Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz Vastika #86537 üzenetére
Konkrétan plexre gondoltam stream alatt, ritka de hallottam hogy voltak gondok amiatt hogy 100mbit port van a TV-n és abból is csak 8x volt a valós.
Cloud alatt nem átlag Pistat kell érteni a 10gb Google driveal hanem aki mondjuk 4k videókkal dolgozik és épp nem localban van a NASal.
De ezért is írtam hogy átlag felhasználónak inkább marketing.
-
Danex
addikt
válasz Vastika #86532 üzenetére
Filmeknél a 80mbit az átlag érték, bizonyos jeleneteknél akár duplája is előfordulhat.
De tény átlag felhasználónak nem sok haszna van belőle, viszont aki cloud-ol és sok adatot mozgat ott ezeknek már lehet jelentősége.
Az, hogy a T tud ilyet az inkább marketing nem használja ki senki kb, de fixen becsorog az a sokszor kis felár is. -
Danex
addikt
Megvettem az AX73hoz a onemesh - t is támogató repeatert, erre accesspoint módban nem megy a mesh a routernél.
Szóval nincs mese digivel le kell zongorázni hogy bridgeljék a saját vackukat. Valaki nem tudja ez mennyi idő? Homeoffice miatt nagy kimaradás nem lenne jó.
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
na leteszteltem gyorsban mobillal a Tp-link AX73 vs ASUS AX56U
2.4Ghz-en néhány dbm-el erősebb jelet ad az Asus, viszont kb ennyi dbm-el gyengébb 5Ghz-en.
2m-en belül 1 légtérben
Tp-Link - Asus
Le: 421 - 446Mbit
Fel: 287 - 211MbitKonyha folyosóra nyíló részén
Tp-Link - Asus
Le: 324 - 263Mbit
Fel: 190 - 86MbitKonyha hátsó legárnyékoltabb részén
Tp-Link - Asus
Le: 54 - 37Mbit
Fel: 24 - 5MbitAsus mellett szólna a szoftver, sokkal többet enged, merlin, vezetékes AiMesh pl ha költözünk majd házba stb. (most komplikált lenne a vezeték kihúzása megfelelő helyre, így nem opció a mozgatás)
Tp-Link mellett pedig a sebessége. Illetve, hogy azt csak postázva tudnám visszaküldeni a 14 napos elállással.
----------
Problémámra, hogy az eldugott helyen is legyen normális net az szerintem egy Tp-Linkes mesh jelerősítő a Konyha folyosóra nyíló részén.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Csak nem tudtam nyugodtan aludni, hogy jó helyre ment el a pénzem, vettem egy Asus AX56U-t megnézni mit tud az Archer ax73-hoz képest.
Tegnap is smart connecttel 1 légtérben 2 méterre 2.4Ghz-en volt a telefonom 5Ghz helyett. -
Danex
addikt
Ez lenne a lakás alaprajza, sárgával az elérhető konnektorokat jelöltem, a gardróbban lenne a legjobb, mert ott csak fából van fal a folyosóra nézve, de sajnos ott nincs konnektor kialakítva.
A nagyszobában van a digi ont és jelenleg nem is nagyon tudom mozgatni máshová a routert.
Talán egyedül a bal alsó sarokban volt 1-2 dbm-el jobb a jel, a többi helyen kb közel azonos.
----------------------------------
Ez a "helyzet" a fürdőben nézve, a routert már láttam a 114-es csatornán is, de ahhoz közel 1 nap kellett hogy auto-n rámenjen (ez ha jól olvastam normális mert nézi hogy a közelben használva van-e) Tehát 5G-n a 100+ csatornák erősebben pirítanak?
Próbáltam a 11-es csatornát is, azonos volt a jelerősség.
A mi digi routerünk a DIGI_d810d8 és a NextGenTest lenne az Ax73. -
Danex
addikt
Üdv segítségeteket szeretném kérni, vettem egy ax73 router a panel lakásba, azonban barátnőm mi 9se telefonja droppolja a jelet a fürdőben és a konyhában is. Az érdekes viszont az hogy a sima digi router 2.4Ghz jele valami brutal erős és 6-8db vel erősebb jelet tud még ha lassú is. Nekem mi8-al stabilabb a WiFi 5Ghz-et fogom szépen
Kérdés Asus ax56u erősebb lehet lefedettségben?
Vagy marad a tplink onemesh jeltovabbitoja? Távolra csak mobilnak kell net szóval nem lényeg a tobbszaz Mbit
Tp linket még visszaküldhetem ha Asus jobb lenne.
-
Danex
addikt
Üdv, jól látom, hogy a xiaomi 3G routernél, nincs semmiféle beépített Cloud storage?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest