Új hozzászólás Aktív témák

  • agaron

    tag

    Sziasztok! Lassan kész lesz a házunk, és elkezdtem gondolkozni a végleges hálózaton. Sok esetben kábel párti vagyok, így kértem elég UTP kiállást (kapásból kelleni fog egy 24-es switch). Telekomos gigabites netet tervezek, illetve mivel feleségemmel mind a ketten home office-ban vagyunk, szeretnék jó wifi lefedettséget is. A házról annyit kell tudni, hogy 110m2 (alapterület betöresek nélkül 14,5m x 9,5m, de mellékelek alaprajzot is). A rack szekrény nem központi helyen lesz (illetve ott lesz a fűtés/bojler is mellette), viszont a ház hosszanti tengelyén több kiállást is kértem falra, plusz a ház 2 végében is van opció (TV mellett+dolgozó), így variállhatóbb a router/AP-k elhelyezése. A ház könnyű szerkezetes, viszont a szerkezet vékony fém (Hardell). Nem tudom, ez mennyire zavar, ezért is kértem több kiállást. Ezeken felül még van a terasznál egy kiállás, amennyiben az udvaron nem lenne megfelelő a lefedettség (ez valószínűleg fog kelleni később, ahogy belakjuk majd azt is).
    Mostanában kevésbé követtem a hálózati eszközöket, de a fenti összefoglaló alapján a Asus AiMesh megoldása szimpatikusnak tűnik, viszont az Asus oldalán a termékek között elsőre nem láttam olyat, amit kültérre is tudnék tenni.
    Felhasználás szempontjából online meetingek, néha kompetitiv FPS játékok, cloud gaming, van PS5, Netflix és társai, szóval eléggé vegyes és van időszak, amikor párhuzamosan több hálózat igényes dolog fut.
    Ha esetleg tudtok ajánlani akár konkrét eszközöket, elhelyezésre vonatkozó tippeket, azt megköszönném. Kitöltöttem az összefoglalóban lévő formot, jelenleg még egy eszközöm sincs, így nyitott vagyok bármire.
    Alaprajz (google drive)

    ■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? (leírás+rajz)
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? 3db laptop, 6 db telefon, 2 tablet, Steam Deck, PS5, 2 v 3 TV (ezeken online meeting, cloud gaming, netflix, stb... vegyesen).
    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Telekom 2000/1000 vagy 1000/1000, lehetőleg saját eszközt használnék nem azt, amit ad a szolgáltató
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! 100 000-150 000 amit első körben rá tudnék szánni, esetleg két lépcsőben elmehet 200 000-ig.
    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Nincs extra feature ami érdekel (torrent, stb..), jó lenne, ha seamless roaming megoldható lenne és ebbe egy kültéri eszközt is be tudok csatlakoztatni. Ha nem, akkor tudom külön kezelni épp a kinti részt.

    Köszönöm előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

    Steam Deck | PC | PS5

Új hozzászólás Aktív témák