Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    válasz Balage76 #1067 üzenetére

    Néhány viszont gondolat.:
    - A "WW" vagy "B"-nek hívott Basic modellek január óta elérhetők...
    De nem kis hazánkban, mert itt kb. csak 1 hónapja
    - kompatibilitási szempontból messze a legproblámamentesebb (lsd ASMedia vezérlő)
    Ez igaz, de ugyanez elmondható a többi nem Sandforce vezérlős SSD-ről is.XP alatt viszont sajnos a Samsung is behal...
    - stabil firmware, nem kell a utólag a usernek frissíteni, hogy megkapja a hirdetett teljesítményt
    Samsung 830-nak is volt indokolt ( hibernálási problémák, stb) firmware frissítése,ahogy más gyártóknál is, a tetejében a frissítő programmal is gondok voltak, szóval erről inkább jobb nem beszélni.Ebben sem jobb a társainál.
    - kiegészítők a termék mellett (igen, van egy egyre növekvő réteg, akinek fontos (még ha ez másoknak érthetetlen is) a termék kinézete, csomagolása és az egyéb hozzáadott szoftverek, csavarok, kábelek)
    Maradjunk annyiban, hogy a szoftverek ingyenesen letölthetőek, a Norton is helyettesíthető, annál sokkal nagyobb tudású, ingyenes programmal ( Macrium Reflect Free ) , az a pár csavar, meg fémlemez pedig beszerezhető pár száz forintért, de semmiképpen nem ér 4-5 ezer forintot. Lehet, hogy külföldön vagy más olyan országokban, ahol nagyobb az életszínvonal, nem számít ez a költség, meg kényelmesebbek is az emberek, de nálunk és tőlünk keletre inkább utána járnak az emberek a dolgoknak.
    - Stabil, egyenletes teljesítmény, nem pedig egy valósan kimérhető minimum és egy elméleti max érték között változó teljesítmény
    Na ez a legnagyobb félreinformálás! Mond már meg nekem, hogy a teszteken kívül ( ki a fenét érdekelnek a tesztek, használni kell nem tesztelgetni az SSD-t), hol tapasztalja ezt az állítólagos "változó teljesítményt" más hasonló SSD-knél egy átlagfelhasználó aki rendszernek használja az SSD-t ?
    - A különböző magazinok összehasonlító tesztjeiben rendre az élmezőnyben (ha nem az élen végez)
    Nem tagadom, hogy ott van a legjobbak között ( én is ajánlom, nincs vele semmi baj, csak eddig az árával volt gond) a tesztekben, de ugyanezekben a tesztekben a Windows használat szempontjából nem mutat semmilyen olyan kiemelkedőt, ami miatt a legjobbnak kellene kikiáltani.
    A marketing pedig hatékony, mert egyre több fogy belőle, míg más gyártók részaránya csökken. :)
    Hát Te ezt biztosan tudod, ( vagy csak állítod) hiszen érintett vagy a témában.

    Sajnos az egyik aktív szereplője vagy a marketingnek, a hozzászólásaid az élő bizonyítékok erre.
    Adott helyzetednél fogva nem tudsz elfogulatlanul, objektíven, pártatlanul , észérvekre hallgatva, azokat figyelembe véve, véleményt alkotni egy olyan szakmai topikban, ahol a az elfogulatlanság alapvetőnek kell, hogy legyen.
    Annál is inkább, hogy a véleményeknek, ajánlásoknak itt anyagi következményei is lehetnek a felhasználókra nézve.
    Egy-szó , mint száz, kicsit unalmas már itt, ebben a topikban is ez elfogult, önérdekű Samsung ajnározás.
    "Kissé" etikátlannak tartom, hogy a Samsungnál dolgozva ( és ezzel nem árulok el titkot, hiszen másik topikban saját magad írtad ) , ebben a topikban is lépten-nyomon tömöd a szájába mindenkinek a cég termékeit, ha kell ha nem.

    Nincs baj a Samsung SSD-vel, de semmivel sem jobb a hasonló kategóriájú társainál! Sosem mondtam azt senkinek, hogy ne vegyen Samsungot, mert nem jó vagy nem ajánlott, ( ahogy azt sem, hogy az a legjobb), csak felhívom a figyelmet más lehetőségekre is.
    Szerintem egy ilyen topikban létfontosságú a korrekt , tényeken alapuló, elfogulatlan tájékoztatás és ajánlás.
    Elnézést, ha a hozzászólásom személyeskedő jellegű, de rég szerettem volna már leírni a véleményemet, állást foglalva ebben a kérdésben.
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák