtam. Egyelőre a fő rendszerem maradna a win10, de ez pillanatok alatt meg fog változni, ha össze tudom hozni működőképesre (vga-val mindig szívok, egyedül a HD4000-es integrálttal nem volt gondom), bár a Wint meg kell hagynom, egyrészt persze a játékok miatt, na meg a Vegas Pro, Magix és egyéb szoftverek szerintem nem fognak menni linuxon.
Nem szívesen adnék ki 10e-nél többet, de ahogy látom (és olvasom), inkább megéri ~14.5 körül egy 240-es (+50% ár, +100% tárhely). Így ehhez a felhasználáshoz amihez szeretném, ugyanúgy jó lehet a WD Green, BX500, Patriot Burst? Én itt 14.7/15.5/16-ért tudok hozzájuk jutni 😞. Melyik lenne érdemesebb közülük, vagy mindegy?HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz
bajnokpityu #44713 üzenetére
Én egy 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280-at vettem a hetekben, ez a sebessége: [link]
Ahogy néztem, ez tulajdonképpen gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a sima sata-s.Gondolkoztam a 250GB 960 EVO M.2 PCIe 2280-on, az jóval gyorsabb a méréseken, viszont ahogy olvastam, átlagfelhasználásnál ez nem annyira szembetűnő, és 14e-el lett volna drágább.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz
Thunderzolee #44401 üzenetére
Attól függően, hogy mennyire tech guru, még akár meg is mutathatod neki a két tesztet, hogy nézd már, még lassabb is, pedig újabb rendszer van rajta
Vagy, én megkérdezném, hogy hányszor kapcsolgatja ki-be egy nap a gépét, hogy ennyire számít, mert 30-nál kevesebb ki-be kapcsolás alatt nem nagyon nyer vele semmit.HR24.hu
-
zseko
veterán
Sziasztok, kérdésem lenne.
Gépet frissítek, ezen az újon pedig már van M.2-es hely is. Azt gondoltam, hogy ha már van, akkor minek kábelezzek feleslegesen, egy ebbe való meghajtót veszek és két kábellel kevesebb. Csak még nem tiszta pár dolog, például, hogy bebootol-e.Az alaplap amit kinéztem: ASRock Fatal1tY AB350 Gaming K4
A következőket támogatja: 6 SATA3, 1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4), 1 M.2 (SATA3).
Először elcsábultam és PCIe X4 csatolósat akartam, de az olvasások alkalmával kiderült, hogy gyakorlatilag nem venném észre a sebességelőnyt, ezért felesleges, így arra gondoltam, hogy a következőt venném meg: SAMSUNG 250GB 850 EVO M.2 SATA 2280 MZ-N5E250BW
Az alaplap leírásában az van, hogy "Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol."
Ezzel nincs gond, legfeljebb nem dugok ide más meghajtót. A kérdésem az lenne, hogy bootol-e innen is a meghajtó? Mert lett egy kis képzavar, emlékeim szerint régen az volt, hogy a legelső helyre kellett dugni ami a rendszer, meg olvastam az nvme támogatásról ami kell a boothoz, amiről az jött le végül, hogy az csak a PCIe csatlakozósnál kell valami miatt, de úgy gondoltam az a biztos, hogy inkább megkérdezem.
Valamint ez van még:
"- 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug*
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug*Az M2_2 és SATA3_3 osztozik a sávokon. Ha bármelyik használatban van, a másik kikapcsol."
Az ASMedia-ról azt olvastam itt az összefoglalóban, hogy nem a legjobb, viszont ha jól értelmezem a csillagozást, az M.2-es meghajtó a másikon van? Gondolom ez a hiba is csak az ssd-t érinti, így ha erre a két portra rendes hdd-t dugok, akkor azok jók lesznek.
És végül, van-e, vagy mi a lényegi különbség a fent linkelt M.2-es és a SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU ssd között? Gond nélkül használhatom-e az M.2-eset rendszerlemeznek?
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz
Deniel84 #5702 üzenetére
Az én gépem
Asrock M3A785GXH/128M
Phenom II 905e
4*2GB Kingston DDR3 1033MHz
Samsung HD502IJ a rendszer + 2 másik ami végülis itt lényegtelen
Win7 64bit1. Az SSD tényleg jól dob az élményen, ami rajta van pikk-pakk elindul, szerintem mindenképpen számíthatsz a gyorsulásra.
2. Azt is meg lehetett érezni mikor a 4GB ram mellé betettem még 4gigát, szóval csak jól jársz +2GB-al. A win7-nek is jobban fog tetszeni ha több. Nekem, az én netezési szokásaimmal pl. az Opera elvisz esetenként 1.2-1.4GB-ot is.
3. Gondolva az esetleges későbbi fejlesztésre (bár nem tudom mikor lesz, bőven jó a gépem még így két és fél év után is mindenre) Sata3-asat vettem.
A másik kettőre kevés tapasztalattal nem tudok választ adni.
HR24.hu
-
zseko
veterán
Üdv! Bár utólag írok ide, azért érdekelne jól döntöttem-e. Gondolkoztam ssd-n, mert a winem már 2 éves és nagyon ráférne egy reinstall,+ bad szektoros a hdd is amin van, már lassan egy éve. Ocz-n gondolkodtam, 120GB méretben, ám elég sok panaszt olvastam - nem szó szerinti értelemben, de jóval többen nem voltak maradéktalanul elégedettek mint más márkáknál.
Így Samsung 830 lett a választott, csak azt épp nem kaptam sehol a városban. Tudom, meg lehetne hozatni is, de gyakorlatilag a t.köm tele van már azzal hogy mindent állandóan rendelni kell, aztán csesznek hozni, vagy majd egy hét múlva
Van amire két!!! hónapja várok, kettő boltban is megrendeltem, 800ft-os kis vacak és képtelenek meghozni
(vagy eladják másnak, mert nem tudok időben bemenni érte - ilyen is volt) és az előbb leírtak fényében hamarabb meglesz ha én megyek fel pestre, vagy onnan rendelek, de az mind felesleges +költség.
Szóval eme kis kitérő után
, volt viszont a boltban egy Corsair Force Sata3 90GB-os darab, így azt hoztam el, olcsóbb is volt valamivel, meg végülis úgyis csak a rendszer lesz rajta. Volt hozzá beépítő keret is, éljen, így nem kellett mókolni semmit. Nagyon nem tesztelgettem, minek idegesítsem magam ha nem muszáj
, feltettem a win7-et és hajrá. A gép gyorsan indul, elég gyorsan elindulnak a rajta lévő programok is, az Opera is gyors, ami azért is tetszik mert általában 30+ablak van megnyitva. Ez hdd-n közel 1 perc vagy fölötte volt mire minden ablakba visszatöltötte a tartalmat és lehetett használni, ez most nincs 10 másodperc sem
Már csak az érdekelne mit művelne ez a linuxommal, ami alapból 15-17s alatt áll fel teljesen a bootválasztó képernyőtől számolva, egy 750-es Samsung hdd-n. Így a következő terv egy 16GB-os ssd lesz a linuxnak
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest