- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djg
aktív tag
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Kicsit körbenéztem, de 120GB-os OCZ-t keret nélkül ~24k alatt nem kapni + kiszállítás. Ettől még jó vétel lehet, de megnéztem a beszerzési helyemet, és láttam 120GB-os Corsairt kerettel 23,5k-ért, amire már nem jön plusz költség. (Csak sajnos raktáron nincs jelenleg csak a 60-as és 90-es.)
Igen, én is arra gondoltam, hogy játékbetöltésen gyorsíthatna, bár egy pH!-s teszt alapján pl. a TF2-n gyorsított is, lehet, hogy SC2-n is gyorsítana valamit, az nem volt tesztelve. De végülis ez nem olyan fontos szempont, a win7-nek meg elég lenne a 60GB-os is simán, ezért még mindig gondolkodom azon, hisz az csak 15,5k, és azért +/- 8k nem mindegy. De ezt nekem kell eldönteni.
A Samsung miért ajánlott kevésbé, több a rossz tapasztalat? Az OCZ-be és a Corsairbe közel ugyanaz az SF vezérlő van, csak Corsairbe a táblázat szerint 2200-as, OCZ-be meg 2281-es. Ennek van jelentősége a gyakorlatban?
Köszi!
-
sz.j
nagyúr
Köszi a választ, de sajnos a kapott infók alapján a lapomnál (AHCI-módban) nincs leletőség a CD-ről történő automatikus bootolásnak. Marad az F12-es Boot menu-s játék ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
djg
aktív tag
Igen, én is úgy tervezném, csak elég sok bolt csak online szórja a termékeket vagy nagyon vidéki.
Mindenesetre a megszokott beszerzési helyemről most kaptam infót és a 120-as Corsair kerek 22k-ért jönne a jövő héten, szóval rábólintottam erre.
A ph-s cikkben azt írták, hogy "az SSD-k párhuzamos adatfeldolgozási elvéből fakadóan a nagyobb méretű SSD-k gyorsabbak", szóval talán így jobban is járok, mint egy 60-assal, bár mivel a gépem (és vele együtt én) még soha nem látott SSD-t kb. pont mindegy lesz, mert nincs 60-as vagy kisebb, amihez képest különbséget éreznék, ha éreznék egyáltalán bármit. A fenti idézett állítás ellenére az se biztos, hogy ennek pl. boot szempontjából van bármi jelentősége ("ez legtöbbször a szekvenciális írási tempóra vonatkozik").
Mindenesetre legalább lesz hely 1-2 nagyobb programot, játékot is rátenni és megtapasztalni a különbséget.Még két kérdésem lenne:
1. ha jól gondolom ezeknél az újabb SSD-knél már nem szokott nagyon előfordulni, hogy idővel belassul a termék?
2. szükséges ezt a fenti modellt megérkezésekor firmware-esen frissíteni?A win7 telepítésről láttam linkelt hsz-t, amit másnak küldtél, szóval azt majd áttanulmányozom, de remélhetőleg nem bonyolultabb, mint ha simán HDD-re tenném.
Köszi a segítséged!
-
Bjørgersson
félisten
(#2671) Bodor: Mint ugye mondtam Windows 7, programok és játékok mennének rá, egyszóval minden amit futtatni kell. Gigabyte P67-DS3-B3 alaplapba menne egy i5-2500 processzor mellé, úgyhogy gondolom a Sata3 lenne és zszerű választás. Túl sok elvárásom nincs, a sebesség jóformán "mindegy", a HDD-nél csak gyorsabb lehet, bírja sokáig, nekem elég annyi.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Bjørgersson
félisten
Rendben, köszönöm a segítséget. Bár ahogy nézem, már iPonban is "csak" 35k a 830-as Samsung. Sajnos kell hozzá beépítőkeret, mert a házban nincs neki külön hely és ha jól tudom, csak a legdrágább változathoz adnak. Jól tudom?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Moonwolf
senior tag
Kösz az utóbbi tippeket!
A firmware frissítést azért nem írtam oda mert elvileg a legújabb van ezeken a V+200 as kingstonokon.
Tudnál ahhoz a topikhoz linket adni ?
Töredezettség mentesítést op rendszeren belül vagy hdd sentinelel kell kikapcsolni?
Azért kérdeztem rá, mert találtam jó hosszú oldalakat hogy miket is kell csinálni. Kicsit kuszának tűnt úgy.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Coolmat
őstag
Egy dologban kijavítanálak: nem feltétlenül gyorsabb az Esata mint az USB3, HDD-nél ugyanúgy teljesít mindkét szabvány, vagyis ki lehet mindkettővel aknázni a HDD elérhető legnagyobb sebességét, maximum SSD-t használva jöhetne kis különbség az Esata javára (ott is csak akkor ha a gyorsabb 6Gb/s-es szabványt használja). Power over Esata 2,5" rack ritka mint a fehér holló (és semmivel sem olcsóbb mint egy USB3-as keret, sőt), a nem poweres keretekhez pedig külön kell egy USB2-es tápkábel ami két madzag, tehát kényelmetlenebb mint az USB3. Persze a legkényelmesebb megoldás ez a DVD író helyére a HDD-t beszerelő keret, de ha nem kivitelezhető, akkor a következő legjobb megoldás még mindig az USB3-as külső ház, ezeknél az olcsó noname házaktól az igényesebb és drágább darabokig terjed a kínálat (az arany középűt szerintem a 4000Ft-os Icy Box).
-
-
-
Ezt speciel nem a gyorsasag miatt irtam, hanem van valami regi emlekem vmi cikkbol, hogy sokkal hamarabb gallyra mennek az aszinkronok, csak azt nem tudom, hogy ez realis problema e, vagy csak extrem hasznalat mellett jelentkezik.
Miutan megkerdeztem es nem jott valasz egy ideig, gondoltam rakeresek erre a dologra, elolvastam meg 4 cikket, amibol 3 ugyanarra a forrasra hivatkozott, erre. Nem tudom mire velni, en sem vartam sebessegbeli kulonbseget, de itt a szinkron durvan verte az aszinkront, es a tesztben is agility3 vertex3 volt osszeparositva, a maradek 3 cikk is kb ugyanerre a konkluziora jutott.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
jeni
félisten
senki sem panaszkodott még a Vertex3-ra sőt a Agility 4-re sem ezidáig
NoOne1976
szerintem olvasd el az 1. hozzászólást és abban benne van,hogy a korábbi lapokhoz melyik SSD javallott megvenni.
gondolom abba nem érné megvenni a legújabb sata III SSD-t hacsak nem bővítesz 3 hónap múlva egy új gépre,új rendszerre[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Szia!
Köszönöm a részletes leírást. Annyi kérdésem lenne még ezeknél hogy van a garancia? Tegyük fel a kondija 100%-ról leesik 80-ra már cserélik vagy az ilyet felejtsem el? (bár normál vinyónál se cserélik ennyinél ha jól tudom, akkor gondolom ennél sem.)
Persze tudom van sok fajta még, de ahogy nézem elég normális áron árulja itt egy megbízható ph-s kolléga az általam említett típusokat azért is írtam ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
sir fg
aktív tag
Köszi a választ. Amúgy én is afelé hajlottam.
Igen, amúgy tudom, hogy marketing, és hogy ritkán tud érvényesülni a szekvenciális írási, olvasási sebesség. Ezért nem is érdekel, hogy a Samsungnak névlegesen kisebb a szekvenciális írási sebessége. A tesztben átfutottam az összes grafikont, és tulajdonképpen bármelyik eredményt elfogadnám, de amúgy meg a Samsung a többihez képest egész jól helyt állt (a Vertex 3 is).
Egy dolog amúgy felmerült bennem: Két esetet el tudok képzelni, amikor a szekvenciális sebességek számíthatnak: hibernáláskor (ki-be), illetve ha esetleg valamire RAMDisk-et használok, olyan módon, hogy kikapcsoláskor menti a tartalmát az SSD-re. Ekkor nagyméretű adatállományt kell írni, ill. olvasni, és kényelmesebb, ha ez gyorsabban történik. Rosszul gondolom? Csak azért kérdezem, mert érdekel a dolgok technikai háttere, de nyilván a vásárlást ez nem befolyásolja.[ Szerkesztve ]
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
Hát igen, ésszerű, amit írsz. Elméleti síkon kérdeztem, nem biztos, hogy csinálok RAMDisket, de amúgy 3-4 GB még belefér. Tulajdonképpen mire is lehetne jó? 1-2 temp mappát lehetne oda helyezni pl? Vagy a böngésző (Chrome) előzményfájljait, cache-ét? Tehát valami olyasmit, amit sokat ír/olvas a rendszer vagy egy program egy háttértárra, mert így, RAMdisk-et használva a sebesség is nőne, és az SSD-nek is előnyére válna, hogy csak lekapcsoláskor íródik ki ez a rész, nem folyamatosan. Meg így értelmesen kihasználnám, hogy van 8 GB RAM-om.
Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
sir fg
aktív tag
Köszi a bemásolt véleményt, nagyon jó tippet adtál azzal, hogy tulajdonképpen teljes programot is lehet RAMdisk-re telepíteni. Eddig pont azért nem használtam ezt a módszert, mert HDD-re lementeni időigényesebb volt, pont erre (is) jó lesz az SSD.
Az elhasználódásról: alapvetően én is úgy vagyok vele, hogy az SSD arra van, hogy használjuk. Persze ésszerű lépéseket lehet tenni az élettartam növelésére, de semmi olyat nem érdemes, ami már a felhasználói komfortot rontja. Tehát nekem speciel nem is ez a célom a RAMDiskkel. Viszont: Ha annyira félted az SSD-t, hogy zavar az, hogy minden egyes kikapcsoláskor kiírja a ramdisk tartalmát a program az SSD-re, --> Szerintem ha valaki olyan dolgot tárol RAMDisken, amit sokat kell írni/olvasni, akkor lehet, hogy még csökken is az SSD igénybevétele azzal, hogy lekapcsolásonként 1× kiíródik az egész, mint hogy folyamatosan az SSD-n történnének a műveletek. Persze ez sokmindentől függ, de lehet ilyen együttállás. (Pl. valakinek az a hobbija, hogy panorámaképeket fűz össze különálló fotókból, és ritkán kapcsolja ki-be a gépet).Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock
-
s7evcsenko
addikt
Ha fontos az 5 év garancia, akkor tényleg meg lehet próbálni az OCZ Vertex 4-et, ha megér neked annyit.
Ezt az 5 év garanciát a gyártó adja?
Csak mert én egyik boltnak az oldalán sem találtam olyat, ahol 5évet vállalnának rá...
Ezt leszámítva... de itt az ár is brutál..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
aktív tag
SATA is jó lenne, csak akkor meg kéne valami átalakító. Ezt néztem, de úgy látom nem túl ajánlott márka Vagy ez. A harmadik lehetőség pedig ez lenne, gondolom ez se túl ajánlott márka.
Nagyjából idáig jutottam, nem tudom léteznek e egyáltalán olyan átalakítók, amik ide kellenének, nem nagyon találtam.[ Szerkesztve ]
-
baloghzr2
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!!!!
Bodor
Én is Sata2-vel fogom használni,mivel nincs sata3 az alaplapomon.Tehát akkor azt mondod,hogy észre sem venném,ha sata3-al használnám az ssd-t????Nincs lényegesebb "gyorsasági érzés" a kettő között???Pont azon gondolkodtam,hogy lecserélem idővel az alaplapomat is sata3-as lapra,hogy kitudjam használni a sata3 által nyújtott gyorsaságot,de akkor azt mondod,hogy nem nagyon venném észre a sata2 és sata3 közötti különbséget?Mindenki tapasztalatát örömmel fogadom!
Köszi!
-
ViZion
félisten
+1
Ami a Vertex 4 mellett szól, hogy később, ha úgy alakul eladhatóbb lesz, bár Ft-ben nem tudom ez mennyit jelentene 1-2 év múlva.Érdekes, h akinek nincs SSD-je az mindenféle érveket hoz fel a vásárlás ellen... akinek meg van, az nagyobbat akar, meg még egyet, még egyet
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest